search

Ons nieuws van vrijdag 17 januari 2020

Premièredatum en nieuwe trailer 'Snowpiercer'-serie!
Series / Trailer

Premièredatum en nieuwe trailer 'Snowpiercer'-serie!

Na de film van Bong Joon-ho is er nu ook een serie over de bevroren wereld van Snowpiercer.

TNT heeft vandaag de officiële premièredatum en een nieuwe teaser van de grootse scifi-serie Snowpiercer onthuld. Je kunt de nieuwe beelden hieronder bekijken.

Lees ook: 'Snowpiercer'-serie nu al goed voor een tweede seizoen

De eerste aflevering van Snowpiercer wordt op 31 mei a.s. uitgezonden door TNT. Het is daarbij de eerste keer in ruim 20 jaar dat we Oscarwinnaar Jennifer Connelly in een tv-serie zien opduiken. De serie laat net als in Bong Joon-ho's film uit 2013 zien hoe de aarde zo goed als onbewoonbaar is geworden en de restanten van de menselijkheid moeten zien te overleven in een gigantische locomotief die oneindige rondjes rond de wereld rijdt.

Lang in de maak
TNT liet in 2015 al weten het groene licht te hebben gegeven voor in elk geval twee seizoenen Snowpiercer. Na meerdere pogingen en gedoe achter de schermen (showrunner Scott Derrickson verliet de serie) komt de show er nu eindelijk. Naast de eerder genoemde Connelly zijn er in Snowpiercer ook rollen weggelegd voor Daveed Diggs, Mickey Sumner, Susan Park, Sam Otto en Alison Wright.

Lees ook: 'Snowpiercer' krijgt weer een tegenslag te verwerken

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Ares' de eerste Nederlandse Netflix Original!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Ares' de eerste Nederlandse Netflix Original!

De reeks wordt niet alleen in de Benelux toegevoegd, maar in totaal in zomaar even 190 verschillende landen!

We hebben er even op moeten wachten, maar morgen, vrijdag 17 januari 2020 verschijnt eindelijk de eerste, echte Nederlandse Netflix Original op de streamingdienst!

Ares belooft een bijzonder spannende reeks te worden boordevol met horrorelementen. De hoofdrolspeelster van de reeks, namelijk Jade Olieberg heeft potentiële kijkers eerder al gewaarschuwd om de reeks niet te bekijken voor het slapengaan. De streamingdienst Netflix verscheen reeds op de Nederlandse markt in het jaar 2014, maar het heeft tot nu geduurd vooraleer er een volledig Nederlandse Netflix Original verscheen.

Lees ook: "Kijk deze Netflix original niet voor het slapengaan"

Undercover
Eerder was natuurlijk wel al de reeks Undercover te zien op Netflix, maar dat was een Vlaams-Nederlandse productie. Ares is dus de eerste Netflix-productie welke volledig in het Nederlands is gemaakt. Ares vertelt het verhaal van de vrienden Rosa en Jacob welke worden uitgenodigd om bij een geheime Amsterdamse studentengenootschap te gaan. Gezellig een biertje drinken lijkt er echter niet meteen in te zitten, want Ares is niet zomaar een doorsnee studentenvereniging, in tegendeel...

Kan jij al niet meer wachten tot de reeks morgen, vrijdag 17 januari 2020 op Netflix verschijnt? In dat geval kan je, je ongeduld nog even temperen door het bekijken van de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?
Series / Nieuws

Waarom heeft HBO totaal geen haast met de 'Game of Thrones'-prequel?

De geschiedenis van hoe de Targaryen-familie naar Westeros kwam en daar alle koninkrijken wist te veroveren.

Alhoewel HBO een volledig eerste seizoen besteld heeft, zal het nog een tijdje duren voordat we House of the Dragon te zien krijgen. Zeer waarschijnlijk is dat niet voor 2022 het geval. Daarmee moeten we dus echt een behoorlijke tijd wachten.

HBO is druk met het maken van de serie House of Dragon. Dit wordt, nadat men eerder een pilot voor Long Night filmde, definitief de prequel op Game of Thrones. Daarbij werken George R.R. Martin en Ryan Condal nauw samen.

Lees ook: Carice van Houten in de 'Game of Thrones'-prequel?

Fire and Blood
De serie zal volgens HBO-baas Casey Bloys op z'n vroegst in 2022 te zien zijn. Dat komt doordat Condal en Martin op dit moment hard werken aan het verhaal voor de show. Daarbij baseren ze zich op het boek Fire and Blood van Martin.

Lees ook: Eerste poster 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Fire and Blood kwam vorig jaar uit in de winkel en is een geschiedenis van hoe de Targaryen-familie naar Westeros kwam en daar alle koninkrijken wist te veroveren. We leren ook hoe de familie uit elkaar dreigde te vallen in de Dance of Dragons.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Sony maakt Marvel-serie 'Silver & Black'
Series / Nieuws

Gerucht: Sony maakt Marvel-serie 'Silver & Black'

Ook de Spider-Man filmwereld maakt mogelijk overstap naar het kleine scherm!

Alweer even geleden werkte Sony Pictures aan de superheldenfilm Silver & Black. Regisseur Gina Prince-Bythewood (Beyond the Lights) was al aangesteld voor het script en de regie en de film moest op 8 februari 2019 verschijnen.

Dit plan ging niet door en Sony richt zich nu op het introduceren van een Spider-Verse, een aanhangsel van het Marvel Cinematic Universe. De plannen rond Silver & Black lijken nu te worden doorvertaald naar het kleine scherm. Dit meldt FandomWire.

Black Cat en Silver Sable
Na het cancelen van de film was er het gerucht dat de vrouwelijke personages Black Cat en Silver Sable solofilms zouden krijgen, maar nu keren ze dus mogelijk gezamenlijk terug op televisie. Verdere details zijn onbekend en het zou interessant zijn om te zien welke zender of streamingsdienst de serie zou uitzenden.

Vooralsnog heeft Sony drie films gepland staan, met Morbius, Venom 2 en een derde Spider-Man film direct binnen het Marvel Cinematic Universe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' krijgt hele rits aan nieuwe personages
Series / Nieuws

'The Witcher' krijgt hele rits aan nieuwe personages

Mocht je fan zijn van de Netflix-serie, dan is er goed nieuws.

Netflix-serie The Witcher zit boordevol verschillende personages. Sommigen zijn beter bestudeerd dan anderen. Natuurlijk heb je Geralt, Yennefer en Ciri, maar er zijn er veel meer. En volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich krijgt het tweede seizoen er nog een boel extra.

Dat vertelde Hissrich tijdens een Reddit AMA. "Er komen heel leuke nieuwe personages aan," begon ze het gesprek. "Je kunt altijd nieuwe personages introduceren, terwijl de serie vordert. We doen dat ook in het tweede seizoen. Maar voor mij was het van groot belang dat het publiek na dit eerste seizoen vooral bekend zou zijn met Geralt, en natuurlijk Yennefer en Ciri. En dat mensen weten waarom ze een familie zijn gaan vormen."

Lees ook: Waarom 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd is

Eerste seizoen
Het eerste seizoen was half december te streamen en diende vooral als een opzet voor het volgende, het tweede, seizoen. Daarin zullen we meer zien van The Continent en de gevaarlijke opkomst van een nieuwe ideologie in het land Nilfgaard.

Lees ook: Maken 'The Witcher' voor Netflix is moeilijk

In 2021 is het volgende seizoen te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'The Stand' dit jaar al te zien
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Stand' dit jaar al te zien

De serie rond een van de populairste boeken van Stephen King is snel te zien.

Dit jaar nog is de serie rond een van de belangrijkste boeken van Stephen King te zien: The Stand. Om precies te zijn, zal de serie in het vierde kwartaal van het jaar te zien zijn op streamingdienst CBS All Access.

Dat laat Aaron Pruner weten, die dit hoorde tijdens het Television Critics Association event voor de franchise. Goed nieuws dus voor fans van het boek, dat heel veel elementen uit verschillende Stephen King-boeken bij elkaar brengt. Denk aan horror, sci-fi, fantasy en drama. En dat in de vorm van een behoorlijk epische reis.

Lees ook: Opnames Stephen Kings 'The Stand' beginnen!

The Stand
Het boek is de apocalyptische visie van Stephen King op een wereld, geteisterd door een ziekte en waarin de mensheid gedecimeerd is. Er ontstaat een fundamentele strijd tussen goed en kwaad en het lot van de mensheid rust in handen van de 108-jarige Mother Abigail en een handvol andere overlevenden. Hun ergste nachtmerrie wordt belichaamd door een man met een dodelijke glimlach en onmetelijke krachten: Randall Flagg.

Lees ook: Hoofdrolspeler bekend voor Stephen King-serie 'The Stand'

Het boek staat overigens aan de basis van een boel andere films en series en zelfs het werk van King zelf: The Dark Tower.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Wick is in 2021 op televisie te zien!
Series / Nieuws

John Wick is in 2021 op televisie te zien!

Goed nieuws voor fans van de franchise rond Keanu Reeves personage.

Het John Wick-universum wordt steeds groter. Er wordt al gewerkt aan een vierde film voor de franchise en ondertussen werkt men ook aan een televisieserie. Die krijgt nu al een indicatieve première.

We hopen namelijk van Starz-baas Jeffrey Hirsch dat er gewerkt wordt aan een seizoen dat in de loop van 2021 te zien kan zijn. Dat vertelde hij tegenover Deadline. "Ik heb gisteren nog een pitch gehad hiervoor. We vinden dat we een goede groep schrijvers hebben en proberen het op zo'n manier te maken, dat het niet voor de vierde film te zien is en dus ook niet die film in de weg gaat zitten."

Eerder in de geschiedenis
"The Continental speelt zich ver voor onze films af. We bieden een nieuwe kijk op het hotel en hoe het ontstaat in de franchise. Het gaat dus heel ver terug," aldus de televisiechef. De serie wordt geproduceerd door Chad Stahelski, de voormalig stuntdouble van Keanu Reeves, die nu al een tijd regisseur is.

De serie draait dus om het mysterieuze hotel voor huurmoordenaars, dat in de franchise een belangrijke rol heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave cameo Crisis on Infinite Earths uitgelegd!
Series / Nieuws

Gave cameo Crisis on Infinite Earths uitgelegd!

Wat gebeurde er in de gave special van The CW?

Crisis on Infinite Earths is voorbij. Maar eindigde met een grote knaller, want er is nu een link gelegd tussen het Arrowverse van The CW en het DCEU van Warner Bros. De twee universa blijken heel expliciet aan elkaar gekoppeld te zijn. Lees alleen verder als je het al gezien hebt!

In de vierde aflevering van de special ontmoetten twee heel bijzondere personages elkaar voor het eerst: The Flash en The Flash. Die van Grant Gustin kwam namelijk naast die van Ezra Miller te staan. Een geweldig moment natuurlijk!

Lees ook: Crisis on Infinite Earths-teaser hint naar terugkeer [...]

Wat gebeurde er?
Wellicht vraag je je af wat er dan gebeurd is. Nou, dat is heel eenvoudig uit te leggen. In de aflevering zagen we hoe The Spectre probeerde het universum te redden. Daarvoor wilde hij de Speed Force gebruiken en gaf hij Barry Allen daar ook toegang toe, op een heel bijzondere wijze. Dat leidde Barry Allen naar STAR Labs, waar hij een ontmoeting had met… nou, Barry Allen.

Lees ook: Hele Arrowverse krijgt nieuwe seizoenen van The CW

Het duo bekeek elkaars kostuum, vond het mooi en vervolgens verdween onze andere Barry al. Een korte, maar wel uiterst gave cameo!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.