search

Ons nieuws van woensdag 1 april 2015

Eerste teaser voor nieuwe serie 'Blunt Talk'
Series / Trailer

Eerste teaser voor nieuwe serie 'Blunt Talk'

Patrick Stewart speelt de hoofdrol van nieuwslezer in deze komedie.

De eerste teaser van de serie Blunt Talk is vrijgegeven en kun je hieronder bekijken. Seth MacFarlane en Jonathan Ames creëerden deze komedie voor STARZ en Patrick Stewart speelt er de hoofdrol in.

Stewart speelt de rol van Walter Blunt; een Britse nieuwslezer die zijn geluk wil beproeven in de Verenigde Staten. Hij gaat een nachtelijk interviewprogramma presenteren en probeert de Amerikaanse kijkers te vertellen hoe ze zich het beste kunnen gedragen en hoe ze hun leven moeten leiden. Hij krijgt hierbij te maken met netwerkbazen, disfunctioneel personeel, meerdere ex-vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Blunts enige steun is zijn alcoholische hulpje, die hem vanuit Engeland naar de VS is gevolgd.

Hoewel het eerste seizoen pas deze zomer in première gaat, heeft de serie al groen licht gekregen voor twee seizoenen. Deze zullen elk bestaan uit tien afleveringen van dertig minuten. Naast Stewart spelen Jacki Weaver, Adrian Scarborough en Timm Sharp rollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of Lies' krijgt vijfde seizoen
Series / Nieuws

'House of Lies' krijgt vijfde seizoen

Het nieuwe seizoen komt in 2016 op de buis.

De serie House of Lies met Golden Globe winnende acteur Don Cheadle en actrice Kristen Bell krijgt een vijfde seizoen, kondigde het netwerk Showtime aan. Dit seizoen zal in 2016 worden uitgezonden en bestaan uit tien afleveringen.

"Als je een geweldige acteer ensemble bij elkaar hebt geleid door Don Cheadle," vertelde Gary Levine van Showtime Networks." En je hebt slim geschreven scripts met Matthew Carnahan aan het roer, dan verwacht je iets speciaals en House of Lies weet dat ieder seizoen opnieuw waar te maken.

House of Lies draait om een team van management consultants van Galweather & Stearn, het tweede bureau van de VS. Ze nemen opdrachten aan vanuit Los Angeles opdrachten vanuit de hele wereld. Hun grote concurrent is het bureau Kinsley. De managers van Galweather & Stearn zijn dan ook continue met hen in een bittere strijd verwikkeld.

Het vierde seizoen van House of Lies is nu elke zaterdag om 22:00 uur te zien bij HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cheo Hodari Coker ingehuurd als showrunner Marvels 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Cheo Hodari Coker ingehuurd als showrunner Marvels 'Luke Cage'

Coker overzag eerder de serie Ray Donovan.

Netflix heeft aangekondigd dat Cheo Hodari Coker (Ray Donovan, Notorious) is ingehuurd als showrunner van de Netflix-/Marvel-serie Luke Cage. Hij zal daarnaast ook de scenario's van de eerste twee afleveringen schrijven. Mike Colter speelt in de serie de titulaire held. Hij zal eerst zijn opwachting maken als Luke Cage in een andere Marvel-serie, namelijk AKA Jessica Jones.

Het eerste seizoen van Luke Cage wordt ergens in 2016 uitgezonden door Netflix. Daarnaast beleeft Daredevil zijn premiere op 10 april 2015 en moet Marvel nog een datum prikken voor de vierde en voorlopig laatste serie, Iron Fist.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Bloodline' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Bloodline' krijgt tweede seizoen

Alle series van Netflix zijn tot nu toe succesvol genoeg geweest om een vervolg te waarborgen.

Het eerste seizoen is nog maar een aantal dagen te bekijken, maar Netflix heeft nu al aangekondigd dat Bloodline een tweede seizoen zal krijgen. De opnames van het nieuwe seizoen gaan later dit jaar van start en de eerste aflevering zal in 2016 worden uitgezonden.

Blooddline gaat over de Rayburns, een moderne Amerikaanse familie die een belangrijke rol spelen in de gemeenschap van Florida. Wanneer Danny (Ben Mendelsohn), de oudste zoon en het zwarte schaap van de familie, terugkeert omdat het hotel van zijn ouders 45 jaar bestaat, dreigt hij de duistere geheimen van de Rayburns te onthullen. Zijn familieleden zijn hier natuurlijk verre van blij mee...

Bloodline is een creatie en productie van de Emmy- en Golden Globe-genomineerde schrijvers/producenten Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler. De hoofdrollen worden gespeeld door Kyle Chandler (Friday Night Lights), Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises), Linda Cardellini (Mad Men), Sam Shepard (The Right Stuff), Sissy Spacek (Carrie), Norbert Leo Butz (Dan in Real Life), Jamie McShane (Sons of Anarchy), Jacinda Barrett (Suits) and Enrique Murciano (Without a Trace).

Alle 13 afleveringen van Bloodline seizoen 1 werden op vrijdag 20 maart beschikbaar gesteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Better Call Saul' aflevering 9 - Pimento
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 9 - Pimento

En toen was het gedaan met 't plezier voor Jimmy.

Wat vooraf ging

We zijn alweer toe aan de negende aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Heel goed is hij daar niet in en het is dan ook vooral broer Chuck (Michael McKean) die hem daarop houdt. Als de Kettleman-familie op zijn pad komt, lijkt Jimmy alles te krijgen, maar moet hij vervolgens praktisch alles weer opgeven, om de boel te redden. Toch komt er dan een grote zaak op zijn pad, die hij samen met Chuck aanpakt. Maar hoe lang dat goed blijft gaan?

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, Marco



AFLEVERING 9: Pimento

Niet lang dus, want in Pimento gaat de boel al langzaam bergaf. Het draait nog steeds allemaal om de grote aanklacht die Jimmy en Chuck willen indienen tegen het Sandpiper Crossing bejaardentehuis. Om de zaak te vertragen, doet dat er alles aan om de twee teveel werk te geven, waardoor de zaak nooit tot een goed einde gebracht zou kunnen worden. En dus heeft Chuck een idee: de zaak overdragen aan HHM. Hoewel Jimmy daar in eerste instantie allerminst positief tegenover staat, draait hij na enige discussie rond. Toch maar wel. Maar 's nachts belt Chuck met behulp van Jimmy's telefoon iemand op, vermoedelijk Howard Hamlin (Patrick Fabian). Of dat ook echt zo is, weten we nog niet aan het begin van de aflevering.

De volgende dag gaan de twee naar het kantoor van HHM, om de zaak over te dragen. Het zorgt voor een hilarische situatie, want Chuck draagt een pak met in de voering aluminiumfolie. Eenmaal bij HHM, blijkt dat daar alle telefoons ingeleverd zijn en alle elektriciteit uitgeschakeld. Alles voor Chuck, die bij binnenkomst een staande ovatie krijgt. Maar heel lang duurt dat applaus niet, want de deal die Howard aan Jimmy voorstelt, is niet goed genoeg. Jimmy krijgt geen baan, maar wel geld. Hij accepteert de boel niet, en vertrekt schoorvoetend. Het is dat Kim hem later om praat, om de deal toch te accepteren, anders had Jimmy in z'n eentje geprobeerd de zaak op te lossen.

Daar komt ook de aap uit de mouw, want Jimmy merkte dat zijn telefoon gebruikt was. Hij beredeneert dat Chuck naar Howard heeft gebeld, en gezegd dat Jimmy geen partner mag worden. Chuck erkent het en vertelt ook meteen waarom: hijzelf heeft jaren gezwoegd om daar te komen waar hij is en Jimmy niet. Die haalde zijn rechtsdiploma via een online cursus. En daar komt bij, dat Slippin' Jimmy nooit zal veranderen en altijd op het foute pad blijft, volgens Chuck. Het resultaat is een heftige ruzie, waarbij Jimmy zegt er helemaal klaar mee te zijn en hij vertrekt.

Ondertussen hebben we ook al te zien gekregen hoe Jimmy uiteindelijk daadwerkelijk op het foute pad komt. Mike werkt aan een zaak waarbij hij een drugsdeal moet overzien met Nacho (Michael Mundo). Het lukt allemaal en lijkt het begin te zijn voor een vernieuwde criminele carrière. Mike en Jimmy zijn voorbestemd op elkaars pad te blijven en samen te gaan werken. En dat is wat nu in werking is gezet, doordat Chuck degene blijkt te zijn, die ervoor gezorgd heeft dat Jimmy geen partner kon worden bij HHM.

Het was een mooie aflevering, waarbij knap gebruik gemaakt wordt van lijntjes die in eerdere afleveringen uitgezet worden. We merken tegelijk dat Howard alle vuile taal en gemene woorden die Jimmy ooit over hem uitgestort heeft, eigenlijk helemaal niet verdiend had. Chuck had die woorden over zich heen moeten krijgen immers. Toch knap. Volgende week is het alweer tijd voor de laatste aflevering van het seizoen en gaan we waarschijnlijk de fall-out zien van de ruzie tussen Jimmy en Chuck.



Nog wat citaten:

"Hail Satan. I submit to the Dark Side."
"Pimento is a cheese. They call it the caviar of the south."
"I will tell every one of the clients what a miserable pig fucker you are"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Sons of Anarchy (seizoen 7)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Sons of Anarchy (seizoen 7)

De motorbende van Jax Teller rijdt zijn laatste seizoen.

Bedenker: Kurt Sutter | Cast: Charlie Hunnam (Jackson "Jax" Teller), Katey Sagal (Gemma Teller Morrow), Mark Boone Junior (Robert "Bobby Elvis" Munson), Dayton Callie (Wayne Unser), Kim Coates (Alex "Tig" Trager), Drea de Matteo (Wendy Case), Tommy Flanagan (Filip "Chibs" Telford), e.a. | Uitzending serie: 2008-2014 | Tv-zenders: FX | RTL7

Afgelopen jaren had de zender FX een ware hit te pakken met de dramaserie Sons of Anarchy van bedenker Kurt Sutter. De serie startte in 2008 en gaat over de motorclub Sons of Anarchy. De hoofdrol is weggelegd voor Charlie Hunnam, die zijn grote doorbraak forceerde met zijn rol als clubleider Jax Teller. Hij belandde in 2013 namelijk in de grote Hollywood film Pacific Rim. Afgelopen jaar werd met het zevende seizoen een punt gezet achter de avonturen van de motorclub.

Naast Hunnam had ook Ron Perlman een belangrijk aandeel in Sons of Anarchy (IMDb = 8,7). Hij speelde tot het afsluitende seizoen de rol van Clarence "Clay" Morrow. Uiteraard zijn er meer vermakelijke personages, al vallen er ook de nodige slachtoffers. Tevens is de waslijst met terugkerende personages (via gastrollen van bekende en minder bekende namen) enorm. Voor wie wil genieten van het afsluitende seizoen kan nu de Blu-Ray uitgave aanschaffen.

Seizoen 7
Jax komt terug in de gevangenis omdat hij zich niet aan de regels van zijn voorwaardelijke vrijlating hield en nu worstelt met het verlies van de vrouw die hij zo liefhad. Met volledige ondersteuning van de club, zet hij een bruut plan in beweging dat zal leiden tot het voltooien van genadeloze vergelding.



Serie: Sons of Anarchy - Seizoen 7 | Aantal discs 4 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 52-80 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Deleted Scenes | Gag Reel | Carpe Diem: The Final Season of Sons of Anarchy | Anarchy Legacy | Motorcycles of Mayhem | Guests of Anarchy: Season 7 | Promotional Shorts: Tattoo Stories | EAN: 8712626068129 | Release: maart 2015 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De vier Blu-Ray schijven van deze uitgave van het zevende seizoen van Sons of Anarchy zitten verpakt in een iets afwijkende box. De losse schijven zitten en een soort booklet met daaromheen een stevige insteekhoes. Ook zit er een foldertje bij waarin duidelijk staat aangegeven op welke schijf de verschillende afleveringen en extra's zijn terug te vinden, inclusief de titels en synopsis.

De kwaliteit van het beeld met een voor tv-series standaard beeldvullende verhouding van 1.78 : 1 ziet er overwegend goed uit. De moderne serie laat mooie shots zien van bijvoorbeeld landschappen en opvallende personages. De kleuren en de scherpte stellen ruimschoots tevreden. De DTS-HD track, in 5.1, sluit hier naadloos op aan. Dialoog is uitstekend te volgen en er is zo nu en dan ruimte voor wat surround effects, al is dit niet te vergelijken als bij bijvoorbeeld een film. Nette schijf.

Goede reeks extra's
Het laatste seizoen van Sons of Anarchy heeft een zeer aardige reeks extra's gekregen. Naast de wat standaard verwijderde scènes en gag reel staan er op de vierde schijf ook wat aanvullende extra's. Met maar liefst één uur en tien minuten is 'Carpe Diem: The Final Season of Sons of Anarchy' de meest interessante extra voor de fan. Via interviews met cast & crew en beelden van achter de schermen wordt er op een fraaie wijze inzage gegeven in de totstandkoming van het laatste seizoen. Uiteraard barst het van de spoilers, dus opletten!

Daarnaast is er nog wat korter bonusmateriaal met een blik op de 'toekomst' van de serie in 'Anarchy Legacy', een blik op de technische uitdagingen in 'Motorcycles of Mayhem' en een indruk op de gastrollen via 'Guests of Anarchy: Season 7'. Ook is er een verzameling van personage-featurettes te bekijken via 'Promotional Shorts: Tattoo Stories'.

Mogelijk ooit een prequel / spin-off
Na zeven seizoenen is er opnieuw een succesvolle en geliefde serie ten einde gekomen. Toch lijkt de zender FX het succes van Sons of Anarchy niet los te kunnen laten. Op één van de extra's wordt er al gesproken over een mogelijk prequel-serie / spin-off en deze is dan ook in ontwikkeling. Al liet bedenker Kurt Sutter wel weten dat deze er de komende jaren nog niet zal komen. Hieronder een ode aan de serie, uiteraard kijken op eigen risico.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.