search

Ons nieuws van zondag 5 januari 2020

Dit wordt Arrow spin-off 'Green Arrow and the Canaries'
Series / Nieuws

Dit wordt Arrow spin-off 'Green Arrow and the Canaries'

De serie heeft eindelijk een synopsis.

The CW heeft een synopsis vrijgegeven voor Green Arrow and the Canaries, de op een na laatste aflevering van Arrow, die dient als backdoor pilot voor de spin-off rond Katherine McNamara. De serie brengt ook Laurel Lance en Dinah Drake terug en wat schrijvers van Arrow.

En nu krijgen we dus een pilot. Die is op 21 januari te zien en speelt zich af in een nieuwe versie van Star city in 2040. Daarin ontdekt Mia dat haar wereld heel wat mooier is dan het leek. En dat alles bedreigd wordt en ze dus snel actie moet gaan ondernemen.

Lees ook: 'Arrow'-spin-off speelt zich af in 2040!

Living in the Future
Oorspronkelijk had de aflevering vernoemd moeten worden naar een Springsteen-nummer, net als altijd bij de op een na laatste aflevering van een seizoen van deze serie. Dat mocht niet van The CW en dus moeten we het doen met Green Arrow and the Canaries. Nu met synopsis:
Het is 2040 in Star City en Mia Queen heeft alles dat ze maar kan wensen. Maar als Laurel en Dinah ineens weer in haar leven verschijnen, verandert alles. Laurel en Dinah zoeken het slachtoffer van een ontvoering, met directe banden met Mia. En ze hebben haar hulp nodig. Mia weet dat alles zal veranderen, maar kan niet anders dan een held zijn en besluit Laurel en Dinah te helpen de stad te redden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!
Series / Nieuws

Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!

Ben jij een Funko-verzamelaar? Dan zijn deze Pops mogelijk iets voor jou.

Ben jij dol op de poppetjes van Funko? Dan kijk je mogelijk al uit naar de eerste versie van Baby Yoda, of beter gezegd The Child, uit The Madalorian. De geliefde grote-hoofden-poppetjes-producent brengt komende periode heel wat Madalorian-Funko's op de markt.

Aankomende maanden verschijnen er niet alleen Funko's van de kleine Yoda-achtige, ook veel andere personages uit de Star Wars-serie van Disney+ krijgen een poppetje, ook met enkele exclusieve edities.

Lees ook: Disney+ wordt massaal opgezegd na einde 'The Mandalorian'

Bekijk op instagram

Funko Pops
Mocht je niet bekend zijn met de Funko Pops; dit zijn doorgaans zeer statische poppetjes met grote hoofden eigenlijk altijd gebaseerd op bekende films, series, sporten en andere populaire merken. Er verschijnen er honderden per jaar en er worden er ongetwijfeld miljoenen van verkocht. De prijs van unieke Funko's loopt op tot enkele duizenden euro's.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Al Pacino jaagt op nazi's in nieuwe trailer 'Hunters'
Series / Nieuws

Al Pacino jaagt op nazi's in nieuwe trailer 'Hunters'

Vanaf 21 februari a.s. te streamen op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video heeft vandaag de volledige trailer voor Jordan Peele's tiendelige actie-serie Hunters vrijgegeven. Al Pacino speelt de hoofdrol in de Amazon-productie.

Hunters speelt zich af in het New York City van 1977 en is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een groep genaamd The Hunters moet in de serie honderden voormalige nazi-officieren zien op te sporen die in de Verenigde Staten in het geheim plannen smeden voor het Vierde Rijk.

Lees ook: Eerste beelden 'Hunters' met nazi-killer Al Pacino!

Ondersteuning voor Pacino
Pacino neemt het natuurlijk niet in zijn uppie op tegen al deze schurken. Hij wordt ondersteund door een cast die bestaat uit namen als Logan Lerman, Dylan Baker, Jerrika Hinton, Greg Austin, Catherine Tate, Josh Radnor, Tiffany Boone, Saul Rubinek, Lena Olin en Carol Kane.

Hunters is vanaf 21 februari a.s. in zijn volledigheid te streamen via Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dode Quick Silver terug in 'WandaVision'?
Series / Nieuws

Dode Quick Silver terug in 'WandaVision'?

In Avengers: Age of Ultron ging de broer van Wanda nog dood.

In de tweede Avengers-film Avengers: Age of Ultron uit 2015 en in een cameo in Captain America: The Winter Soldier (2014) zagen we voor het eerst de Marvel broer en zus Wanda Maximoff (Scarlet Witch) en Pietro Django Maximoff (Quicksilver) in het Marvel Cinematic Universe. In Age of Ultron stierf Quicksilver en nu lijkt hij terug te keren.

In de Disney+ serie WandaVision keren acteurs Elizabeth Olsen en Paul Bettany terug als de titelhelden en vermoedelijk zien we ook hun kinderen, Tommy en Billy. Uit een (ondertussen verwijderde) auditievideo die online lekte (via Daniel RPK) praat een van de kinderen over hun oom, en dat moet dan wel Pietro zijn. Uiteraard valt niet te zeggen of het uiteindelijk ook echt gebeurt, maar een eerste aanwijzing is er.

Lees ook: Disney+ onthult nieuwe series!

Aaron Taylor-Johnson
De rol van Quicksilver werd in de films ingevuld door Aaron Taylor-Johnson en hij zal ongetwijfeld terugkeren in de rol mocht Quicksilver een rol krijgen in de miniserie bestaande uit zes afleveringen

Een verschijningsdatum voor WandaVision op Disney+ is er niet, maar deze verschijnt pas na The Falcon and the Winter Soldier. Deze verschijnt naar verluidt in augustus.

Lees ook: Na S.H.I.E.L.D. nu ook S.W.O.R.D. in Marvel-wereld via 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stanley H.': Nederlands topcrimineel in vierluik [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'Stanley H.': Nederlands topcrimineel in vierluik [Dvd]

Jeroen Spitzenberger is Stanley Hillis.

Regie: Tim Oliehoek | Cast: Jeroen Spitzenberger (Stanley Hillis), Sieger Sloot (Jasper Maas / Mink Kok), Vincent Linthorst (Dick Beumer / Jan Femer), Victor Brands (Grote Gijs / 'Rooie Ron' de Jong), Albert Secuur (Paultje van der Meijden / Jaap van der Heiden), e.a. | Uitzending serie: 2019 | Tv-zender: KRO-NCRV op NPO 3

Deze vierdelige misdaadserie van regisseur Tim Oliehoek laat het waargebeurde levensverhaal van de Nederlandse misdadiger Stanley Hillis zien. Deze nietsontziende drugscrimineel werd in 2011 onder de ogen van de politie geliquideerd.

De miniserie met Jeroen Spitzenberger (Bumperkleef, Mannenharten) in de titelrol was een redelijk succes voor de KRO-NCRV op NPO 3, maar er was ook kritiek aangezien de gewelddadige serie al om 20.00 uur werd uitgezonden op de publieke omroep. Dit blijkt te gebeuren in het kader van een test.

Onlangs bracht Dutch FilmWorks de miniserie Stanley H. uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



Stanley H. volgt het leven van een van de meest berucht criminele van Nederland. Van 'gentleman' bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en eindigt met zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie. Een criminele afrekening die nog altijd niet is opgelost.



Dvd: Stanley H. | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 51 minuten | Release: december 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008768 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van Stanley H. zitten vastgeklikt in een standaard zwarte Dvd keepcase. In de keepcase helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. De achterkant lijkt geen extra's te voorspellen.

Beeld & geluid
De beeldkwaliteit ziet er prima uit. Uiteraard blijft het standard definition, maar de kleur is sterk en de scherpte doorgaans netjes, met slechts beperkte blokvorming en eigenlijk geen andere echt storende zaken. Met de beeldvullende weergave levert de uitgave dus een prima kijkervaring af. Het geluid is als te verwachten standaard Dolby Digital 5.1 en deze draait vooral om de dialoog, met muziek van Bart Westerlaken en intromuziek van The Heavy.

Extra's
Op de schijven helaas geen extra's. Het blijft dus bij de vier afleveringen van de miniserie. Daarom hieronder de online video The making of "¢ Het verhaal | Stanley H. van de KRO-NCRV.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stoere video toont spectaculaire stunts 'The Witcher'!
Series / Video/clip/featurette

Stoere video toont spectaculaire stunts 'The Witcher'!

Dat ziet er heel spectaculair uit.

Netflix-serie The Witcher bevat behoorlijk wat magie. Die wordt vooral door Yennefer beoefend, maar er zitten ook wat momenten in de serie waarin we Geralt magie zien gebruiken. Vandaag is er een gave behind-the-scenes video vrijgegeven waarin we zien hoe dat precies werkt.

Geralt gebruikt op een gegeven moment in de eerste aflevering het Aard-sign. Dat is een telekinetische duw die hij zijn tegenstander gaf. In werkelijkheid loopt dat iets anders. We zien in onderstaande video rond de 30 seconden, dat er een aantal stuntmannen vast zitten aan kabels. Als Geralt een duwgebaar maakt, vliegen ze allemaal naar achteren.



De video hierboven laat overigens veel meer gave momenten zien. Zo zien we hoe Geralt het opneemt tegen de Striga, het enge monster in een crypte. En we zien iemand die in brand gezet wordt door Villentretenmerth, de gouden draak, die zijn eigen soort probeert te beschermen.

Lees ook: Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

De serie is nu toe aan zijn tweede seizoen, dat waarschijnlijk eind 2020 al te streamen is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult startdatum 'Star Wars: The Clone Wars'
Series / Nieuws

Disney+ onthult startdatum 'Star Wars: The Clone Wars'

Het laatste seizoen start snel.

In 2008 verscheen op de Disney Channel het eerste seizoen van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars, ontwikkeld door Dave Filoni en Henry Gilroy. Zes jaar na het zesde seizoen start binnenkort het laatste seizoen op Disney+.

De twaalf aflevering van deze revival worden vanaf 17 februari wekelijks online gezet. De serie wordt nog steeds mede door George Lucas gemaakt en deze afronding zal hem waarschijnlijk goed doen.

The Lost Missions
In 2014 verscheen op Netflix het zesde seizoen met de titel The Lost Missions en daarna ging de reeks door met andere uitingen, zoals comics en boeken, onder de titel The Clone Wars Legacy. Nu is er dus een volledig nieuw seizoen, vanaf 17 februari bevestigt door op de Disney-website.



Lees ook: Gave trailer 'The Clone Wars' S7
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële trailer 'Outlander' seizoen 5 nu online!
Series / Trailer

Officiële trailer 'Outlander' seizoen 5 nu online!

Er wordt momenteel al gewerkt aan een zesde seizoen.

Starz heeft vandaag de officiële trailer voor het vijfde seizoen van de romantische tijdreis-dramaserie Outlander vrijgegeven. Je kunt de beelden hieronder bekijken. Op 16 februari a.s. wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgezonden. Voor een zesde seizoen is inmiddels het groene licht gegeven.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Outlander' seizoen 4!

Het nieuwste seizoen van Outlander is gebaseerd op The Fiery Cross, het vijfde deel in Diana Gabaldons beroemde boekenreeks. In de nieuwe afleveringen zie we hoe de Frasers er alles aan moeten doen om hun familie en hun thuishaven in Fraser's Ridge moeten zien te beschermen.

Lees ook: 'Outlander' is terug met trailer seizoen 5!

Een plot vol intriges
Jamie moet een manier zien te bedenken om alles dat hij in Amerika heeft opgebouwd te verdedigen. Ondertussen moet hij zijn persoonlijke relatie met Murtagh Fitzgibbons, die hij tevens moet vermoorden, geheim zien te houden. Claire moet er op haar beurt alles aan doen om haar gezin te beschermen, zelfs als dat betekent dat haar eigen leven gevaar loopt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre poster nieuwe komedieserie 'Dave'
Series / Posters

Bizarre poster nieuwe komedieserie 'Dave'

Een komedie met Lil Dicky.

In maart start op de zender FXX de serie Dave met de Amerikaanse komiek Lil Dicky. En de poster die de komedieserie nu heeft gekregen, haakt duidelijk in op de artiestennaam.

De serie Dave, geproduceerd door Kevin Hart, volgt het personage Dave Burd, een neurotische man die ervan overtuigd is dat hij voorbestemd is om een van de beste rappers aller tijden te worden. Nu moet hij zijn beste vrienden overtuigen, want met hun hulp kan hij misschien de wereld overtuigen. Hieronder het opvallende affiche!



Lil Dicky
In het echt heeft de 31 jarige Lil Dicky de naam David Andrew Burd en naast dat hij de nodige grappen maakt, rapt hij ook. In 2013 werd hij binnen no time beroemd toen zijn videoclip Ex-Boyfriend viral ging en in 24 uur tijd meer dan een miljoen keer werd bekeken. Ook maakte hij het bekende nummer Freaky Friday met Chris Brown en wist hij op te vallen met het video Earth waarin heel wat celeb verschenen, van Katy Perry tot Leonardo DiCaprio.

De regie van de eerste aflevering van Dave lag in handen van Greg Mottola (Superbad, Keeping Up with the Joneses) en andere rollen zijn er voor Taylor Misiak, Andrew Santino, GaTa, Travis Bennett en Christine Ko.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.