search

Ons nieuws van maandag 4 mei 2020

Disney+ kondigt naast een nieuwe 'Star Wars'-film ook een nieuwe serie aan!
Series / Nieuws

Disney+ kondigt naast een nieuwe 'Star Wars'-film ook een nieuwe serie aan!

Star Wars wordt groot op Disney+ nu er wéér een Star Wars-serie is aangekondigd.

Naast dat Disney en Lucasfilm de Star Wars-film van Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi officieel aankondigde, is ook onthuld dat er een vierde Star Wars-serie in ontwikkeling is voor Disney+.

Leslye Headland wordt de schrijver, producent en showrunner van deze nieuwe show. Zij is onder meer bekend van de succesvolle Netflix-serie Russian Doll en de film Sleeping with Other People. Waar de serie exact over gaat is nog onbekend.


Rond een vrouwelijk personage
De onthulling is onderdeel van "Celebrating May the 4th in a Galaxy Far, Far Away" en naar verluidt zou de serie draaien rond een vrouwelijk personage. Eerder was er het gerucht dat Doctor Aphra een eigen serie zou krijgen, dus wie weet.

Deze nieuwe serie is de vierde Star Wars-serie voor Disney+. Naast The Mandalorian, waarvan dit jaar het tweede seizoen verschijnt, wordt er ook gewerkt aan een prequelserie rond Cassian Andor uit de film Rogue One: A Star Wars Story en een serie rond Obi-Wan Kenobi. De laatste speelt zich af tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Station 19' hint naar einde van 'Grey's Anatomy'
Series / Nieuws

'Station 19' hint naar einde van 'Grey's Anatomy'

Wie het derde seizoen van 'Station 19' gaat bekijken moet zich voorbereiden op enkele gevoelige spoilers...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net zoals zoveel andere series heeft ook Grey's Anatomy haar huidige, zestiende seizoen vroegtijdig moeten afsluiten door het Coronavirus. De opnames voor het derde seizoen van Station 19 konden wel worden afgerond en die lijkt nu enkele spoilers te bevatten.

Het is algemeen bekend dat er regelmatig crossovers zijn tussen Grey's Anatomy en Station 19. Op zich zijn die crossovers geen probleem, maar wanneer de ene serie wel verder gaat terwijl de andere (tijdelijk) stopt kan dat wel eens voor vervelende spoilers gaan zorgen...

Spannende ontknoping
De finale van het derde seizoen van Station 19 luistert naar de naam "Louder Than A Bomb". In de aflevering zien we hoe de crew van Station 19 druk in de weer is om een dokter te bevrijden van het Grey's Anatomy Pac-North ziekenhuis. Het wordt echter al snel duidelijk dat ze ook hun eigen leven op het spel moeten zetten...

Ondanks het feit dat er tot dusver niet bekend is gemaakt dat er een belangrijk personage uit Grey's Anatomy dood zal gaan lijkt alles wel degelijk in die richting te wijzen. Wie dat dan precies zal zijn blijft uiteraard koffiedik kijken.

In ieder geval, wil je liever nog geen spoilers hebben in verband met het einde van het lopende seizoen van Grey's Anatomy? Wees dan zeker op je hoede bij het bekijken van de laatste aflevering van het derde seizoen van Station 19!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Todd McFarlane maak een serie over superheld 'Spawn'!
Series / Nieuws

Todd McFarlane maak een serie over superheld 'Spawn'!

In de jaren '90 maakte HBO al eens een succesvolle animatieserie over het personage van Todd McFarlane.

Todd McFarlane, grondlegger van Image Comics, heeft het al jaren over een nieuwe live-action film over zijn superheld Spawn, maar deze film lijkt bijzonder weinig vooruitgang te boeken.

Een ander project waar McFarlane eerder een boekje over open deed is een nieuwe animatieserie over Spawn. Volgens McFarlane gaat dat project wel op korte termijn door. Tijdens een interview met ComicBookMovie.com zei McFarlane dat hij ruim 90 minuten van de serie klaar heeft om te realiseren. Er moet echter nog een hoop werk worden gedaan:

"Jaren geleden deden we een tweede poging om de serie van de grond te krijgen, en al dat werk heb ik nog liggen. Dat is inclusief de opnames van stemacteurs. Ik heb dus ruim 90 minuten van de serie klaarliggen, maar de animatie moet natuurlijk wel nog gemaakt worden. Het ontwerp ligt in elk geval klaar. Uiteraard komen daar ook nog muziek en geluidseffecten bij. Ik heb goede hoop dat de animatieserie er heel snel komt."

Animatie succesvoller dan live-action
Hoewel de eerste Spawn-film in 1997 slecht werd ontvangen, gold het tegenovergestelde voor de volwassen getinte HBO-animatieserie uit 1999. Die serie bestond uit drie seizoenen van elk zes afleveringen en won een Emmy voor Beste Animatieserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 5 best bekeken Netflix Original Series: heb je ze allemaal al gezien?
Series / Nieuws

De 5 best bekeken Netflix Original Series: heb je ze allemaal al gezien?

Miljoenen kijkers stemden al op deze grote Netflix-series af. Heb jij ze alle vijf gezien?

Tientallen, zo niet honderden series heeft Netflix (tijdelijk) exclusief online gezet. Dit zijn de zogenaamde Netflix Original Series die doorgaans miljoenen kijkers trekken. Hieronder de vijf best bekeken shows van de streamingdienst!

Onderstaande vijf shows zijn volgens Netflix het meest bekeken. De miljoenen keren dat ze bekeken zijn (zoals achter de titel vermeld), zijn op verschillende manieren berekend en daardoor is het aantal vooral een indicatie van hoe populair deze series zijn (geweest) bij de Netflix-kijkers.


1. Orange Is the New Black (2013 - 2019): 105 miljoen keer bekeken

2. The Witcher (2019 - heden): 76 miljoen keer bekeken

3. Stranger Things (2016 - heden): 64 miljoen keer bekeken

4. The Umbrella Academy (2019 - heden): 45 miljoen keer bekeken

5. La Casa de Papel (2017 - heden): 44 miljoen keer bekeken

Ook series als You, Sex Education, Our Planet en Elite worden goed bekeken op Netflix en deze zouden zomaar kans maken om komende jaren voorbij te gaan aan bovenstaande titels in de top 5.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het meest brute Darth Maul-moment uit 'Star Wars: The Clone Wars'!
Series / Video/clip/featurette

Het meest brute Darth Maul-moment uit 'Star Wars: The Clone Wars'!

Hij gaat echt niet zachtzinnig te werken met al die klonen (die het op hem voorzien hebben).

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De op een na laatste aflevering van Star Wars: The Clone Wars had nogal wat gave momenten. Een hoogtepunt was zonder twijfel Darth Maul die zich een weg vocht door een gang en daarbij heel wat slachtoffers maakte.

Aan het eind van de vorige aflevering werd dan eindelijk het gruwelijke Order 66 bevolen en keerden de klonen zich tegen de Jedi. Natuurlijk overleefde Ahsoka dat en dat deed ze met behulp van Darth Maul. Die zorgde voor complete chaos.

Lees ook: Hoe Ahsoka Tano het gruwelijke Order 66 overleeft in 'Star Wars: The Clone Wars'

Dode klonen
Maul vocht zich en weg door tientallen klonen en deed dat met zijn blote handen. En dat ging niet heel erg lief: hij plette er een paar, hakte hoofden af en ging echt helemaal los. En dat in een kinderserie.

Lees ook: Dit gruwelijke moment zit in 'Star Wars: The Clone Wars'

We hebben hieronder de gave clip voor je, van het moment waarin Maul zich dus laat gaan en het opneemt tegen een boel klonen en daar op geheel eigen wijze mee afrekent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 3 laat langer op zich wachten
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' seizoen 3 laat langer op zich wachten

De post-productie van het nieuwe seizoen gaat gewoon door, ondanks de coronacrisis.

Helaas! Fans moeten toch langer wachten op het derde seizoen van Star Trek: Discovery. De opnames daarvan waren in februari afgerond, maar door het coronavirus duurt het langer dan verwacht en gepland om de post-productie af te maken.

Het werk aan het nieuwe seizoen gaat echter, ondanks de crisis toch gewoon door. Dat laat acteur Wilson Cruz, die de rol van Hugh Culber speelt, weten dat "niemand zal twijfelen om je zodra het mogelijk is een releasedatum te geven. Iedereen werkt hard aan de post-productie."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wordt totaal anders in derde seizoen

Iets langer
Ook editor Scott Gamzon laat nu weten dat er zoveel mogelijk mensen meewerken aan de serie. "Post-productie, geluid, VFX en editors werken allemaal hard vanuit huis. Het gaat wat langer duren en er zijn wat uitdagingen geweest, maar het resultaat zal het wachten meer dan waard zijn!"

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-serie had bijna een geheel andere verhaallijn gehad

Dit nieuwe seizoen speelt zich verder in de toekomst af dan welke serie in de Star Trek-franchise dan ook. Aan het eind van het tweede seizoen reisde de Discovery en haar crew 930 jaar naar de toekomst, helemaal naar de 32ste eeuw.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland voegde heel veel series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Videoland voegde heel veel series toe afgelopen week

Wat verscheen er allemaal nieuw? Vooral veel afleveringen en minder series.

Videoland voegde heel wat nieuws toe deze week. Geen nieuwe seizoenen van series, maar wel heel wat nieuwe afleveringen. Hieronder het volledige lijstje!

The Blacklist S07E09: Red en Liz proberen allerlei misdrijven op te lossen en pakken de grootste criminelen van de wereld op.
Nancy Drew S01E13: Nancy Drew heeft zo haar plannen na haar tijd op de middelbare school, maar alles loopt anders als ze een bovennatuurlijk moordmysterie op het spoort komt.
Lego Masters S01E03: Acht duo's worden uitgedaagd met bijzondere LEGO-opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen.
Eigen Huis & Tuin S37E18: Eigen Huis En Tuin inspireert je met haalbare en betaalbare tips voor elk klusje in en rond het huis.
Cold BLooded: The Clutter Family Murders S01E04: Een documentaireserie die kijkt naar de moord op vier leden van de familie Clutter. Een behoorlijk brute en grove moord die in 1959 voor heel wat oproer zorgde.
All You Need Is Love S12E10: Liefdesprogramma waarin presentator Robert ten Brink gebroken harten weet te lijmen, geliefden herenigt en stille liefdes openbaar maakt.
Profession: Queen! S01E03: Wat doet een koningin eigenlijk de hele dag?
Married At First Sight - Second Chance S01E08: Drie oud-kandidaten van Married At First Sight (Milly, Marcel en Maxime) doen opnieuw een gooi naar de liefde.
Ex on the Beach: Double Dutch S06E04: Probeer maar eens de verleiding te weerstaan van je favoriete ex!
Temptation Island S05E12: de ultieme relatietest. Koppels worden gescheiden en krijgen te maken met hele sexy singles. Kunnen ze de verleiding weerstaan?
A Million Little Things S02E20: Een groepje vrienden probeert zo fijn mogelijk te leven nadat hun beste vriend onverwacht om het leven kwam.
Het Beste van de TV Kantine S01E02: Compilaties van tien jaar 'De TV Kantine'.
Expeditie Robinson: Nederland vs België S01E15: de strijd tussen Nederlanders en Belgen om te overleven op een onbewoond eiland gaat door!
Into the Dark S01E08: Een anthology-serie die elke aflevering weer een ander verhaal vertelt
De Jacht op de Mocro Maffia S01E02: Misdaadjournalist John van den Heuvel brengt met unieke beelden en exclusieve interviews de opkomst en val van de Mocro maffia in beeld
Charmed S02E17: drie zussen komen erachter dat ze machtige heksen zijn. Vanaf dat moment is niets hetzelfde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit
Series / Nieuws

'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit

Het vierde seizoen van de serie moet echt heel eng worden, nog enger dan de rest.

Acteur Joe Keery, die te zien is als Steve Harrington in Stranger Things, laat weten dat het vierde seizoen van de serie het engste tot nu toe zal zijn.

Het derde seizoen eindigde nogal emotioneel en met een explosie. De hype voor het vierde seizoen is dan ook groot. En dit seizoen zal enger dan ooit zijn. Dat vertelt Keery die sprak met Total Film over de toekomst van de serie.

Lees ook: Dit is dé topserie van Netflix tot op heden

Nog enger
Keery vertelde dat de broers Duffer, die de serie maken, een geweldige nieuwe verhaallijn bedacht hebben. "Oh ja, het wordt geweldig. De Duffer-broers hebben het weer geflikt. Ik denk dat dit jaar, en ik zeg het elk jaar, nog veel enger wordt dan de afgelopen jaren. Terwijl vorig seizoen natuurlijk al behoorlijk duister was."

Lees ook: Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor 'Stranger Things'?

Het vierde seizoen duikt voor het eerst in de franchise buiten het kleine stadje Hawkins. We gaan zien hoe Hopper overleeft heeft (een feit dat we onthuld zagen in een teaser voor het vierde seizoen, waarin we zagen dat Hopper nu in een strafkamp in Rusland zit).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Release 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2 in gevaar?
Series / Nieuws

Release 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2 in gevaar?

Het lijkt er niet op dat het tweede seizoen uitgesteld gaat worden; de Disney+-serie komt gewoon uit zoals gepland.

Het werk aan het tweede seizoen van The Mandalorian gaat gewoon door, ondanks het coronavirus. Het blijkt dat de post-productie van de serie gewoon door kan gaan, ondanks dat er veel thuisgewerkt moet worden.

De opnames van het tweede seizoen van The Mandalorian waren afgerond voordat de coronacrisis uitbrak. Die crisis heeft nu grote impact op Marvel-films en andere divisies van Disney, maar dus niet op de productie van de live-action Star Wars-serie. Het tweede seizoen lijkt in oktober uit te kunnen komen.

Lees ook: 'The Mandalorian' S2 gaat je van je 'sokken blazen'

Weinig problemen
Variety weet te bevestigen dat de post-productie van het tweede seizoen gewoon bezig is. Regisseur Rick Famuyiwa, die meewerkt aan dit nieuwe seizoen, stelt dat het proces "nog veeleisender dan normaal" is. Maar: "het is een goede manier om even niet bezig te hoeven zijn met de dagelijkse chaos war we mee te maken hebben."

Lees ook: Zijn dit de aflevering titels van 'The Mandalorian' seizoen 2?

Hal Hickel, die supervisor van de animaties is, vertelt: "een gewone film zoals Avengers heeft rond de 2.000 visual effects shots. Deze serie had er net geen 4.000 in het eerste seizoen en dat geldt ook voor het tweede. We doen ze in dezelfde tijd als een grote zomerblockbuster en we moeten allemaal vanuit huis werken. Maar goed, het lukt en mensen krijgen, dat beloof ik, hun Baby Yoda."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.