search

Ons nieuws van donderdag 7 juli 2022

Recensie Apple TV+-serie 'Black Bird'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Black Bird'

Bevat acteerwerk van de hoofdrolspelers waar je u tegen zegt.

Regie: Michaël R. Roskam, Joe Chappelle, Jim McKay | Cast: Taron Egerton (Jimmy Keene), Paul Walter Hauser (Larry Hall), Ray Liotta (Jim Keene), Greg Kinnear (Brian Miller), Sepideh Moafi (Lauren McCauley), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 55-61 minuten | Jaar: 2022

Jimmy Keene heeft het goed voor elkaar, totdat hij wordt opgepakt vanwege drugshandel. In eerste instantie denkt hij er door een deal goed vanaf te komen, maar vervolgens draait hij toch tien jaar de gevangenis in. Wanneer hij een aanbod krijgt waarmee hij kans maakt op directe vrijlating nadat hij zijn taak volbrengt, zegt hij echter niet direct ja. Hij moet namelijk in een van de gevaarlijkste gevangenissen achterhalen waar een vermeende seriemoordenaar een van zijn slachtoffers heeft begraven.

Black Bird blinkt niet uit in originaliteit. Het kleurenpalet is even duister als de daden van de de gevangenen. Met de grimmige sfeer die opgeroepen wordt is het geen verrassing te zien dat de Vlaamse regisseur Michaël Roskam (Rundskop, The Drop) het grootste deel van de afleveringen voor zijn rekening heeft genomen. En net als in zijn eerdere werk staat hier het concept mannelijkheid centraal. Egertons Jimmy Keene is getraind, rijk en populair bij de vrouwen terwijl seriemoordenaar Larry Hall er juist mee worstelt dat vrouwen hem links laten liggen: een van zijn motieven om ze om te brengen.

Hoewel de serie qua esthetiek weinig nieuws doet en de muziek klinkt als de dertiende in een dozijn, werken deze trucjes goed genoeg. Het grootste probleem is dat zes afleveringen soms wat te veel van het goede lijkt voor dit verhaal. Het duurt bijna twee volle afleveringen voor Jimmy eindelijk infiltreert en in aflevering vier wordt het tempo eruit gehaald als de kijker door middel van flashbacks inzicht krijgt in de treurige jeugd van de personages.

Enkele scènes die meerdere keren herhaald worden, zoals degene waarin een van de slachtoffers alleen op een afgelegen weg staat, kunnen makkelijk worden geschrapt. Niet alleen zijn deze scènes repetitief, maar ook dusdanig clichématig dat het voelt alsof je ze voor Black Bird al tientallen keren eerder hebt gezien.

Dat de serie na dergelijke dipjes de aandacht weer weet te trekken is volledig te danken aan het uitmuntende acteerwerk. Taron Egerton laat zien dat hij een heel ander personage kan neerzetten dan de meesten van hem gewend zullen zijn. Ditmaal is hij geen grappige Eggsy uit Kingsman of flamboyante Elton John uit Rocketman, maar een man die op een doodserieuze missie moet om zijn vrijheid terug te winnen. Het meest herkenbaar is waarschijnlijk de zelfverzekerde arrogantie, maar die façade verdwijnt geleidelijk als de situatie serieuzer wordt.

Dit zou echter weinig betekenen zonder tegenspelers die hetzelfde niveau halen. De serie vindt zijn hoogtepunten in de gesprekken die Jimmy met Larry heeft. Paul Walter Hauser balanceert geniaal tussen het oproepen van medelijden en walging. Waar het gedrag van Larry dat van een incel is "“ hij vindt dat hij recht heeft op liefde van en seks met vrouwen "“ zet Hauser hem niet als een puur monster neer. En juist de twijfel die zeker aan het begin nog weleens toeslaat over wat Larry precies gedaan heeft, maakt de serie extra angstaanjagend.

Buiten de twee overduidelijke sterren, weet ieder personage indruk te maken. Sepideh Moafi zet een sterk personage neer met de vasthoudende agente die Jimmy rekruteert. Zij laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk zou moeten zijn om meer inhoudelijke vrouwenrollen te schrijven, zelfs als ze geen enorme hoeveelheid schermtijd hebben. Ook Ray Liotta in zijn laatste rol als Jimmy's vader en oud-politieman die aan het aftakelen is brengt een extra laag in het verhaal.

Hoewel niet baanbrekend, is Black Bird de moeite van het kijken waard als een masterclass voor acteerwerk en sterke dialogen. Deze houden de kijker namelijk bij de les als de minder sterke esthetiek dat niet doet.

★★★☆☆

Black Bird is te zien bij Apple TV+.

Shining Girls is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we van de nieuwe 'Ted'-serie verwachten
Series / Nieuws

Dit kunnen we van de nieuwe 'Ted'-serie verwachten

Seth MacFarlane heeft nieuwe details bekendgemaakt over de aankomende Ted prequel-serie.

Seth MacFarlane maakte in 2012 de succesvolle Ted-film, en sprak tevens de stem van de teddybeer in. Daarna maakte hij Ted 2, en nu is het tijd voor een prequel-serie.

Ook in deze prequel zal MacFarlane zelf de stem inspreken. Alanna Ubach, Max Burkholder, Giorgia Whigham en Scott Grimes zijn ook verbonden aan het project. Paul Corrigan en Brad Walsh worden de showrunners en hoofdschrijvers van de serie.

Ted prequel-serie
Onlangs heeft MacFarlane nieuwe details gedeeld over deze Ted prequel. Het verhaal vindt plaats in 1993 en volgt Ted en John in hun tienerjaren. De toon van de serie zal hetzelfde zijn als de toon van de films. Ook zegt hij dat de CGI "groundbreaking" wordt, omdat het zelden voorkomt dat de hoofdpersoon van een serie volledig in CGI gemaakt is.

Meer van hetzelfde dus, maar niet ziet onder vernieuwing: "We gaan met wat werkte. Maar, tegelijkertijd, wat nieuws ontdekken en een achtergrondverhaal voor John en Ted opbouwen is iets wat we in de films nog niet gedaan hebben. Ik denk dat fans van Ted erg blij gaan zijn met deze serie."

Het is nog onduidelijk wanneer Ted verschijnt op Peacock, maar wel al dat het eerste seizoen uit tien afleveringen bestaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'The Mandalorian' bezig met heropnames?
Series / Nieuws

Is 'The Mandalorian' bezig met heropnames?

Het lijkt erop dat de crew van The Mandalorian seizoen 3 bezig is met heropnames.

The Mandalorian seizoen 3 staat op de planning voor begin 2023, en laten we hopen dat de serie die datum ook daadwerkelijk gaat halen. Het lijkt er namelijk op dat de serie op dit moment bezig is met heropnames.

Dat gebeurt uiteraard vaker bij de productie van een serie, dus het hoeft zeker niet meteen uitstel van de releasedatum te betekenen. De aanname dat The Mandalorian inderdaad bepaalde scènes opnieuw aan het schieten is, komt van het Instagram-account van Katee Sackhoff.

Katee Sackhoff over heropnames
Sackhoff, die Bo-Katan Kryze speelt in The Mandalorian, zou onlangs een Fan Expo bijwonen in Denver maar was hier niet toe in staat vanwege extra werk voor een tv-serie "waar we allemaal van houden."

Hoewel ze niet specificeerde dat het over The Mandalorian gaat, eindigde ze haar bericht wel met "This is the way," een bekende slagzin uit de populaire Star Wars-serie.

Filmen voor het derde seizoen van The Mandalorian was eigenlijk eind maart al afgerond, maar blijkbaar zijn er bepaalde veranderingen doorgevoerd in het script die heropnames van belang maakten. Misschien gaat Bo-Katan wel een grotere rol spelen.

Bekijk op instagram


The Mandalorian verschijnt begin 2023 op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde trailer HBO Max-serie over rapgroep van, door en voor vrouwen
Series / Trailer

Bikkelharde trailer HBO Max-serie over rapgroep van, door en voor vrouwen

In hiphopspektakel \'Rap Sh!t\' laat HBO Max zien aan Netflix wat een serie is met échte sterke vrouwelijke hoofdpersonages.

HBO Max heeft zojuist een nieuwe trailer gedropt voor een serie, die belooft een 'must see' te worden deze zomer. In Rap Sh!t bewijzen twee vriendinnen, tegen de verwachtingen van alle mannen in, dat vrouwen kei- en keiharde rappers kunnen zijn. Bekijk de trailer hieronder!

In de serie volgt de kijker de aspirant-rapper Shawna, die haar loopbaan in de industrie aftrapt door een rapgroep te vormen met haar eerdere vriendin van de middelbare school. De serie wordt geproduceerd door Issa Rae, die bekend is geworden door haar eerdere rol in Insecure. Naast haar staan ook op het scherm Aida Osman, artiest KaMillion, Jonica Booth, Devon Terrell en RJ Cyler.

Het team voor de serie is aanzienlijk. Het hiphopduo Yung Miami en JT van City Girls zullen als uitvoerende producenten optreden. Verder zal Rae's eigen bedrijf Raedio de supervisie over de muziek op zich nemen.

De trailer van de nieuwe HBO Max-serie
Benieuwd geworden? Kijk dan de trailer hieronder.



De eerste twee afleveringen van de serie zullen te streamen zijn op HBO Max op 21 juli. Vervolgens zal elke week een aflevering verschijnen totdat de laatste aflevering uitkomt op 1 september.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 doet iets compleet anders
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 doet iets compleet anders

Stranger Things brengt de gang van Hawkins weer terug bij elkaar, gelukkig maar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een nieuw interview met de site Collider, onthullen de Duffer Brothers dat, geheel in tegenstelling tot het vierde seizoen van Stranger Things, de hele crew weer bij elkaar is.

Stranger Things seizoen 4 speelde zich af rond drie grote groepen, even zelfs rond vier verhaallijnen. DIe komen allemaal samen in het vijfde seizoen.

Stranger Things seizoen 5
De Duffer Brothers lieten in een interview met Collider weten dat het nieuwe en komende laatste seizoen van de serie Stranger Things dieper duikt in de dynamiek tussen Eleven en de belangrijkste jongens van de serie: Mike, Will, Lucas en Dustin.

Matt Duffer vertelde: "Ik denk dat wat we zo opwindend vinden aan seizoen 5, is dat seizoen 4 zo interessant was omdat iedereen verspreid was. Dat maakte het zo uniek. Maar dit draait erom dat iedereen weer samen komt."

"Weer samen zijn, samen naar Hawkins gaan. Hopper is terug in Hawkins. De oorspronkelijke groep is terug in Hawkins. De groep samen met Eleven. De OG-groep. Dat is iets interessants, want zo kunnen we de dynamiek van seizoen 1 voor een deel opnieuw verkennen, maar ditmaal op een grotere schaal."

Stranger Things seizoen 5 is korter dan seizoen 4, maar laat ook minder lang op zich wachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' vestigt wel erg indrukwekkend record
Series / Nieuws

'Stranger Things' vestigt wel erg indrukwekkend record

Slechts 1 andere serie deed wat Stranger Things nu even neer heeft gezet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het bleek het wachten waard te zijn! Stranger Things seizoen 4 brak alle records voor Netflix. Vandaag overschreed de serie zelfs een indrukwekkende mijlpaal voor Netflix.

Stranger Things werd in 2016 gelanceerd op de streamingdienst en draait om het fictieve stadje Hawkins. Dat wordt aangevallen door bovennatuurlijke bedreigingen uit een alternatieve dimensie die bekend staat als het Upside Down.

Stranger Things-kijkcijfers
De eerste drie seizoenen van Stranger Things bleken al een grote hit voor Netflix, met een enorm positieve ontvangst van zowel critici als het bredere publiek. Er was lof voor onder meer de nostalgische setting, ontwikkeling van personages en de sfeer.

Stranger Things seizoen 4 liet behoorlijk lang op zich wachten, wat kwam door de coronapandemie.

Maar fans werden beloond met een indrukwekkende speelduur. En nu volume 2 van Stranger Things te zien is, laat Netflix weten hoe ontzettend goed Stranger Things bekeken is.

Volume 2 trok 301,28 miljoen uur aan kijkers in de eerste twee dagen na lancering. Daarmee is de serie in 1 weekend in totaal 1,15 miljard uur gestreamd op Netflix. De Zuid-Koreaanse show Squid Game trok enkel soortgelijke kijkcijfers.

Stranger Things is in 93 landen de meest populaire serie van Netflix op dit moment.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende foto nieuwe peperdure fantasyserie van Netflix
Series / Foto's

Veelbelovende foto nieuwe peperdure fantasyserie van Netflix

The Sandman ziet er steeds meer uit als een heel nieuwe prestigeserie van Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Sandman-acteur Mason Alexander Park deelde een nieuwe foto van de aankomende televisieserie van Netflix. Daarop zien we het personage van Park, Desire, dat geconfronteerd wordt door Morpheus.

De premièredatum van de dure fantasyserie The Sandman komt snel dichterbij. Netflix voert momenteel de promotie voor de komende serie op, onder meer met een eerste trailer die een paar weken geleden tijdens de Geeked Week debuteerde, en nu met weer een nieuwe foto.

The Sandman-foto
De foto laat zien hoe Desire geconfronteerd wordt door Dream (Tom Sturridge). Dit gebeurt in de realiteit of dimensie van Desire.

De twee broers kunnen niet goed met elkaar overweg in de comics van Neil Gaiman, en het lijkt erop dat dit ook te merken zal zijn in de komende serie van Netflix.

Het is nog altijd de vraag hoe groot de rol van Warner Bros. Discovery later deze maand zal zijn tijdens de San Diego Comic-Con. De meeste grote films van DC krijgen geen panel, maar The Sandman krijgt er wel een en zelfs in Hall H!

The Sandman is vanaf 5 augustus te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheil in nieuwe 'Lord of the Rings: The Rings of Power'-video
Series / Video/clip/featurette

Onheil in nieuwe 'Lord of the Rings: The Rings of Power'-video

Lord of the Rings: The Rings of Power komt bijna naar Prime Video!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je een Prime Video-abonnement hebt en uitkijkt naar de aankomende release van de televisieserie The Lord of the Rings: The Rings of Power, raden we je aan snel naar Prime Video te surfen. Daar vind je nu een nieuwe, 1 minuut durende, teaser voor de serie.

Dat niet alleen: Amazon heeft ook aangekondigd dat op 14 juli een nieuwe volledige trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt onthuld.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is al jaren in de maak en komt voort uit een gigantische deal die Amazon sloot met de erfgenamen van J.R.R. Tolkien.

Het resultaat zien we vanaf 2 september, als The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien is op Prime Video. Het is de duurste serie ooit, met een budget van 450 miljoen dollar voor het eerste, 8 afleveringen tellende, seizoen.

Tot nu toe waren er met name promo-foto's en was er een vrij korte teaser voor de televisieserie. Hoe de show er precies uit ziet, is nog altijd moeilijk te beoordelen, want we kregen tot nu toe bovenal sfeervolle beelden met sfeervolle momenten. De onheilspellende teaser laat een mysterieuze meteoriet zien die boven Midden-Aarde scheert.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit belangrijke personage haakt helaas af in 'Sex Education' seizoen 4
Series / Nieuws

Dit belangrijke personage haakt helaas af in 'Sex Education' seizoen 4

Ondanks haar prominente rol in seizoen 3 zal dit personage helaas niet meer terugkeren in de serie.

Patricia Allison, de actrice van Ola in de populaire serie Sex Education, zal helaas niet meer terugkeren. Ze pakt nu haar kansen om andere klussen aan te nemen en laat het vierde, en misschien wel laatste, seizoen van de serie schieten.

Sex Education bereikte enkele jaren terug enorme populariteit als één van de weinige series, die iets realistisch te vertellen had over seksuele voorlichting tegen tieners. Na drie succesvolle seizoenen wordt er nu gewerkt aan het vierde seizoen van de Netflix-serie, waarvan het gerucht gaat dat het ook het laatste seizoen zal zijn.

Allison heeft in de rol van Ola flink wat meegemaakt de laatste seizoenen. Zo heeft ze bijvoorbeeld hoofdpersoon Otis Milburn gedatet, om vervolgens een nieuwe mogelijke partner te vinden in Lily. Even later werd ze bijna in een samengesteld gezin gedwongen, samen met haar ex Otis. Voldoende voor een hoop tienerdrama in ieder geval.

De reden waarom Allison de serie verlaat
Maar Allison heeft dus helaas besloten niet langer Ola te gaan vertolken. In een interview met Capital XTRA lichtte ze haar keuze toe.

Allison: "Ik vond het geweldig om Ola te spelen in 'Sex Education'. Maar ik zal helaas niet meer bij het team zitten voor seizoen 4. Het spijt me zo dat ik met iedereen moet breken, maar ik ga nu andere dingen uitproberen. Nieuwe kansen kwamen op, en ik heb het al drie jaar gedaan, en ik vond het oprecht geweldig… Maar soms is het tijd om vaarwel te zeggen."

Waar Allison terecht gaat komen is nog niet bekend, net als de wijze hoe het team van Sex Education dit verlies moet gaan verwerken in het nieuwe seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen