search

Ons nieuws van zaterdag 23 januari 2021

'Peaky Blinders' krijgt nog veel meer series
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' krijgt nog veel meer series

Steven Knight stelt dat het verhaal van de familie Shelby straks niet voorbij is.

Het verhaal rond Peaky Blinders is nog lang niet klaar. We horen nu dat er niet alleen na het zesde seizoen nog een film komt, daarna moeten er nog meer verhalen komen.

De film dient volgens maker Steven Knight namelijk als lanceerplatform voor meer series. Het zou dus goed kunnen dat de film niet het einde is van het verhaal van de Shelby-clan.

Meer op komst
"We zitten in de ontwikkeling," aldus Knight. "Het is een volledig gevormd idee en heeft een begin, midden en eind. En ik geloof dat het een passend einde voor het verhaal tot nu toe wordt."

"Maar het is ook een platform, er komen dingen die ik geen spin-offs wil noemen, maar wel andere televisieseries hoop ik. Series die het verhaal blijven vertellen van dit deel van de maatschappij en van deze familie."

Het laatste seizoen van de serie moet nog uitgezonden worden. Wanneer dat het geval zal zijn is niet zeker.

Lees ook: De serie 'Peaky Blinders' stopt eerder door corona maar krijgt als pleister op de wond een film als afsluiter

Lees ook: 'Peaky Blinders' stopt met het zesde seizoen, maar dat is niet het einde?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver verbreekt een belofte aan zijn fans
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver verbreekt een belofte aan zijn fans

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin houdt zich niet aan zijn belofte.

HBO werkt aan een tweede serie gebaseerd op de boeken van schrijver George R.R. Martin: The Tales of Dunk and Egg. Daarmee verbreekt Martin een belofte.

In 2017 liet HBO weten dat er vijf projecten rond Game of Thrones in de maak waren. Van eentje, The Long Night, werd een pilot opgenomen die uiteindelijk niet leidde tot een volledig seizoen. De serie House of the Dragon komt er wel. Los daarvan komt er nu mogelijk ook een Dunk & Egg-show, maar dat is in weerwil met de beloftes van Martin.

Geen serie
Martin vertelde: "We gaan geen Dunk & Egg-serie maken. Uiteindelijk wel, dat zou ik net als zovelen van jullie echt geweldig vinden. Maar ik heb pas drie boeken geschreven en gepubliceerd en er zijn er nog minstens zeven of acht of tien die ik er wil maken."

"We weten allemaal hoe langzaam ik ben, en hoe snel een televisieserie kan gaan. Ik wil niet herhalen wat met Game of Thrones zelf gebeurd is, waarbij de serie vooruit loopt op de boeken. Pas als ik alle verhalen van Dunk & Egg verteld heb, maken we er een serie van. Maar dat moment laat nog lang op zich wachten."

Waarmee Martin zich uiteindelijk dus niet houdt aan die belofte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'Bridgerton' onthult nieuwe focus voor tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-hit 'Bridgerton' onthult nieuwe focus voor tweede seizoen

Bridgerton doet het iets anders in het tweede seizoen en richt zich op een ander personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Bridgerton is een grote hit op Netflix. Maar het tweede seizoen gaat zich niet focussen op Daphne. Lord Anthony komt straks centraal te staan.

Netflix lanceerde Bridgerton op de eerste kerstdag en het was meteen een hit. De serie beleefde de vijfde grootste lancering ooit voor een Netflix Original. Centraal staat de aristocratische familie Bridgerton, die nogal actief op de huwelijksmarkt is.

Tweede seizoen
De serie is gebaseerd op een boekenreeks van Julia Quinn en verfilmt voor het tweede seizoen wederom een van de boeken. Waar de eerste reeks met name over Daphne en Simon ging, is dat bij het tweede seizoen anders.

Middels onderstaande brief laat Lady Whistledown, die de serie van een voiceover voorziet, weten dat "Lord Anthony Bridgerton het sociale seizoen wil domineren. Ik heb mijn pen klaar liggen om te rapporteren over al zijn romantische activiteiten."



Wanneer het nieuwe seizoen te zien is, weten we nog niet. Dat zal natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren, maar de kans is groot dat het pas eind dit jaar of zelfs later zal zijn.

Lees ook: Mooi: Netflix geeft monsterhit 'Bridgerton' tweede seizoen

Lees ook: Clips van de nieuwe Netflix-serie 'Bridgerton' staan overal op pornosites
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie zal de nieuwe Captain America definitief onthullen
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie zal de nieuwe Captain America definitief onthullen

The Falcon and the Winter Soldier gaat vragen beantwoorden, vanaf maart op Disney+.

Een paar dagen geleden was er het bericht dat Chris Evans terug gaat keren als Captain America in het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat de acteur het nieuws zelf ontkende en Marvel Studios niets van zich laat horen, zal het personage sowieso voortleven.

Aan het einde van Avengers: Endgame werd het schild van Captain America nog overgedragen aan Sam Wilson/Falcon van acteur Anthony Mackie. Dit was enigszins verrassend omdat werd verondersteld dat Bucky Barnes van Sebastian Stan de grootste kanshebber zou zijn.

The Falcon and the Winter Soldier
In maart start op Disney+ de serie The Falcon and the Winter Soldier en daarin komt een derde naam op het toneel. Wyatt Russell speelt dan John Walker en hij is in de comics één van de personages die Steve Rogers opvolgt.

"Aan het einde van Endgame accepteerde Sam het schild niet per se. Misschien herinner je het, maar Sam zei tegen Steve: 'Dit voelt niet goed, want het is van jou,'" zei Mackie in The Rich Eisen Show.

Misschien helemaal geen Captain America?
"Dus de serie is een lange weg om uit te zoeken wie Captain America wordt, waar het schild zal eindigen, en of die naam terugkeert - en of iemand die naam weer zal dragen," aldus Mackie.

Vooralsnog wordt Walker gezien als een militaristische opvolger van Captain America, met mogelijk wel óf niet het echte schild van de originele superheld. In de comics heeft John Walker ook de superheldennamen U.S. Agent en Super-Patriot.

Lees ook: Wil je weten waar 'The Falcon and the Winter Soldier' echt over gaat?
Lees ook: Zien we deze jonge Avenger ook in 'The Falcon and the Winter Soldier'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 nieuwe series op Netflix die binnenkort verschijnen
Series / Nieuws

3 nieuwe series op Netflix die binnenkort verschijnen

Welke nieuwe series verschijnen er snel op Netflix. Check drie tips.

Hieronder drie tips voor nieuwe series die je binnenkort gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Cidade Invisí­vel / Invisible City | Bing straks | 5 februari

In deze Braziliaanse Original van Netflix wordt een ondergrondse wereld bewoond door mythische wezens die zijn ontstaan uit een diepe lijn van Braziliaanse volksverhalen. Een detective zit vast in een moordonderzoek dat hem in het midden van een gevecht tussen deze twee werelden plaatst.



The Uncanny Counter | Bing straks | 31 januari

Demonenjagers genaamd Counters komen naar de aarde vermomd als werknemers in een noodle-restaurant om boze geesten te vangen in het streven naar het eeuwige leven. Een Zuid-Koreaanse Netflix Original.



50m2 | Bing straks | 17 februari

In deze Turkse Original verraadt een huurmoordenaar zijn bazen en schuilt in een leegstaande kleermakerszaak. Hij wordt aangezien voor de zoon van de overleden eigenaar en dat komt hem goed uit. Met Frank Gerrish, Engin Öztürk en Aybüke Pusat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael Dorn wil heel graag terugkeren in 'Star Trek'
Series / Nieuws

Michael Dorn wil heel graag terugkeren in 'Star Trek'

Star Trek moet gewoon onze favoriete Klingon Worf terug brengen, stelt Michael Dorn.

Acteur Michael Dorn solliciteert weer naar een rol in het volledig opnieuw opgezette Star Trek-universum. Hij is nog altijd niet klaar met zijn werk als Worf, de Klingon security officer van de Enterprise, die ook actief was op Deep Space Nine.

De acteur zou heel graag een eigen serie willen hebben als Worf. Maar de acteur is nog altijd niet benaderd door CBS en hij weet niet zo goed waarom dat nog niet gebeurd is.

Terugkeren is mogelijk
"Ik probeer al enige tijd iemand binnen de Star Trek-wereld over te halen om een Worf-televisieserie te maken, en als het geen serie kan zijn dan een film zoals Rogue One, eentje die echt op zichzelf staat," aldus Dorn. "Ik hou namelijk van Rogue One, ik vond het briljant."

"Heel wat mensen hadden er moeite mee dat iedereen dood ging. Maar ik vond dat fantastisch. Ik schreef echt jaren geleden een scenario. Soms is er interesse in, maar soms ook niet. ik denk dat de Star Trek-wereld een personage mist nu dat echt wel wat op kan brengen."

Als Dorn even de kans krijgt, keert hij dus meteen terug. Maar: "Wat ik zo vreemd vind, is dat we zoveel Star Trek-series hebben nu en Worf in geen enkele een rol heeft. Het is vreemd, het is niet alsof ik iemand iets aangedaan heb. Althans, ik hoop het niet, maar wie weet?"

Lees ook: Eerste plotdetails 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Lees ook: 'Star Trek: Picard' brengt weer iemand terug die we lang niet zagen in 'Star Trek'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Afgelopen week was het nog best druk op streamingdienst Disney+, met vier nieuwe series.

Het is een druk weekje op Disney+, met drie nieuwe series en een nieuwe aflevering van de grootschalige Marvel-serie. Volgende week is het weer een stuk rustiger en daarna gaan we februari in, een maand waarin we door de toevoeging van Star in de tweede helft meer content verwachten.

WandaVision (S01E03): Twee wezens met superkrachten en een ideaal burgerleven vermoeden dat niet alles is wat het lijkt.

Pixar Popcorn: Een kleien greep uit de collectie van Pixar mini-shorts met in de hoofdrol je favoriete personages.

Expedition Amelia: National Geographic-verkenner Dr. Robert Ballard plant een expeditie om de mysterieuze verdwijning van Amelia Earhart op te lossen. Expedition Amelia volgt de aanwijzingen die Ballard leidden naar een eiland in de Pacifische Oceaan en ze doet verder onderzoek naar Earhart, vooral over hoe ze een intrigerend historisch figuur werd.

UFO Europe: The Untold Stories: Al jarenlang houden de Europese overheden en militaire inlichtingendienst stiekem ons luchtruim in de gaten. Meldingen over UFO's - Unidentified Flying Objects - zijn verzameld en opgeslagen in duizenden vertrouwelijke dossiers. Over de inhoud van die dossiers gaat deze serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen