search

Ons nieuws van dinsdag 25 februari 2020

Anime streamingdienst Crunchyroll maakt lijst van eigen Originals bekend
Series / Nieuws

Anime streamingdienst Crunchyroll maakt lijst van eigen Originals bekend

Crunchyroll kondigt eigen producties aan, wat de Crunchyroll tot de eerste streamingdienst met een eigen animatiestudio maakt.

Crunchyroll wordt de eerste anime streamingdienst met een eigen animatiestudio. De streamingdienst brengt een lijst van acht series naar buiten die ze zelf gaan produceren.

Hiermee lijkt Crunchyroll de strategie van streamingdiensten als Netflix, Disney en Amazon Prime Video te volgen. Door zelf exclusieve content te produceren is Crunchyroll minder afhankelijk van de producties en licenties van andere bedrijven.

Acht gloednieuwe series
Van de acht series die bekend zijn gemaakt wordt de helft gecoproduceerd met de Japanse animatiestudio's Production I.G. en Mappa. Vier van de series zullen volledig geanimeerd en geproduceerd worden door Crunchyroll zelf.

De series die door Crunchyroll zelf geanimeerd zullen worden zijn: FreakAngels, High Guardian Spice, Meji Gekken: Swords & Guns en Onyx Equinox. Verder zijn er drie opvallende WebToons die door Crunchyroll tot serie gemaakt zullen worden; Nobleese, The God of High School en Tower of God. Bekijk hieronder de trailer van Crunchyroll Originals.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4e en laatste seizoen 'Atypical' aangekondigd: de laatste avonturen van Sam!
Series / Nieuws

4e en laatste seizoen 'Atypical' aangekondigd: de laatste avonturen van Sam!

Aangekondigd: Een laatste seizoen van 'Atypical' over Sam en zijn familie "wat betekent het eigenlijk normaal te zijn?"

Netflix brengt Atypical terug voor een 4e en laatste seizoen, heeft de streamer net bevestigd. Seizoen 4 is momenteel gepland voor 2021 en dit laatste seizoen zal uit 10 afleveringen bestaan.

Schrijver en producent Robia Rashad heeft er alvast veel zin in "Ik ben heel blij dat we seizoen 4 van 'Atypical' doen. En hoewel ik zo verdrietig ben dat er aan het einde aan deze serie komt, ben ik zeer dankbaar dat ik dit verhaal heb kunnen vertellen. Onze fans zijn zulke mooie, meelevende supporters van deze show geweest."

"Bedankt aan alle fans dat jullie zo open staan voor Sam's stem en verhalen, en die van de hele Gardner-familie. Ik hoop dat de erfenis van 'Atypical' is dat er meer ongehoorde stemmen worden gehoord en grappige, emotionele verhalen blijven vertellen vanuit ondervertegenwoordigde standpunten."

Bekijk op instagram

Netflix bevestigde het laatste seizoen op sociale media: "Ga mee met Sam op een laatste expeditie. Atypical komt terug voor een vierde en laatste seizoen."

Atypical gaat over Sam, gespeeld door Keir Gilchrist, die als 19-jarige in het autismespectrum op zoek is naar liefde en onafhankelijkheid. De rest van zijn familie worstelt ondertussen met verandering in hun eigen leven terwijl ze zich allemaal afvragen: wat betekent het eigenlijk normaal te zijn?

Voor wie nog niet bekend is met Atypical, nog eens de trailer van het eerste seizoen:


Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Atypical' seizoen 3!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische 'Twin Peaks' TikTok-video met Tv-icoon Kyle MacLachlan
Series / Celebrity

Hilarische 'Twin Peaks' TikTok-video met Tv-icoon Kyle MacLachlan

Tv-icoon Kyle MacLachlan gaat mee met de tijd en maakt een iconische video op 'TikTok'

Tv-icoon Kyle MacLachlan gaat mee met de tijd en maakt een iconische start op 'TikTok', de populaire korte video-app. De acteur vierde 'Twin Peaks Day' (24 februari) en speelt in zijn video de Twin Peaks-openingsscène na.

In deze beroemde scène ontmoeten we MacLachlan's personage, FBI-agent Dale Cooper, die op 24 februari wordt uitgezonden om de dood van middelbare scholier Laura Palmer te onderzoeken. In de video speelt MacLachlan zijn dialoog na uit de eerste scène van zijn personage in de show.

Lees ook: Maker legt einde 'Twin Peaks' uit

"Diane, het is 11.30 uur, 24 februari. Ik rij de stad Twin Peaks in," zegt hij in de video, met een bandrecorder net als degene die Cooper gebruikte om audio-dictaten te sturen naar zijn trouwe secretaresse en vertrouweling, Diane.

@kyle_maclachlan

Diane, it's 11:30 am, February 24th. Entering the town of #TwinPeaks…and TikTok.Tag me in your duets today and I'll share some of my favorites 🌲☕️🚗

♬ original sound - kyle_maclachlan


Het budget van zijn TikTok-video was duidelijk lager dan die van de originele show. In plaats van echte bomen, heeft MacLachlan een zelf getekende achtergrond van een bos, terwijl hij op zijn hometrainer rijdt. Toch is het duidelijk dezelfde sfeer als de iconische scène van de cultserie van David Lynch, die op 8 april 1990 in première ging en tot juni 1991 twee seizoenen liep.

MacLachlan, ook bekend van Sex and the City en Desperate Housewives, is al lang een voorstander van 'Twin Peaks Day', dat voor het eerst werd voorgesteld door de provinciesteden Snoqualmie en North Bend in de staat Washington. De locaties werden gebruikt voor buitenbeelden van de fictieve stad Twin Peaks en in 2018 riepen burgemeesters van beide steden 24 februari uit als de officiële 'Twin Peaks Day'.Lees ook: David Lynch wil vierde seizoen 'Twin Peaks' maken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Better Call Saul' seizoen 5!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Better Call Saul' seizoen 5!

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is vanaf vandaag te bekijken op Netflix...

Goed nieuws voor de fans van de serie Better Call Saul. Het vijfde seizoen wordt vandaag namelijk afgetrapt op Netflix. Ook op de tweede aflevering is het allerminst lang wachten.

De eerste aflevering van het vijfde en voorlaatste seizoen van Better Call Saul is vanaf vandaag te bekijken op de streamingdienst Netflix. Ook op de tweede aflevering is het allerminst lang wachten. Het uitzendschema van Netflix heeft namelijk duidelijk gemaakt dat deze reeds vanaf morgen te bekijken zal zijn. De overige afleveringen verschijnen op 3 maart, 10 maart, 17 maart & 24 maart.

Lees ook: 'Better Call Saul' heeft beter eind dan 'Breaking Bad'

Voorlaatste seizoen
Het vijfde seizoen is niet het laatste, maar wel het voorlaatste seizoen van de reeks. Better Call Saul geniet een enorme populariteit. De reeks wordt dan ook niet alleen sterk gewaardeerd door fans, maar ook door de critics. Onder meer op de website IMDB staat dan ook een mooie score van 8,7/10.

Kan je nog niet meteen kijken naar de nieuwste afleveringen van Better Call Saul, maar wil je wel alvast graag een voorsmaakje? In dat geval is het de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken! Wil je wel direct de eerste aflevering van het vijfde seizoen bekijken? Dan is dat dus vanaf vandaag, maandag 24 februari 2020 mogelijk op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige eerste trailer Netflix-serie 'Transformers: War for Cybertron'
Series / Trailer

Prachtige eerste trailer Netflix-serie 'Transformers: War for Cybertron'

De Netflix-serie laat straks zien hoe de oorlog op de planeet Cybertron uitgevochten is.

Netflix heeft een eerste trailer vrijgegeven voor Transformers: War for Cybertron. Deze serie telt straks drie delen, of zoals Netflix het noemt, hoofdstukken. Het eerste deel bestaat uit zes afleveringen van elk 22 minuten.

De eerste trailer, die werd vrijgegeven tijdens de New York Toy Fair, laat de laatste uren van de verwoestende burgeroorlog op de planeet Cybertron zien. We zien dat de Autobots en de Decepticons het tegen elkaar opnemen. Twee leiders, Optimus Prime en Megatron, willen allebei hun planeet van de tegenstander zien te redden. Maar om het conflict te stoppen, voelt Megatron zich gedwongen de Allspark te gebruiken. Dat is de bron van al het leven op Cybertron. Daardoor zou Megatron alle Autobots formatteren, waardoor iedereen weer verenigd wordt.De serie wordt gemaakt door F.J. DeSanto, die eerder Transformers-serie Transformers: Titans Return maakte. Hij keert nu dus terug naar de franchise en maakt ditmaal een Japans-uitziende anime. De Netflix-serie telt straks dus drie delen. Het tweede deel heet Earthrise en krijgt ook zes afleveringen. Het derde deel komt er natuurlijk ook, maar heeft nog geen naam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Lucas werkt mee aan 'The Clone Wars'!
Series / Nieuws

George Lucas werkt mee aan 'The Clone Wars'!

De bedenker van de franchise is gewoon teruggekeerd voor deze serie!

Star Wars: The Clone Wars heeft een grote rol voor een van de belangrijkste figuren in de franchise. Niemand minder dan franchise-hoofd George Lucas heeft namelijk meegewerkt aan het zevende seizoen van de serie.

De serie ging enkele jaren geleden in première en ondertussen is de serie weer volop bezig met uitzenden van het zevende seizoen. Dat rondt het verhaal van de hoofdpersonen af, en dus gaan we zien hoe het Ahsoka de komende tijd zal vergaan. Nu vertelt bedenker Dave Filoni, dat hij bij het maken van de verhalen, hulp kreeg van wel heel bekende bron.

Lees ook: Gave trailer voor 'Star Wars: The Clone Wars'!

George Lucas
"We hebben het er nog vaak over en als ik even geen idee heb, of ik zit vast, dan kan ik George lastigvallen," vertelde Filoni. "Hij is het canon. Hij bedacht alles en dat respecteer ik. Een van mijn taken is om dat wat George heeft neergelegd, zoveel mogelijk intact te houden."

Lees ook: Deze 20 'Star Wars: Clone Wars'-afleveringen moet je gezien hebben!

En dus werkt hij hard samen met George Lucas. Een van de centrale aspecten daarin, is dat de serie echt bedoeld is voor kinderen. "Het is voor kinderen, George zie dat de laatste jaren ook altijd. Maar het mooie is dat iedereen kan kijken en kan genieten, als je de serie maar goed insteekt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2!
Series / Foto's

Eerste beelden Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2!

De opnames voor The Witcher seizoen 2 zijn door Netflix gestart en nu duiken de eerste foto's online op.

De opnames voor het volgende seizoen van The Witcher zijn begonnen. In Surrey in Engeland draaien nu de camera's om te laten zien hoe het verhaal rond Henry Cavills Geralt of Rivia verdergaat!

Het is Daily Mail dat met een enorme reeks eerste foto's komt vanaf de set waar heel wat figuranten aanwezig zijn. Overigens werd Cavill nog niet op de gevoelige plaat vastgelegd. Wel zijn stuntdubbel moest veel op komen dagen. De foto's tonen aan dat er flink wat scènes in een bos worden opgenomen, inclusief een stoet reizende mensen.

Lees ook: Nieuwe personages voor 'The Witcher' seizoen 2 onthuld


Veel nieuwe castleden
Het eerste seizoen staat sinds december 2019 op Netflix en zou al meer dan 76 miljoen kijkers hebben getrokken. Kosten noch moeite worden gespaard om het tweede seizoen te realiseren. Recent werd duidelijk dat de cast is aangevuld met zeven acteurs.

Lees ook: Gerucht: topacteurs weigeren hoofdrollen in 'The Witcher' seizoen 2

Kristofer Hivju uit Game of Thrones speelt de rol van Nivellen, Yasen Atour is te zien als Coen, Agnes Bjorn als Vereena, Paul Bullion als Lambert, Thue Ersted Rasmussen als Eskel, Aisha Fabienne Ross als Lydia en Mecia Simson als Francesca. Naar verwachting verschijnt The Witcher seizoen 2 ergens begin 2021 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'The Expanse' seizoen 5 afgerond!
Series / Nieuws

Opnames 'The Expanse' seizoen 5 afgerond!

De fans moeten er nog even op wachten, maar zijn wel verzekerd van een reeks nieuwe afleveringen.

Via gelekte foto's van het afsluitfeestje, is bekend geworden dat de hoofdzakelijke opnames van het vijfde seizoen van Amazon-serie The Expanse officieel zijn afgerond!

Lees ook: Sci-fi serie 'The Expanse' krijgt mogelijk meerdere spin-offs

Het vijfde seizoen van de succesvolle serie is voornamelijk gebaseerd op Nemesis Games, het vijfde deel in de boekenreeks van Daniel Abraham en Ty Franck (onder het pseudoniem James S.A. Corey). Dit deel wordt als een van de allerbeste in de reeks beschouwd. Het nieuwe seizoen zal zich met name richten op politieke wantoestanden in het zonnestelsel, maar bevat ook actiescenes die nog epischer zijn dan we eerder hebben gezien.

Een zesde seizoen?
Acteur Wes Chatham heeft via zijn Instagram-account laten weten dat hij de helft van het nieuwe seizoen heeft gezien. Hij noemt het "met gemak het beste werk dat we tot nog toe hebben afgeleverd. Het is ongelooflijk." Het vijfde seizoen heeft nog geen officiële releasedatum, maar wij gokken erop dat deze ergens in het laatste kwartaal van het jaar zal zijn. Over een zesde seizoen is ook nog niks aangekondigd, maar de toekomst lijkt er voor Expanse-fans rooskleurig uit te zien.

Lees ook: Eerste trailer 'The Expanse' seizoen 4 online!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon-serie 'Hunters' krijgt felle kritiek van Auschwitz-instelling
Series / Nieuws

Amazon-serie 'Hunters' krijgt felle kritiek van Auschwitz-instelling

Er is een scene in het bijzonder waarop de makers grote kritiek krijgen.

Sinds afgelopen vrijdag is de langverwachte serie Hunters te streamen via Amazon, en dat gaat niet geheel zonder kritiek. De dramatische thriller-serie speelt zich af in de jaren '70 en laat zien hoe een Holocaust-overlever (Al Pacino) een team samenstelt om nazi's die zich schuilhouden in Amerika op te jagen. Instelling Auschwitz Memorial was niet erg te spreken over de serie, en dan met name een scene waarin nazi's hun slachtoffers dwingen om deel te nemen aan een menselijk schaakbord. De arme zielen worden door de nazi's gedwongen om elkaar af te maken zodra ze elkaars plekken innemen op het bord.

Lees ook: Al Pacino jaagt op nazi's in nieuwe trailer 'Hunters'

Auschwitz Memorial plaatste de volgende tweet over de scene:

"Auschwitz zat vol onvoorstelbare pijn en lijden dat is gedocumenteerd door de overlevenden. Dat er in Hunters een gefabriceerd menselijk schaakspel wordt getoond, is gevaarlijk en versterkt karikaturen. Het is daarbij een open deur om meer mensen de Holocaust te laten ontkennen. Wij eren de slachtoffers door feitelijke onwaarheden te benoemen."

Showrunner David Well, die de verhalen van zijn joodse grootmoeder als inspiratiebron voor de serie gebruikte, reageerde direct op de verklaring van Auschwitz Memorial. Hij deed op zeer bedachtzame wijze, zoals je hieronder kunt lezen:

"Jaren geleden heb ik Auschwitz bezocht en de hekken gezien waardoor mijn oma decennia eerder heen moest lopen, alsmede de barakken waarin ze als gevangene moest leven. Ik zag overblijfselen van de nachtmerrie die zij heeft moeten doorstaan. Het was een ervaring die mijn leven voor altijd heeft veranderd. Het was een belangrijk moment voor mij dat me ertoe heeft gezet om eraan bij te dragen dat dit nooit meer zal gebeuren. Als kleinzoon van Holocaust-overlevenden is het mijn taak om hun verhalen in leven te houden.

Hunters is een dramaserie met voornamelijk fictieve personages, maar gebruikt wel waargebeurde feiten als inspiratiebron. Het is echter geen documentaire. Dat is ook nooit de insteek geweest. Toen ik de serie bedacht was het vooral belangrijk voor mij om een verhaal te vertellen over de Holocaust, zonder daar het leven van een specifiek slachtoffer in te belichten. Om die reden heb ik ook besloten dat alle overlevenden in de serie een tatoeage hebben met een nummer boven 202.499. Dit nummer is het hoogst geregistreerde nummer van echte overlevenden. Ik wilde niet dat een van onze personages het nummer van een echt slachtoffer of een overlevende zou dragen. Een serie als deze brengt dus behoorlijk wat verantwoordelijkheid met zich mee.

Wat betreft de schaakscene in het bijzonder... dit is een fictieve gebeurtenis. Maar waarom vond ik het zo belangrijk om hem te laten zien? Met deze scene wil ik het meest extreme, en ware, sadisme en geweld van de nazi's in een oogopslag laten zien. Ik wilde ook in dit geval liever geen specifieke soorten martelingen en spelletjes in beeld laten die de nazi's op echte slachtoffers hebben uitgevoerd.

De grotere filosofische vraag is of we überhaupt verhalen over de Holocaust mogen vertellen, die geen documentaires zijn. Ik vind van wel en ook dat we dat moeten blijven doen. Hunters houdt zich, net als een hoop bejubelde films over het onderwerp, niet strikt aan de letterlijke waarheid, maar probeert wel de waarheid van de Holocaust te vertegenwoordigen.

Ik ben het Auschwitz Memorial voor altijd dankbaar dat ze zo'n belangrijk werk doen en blijven doen. Dat ze de nagedachtenis aan slachtoffers en overlevenden, zoals mijn oma Sara Well, intact houden. Ik ben er sterk van overtuigd dat we aan dezelfde kant staan en ben dan ook bereid om hierover verder in dialoog te treden."


Lees ook: Eerste beelden 'Hunters' met nazi-killer Al Pacino!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Umbrella Academy' krijgt een prequel-comic
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Umbrella Academy' krijgt een prequel-comic

De Netflix-serie gaat dit jaar nog verder, maar nu alvast maakt men ons warm!

Fans kijken natuurlijk heel erg uit naar het tweede seizoen van Netflix-serie The Umbrella Academy. Om het lange wachten wat minder moeilijk te maken, brengt Dark Horse Comics een prequel-comic uit rond Klaus. Deze wordt gemaakt door Gerard Way en Gabrial Bá en volgt een van de leden van de Academy.

De serie draait om een dysfunctionele familie van geadopteerde superhelden. Na de dood van hun vader, moeten zij bij elkaar komen om de wereld van de ondergang te redden. In eerste instantie werd er gedacht om er een film van te maken, maar uiteindelijk koos Netflix voor een serie. Het eerste seizoen daarvan debuteerde met groot succes in februari 2019 en in april van dat jaar werd een tweede seizoen besteld.

Lees ook: Hitserie 'The Umbrella Academy' wenst je een fijne 'disfunctionele' Kerst!

Prequel comic
Nu komt er dus een prequel-comic, die zes delen gaat tellen en de titel You Look Like Death krijgt. De miniserie heeft een synopsis:
Ruwweg tien jaar voor de gebeurtenissen van Apocalypse Suite, wordt de achttienjarige Séance uit de Umbrella Academy gegooid. Zijn toelage wordt door de Hargreeves stopgezet en dus reist hij naar de plaats waar zijn talenten gewaardeerd zullen worden: Hollywood. Maar na een magische high op de stash van een vampier-drugsbaron, heeft Klaus hulp nodig.

Lees ook: Seizoen 2 Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' verschijnt binnenkort!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk een geheime trailer voor 'Westworld' seizoen 3!
Series / Trailer

Bekijk een geheime trailer voor 'Westworld' seizoen 3!

Er zijn heel wat nieuwe beelden vrijgegeven van de spannende HBO-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans kregen vorige week voor het eerst een echte blik op het derde seizoen van HBO's Westworld, seizoen 3. Maar op het internet wisten fans een heel nieuwe trailer te vinden. Een geheime trailer, die nog veel meer laat zien van het nieuwe seizoen van de HBO-serie.

De trailer laat nieuwe blikken zien op het derde seizoen van de serie. We zien dat het er niet heel erg gemakkelijk aan toegaat voor Dolores en haar ook uit Westworld ontsnapte Hosts. Zij proberen vorm te geven aan een opstand van robots in dit derde seizoen en dat zal niet zo gemakkelijk gaan als ze hoopt. Er is namelijk tegenstand vanuit Maeve, die werkt voor de grote baas van Delos - het bedrijf dat achter de parken zit.

Lees ook: Robots vs mensen in trailer 'Westworld'

Hieronder kan je de geheime trailer bekijken!Het derde seizoen van de HBO-serie is vanaf 15 maart weer te zien. In dat seizoen keren niet alleen oude personages terug, maar zullen we ook nieuwe personages ontmoeten. Het gaat dan met name om personages als Caleb, die als gewoon mens te zien is en een heel ander beeld van de mensheid geeft dan Dolores tot nu toe kende.

Lees ook: Onheilspellende poster 'Westworld' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.