search

Ons nieuws van zaterdag 19 september 2020

'His Dark Materials' zorgt voor pure magie [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'His Dark Materials' zorgt voor pure magie [Dvd]

Het eerste seizoen van His Dark Materials verscheen verleden jaar op HBO, het tweede komt er al aan!

Schrijver: Jack Thorne | Cast: Dafne Keen (Lyra Belacqua), Ruth Wilson (Marisa Coulter), Anne-Marie Duff (Ma Costa), Clarke Peters (The Master / Dr. Carne), James Cosmo (Farder Coram), James McAvoy (Lord Asriel), e.a. | Uitzending serie: 2019 - heden | Tv-zenders: HBO


Zoekende naar succes kwamen BBC One en HBO verleden jaar uit op een (nieuwe) verfilming van de boekenreeks van Philip Pullman. Met enkele grote namen en veel visueel geweld werd de meervoudige wereld tot leven gewekt. In tegenstelling tot de film The Golden Compass uit 2007 werd deze poging wel een succes, al tot op heden niet doorslaand.

Onlangs verscheen via Warner Bros. Home Entertainment het debuutseizoen van His Dark Materials op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In het eerste seizoen reist een weeskind naar een andere wereld waar de ziel buiten het lichaam kan overleven in de vorm van een pratend dier. Lyra zoekt haar vermiste vriend en ontdekt tegelijkertijd snode plannen met kinderen die ontvoerd zijn. Ze onderneemt een gevaarlijke reis waardoor haar leven voorgoed zal veranderen.



Uitgave: His Dark Materials - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x gem. 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888250914 | Release: september 2020 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze Dvd-uitgave zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staan per disc de titels aangegeven. Ook de extra's staan netjes opgesomd.

Beeld en geluid
De acht afleveringen staan op drie schijven en dat resulteert in een nette, maar geen verrassende weergave van de Standard Definition beeldkwaliteit. Voor de fans van High Def is er voor een paar euro meer een Blu-ray uitgave beschikbaar.

De Dvd-uitgave laat wel een betere beeldkwaliteit zien dan menig andere uitgave. Er is weinig last van blokvorming en de meer duistere beelden zijn doorgaans netjes. Ook de scherpte is nog zeer redelijk. Desondanks kan dit een stuk beter via de HD-versie.

De geluidstrack doet het opvallend netjes met een Dolby Digital 5.1 track. Uiteraard is dit een kwaliteitserie van HBO en deze kunnen zich technisch doorgaans meten aan een filmproductie. Het budget per aflevering ligt gemiddeld gezien hoger dan series van de meeste andere zenders.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal bestaat uit een reeks korte video's die inzoomen op onderwerpen als de vertaling van boek naar serie, de sets, de kleding en de monsters en acteurs Dafne Keen, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda en Ruth Wilson. De featurettes duren zo'n 3 tot 5 minuten per stuk.

En dan is er ook het stevigere Making His Dark Materials van ruim een half uur waarin er dieper naar de realisatie van de mooie aangeklede serie wordt gekeken. Een mooi kijkje in de keuken!

Lees ook: 'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

Seizoen 2 in de maak!
Ondanks dat de kijkcijfers in de States niet voorbij circa een half miljoen kwamen, komt er gewoon een tweede seizoen. Dit seizoen zal uit zeven afleveringen bestaan, aangezien een aflevering rond het personage Lord Asriel van James McAvoy niet afgerond kon worden door de coronacrisis. Deze houden we misschien nog te goed.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lauren Cohan hint naar haar eigen 'The Walking Dead' spin-off
Series / Nieuws

Lauren Cohan hint naar haar eigen 'The Walking Dead' spin-off

Krijgt Maggie een eigen spin-off na het afronden van de moederserie The Walking Dead?

In de binnenkort te verschijnen seizoen 10-aflevering "A Certain Doom" keert het personage Maggie Rhee terug in de The Walking Dead-moederserie. Na seizoen 11 krijgt ze mogelijk haar eigen show.

In gesprek met Live with Kelly and Ryan hintte actrice Lauren Cohan dat er mogelijk meer komt rond het populaire personage dat even geleden nog afscheid nam van de show.

"Ik ben heel even weg geweest. Ik denk dat ik delen van twee verschillende seizoenen weg ben geweest, en dit zal spannend zijn omdat deze aflevering oorspronkelijk onze seizoensfinale moest zijn," aldus Cohan over haar terugkeer.

Lees ook: Stormtroopers in 'The Walking Dead'!

Spin-off voor Maggie?
"En de mensen blijven honger houden in ons complete universum en het is een beetje spannend omdat er spin-off-mogelijkheden zullen zijn," zei een licht teasende Cohen. "Ik weet niet of ik dat al moet zeggen."

Er komt in ieder geval een losse Daryl/Carol-serie in 2023 en daarnaast zouden er meer series in ontwikkeling zijn. Het is nog onduidelijk welke het levenslicht zullen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mark Ruffalo verwelkomt She-Hulk-actrice!
Series / Nieuws

Mark Ruffalo verwelkomt She-Hulk-actrice!

Actrice Tatiana Maslany uit Orphan Black gaat She-Hulk spelen in de Marvel-serie van Disney+.

Fan van actrice Tatiana Maslany, bekend uit series als Orphan Black en Perry Mason? Dan vind je het vast ook gaaf dat ze over een tijdje te zien is als She-Hulk in de gelijknamige Marvel-serie die op Disney+ moet verschijnen.

Ook Mark Ruffalo, die in het Marvel Cinematic Universe de rol van Bruce Banner / Hulk speelt, lijkt blij te zijn. Via Twitter verwelkomde hij de actrice bij de Marvel-familie. "Welkom bij de familie, nichtje! @tatianamaslany #SheHulk," schreef Ruffalo in zijn tweet.

Lees ook: Vrouwelijke Hulk gevonden voor Marvel-serie 'She-Hulk'!



Lees ook: Goed nieuws voor Marvel-serie 'She-Hulk'

Maslany gaat de rol spelen van het personage Jennifer Walters die door een bloedtransfusie vergelijkbare krachten krijgt als de Hulk. Het verschil dat zijn wel haar persoonlijkheid en intellect kan behouden. Vermoedelijk in 2022 op Disney+!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze schurk zijn eigen 'The Walking Dead'-prequelserie?
Series / Nieuws

Krijgt deze schurk zijn eigen 'The Walking Dead'-prequelserie?

De schurk uit de huidige reeks van The Walking Dead zou zomaar een eigen serie kunnen krijgen.

Recent werd duidelijk dat The Walking Dead stopt na het elfde seizoen en dat er daarna losse series verschijnen rond enkele of meerdere personages.

Nu hint acteur Ryan Hurst dat zijn personage zomaar een eigen prequelserie zou kunnen krijgen. In de zombieserie speelt Hurst de schurk Beta en mocht hij uiteindelijk een prequel krijgen dat zien we dus hoe zijn niet-gemaskerde avontuur verliep.

Achtergrondverhalen of op zichzelf staande avonturen
"Ik heb wel enkele ideeën..." schreef Hurst in reactie op de aankondiging van het Talking Dead Twitteraccount. Overigens hintte Hurst in maart al naar de mogelijkheid van iets rond zijn personages: "Er is iets heel opwindends dat wel of niet kan gebeuren, waarover ik niet kan praten." 

Lees ook: Stormtroopers in 'The Walking Dead'?!?!

Mocht Beta zijn eigen avontuur krijgen dan sluit dat aan op wat Walking Dead Universe chief content officer Scott Gimple recent zei over wat we kunnen verwachten. De nieuwe series zullen "achtergrondverhalen of op zichzelf staande avonturen" zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onduidelijkheid rond 'The Flash' seizoen 7
Series / Nieuws

Onduidelijkheid rond 'The Flash' seizoen 7

In 2021 gaat The Flash verder, maar er is nog grote onduidelijkheid hoe lang deze gaat duren.

De series van The CW over de superhelden uit de strips van DC Comics zijn geliefd en zeker The Flash trekt al jaren heel wat liefhebbers. In 2021 moet het zevende seizoen starten, maar het is nog onduidelijk hoe lang dit seizoen gaat duren.

De eerste vier seizoenen bestonden uit 23 afleveringen en de laatste twee seizoenen uit 22 en 19 afleveringen. Het nieuwe zevende seizoen heeft nog geen "episode-count". In gesprek met Discussing Film zei showrunner Eric Wallace:

"Ik weet nog steeds niet precies hoeveel afleveringen van The Flash in 2021 daadwerkelijk in de ether zullen komen... De hoop is om in oktober of november te starten, dus om in de herfst te beginnen met de opnames. Dat hopen we zeker.

Lees ook: 'The Flash' beantwoordt vragen rond schurk Godspeed

Hopelijk weten we de komende weken meer. Ik ben eigenlijk best een beetje optimistisch. En de start bepaalt aan hoeveel afleveringen we kunnen werken. Dus laten we allemaal duimen voor de herfst."

Naar verwachting start The CW in januari met het uitzenden van het zevende seizoen van The Flash.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze nieuwe series toe

Disney+ voegde drie nieuwe series toe de afgelopen zeven dagen!

Er verschenen een aantal nieuwe series op streamingdienst Disney+ de afgelopen week. Die zetten we vandaag voor je op een rij.

Allereerst de gebruikelijke nieuwe aflevering van ONE DAY AT DISNEY, nummer 42 alweer! Deze draait om dierenarts Dr. Natalie Mylniczenko.
BECOMING (1 seizoen):
Deze documentaireserie focust zich op de opvoeding van enterainers, muzikanten en atleten. Elke aflevering draait om weer een andere beroemdheid en bezoekt bijvoorbeeld zijn thuisstad, belangrijke plekken uit het verleden en er wordt gesproken met familie, vrienden, docenten en anderen.
THE 10 BIGGEST BEASTS EVER (1 seizoen):
Misschien meer een TV-film dan een serie, maar het is geen bioscoopfilm en voor National Geographic gemaakt, dus we zetten hem bij de series. Voordat mensen de wereld regeerden, was de aarde een land der reuzen. Maar welke was de grootste van alle beesten? Experts nemen ons mee om de tien grootste te ontdekken. Insecten zo groot als haviken, slangen als bussen, haaien die een vrachtwagen doormidden konden bijten. We doen nieuwe ontdekkingen, verkennen afgelegen locaties en ontdekken het verbluffende formaat van deze wezens.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' kreeg mogelijk enorme tegenslag
Series / Nieuws

'The Mandalorian' kreeg mogelijk enorme tegenslag

The Mandalorian worstelde mogelijk met een flinke tegenslag tijdens de opnames.

Acteur Pedro Pascal zou opgestapt zijn bij The Mandalorian. De acteur speelt de rol van Din Djarin in de Star Wars-serie, maar schijnt helemaal niet blij te zijn.

Grace Randolph, die regelmatig zaken lekt, stelt nu dat Pascal gestopt is met de serie. Hij zou halverwege het tweede seizoen opgestapt zijn en had problemen met het creatieve team achter de serie. Niet omdat hij het oneens was met de inhoud van de serie, maar wel omdat hij niet te zien is.

Lees ook: Alle grote regisseurs 'The Mandalorian' bekend

Opgestapte Pascal
"Tijdens de opnames van het tweede seizoen wilde Pedro Pascal graag wat scènes waarbij hij zijn helm af kon doen. Maar het creatieve team ging daar niet mee aan boord. Van twee bronnen heb ik nu gehoord dat hij daar echt enorm gefrustreerd over was en dat hij het ook echt naar vond om in het Mando-harnas rond te lopen. En dus werd hij moeilijk," aldus Randolph.

Lees ook: 'The Mandalorian' maakt mogelijk tijdsprong in tweede seizoen

De druppel die de emmer deed overlopen, was het feit dat de acteur naar Lucasfilm stapte om te proberen het dan maar zo te regelen. Maar daar ging men niet mee akkoord, waarop het team hem wilde laten ontslaan. En daarop stapte Pascal ook echt op.

Of dat klopt weten we natuurlijk niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Undercover' seizoen 2: Dit moet je weten over de Netflix-serie
Series / Featured

'Undercover' seizoen 2: Dit moet je weten over de Netflix-serie

Vandaag vertellen we je alles over de cast, releasedatum en het verhaal!

Sinds 6 september kan je op Netflix het tweede seizoen van de serie Undercover streamen. De Nederlands/Belgische-serie wordt nog veel spannender in deze nieuwe reeks en vandaag vertellen we je alles wat je moet weten voordat je Netflix aanzet.

Undercover pikt straks de draad op na het tweede seizoen en vertelt nog meer over het verhaal van drugscrimineel Ferry Bouman (de Pablo Escobar van het zuiden), en hoe de politie achter hem en de zijnen aan zit. Dit tweede seizoen wordt het nog veel spannender, want is Ferry opgepakt en ziet het er niet zo goed uit voor de agenten die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Lees ook: Tweede seizoen 'Undercover' niet meteen te bingen op Netflix

Wanneer te zien?
We weten al wanneer dit tweede seizoen te streamen is op Netflix. Vanaf 6 september kan je de boel streamen, dus we hoeven niet eens meer zo heel lang te wachten op nieuwe afleveringen. Een beetje jammer is dat je nu niet kan bingen. Elke zondag komt er nu een nieuwe aflevering online. Nummer tien is de laatste en debuteert op 8 november.

Lees ook: Eerste Netflix-trailer voor 'Undercover' seizoen 2!

Het verhaal
Het tweede seizoen pikt de draad een jaar later op. Kim is gestopt als agent en werkt nu voor een mensenrechtenorganisatie. Bob is nog altijd actief voor de politie, maar hun paden kruisen zich al snel. Kim komt namelijk op het spoor van een manege in België, vanuit waar illegaal in wapens gehandeld wordt. Bob gaat daar undercover, met alle problemen van dien.

Lees ook: Nieuwe trailer keiharde misdaadserie 'Undercover' introduceert nieuwe gezichten

En ondertussen heeft Ferry het nog altijd op Bob voorzien. Hij zet vanuit de gevangenis mensen aan het werk om de geheime identiteit van Bob en ook Kim te achterhalen. Dat zorgt voor een net dat zich langzaam begint te sluiten.

De castleden
Natuurlijk keren Anna Drijver als Kim de Rooij en Tom Waes als Bob Lemmens terug dit seizoen. Ook is Frank Lammers weer te zien als crimineel Ferry Bouman en weten we dat Elise Schaap getekend heeft voor een tweede seizoen als Daniëlle. Nieuw is een hoofdrol voor kickbokser Rico Verhoeven, die te zien is als een handlanger van Ferry.

Derde seizoen
Er komt ook een derde seizoen voor de serie. Vanaf wanneer weten we nog niet. Maar voor die tijd dus eerst de tweede reeks, waarvan je hieronder een trailer kan bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naar deze serie kijken mensen het meeste uit!
Series / Nieuws

Naar deze serie kijken mensen het meeste uit!

The Mandalorian trekt de meeste stemmen van mensen voor deze herfst.

Rotten Tomatoes vroeg meer dan 1.000 mensen over de films en series waar ze het meeste naar uitkijken deze herfst. Daaruit blijkt dat de show The Mandalorian veruit de meeste interesse weet te trekken.

Mensen kijken echt het meeste uit naar de komst van het tweede seizoen van de serie die streamingdienst Disney+ ons straks brengt. Daarmee doet de serie het beter dan heel wat andere shows, waaronder Star Trek: Discovery en Fargo.

Lees ook: 'The Mandalorian' maakt mogelijk tijdsprong in tweede seizoen

Tweede seizoen
Het tweede seizoen van The Mandalorian pikt de draad direct na het eind van het eerste seizoen weer op. We gaan dus zien hoe Mando zijn Baby Yoda terug moet brengen naar zijn thuis. Dat blijkt bij de Jedi te zijn, oorspronkelijk vijanden van de Mandalorians en natuurlijk niet bepaald nog de meest prominente partij na de massamoord van Palpatine.

Lees ook: Eerste trailer 'The Mandalorian' seizoen 2!!

Hieronder de top tien!
1. Star Wars: The Mandalorian
2. Fargo
3. This Is Us
4. The Crown
5. His Dark Materials
6. Star Trek: Discovery
7. Bob's Burgers
8. Superstore
9. The Masked Singer
10. Supernatural
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbergt 'The Mandalorian'-trailer dit geheim?
Series / Nieuws

Verbergt 'The Mandalorian'-trailer dit geheim?

The Mandalorian heeft misschien wel een verrassing onthuld in de eerste trailer!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans denken dat zij het harnas van niemand minder dan Boba Fett gezien hebben in de eerste trailer voor het tweede seizoen van de serie The Mandalorian. De show onthulde kortgeleden de eerste trailer voor het tweede seizoen.

Natuurlijk gingen heel wat fans elk individueel frame af om te zoeken naar easter eggs en aanwijzingen voor het tweede seizoen. Daarvan lijkt er nu eentje gevonden te zijn.

Lees ook: 'The Mandalorian' maakt mogelijk tijdsprong in tweede seizoen

Boba Fett?
In het korte shot dat je onderaan dit bericht ziet, kan je zien wat lijkt op de jetpack van Boba Fett. Sinds hij uit de Sarlacc Pitt kroop, zal dat er niet heel netjes uitgezien hebben en dat lijken we eigenlijk ook te zien in dit shot.

Lees ook: Eerste trailer 'The Mandalorian' seizoen 2!!

Maar het gerucht gaat ook dat als Boba Fett al te zien is in dit seizoen, hij niet zijn harnas zal dragen. In de serie zou een ander personage dat harnas dragen, genaamd Cobb Vanth. Die wordt in het boek Aftermath van Chuck Wendig omschreven als de sheriff van een stadje in Tatooine, waar hij het beschadigde harnas van Boba Fett kocht van een stel Jawas.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fargo' brengt geweldige rol voor Chris Rock
Series / Nieuws

'Fargo' brengt geweldige rol voor Chris Rock

Het vierde seizoen van de serie van FX wordt een bijzondere nieuwe reeks.

Fargo brengt ons straks een vierde seizoen, waarin acteur Chris Rock de hoofdrol heeft. Hij speelt Loy Cannon, het hoofd van een familie van misdadigers die in de jaren vijftig continu strijdt tegen de maffia van Kansas City.

Na een vertraging vanwege de coronapandemie, zal de serie eind deze maand eindelijk verder gaan. En dat vindt Rock geweldig. "Geweldige rollen zijn net als geweldige liefdes. Je krijgt er twee of drie als je een beetje geluk hebt. En dit is bij uitstek de beste rol die ik ooit gehad heb."

Lees ook: 'Fargo' seizoen 4 krijgt eindelijk een premièredatum!

Fijne rol
Ook bedenker Noah Hawley is het daarmee eens. "Ik wist het meteen bij Chris: hij is dit man. Chris begon met niets, een slungelige knul zonder toestemming om het podium te beklimmen en nu is hij eigenlijk een beetje een oude zakenman. Iemand die een rijk voor zichzelf gebouwd heeft. En Loy is net zo iemand."

Lees ook: Misdaadserie 'Fargo' met Chris Rock krijgt nieuwe trailer!

In het nieuwe seizoen sluit Cannon een deal met de Italiaanse maffia, waarbij hij zijn zoon Satchel overdraagt aan zijn vijand Donatello Fadda, die zijn jongste zoon Zero aan Loy overdraagt. Als Donatello in het ziekenhuis om het elven komt, dreigt de balans verstoord te raken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.