search

Ons nieuws van donderdag 23 januari 2020

Baas Netflix: "The Witcher krijgt nog héél wat seizoenen!"
Series / Nieuws

Baas Netflix: "The Witcher krijgt nog héél wat seizoenen!"

Er zullen met zekerheid nog meerdere extra seizoenen van de populaire Netflix-serie verschijnen...

Netflix-baas Reed Hastings had bij de bekendmaking van de recente kwartaalcijfers van de streamingdienst goed nieuws in petto voor de fans van de serie The Witcher. Hastings heeft namelijk bekend gemaakt dat er met zekerheid nog meerdere, extra seizoenen zullen verschijnen.

De nieuwe Netflix-serie The Witcher blijft een "hot topic". Zelfs bij de bekendmaking van de recentste kwartaalcijfers van de streamingdienst kwam de nieuwe succesvolle reeks van Netflix aan bod. Het was zowaar de Netflix-baas Reed Hastings zelf welke aankondigde dat de reeks met zekerheid niet één, maar wel nog meerdere extra seizoenen zal krijgen.

Lees ook: Is 'The Witcher' het best bekeken eerste seizoen ooit op Netflix?

Tweede seizoen reeds aangekondigd
Eerder werd het tweede seizoen van The Witcher reeds officieel aangekondigd. Dat er nog een vervolg zou verschijnen op het eerste seizoen stond daarmee helemaal vast. Over het verdere lot van de serie bestond echter nog de nodige onduidelijkheid. Die onduidelijkheid werd nu door de belangrijkste man achter streamingdienst Netflix weggenomen. Het lijkt er dus naar uit te zien dat we met zekerheid nog enkele jaren zullen kunnen genieten van de avonturen van The Witcher.

The Witcher is één van de meest langverwachte series van Netflix tot dusver. Inmiddels zouden dan ook maar liefst 76 van de 167 miljoen abonnees de reeks hebben bekeken. Het tweede seizoen van The Witcher zal ergens in de loop van volgend jaar (2021) verschijnen. Wanneer dat precies het geval zal zijn is voorlopig nog niet bekend.

Lees ook: 'Game of Thrones' ster te zien in tweede seizoen 'The Witcher'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na Baby Yoda: nu ook Baby Jabba!
Series / Foto's

Na Baby Yoda: nu ook Baby Jabba!

The Mandalorian zet aan tot nieuwe creatieve ideeën: wat als er een Baby Jabba zou zijn?

Op 12 november werd de (Star Wars) wereld wakker geschud. In de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian maakten we namelijk kennis met een jonge Yoda-achtige, nu bekend onder zijn voorlopige naam 'Baby Yoda' of 'The Child'.

Star Wars-fans waren meteen verkocht en de merchandisevraag is ondertussen enorm. Eind dit jaar keert de 50 jarige Baby Yoda terug in het tweede seizoen van The Mandalorian en mogelijk weten we dan meer over waar hij vandaan komt en wat zijn nut is in 'a galaxy far far away...' Maar wat als er ook een Baby Jabba zou zijn?

Lees ook: George Lucas in beeld voor 'The Mandalorian'?

Design voor Baby Jabba
Een fan heeft nu een ontwerp gemaakt voor een baby-versie van Jabba the Hutt, de schurk die we zagen in de originele trilogie. Dit personage was in de eerste filmversie van George Lucas gewoon een mens, maar in de met visuele effecten gepimpte versies van de films werd Jabba een bijzonder lelijk dik wezen.

Lees ook: Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!

Hieronder zie je nu een vermakelijk ontwerp voor een Baby Jabba, gemaakt door leovitiart.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Stranger Things': Netflix gaat een opmerkelijke samenwerking aan
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Stranger Things': Netflix gaat een opmerkelijke samenwerking aan

Vooral voor fans van de serie 'Stranger Things' lijkt deze samenwerking goed nieuws te zijn!

Dat de serie Stranger Things wereldwijd kan rekenen op een ongelofelijke populariteit hoeven we waarschijnlijk niet meer aan te halen. Deze populariteit heeft er nu voor gezorgd dat Netflix en winkelketen Primark de handen in elkaar hebben geslagen.

Netflix heeft bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft afgesloten met de Ierse winkelketen Primark. Beide bedrijven slaan de handen in elkaar en pakken uit met een heuse Stranger Things collectie! De collectie bestaat uit in totaal 46 verschillende items waaronder niet alleen tal van verschillende T-shirts, maar ook hoody's, slaapkleding en petjes. Wil jij graag pantoffels en / of notitieboeken van Stranger Things in huis halen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Lees ook: Dit personage keert toch terug voor 'Stranger Things'

46 verschillende items
Zoals we van Primark gewend zijn kunnen fans die geïnteresseerd zijn in het aankopen van één of meerdere artikelen van Stranger Things rekenen op een zeer scherpe prijs. De prijzen van de collectie variëren dan ook van 1,5 tot 16 euro.

Stranger Things geniet op Netflix een ongelofelijke populariteit. Op moment van schrijven is de reeks dan ook reeds toe aan haar derde seizoen. Inmiddels werd ook reeds bekend gemaakt dat er met zekerheid ook nog een vierde deel zal verschijnen.

Lees ook: Speelt 'Stranger Things' seizoen 4 zich af in Rusland?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt pas deze zomer naar België
Series / Nieuws

Disney+ komt pas deze zomer naar België

De nieuwe streamingdienst van Disney komt deze zomer naar België. Ook in andere landen verschijnt ze vroeger dan verwacht.

Disney heeft bekend gemaakt dat haar streamingdienst komende zomer ook zal worden gelanceerd in België. Ook in Portugal en de Scandinavische landen kunnen mensen vanaf deze zomer genieten van het aanbod van Disney+.

Disney lanceerde haar Disney+ streamingdienst in eerste instantie exclusief op de Nederlandse markt. Tot op moment van schrijven is de streamingdienst nog slechts in een handvol landen beschikbaar. Daar komt binnenkort echter verandering in. Heel wat landen hoeven bovendien niet te wachten tot komende zomer vooraleer de nieuwe streamingdienst beschikbaar is. Zij kunnen er reeds vanaf eind maart mee aan de slag.

Vroeger dan verwacht
Samen met de aankondiging die werd gedaan voor de Belgische, Portugese en Scandinavische markt heeft Disney laten weten dat haar streamingdienst in verschillende landen een week vroeger zal komen dan gepland. Het gaat hierbij om het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. De streamingdienst van Disney zal op deze markten dan ook worden gelanceerd op 24 maart van dit jaar.

De komst van Disney+ naar steeds meer landen heeft er onder meer voor gezorgd dat streamingdienst Netflix haar prognose voor de nabije toekomst heeft bijgesteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Transgender NikkieTutorials te gast bij Ellen DeGeneres
Series / Celebrity

Transgender NikkieTutorials te gast bij Ellen DeGeneres

Met het interview wil ze vooral andere mensen inspireren om ook naar buiten te komen met hun keuze...

De 25-jarige YouTube guru NikkieTutorials verraste vriend en vijand toen ze bekendmaakte dat ze als transgender door het leven gaat. Nu heeft ze voor het eerst sinds haar bekendmaking ook een (openhartig) interview gegeven.

NikkieTutorials, ook bekend als Nikkie de Jager heeft er een openhartig interview opzitten met niemand minder dan Ellen DeGeneres. Het was het eerste echte interview welke de Jager heeft gegeven sinds haar transgender bekendmaking. De 25-jarige YouTube guru vertelde tijdens het interview niet alleen over de chantage waarmee ze te maken had gekregen. Daarnaast toonde ze zich ook vooral dankbaar voor de vele positieve berichten en de steun die ze ontving van haar moeder, haar verloofde en haar fans.

Inspireren
Niet alleen met haar aankomende video I'm Coming Out, maar ook met haar interview wil de Jager mensen van over de hele wereld inspireren om hetzelfde te doen. In de video komt onder meer aan het licht dat verschillende mensen de Jager hadden bedreigd om bepaalde informatie over haar de wereld in te sturen.

Het interview moet DeGeneres zo aangegrepen hebben dat ze er aan het einde voor koos om een donatie te doen van 10.000 Amerikaanse dollar aan het Trevor Project. Wie het openhartige interview zelf nog even wil bekijken kan dit hieronder doen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details over bizarre Marvel-animatieserie 'M.O.D.O.K.'
Series / Nieuws

Meer details over bizarre Marvel-animatieserie 'M.O.D.O.K.'

Een van Marvels vreemdste personages krijgt zijn eigen animatieserie op Hulu.

Hulu heeft vandaag de officiële synopsis onthuld van M.O.D.O.K., de volwassen getinte animatieserie over de bekende Marvel-schurk.

De synopsis luidt als volgt:

"In Marvels M.O.D.O.K. volgen we de megalomane superschurk M.O.D.O.K. (Patton Oswalt) die al zijn hele leven lang de wereld wil veroveren. Na jaren van tegenslagen en nederlagen is het echter gedaan met M.O.D.O.K.'s boosaardige organisatie A.I.M. Het Mental Organism Designed Only for Killing krijgt na dit alles te kampen met een mid-life crisis, die gepaard gaan met een huwelijk dat op de kloppen lijkt te lopen.

Meer series op komst
Hulu lijkt de thuishaven te worden voor de meer volwassen getinte Marvel-projecten. Naast M.O.D.O.K. kunnen we namelijk ook animatieseries verwachten over de personages Howard the Duck, Tigra & Dazzler en Hit-Monkey. Deze vier series moeten uiteindelijk uitmonden in een event-serie genaamd The Offenders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix schept flink op over de kijkcijfers van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Netflix schept flink op over de kijkcijfers van 'The Witcher'

Netflix maakt trots de kijkcijfers van de Original 'The Witcher' bekend.

Netflix maakt bekend dat de fantasy serie 'The Witcher' hard op weg is om het best bekeken eerste seizoen ooit te hebben onder de eigen Originals. Ondanks het feit dat de serie critici niet kon bekoren blijkt dat de Netflix abonnees massaal naar de nieuwe serie met Henry Cavill kijken.

Volgens de cijfers van Netflix zelf hebben er sinds 'The Witcher' uitkwam 76 miljoen huishoudens naar gekeken. Een kleine kanttekening bij deze cijfers is dat Netflix gebruik maakt van een nieuw meetsysteem. Tegenwoordig wordt een kijker geteld als er minstens twee minuten naar een serie gekeken is. Vroeger telde Netflix een kijker pas als er minstens zeventig procent van een aflevering of film was gekeken.

Populairder dan 'The Mandalorian'?
Deze nieuwe methode van meten lijkt niet erg accuraat. Is iemand die na een paar minuten afhaakt wel een kijker te noemen? Toch gebruikt Netflix deze cijfers om flink op te scheppen over de nieuwe serie. De streamingdienst beweert zelfs dat 'The Witcher' beter bekeken is dan 'The Mandalorian' van concurrent Disney+.

Dit lijkt echter ook weer slechts speculatie gestoeld op het onderstaande Google Trends grafiek. Is 'The Witcher' als het vaker gegoogled is ook vaker bekeken? Feit is dat Netflix zelf bijzonder trots is op de eigen serie en het als een groot succes ziet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat knagen aan het marktaandeel van Netflix
Series / Nieuws

Disney+ gaat knagen aan het marktaandeel van Netflix

Vooral de komst van Disney+ zou knagen aan het marktaandeel van 's werelds grootste streamingdienst.

In het vierde kwartaal van 2019 kon Netflix rekenen op meer betalende abonnees dan ze oorspronkelijk had verwacht. Dat was goed nieuws voor de streamingdienst, maar aan het begin van het jaar 2020 vallen de vooruitzichten tegen.

Wereldwijd kwamen er in het laatste kwartaal van 2019 zomaar even 8,7 miljoen nieuwe abonnees bij. Daarmee komt het totale aantal Netflix-abonnees uit op 167 miljoen. Voor het komende kwartaal heeft Netflix de verwachtingen toch enigszins moeten bijstellen. De verwachting is namelijk dat er in het eerste kwartaal van 2020 niet meer dan 7 miljoen nieuwe abonnees bij zullen komen. Als deze prognose uitkomt betekent dit een vermindering van zomaar even 27 procent in vergelijking met vorig jaar.

Slechts een beperkt gedeelte van de nieuwe abonnees die zich hebben aangesloten bij Netflix waren afkomstig uit Noord-Amerika. Het ging concreet om 550.000 abonnees in vergelijking met 1,75 miljoen abonnees vorig jaar. De omzet die Netflix het voorbije kwartaal wist te realiseren is afgeklokt op 5,47 miljard dollar. Dat was flink beter dan vooropgesteld. Ook de winst is met 587 miljoen dollar een behoorlijk stuk groter dan vorig jaar. Toen bedroeg de winst nog "slechts" 134 miljoen dollar.

Disney+
In het bijzonder de concurrentie van Disney+ zorgt er voor dat Netflix haar te verwachten groei heeft ingeperkt. Eerder liet Disney+ reeds optekenen in de zomer van 2020 in België van start te zullen gaan. Bovendien wordt de nieuwe streamingdienst van Disney ook een week eerder dan verwacht gelanceerd op de markt in het Verenigd Koninkrijk evenals in landen als Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Ook in de Scandinavische landen evenals Portugal is de nieuwe streamingdienst vanaf komende zomer beschikbaar.

Het was in ieder geval voor het eerst dat Netflix cijfers naar buiten heeft gebracht sinds de komst van Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend: Captain America op foto 'The Falcon and the Winter Soldier'!
Series / Foto's

Opvallend: Captain America op foto 'The Falcon and the Winter Soldier'!

Er verschijnt een (nieuwe) Captain America in Marvel-serie op Disney+

Er staat ons nog wat te wachten in de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier. Daarin krijgen we namelijk een personage te zien die wel heel veel wegheeft van Captain America. Op de set van de Disney+ serie is U.S. Agent in kostuum verschenen, met een wel heel opvallend schild.

Als je niet veel van de comics weet, dan zou je zeggen dat je op onderstaande foto Captain America ziet staan, zeker doordat hij het schild van Cap in zijn handen heeft. Het betreft echter het nieuwe personage U.S. Agent, met het alter ego John Walker gespeeld door Wyatt Russell. De vraag is echter waarom hij een "A" op zijn voorhoofd heeft staan. Check hieronder de beelden via Page Six!



Lees ook: Mysterieuze foto vanaf set 'The Falcon and The Winter Soldier'

U.S. Agent de nieuwe Captain America?
Er werd eerder gedacht dat Anthony Mackie's Sam Wilson de nieuwe Captain America zou worden, maar toont bovenstaande foto aan dat dit toch U.S. Agent wordt?

Vermoedelijk in augustus start Disney+ met het uitzenden van het zesdelige The Falcon and the Winter Soldier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.