search

Ons nieuws van maandag 27 juli 2015

Komt Gladiator naar 'Daredevil'?
Series / Nieuws

Komt Gladiator naar 'Daredevil'?

En er is een nieuwe cinematograaf voor het tweede seizoen.

Er zijn weer twee nieuwtjes rond Marvel/Netflix-serie Daredevil. Allereerst kunnen we iets melden over een mogelijke slechterik in de serie en dan is er nog de nieuwe cinematograaf die aangetrokken is. Laten we daar maar mee beginnen. Martin Ahlgren, die voor zijn werk aan House of Cards genomineerd werd voor een Emmy, zal afleveringen gaan opnemen van Daredevil.

Verder is er nog wat nieuws rond een slechterik die wellicht in het tweede seizoen voor komt. Op de officiële Twitter-account van de serie kwam een afbeelding voorbij en een citaat dat wees op de Gladiator. "Ik moet goed zijn. Dus maak ik dingen. Ik ben goed in dingen maken."

De manier van spreken klinkt als die van het personage Melvin Potter, dat in het eerste seizoen gespeeld werd door Matt Gerald. Hij maakte het harnas voor Charlie Coxs Matt Murdock. In de comics wordt Melvin uiteindelijk ook een slechterik en neemt hij het op tegen onder meer Daredevil zelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Gotham' seizoen 2
Series / Trailer

Teaser trailer 'Gotham' seizoen 2

De nieuwe Batman-schurken zijn behoorlijk hongerig.Fox heeft een nieuwe promo online gezet van het tweede seizoen van Gotham. De video belooft een "nieuw tijdperk" vol met bekende en nieuwe schurken, waaronder Tabitha Galavan/Tigress (Jessica Lucas), haar broer Theo (James Frain), Penguin (Robin Lord Taylor), de Riddler (Cory Michael Smith) en de Joker (Cameron Monaghan). Ze zijn stuk voor stuk "Hungry Like The Wolf."

Een paar dagen werd Michael Chiklis nog bevestigd voor de rol van politiecommissaris Nathaniel Barnes. Seizoen 2 van Gotham gaat op 21 september in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijke synopsis & foto's 'Fear the Walking Dead'
Series / Foto's

Duidelijke synopsis & foto's 'Fear the Walking Dead'

Wat kunnen we verwachten van de The Walking Dead-companion serie?

Via Bloody Disgusting krijgen we niet alleen een hele reeks foto's te zien van de voornaamste cast uit de The Walking Dead-'companion serie' Fear the Walking Dead, maar ook een duidelijke synopsis:

Afspelend in hetzelfde universum als The Walking Dead, is Fear the Walking Dead een grauw drama dat het begin van de ondode apocalyps laat zien door de ogen van een gebroken familie. Het speelt zich af in een stad waar mensen naartoe komen om te ontsnappen, geheimen verborgen te houden en hun verleden te begraven.

Een mysterieuze uitbraak bedreigt de wankele stabiliteit die middelbare school decaan Madison Clark en leraar Engels Travis Manawa hebben weten op te bouwen. De dagelijkse problemen om bijvoorbeeld twee families bij elkaar te brengen en een gespannen relatie met de kinderen gaan naar de achtergrond als de maatschappij uit elkaar begint te vallen. Tijdens een gedwongen evolutie, waarbij de sterkste overleeft, moeten de disfunctionele families zichzelf opnieuw uit te vinden of hun donkere geschiedenis omarmen.


Hieronder de reeks nieuwe foto's met de personages Madison Clark (Kim Dickens), Travis Manawa (Cliff Curtis), Nick Clark (Frank Dillane), Alicia Clark (Alycia Debnam Carey), Liza Ortiz (Elizabeth Rodriguez), Chris (Lorenzo James Henrie), Ofelia (Mercedes Mason), Griselda Salazar (Patricia Reyes Spí­ndola) en Daniel Salazar (Ruben Blades).

In augustus start AMC met het zesdelige Fear the Walking Dead en niet veel later volgt het zesde seizoen van de moederserie The Walking Dead.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supermodel Naomi Campbell checkt in bij 'AHS Hotel´
Series / Nieuws

Supermodel Naomi Campbell checkt in bij 'AHS Hotel´

Nieuwe seizoen 'American Horror Story' zit boordevol bekende gastrollen.

Naomi Campbell heeft de smaak van het acteren duidelijk te pakken. Na haar rol als Camilla Marks in het afgelopen seizoen van Empire, is nu bekend dat ze gecast is in American Horror Story: Hotel. Campbell is hiermee de zoveelste grote naam, die bevestigd is voor de serie die in oktober in de VS zal worden uitgezonden.

Campbell speelt volgens Variety de rol van een modejournalist, die de ultieme prijs moet betalen voor het geven van haar ongenuanceerde mening. Naast Campbell zullen ook X- Men- acteur Evan Peters, Kathy Bates, Sarah Paulson, Matt Bomer, Angela Bassett, Wes Bentley en Chloë Sevigny te zien zijn. Verder heeft Lady Gaga een bijrol.

Elk seizoen van American Horror Story draait om andere personages en speelt zich af op nieuwe locaties. Het eerste seizoen had 'ontrouw' als thema, en draaide om een gezin dat verhuisde naar een spookhuis. Het tweede seizoen speelde zich af in een gekkenhuis, het derde seizoen ging om 'onderdrukking van minderheden', het vorige seizoen speelde zich af binnen een circusgemeenschap en voor het komende seizoen wordt dat een hotel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap 'True Detective': Church in Ruins
Recensie

Recap 'True Detective': Church in Ruins

Vlotte aflevering met een zeer sterke finale.

Vorige week was een ietwat opmerkelijke aflevering van HBO's True Detective. In plaats van een zuivere voortzetting van het verhaal, werden de schaakstukken opnieuw door elkaar gegooid en op een andere manier op het bord geplaatst. Vervolgens duurde het de hele aflevering voordat het moordonderzoek weer echt verder kon gaan.

Ditmaal op een andere manier. De drie agenten, Ray, Ani en Paul werken nu aan de zaak van Caspare voor de Amerikaanse officier van justitie. Zodoende hebben ze hun handen vrij om het onderzoek groter op te zetten. Tegelijk komt Frank steeds dichter bij een oplossing. Maar die laatste werd aan het einde van de vorige aflevering plotseling bezocht door Ray, die te horen had gekregen dat hij de verkeerde man vermoord had voor de verkrachting van zijn vrouw. Church in Ruins zet het verhaal direct daar voort.

Lees hier de recap van aflevering 1, The Western Book of the Dead
Lees hier de recap van aflevering 2, Night Finds You
Lees hier de recap van aflevering 3, Maybe Tomorrow
Lees hier de recap van aflevering 4, Down Will Come
Lees hier de recap van aflevering 5, Other Lives
Lees hier de recap van aflevering 7, Black Maps and Motel Rooms
Lees hier de recap van aflevering 8, Omega Station


We beginnen namelijk met die ontmoeting van Frank en Ray. Frank stelt dat hij nooit geweten had dat hij de verkeerde man aangewezen had als verkrachter. Hij had de naam via via gekregen en wil Ray wel helpen om die man te vinden. In ruil voor hulp bij het vinden van de harde schijf. Dus zo staat Ray alweer bij de maffiaman in de schuld. Niet handig natuurlijk, als hij zijn leven probeert te beteren. Maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit, want na een dagje met zijn zoon (en een erg oplettende dame van de jeugdzorg) belt hij in alle staten (compleet onder invloed van drugs en dronken) zijn ex-vrouw op. Ray stelt haar een deal voor: zij krijgt de voogdij, als hij maar de vader mag blijven. Zijn ex-vrouw gaat daar twijfelend mee akkoord. Dus zo verliest Ray de voogdij over zijn zoontje, mits hij woord houdt uiteraard.

Verder doet Paul deze aflevering nog onderzoek naar de gestolen diamanten. Hij komt erachter dat die in 1992 tijdens rellen gestolen werden en dat de twee kinderen van het juwelierskoppel getuige was. Het echtpaar werd gedood en de kinderen konden alleen zeggen dat mannen met maskers de juwelen gestolen hadden. Vermoedelijk ligt hier een latere aanwijzing.

Dan is er nog Frank die vrolijk verder gaat met zijn redelijk efficiënte onderzoek. Crux is nu de dame Irina Ruffo, die de spullen van Caspare verkocht had en zo leidde tot de schietpartij van twee afleveringen terug. Zij moet gevonden worden en het niet heel moeilijk voor Frank om erachter te komen waar ze is. Dat doet hij via de Mexicanen, die in ruil voor enkele avonden gratis drugs mogen dealen in zijn clubs, een telefoongesprek én een ontmoeting regelen.

Tijdens dat telefoongesprek vertelt Irina dat ze de spullen kreeg van een politieagent. Die betaalde haar om het spul te verkopen. Een face-to-face ontmoeting met Frank, die haar de agent wil laten identificeren, wil ze wel. Maar eenmaal daar blijkt haar keel doorgesneden te zijn door de Mexicanen, omdat de dame volgens hen samenwerkte met de politie.

Deze aflevering van True Detective kent verder nog een grote slotscène waarbij Ani eindelijk infiltreert bij een van de seksfeesten. In een groot landhuis met veel rijke mannen en XTC slikkende dames, wordt dat feest gehouden en Paul en Ray staan buiten om haar te helpen indien nodig. Ondertussen steelt Paul vrolijk nog wat contracten die ergens in een la in het landhuis liggen en gaan over de gronddeals (waarmee de diepere corruptie van Vinci verder aangetoond kan worden). Ani zelf houdt het niet lang vol bij het Eyes Wide Shut achtige orgie-feest en vlucht samen met het vermiste meisje van een paar afleveringen terug.

Church in Ruins is misschien wel de beste aflevering van dit seizoen tot nu toe. Het tempo dat we de eerste afleveringen misten is volledig terug en het onderzoek vlot ineens ook lekker. Verder was de laatste scène in het landhuis natuurlijk prachtig gemaakt en een sterk staaltje filmmaken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Helix (seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Helix (seizoen 1)

De sci-fi thriller van Syfy op een fraaie Blu-Ray uitgave.

Bedenker: Cameron Porsandeh | Cast: Billy Campbell (Dr. Alan Farragut), Kyra Zagorsky (Dr. Julia Walker), Mark Ghanimé (Major Sergio Balleseros), Jordan Hayes (Dr. Sarah Jordan), Neil Napier (Dr. Peter Farragut), Hiroyuki Sanada (Dr. Hiroshi Hatake), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2015 | Tv-release: Syfy

Begin 2014 startte de zender Syfy met de sci-fi thriller Helix, een veelbelovende serie rond een virusuitbraak en de strijd die een groep wetenschappers vervolgens voert om de mensheid te redden. Het eerste seizoen bestaat uit dertien afleveringen en deze werden ruim voldoende ontvangen door de tv-critici, gezien de 81% op Rotten Tomatoes.

Het publiek was duidelijk minder enthousiast. Op dit moment staat de serie van bedenker Cameron Porsandeh op een matige 7,0 en voor series is dit wel een erg magere score. De dalende kijkcijfers - 1,82 miljoen voor de pilot - van het eerste seizoen waren overigens wel voldoende voor een tweede seizoen. Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs een nette Blu-Ray uitgave uit.

Seizoen 1
Een groep wetenschappers van de Centers for Disease Control gaat naar een hightech onderzoekslab op de Noordpool om de mogelijke uitbraak van een ziekte te onderzoeken. Ze raken echter verwikkeld in een strijd op leven en dood waarbij het voortbestaan van de mens op het spel staat.Serie: Helix - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 41 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Audio-commentaar bij de pilot-aflevering | De kunst van het isoleren | De personages ontleden | De toekomst van besmettingen | Ongebruikt materiaal | Ronald D. Moore: Het buitenbeentje van de science-fiction | Verwijderde scenes | EAN: 5051888210543 | Release: juli 2015 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het debuutseizoen van Helix zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepcase. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titels en synopsissen) en extra's (overigens niet allemaal) erop staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave stemt dik tevreden. De sci-fi thrillerserie heeft een mooi futuristisch beeld doordat het haarscherp en erg cool overkomt. De kleuren zijn redelijk natuurlijk, maar hebben dus een iets wat fletsere uitstraling. Dit neemt overigens niet weg dat er voldoende donkere scènes zijn, met een prima detailweergave. De surround DTS-HD track laat vooral tijdens de actiescènes van zich horen en zorgt ervoor dat je regelmatig recht in je stoel zit. Prima High Definition-schijven.

Behoorlijk wat extra's
De extra's staan verspreid over de drie schijven. De eerste schijf biedt naast audiocommentaar met Billy Campbell en Cameron Porsandeh bij de pilot-aflevering ook een aantal verwijderde scènes en twee featurettes. De eerste gaat over Ronald D. Moore, de succesvolle uitvoerend producent van de serie. De tweede featurette gaat in op het virus en welke rol deze heeft binnen de serie en daarbuiten.

De tweede schijf bevat korter bonusmateriaal over het schrijven van de serie en 'de kunst van het isoleren'. Vooral de laatste is aardig om even te kijken. De derde schijf bevat audiocommentaar bij de afsluitende aflevering "Dans L'ombre" en enkele verwijderde scènes. De featurettes gaan in op de acteurs en hun personages en de make-up en de visual en special effects.

Helix klaar na seizoen 2
Syfy heeft ondertussen het tweede seizoen uitgezonden. Ondanks een prima ontvangst (RT = 83%) trok de zender de stekker uit Helix. De kijkcijfers daalden zelfs tot onder een half miljoen... Hieronder de trailer voor seizoen 2:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer 'Da Vinci's Demons' seizoen 3
Series / Trailer

Volledige trailer 'Da Vinci's Demons' seizoen 3

Tevens het laatste seizoen van de fantasierijke actie-/avonturenserie.Starz komt met de volledige trailer van het derde en laatste seizoen van de actie-/avonturenserie Da Vinci's Demons. Deze show David S. Goyer (Dark Knight-trilogie, Man of Steel) vertelt het 'nooit vertelde' verhaal van 's werelds grootste genie, Leonardo Da Vinci, tijdens zijn turbulente jeugd in Florence.

Leonardo da Vinci's wereld stort in elkaar op het moment dat de stad Otranto wordt verscheurd door de Ottomaanse aanval. Op het slagveld gebruiken de Turken Da Vinci's eigen wapens tegen hem...de ontwerpen die werden gestolen door iemand die hij vertrouwde.

De cast van Da Vinci's Demons bestaat uit o.a. Tom Riley (Monroe, Doctor Who) als de jonge Da Vinci, Laura Haddock (The Inbetweeners Movie, Guardians of the Galaxy) als Lucrezia Donati, Elliot Cowan (Luther) als Lorenzo Medici, regent van Florence en Lara Pulver (Edge of Tomorrow) als Clarice Orsini.

Het derde seizoen van Da Vinci's Demons gaat op 24 oktober in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.