search

Ons nieuws van woensdag 18 december 2019

Van advertenties voorlopig toch geen sprake op Netflix?
Series / Nieuws

Van advertenties voorlopig toch geen sprake op Netflix?

Mogelijks kan het bedrijf zo advertenties van haar streamingdienst blijven weren...

Eén van de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan de streamingdienst Netflix is het feit dat we gewoon lekker series en films kunnen kijken zonder reclame. Toch betekent dit niet dat Netflix geen geld verdient met advertenties of marketing. Hoe dat precies in z'n werk gaat maakt dit artikel duidelijk.

Netflix heeft er bewust voor gekozen om abonnementen aan te bieden als (belangrijkste) verdienmodel. Dit zorgt er voor dat de streamingdienst tot op moment van schrijven vrij blijft van reclame. Dit gezegd zijnde verschenen er de voorbije weken verschillende berichten van analisten die stelden dat deze situatie voor Netflix financieel niet langer houdbaar is. Dat blijkt ook uit de financiële cijfers van de streamingdienst.

Ondanks het feit dat Netflix met zomaar even 158 miljoen abonnees over een dominante marktpositie beschikt is het zo dat ze op dit ogenblik nog steeds kampt met een schuld van een slordige 12 miljard dollar.

Inkomsten uit marketing
Experts zijn het er naar aanleiding van bovenstaande veelal met elkaar over eens dat Netflix wel genoodzaakt zal zijn om op een bepaald ogenblik advertenties te gaan implementeren in haar streamingdienst. Netflix van haar kant blijft echter volhouden dat advertenties er nooit zullen komen. Tegelijkertijd tracht de streamingdienst wel andere inkomstenbronnen aan te wenden.

Bovenstaande uit zich onder meer onder de vorm van samenwerkingen die Netflix is aangegaan met onder meer de bekende broodjesketen Subway. Zo werd er een 'Green Eggs and Ham'-broodje gelanceerd specifiek met als doel om de Netflix-reeks Green Eggs and Ham te promoten. Een andere samenwerking is deze met Diesel. Netflix bracht het bekende kledingmerk licentiekosten in rekening omdat het kleding op de markt bracht welke was geïnspireerd op de populaire serie La Casa de Papel.

Eerder raakte reeds bekend dat Netflix ook productplacement niet schuwt. Dit gebeurde onder meer in de reeks Stranger Things waarvoor Netflix productplacementdeals sloot met maar liefst 75 verschillende bedrijven. Mogelijks dat de streamingdienst er net door dergelijke overeenkomsten alsnog in slaagt om advertenties van haar streamingdienst te blijven weren. Dit wellicht tot grote vreugde van haar abonnees!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' gaat begin 2020 weer verder!
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' gaat begin 2020 weer verder!

Het derde seizoen staat om de hoek.

Het derde seizoen van Star Trek: Discovery is dichterbij dan velen gedacht hadden. Volgens hoofdrolspeelster Sonequa Martin-Green staat de release om de hoek. Wanneer het volgens haar bijzondere seizoen te zien is, kan ze echter nog niet zeggen.

De actrice sprak met RadioTimes over het Britse televisiedebuut van de serie en vertelde dat het nieuwe seizoen in 2020 te zien is. "Absoluut in 2020," begon ze. "En ik durf ook te zeggen dichter bij begin 2020, dan iets anders. Maar ja, het wordt ongelofelijk. Dat kan ik je wel vertellen. Het wordt een bijzonder seizoen."

Lees ook: Oorspronkelijke 'Star Trek'-captain James T. Kirk is terug!

Ver in de toekomst
"Daarom vind ik het ook zo bijzonder. Waar we nu staan en waar we vandaan gekomen zijn. Ik denk dat we echt gedaan hebben wat zoveel series doen en dat is met de jaren beter worden. We begrijpen nu heel goed waar we vandaan komen, en hoe we verder kunnen bouwen en groeien, nieuwe hoogtes kunnen bereiken," aldus de actrice.

Lees ook: 'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk

De serie gaat in elk geval een nieuw tijdperk in: de 32ste eeuw en laat zien hoe de Discovery daar strandt. We krijgen dus veel te weten over de toekomst van de Federation!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Chief of Staff' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Chief of Staff' seizoen 2

Het tweede deel van de Zuid-Koreaanse reeks is nu te bekijken op Netflix!

Fans van Zuid-Koreaanse series opgelet! Netflix heeft het tweede seizoen toegevoegd van Chief of Staff. Het eerste seizoen verscheen eerder dit jaar op de streamingdienst, meer bepaald op 25 juni.

In de serie Chief of Staff zien we hoe Jang Tae-jun als stafchef van de Nationale Vergadering achter de schermen de nodige invloed kan uitoefenen op belangrijke en machtige mensen. Op deze manier hoopt hij op een dag zijn eigen ambitie om de absolute top te kunnen bereiken waar te kunnen maken.

De cast van Chief of Staff bestaat in eerste instantie uit de hoofdrolspelers Lee Jung-Jae en Shin Min-ah. Andere leden van de cast luisteren naar namen zoals Lee Elijah, Kim Dong-joon, Kim Kap-soo, Jung Woong-in en finaal natuurlijk ook nog Im Won-hee.

Populaire serie
Niet alleen in Zuid-Korea geniet Chief of Staff[/b] een aanzienlijke populariteit. Ook daarbuiten is [i]Bojwagwan (de andere benaming voor de reeks) behoorlijk populair. Op de gespecialiseerde website IMDB krijgt ze dan ook niet voor niets een score van een mooie 7,6/10. Ben jij ook benieuwd naar deze Zuid-Koreaanse reeks en wil je graag alvast even een voorsmaakje? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer.Wil je meteen echt aan de slag met het tweede seizoen van Chief of Staff? Dan is dat vanaf nu mogelijk op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goede series die je vanaf januari 2020 op Netflix kan kijken
Series / Nieuws

Goede series die je vanaf januari 2020 op Netflix kan kijken

Netflix voegt weer heel wat nieuws toe!

We naderen de feestdagen en dus is Netflix een stuk eerder dan normaal met zijn aankondiging van nieuwe series. Heel veel hebben we gek genoeg niet te horen gekregen tot nu toe, terwijl januari gewoonlijk een goede maand is als het aankomt op releases. In deze maand worden veel overeenkomsten namelijk opnieuw getekend.


Messiah


Te streamen vanaf 1 januari | Deze serie draait om CIA-officier Eva Geller. Zij onderzoekt een mysterieuze man, die heel wat aandacht krijgt. Hij kan namelijk wonderen verrichten. Of liegt hij en is hij gewoon een oplichter?
How to Get Away with Murder S5


Te streamen vanaf 1 januari | Een groep ambitieuze rechtenstudenten raakt samen met hun briljante professor verzeild in een gevaarlijk moordcomplot dat hun levens voor altijd zal veranderen.
Ares


Te streamen vanaf 17 januari | Januari is ook de maand van de eerste Nederlandse Netflix Original. Een psychologische horrorserie die draait om Rosa en Jacob. Ze leggen de verschrikkelijke geheimen bloot van de Amsterdamse elite, maar dat moet tegen een hoge prijs.
Sex Education S2


Te streamen vanaf 17 januari | Op 17 januari kunnen we weer genieten van deze serie over de middelbare scholier Otis Milburn, wiens moeder sekstherapeute is. Dat zorgt voor moeilijke situaties voor de arme knul.
Chilling Adventures of Sabrina S3


Te streamen vanaf 17 januari | Sabrina besluit in dit nieuwe seizoen de hel in te gaan om haar vriendje Nick te zoeken. Hij is nu in de hel en dient als levende gevangenis voor Satan. En dat kan de eigenwijze jonge heks natuurlijk niet accepteren.
Dracula


Te streamen in januari | Wanneer de BBC/Netflix-serie precies te zien is weten we nog niet. Wel weten we dat de serie draait om het moment dat Dracula arriveert in Londen, in 1897. Daar zoekt hij jonge maagden om bloed van op te zuigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische scifi-serie 'Snow Crash' komt naar HBO Max
Series / Nieuws

Epische scifi-serie 'Snow Crash' komt naar HBO Max

Als je Ready Player One goed vond, dan wordt Snow Crash je favoriete nieuwe serie!

Neal Stephensons klassieke scifi-boek Snow Crash wordt een tv-serie voor HBO Max. Scenarist Michael Bacall (21 Jump Street) en regisseur Joe Cornish (Attack the Block) werken momenteel aan het script. Stephensons boek gaat over een groot aantal thema's, waaronder geschiedenis, taalkunde, antropologie, archeologie, religie, computerwetenschappen, politiek, cryptografie en filosofie.

De eerder genoemde Bacall en Angela Robinson zullen dienst doen als showrunners. Joe Cornish regisseert en Frank Marshall produceert. Hieronder de synopsis van het boek:

"Hoofdpersonage Hiro Protagonist is een pizzabezorger voor zijn oom Enzo's CosoNostra Pizza Inc. In het zogenaamde meta-universum is hij echter een strijdvaardige prins. In deze computerwereld moet hij het opnemen tegen een nieuw virus dat wereldwijd hackers uitschakelt. "

Een nieuwe streamingdienst
HBO Max is een volledig nieuwe streamingdienst die in april 2020 wordt verwacht. Naast alle series van HBO en de films van Warner Bros. (zoals de Harry Potter-reeks en de DC-films) wordt er ook een hoop nieuwe content gemaakt voor de dienst. Snow Crash wordt ongetwijfeld een van de grotere titels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotseling een mega gespierd lichaam voor 'Silicon Valley'-acteur
Series / Celebrity

Plotseling een mega gespierd lichaam voor 'Silicon Valley'-acteur

De acteur van onder andere 'Silicon Valley' heeft "veel te lang te hard gewerkt" om niet op te scheppen over zijn nieuwe uiterlijk, dus nu verrast hij iedereen met een opmerkelijke foto!

Silicon Valley-ster Kumail Nanjiani transformeerde zijn lichaam voor een rol in Marvel's aankomende film Eternals, en kon het nu niet laten om te pronken met het resultaat van maanden hard werken. De acteur heeft "veel te lang te hard gewerkt" om niet op te scheppen over zijn nieuwe uiterlijk.

"Ik had nooit gedacht dat ik een van die mensen zou zijn die zo'n foto zou posten, maar ik heb veel te lang hard gewerkt, dus hier zijn we," schreef Nanjiani. "Ik ontdekte dat ik een jaar geleden in Marvel's Eternals zou zijn en besloot dat ik mijn uiterlijk wilde veranderen."

Lees ook: Trailer laatste seizoen 'Silicon Valley'!

De acteur en schrijver benadrukte echter meteen dat zijn gespierde lichaam niet mogelijk zou zijn geweest zonder filmsterrengeld.

"Ik zou dit niet hebben kunnen doen als ik geen jaar had gehad met de beste trainers en voedingsdeskundigen die werden betaald door de grootste studio ter wereld," zei hij. "Ik ben blij dat ik er zo uitzie, maar ik begrijp ook waarom ik dat nog nooit eerder heb gedaan. Zonder deze middelen en tijd zou het onmogelijk zijn geweest."

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar veel superhelden op poster 'Crisis on Infinite Earths'
Series / Posters

Bizar veel superhelden op poster 'Crisis on Infinite Earths'

De eerste drie afleveringen zitten erop; op naar Part II.

Zonder details prijs te geven kan gesteld worden dat de eerste drie afleveringen van de DC-cross-over reeks Crisis on Infinite Earths intens waren. Er gebeurde ontzettend veel en het aantal helden was bijna ontelbaar.

The CW heeft nu een poster vrijgegeven voor de eerste drie afleveringen die "afspeelden" in de seizoenen van Supergirl, Batwoman en The Flash. Op de posters zie je enorm veel helden, met een nadruk op The Flash, Arrow, Supergirl, Batwoman, Black Lightning en White Canary. Achter hen zie je de Anti-Monitor.

Lees ook: Arrowverse in complete chaos in derde aflevering 'Crisis on Infinite Earths'!Vervolg komt in januari
De twee laatste afleveringen worden uitgezonden "binnen" de seizoenen van Arrow en Legends of Tomorrow en verschijnen allebei op 14 januari volgend jaar.

Lees ook: Eerste 'Endgame'-achtige trailer voor 'Crisis on Infinite Earths: Part 2'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude bekende terug voor meer 'The Flash'!
Series / Nieuws

Oude bekende terug voor meer 'The Flash'!

Wally West krijgt weer een rol.

Niemand minder dan Wally West komt terug naar The Flash. Showrunner Eric Wallace vertelde dat aan TV Insider. Wally is niet op tijd terug om mee te strijden in de Crisis on Infinite Earths, maar zal wel ten tonele verschijnen in de tweede helft van het zesde seizoen van de serie.

Barry Allen zal volgens Wallace zijn beroemde sidekick hard nodig hebben als hij het straks opneemt tegen een bekende bedreiging met een nieuw gezicht.
"Nadat hij aan zichzelf gewerkt heeft in Tibet, is Wally West, a.k.a. Kid Flash, weer terug om Team Flash te helpen strijden met een bekende bedreiging. Maar eentje met een heel nieuw gezicht! Zoals altijd is het geweldig om ons Flash-familielid Keiynan Lonsdale terug te hebben als de jeugdige Speedster. Maar wat anders is ditmaal, is dat Wally volwassener is en dat zijn speedster-krachten beter ontwikkeld zijn.
Lonsdale voegde zich in het tweede seizoen bij de serie als lang geleden verloren broer van Iris West. Hij kreeg eind seizoen vier zijn krachten en was vervolgens in het vijfde seizoen nog te zien.

Lees ook: Grote verrassing Arrowverse laat nog op zich wachten

De verwachting is dat Wally vanaf aflevering veertien weer te zien is. De serie gaat op 4 februari weer verder op The CW.

Lees ook: Waarom [SPOILER] nu al dood moest in Crisis on Infinite Earths
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring
Series / Celebrity

Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring

Courteney Cox gereageerd op Instagram nadat sommige fans haar voor Caitlyn Jenner hadden aangezien.

Courteney Cox heeft hilarisch gereageerd nadat sommige fans haar voor Caitlyn Jenner hadden aangezien. Vorige week plaatste David Spade een foto op zijn Instagram-account met zichzelf, Courteney Cox en Nick Bachelor van The Bachelor. Na het delen van de foto, hebben veel mensen reacties achtergelaten dat Cox erg op Jenner lijkt.

Bij het zien van de opmerkingen, moest Cox natuurlijk wel reageren op de gelijkenis in een eigen Instagram-post. "Davidspade plaatste deze foto, nu dacht ik echt niet dat ik op mezelf leek, maar dit was verrassend ...", schreef Cox, verwijzend naar de foto van het trio gedeeld door Spade.

Lees ook: Reünie 'Friends' lijkt nu toch in de maak!

Ze deelde ook een screenshot van enkele opmerkingen die gebruikers achterlieten. "Dacht dat het Kaitlin Jenner was," schreef iemand. Om de vergelijking helemaal af te maken, plaatste Cox een foto zichzelf en Jenner zij aan zij, waarin ze op dezelfde manier in de camera kijken.

"Oké ... ik zie het,"

Bekijk op instagram


Lees ook: Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' viert haar honderdste aflevering!
Series / Nieuws

'Supergirl' viert haar honderdste aflevering!

De cast is met recht erg blij!

Momenteel bevindt het Arrowverse zich diep in de Crisis on Infinite Earths. Maar ondertussen werken cast en crew ook aan de individuele series. Zo dus ook aan Supergirl. De cast van die serie viert nu dat ze hun honderdste aflevering gemaakt hebben.

Acteur David Harewood, die te zien is als de Martian Manhunter, plaatste een bericht op Twitter waarop we hem naast Melissa Benoist en Chyler Leigh zien staan. Gezamenlijk bedanken ze fans van de serie voor hun voortdurende passie en het feit dat ze dankzij hen honderd (!) afleveringen konden maken.

De serie debuteerde in 2015 op CBS, maar daar werd de serie al snel gecancelled. The CW besloot in het gat te springen en nam de serie over. Dat hadden we sowieso al verwacht, want Supergirl speelde zich opmerkelijk genoeg wel af in het Arrowverse. Ondanks de wisseling in netwerken, waren er wel verschillen. Zo speelde Supergirl zich lang af op Earth-38 in het multiversum. Een switch naar het Arrowverse en Earth-1, is pas nu gemaakt.

Lees ook: 'Supergirl' en 'Batwoman' worden slecht bekeken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.