search

Ons nieuws van dinsdag 11 februari 2020

Welke streamingdienst vinden we beter: Disney+ of Netflix?
Series / Nieuws

Welke streamingdienst vinden we beter: Disney+ of Netflix?

Fans vinden de streamingdiensten eigenlijk allebei wel even goed. Dat is nogal wat!

Het gaat eigenlijk wel lekker met Disney+. Niet alleen zijn er bijna 29 miljoen abonnees verzameld in slechts 3 maanden tijd, ook horen we nu dat abonnees echt heel tevreden zijn met het aanbod. Zo tevreden dat ze de boel net zo hoog waarderen als Netflix.

Pipslay heeft een onderzoek uitgevoerd onder abonnees op verschillende streamingdiensten. De data laat zien dat 73 procent van de respondenten Disney+ net zo hoog waardeert als Netflix. 23% vindt het aanbod zelfs beter, ondanks het feit dat Disney zo'n 20% van het aanbod heeft als Netflix. 79% vindt verder dat Disney+ een goed alternatief is op Amazon Prime Video en 77% is die mening toegedaan als het op Hulu aankomt.

Meer en meer content
De komende tijd groeit het aanbod van Disney+ alleen maar. Het is de bedoeling dat alle content die Disney ooit heeft gemaakt naar de streamingdienst komt. Dat zal dan aangevuld worden met content van Marvel Studios, Pixar, Lucasfilm en ook 20th Century Fox. Als dat er allemaal op staat, moet het bijna wel goed zitten met het aanbod.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 20 'Star Wars: Clone Wars'-afleveringen moet je gezien hebben!
Series / Nieuws

Deze 20 'Star Wars: Clone Wars'-afleveringen moet je gezien hebben!

Star Wars: The Clone Wars gaat bijna weer van start. Voordat het zover is, moet je wat inhalen!

Disney begint op 21 februari met uitzenden van het nieuwe, zevende en laatste, seizoen van Star Wars: The Clone Wars. Vandaag horen we meer over de afleveringen die je volgens de makers gezien moet hebben om de boel helemaal te kunnen volgen. En dan hebben we meteen goed nieuws: het zijn er maar twintig.

De animatieserie werd goed ontvangen. Dat kwam door de ontwikkeling die de personages doormaakten, de sterke verhaallijnen en de aparte en opvallende visuals. Dat weerhield men er niet van om er na vijf seizoenen de brui aan te geven. Netflix was vervolgens de verkeerdste niet en kwam met een zesde reeks. Nu is Disney met zijn streamingdienst toe aan de zevende.

Lees ook: Trailer Disney+ serie 'Star Wars: The Clone Wars'!

Dit moet je zien
De makers hebben een lijstje vrijgegeven met de afleveringen die je gezien moet hebben, voordat je begint met het zevende seizoen. Het zijn er in totaal 20 van elk 20 minuten, waarmee je een kleine vijf uur kwijt bent om dit in te halen. Succes alvast!

1x01: Ambush
1x05: Rookies
2x05: Landing at Point Rain
2x06: Weapons Factory
2x07: Legacy of Terror
2x08: Brain Invaders
2x12: The Mandalore Plot
2x13: Voyage of Temptation
3x02: Arc Troopers
4x21: Brothers
4x22: Revenge
5x06: The Gathering
5x01: Revival
5x14: Eminence
5x15: Shades of Reason
5x16: The Lawless
5x17: Sabotage
5x18: The Jedi Who Knew Too Much
5x19: To Catch a Jedi
5x20: The Wrong Jedi
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mad Men'-fans hebben pech geen reboots!
Series / Celebrity

'Mad Men'-fans hebben pech geen reboots!

Pech voor 'Mad Men'-fans, reboots met Jon Hamm uitgesloten

Reboots en revivals vliegen ons om de oren, maar Jon Hamm heeft geen interesse in zijn oude series nieuw leven in te blazen. Pech voor Mad Men-fans dus.

"Je bedoelt zoals The Division on Lifetime?" grapte de acteur, toen hem werd gevraagd of hij ervoor open stond oude series nieuw leven in te blazen. "Nee is het korte antwoord. Maar ik ben blij dat ik betrokken was bij zulke geweldige televisieprogramma's en hopelijk word ik betrokken bij komende mooie series."

Lees ook: Sexy Christina Hendricks was handmodel(!) voor poster van 'American Beauty'

Dat hij blij is met de producties waar hij in meespeelde, blijkt uit het feit dat hij het nog steeds goed kan vinden met zijn collega's. Op zaterdag 8 februari werd hij gespot toen hij een Oscars-feest verliet met Molly Shannon. Het duo speelde in 2015 in Netflix's Wet Hot American Summer prequel-serie, First Day of Camp.

Later die avond werd Hamm gespot met Elisabeth Moss tijdens de Independent Spirit Awards, waar ze werd genomineerd voor haar rol in Her Smell. Het duo speelde respectievelijk Don Draper en Peggy Olson in de serie Mad Men.

Hoewel Hamm niet open staat voor reboots van zijn eigen tv-series, vindt hij het blijkbaar geen enkel probleem voor andere films en series, aangezien hij een grote rol speelt in de komende actiefilm Top Gun: Maverick met Tom Cruise.

"Mijn eerste dag liep ik naar hem toe, hij gaf me een dikke knuffel en zei: 'Welkom, het is zo geweldig dat je erbij bent!' Ik heb de volledige Tom Cruise-ervaring gekregen, het was geweldig," vertelde Hamm in een interview in 2019.

"Ik vroeg Cruise: 'Het moet wel raar zijn voor jou - je zit op dezelfde set, in vrijwel hetzelfde kostuum, 30 jaar later.' En hij antwoordde: 'Ja, het is echt raar!"

Lees ook: Inspiratiebron 'Mad Men' wil eigen serie maken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrol voor Josh Peck in 'Turner & Hooch' reboot van Disney+
Series / Nieuws

Hoofdrol voor Josh Peck in 'Turner & Hooch' reboot van Disney+

'Drake & Josh' ster Josh Peck krijgt de hoofdrol in 'Turner & Hooch' reboot.

Josh Peck is gecast om de hoofdrol in de reboot Turner & Hooch te gaan spelen. De Disney+ reboot van de geliefde film uit 1989 met Tom Hanks speelt zich wederom af rond het duo Scott Turner en zijn hond Hooch.

Josh Peck is vooral bekend van de rol die hij speelde in de Nickelodeon sitcom Drake & Josh. Tevens is Peck bekend als host van zijn eigen podcast Curious With Josh Peck en is hij met meer dan 9,5 miljoen instagram volgers ook zeer actief op social media.

Reboot

In het origineel speelde Tom Hanks de hoofdrol als detective Scott Turner. In de Disney+ versie speelt Peck ook de rol van Scott Turner, maar Turner is nu een U.S. Marshall in plaats van een detective.

Het is niet de eerste poging om van Turner & Hooch een televisieserie te maken. Eerder had ABC al een half-uur durende pilot gemaakt, maar deze werd uiteindelijk nooit uitgezonden. De Disney+ serie krijgt in ieder geval twaalf afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met schaamrood op de kaken: Jimmy Fallon blundert in interview met RuPaul
Series / Celebrity

Met schaamrood op de kaken: Jimmy Fallon blundert in interview met RuPaul

Jimmy verspreekt zich in zijn RuPaul-interview dat op Twitter viral ging

RuPaul heeft zoveel te promoten, dat hij aanschuift bij Jimmy Fallon voor een interview. Fallon verspreekt zich, en probeert zich met het schaamrood op de kaken te herstellen, wat leidt tot een heerlijk gênant tv-moment!

RuPaul is te zien in zijn Netflix-show AJ and the Queen, heeft een gastoptreden bij Saturday Night Live en is binnenkort weer te zien bij een nieuw seizoen van RuPaul's Drag Race. Bij Fallon vertelt hij over zijn successen, en natuurlijk gaat het ook over zijn recente verschijning op de cover van Vanity Fair, als eerste drag queen ooit.

Hier gaat Fallon de fout in, en reageert RuPaul gepast hysterisch in shock. "Een drag queen?" vraagt hij ongelovig. "Een drag queen? Ik ben de queen of drag!" Lachend verontschuldigd Fallon zich, maar het kwaad is al geschiet.



Jimmy is later nog teruggekomen op zijn RuPaul-interview dat op Twitter viral ging. Hij dacht dat zijn carrière over was dankzij het gesprek met de Queen of Drag. Gelukkig was alle commotie voor de grap en is Jimmy Fallon's carrière niet in gevaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI: Crime Scene Investigation' krijgt waarschijnlijk een revival!
Series / Nieuws

'CSI: Crime Scene Investigation' krijgt waarschijnlijk een revival!

Na vijftien seizoenen en drie spin-offs viel het doek, maar nu is meer toch weer mogelijk.

Televisiezender CBS boekte jarenlang succes met CSI: Crime Scene Investigation. Vijftien seizoenen was deze te zien en er kwamen drie spin-offs op televisie: Miami, New York en Cyber. Op dit moment is er geen enkele serie in de succesvolle franchise te zien, maar CBS overweegt de boel terug te brengen voor de twintigste verjaardag.

CSI ging in het jaar 2000 van start. Nu denkt men voor de 20ste verjaardag dus aan een revival. Die zou niet al te lang duren en mogelijk zelfs maar één seizoen krijgen. Toch is meer altijd mogelijk (het blijft immers Hollywood waar we het over hebben).

Naar Las Vegas
Voor de revival zou CSI weer naar Las Vegas trekken. Daar zouden de oorspronkelijke castleden samenkomen om weer een nieuw misdrijf op te lossen. Voor hoeveel afleveringen de serie terug zou keren is niet zeker. Momenteel voert men nog gesprekken met de castleden.

CSI werd in oktober 2000 gelanceerd met lage verwachtingen. CBS zond de serie namelijk uit op het zware vrijdagavond. Maar de serie werd een hit en in september 2015 sloot men de boel af met een heuse film. Cyber was de laatste spin-off die we zagen, maar eindigde al na 2 seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' krijgt groot nieuw mysterie
Series / Nieuws

'The Flash' krijgt groot nieuw mysterie

Nash Wells is al een groot vraagteken en in het nieuwste seizoen gaat dat echt niet veranderen.

The Flash is net terug van Crisis on Infinite Earths, maar echt rust krijgt onze rode snelheidsduivel niet. Nash Wells blijkt namelijk behoorlijk wat nieuwe geheimen met zich mee te dragen. Er is kortom nog genoeg om te beleven in de serie van The CW.

In The Flash werd er al eens naar gehint dat er iets aan de hand was tussen Nash en Allegra Garcia. Voor de Crisis uitbrak, zagen we al eens dat Nash een foto van haar bij zich draagt in zijn binnenzak. En nu horen we ook van showrunner Eric Wallace dat er meer aan de hand is.

Lees ook: Wally West terug voor cruciale aflevering 'The Flash'

Nieuw mysterie
"Het lijkt echt heel erg op haar, of niet soms? Maar ze zag er ook iets anders uit. Wat betekent dat precies in een wereld die zich afspeelt na de Crisis? Dat ga je in de tweede aflevering ontdekken. Dat is een grote verhaallijn ditmaal: wie zien we op die foto? En wat betekent die foto voor iedereen? En wat voor gevolgen heeft dat voor Team Flash?" vertelde Wallace.

Lees ook: Is Green Lantern te zien in 'The Flash'?

Gespeculeerd wordt dat Allegra en Nash een band hebben zoals we die zagen bij Howard Wells en Jesse in eerdere seizoenen. Zij werkten echt samen als een vader-dochterduo, maar overleefden de gebeurtenissen in Crisis niet. Tijd zal ons leren wat het echte verhaal is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse horrorserie 'Ares' op Netflix is 'te eng'
Series / Nieuws

Nederlandse horrorserie 'Ares' op Netflix is 'te eng'

Er zijn nogal wat mensen die de serie niet af durven te kijken, lezen we op sociale media.

Ares is de eerste echte Nederlandse original op Netflix. Het is geen coproductie met de zuiderburen zoals Undercover dat bijvoorbeeld wel is. De serie is een sterk product, een serie die wortels heeft in de Gouden Eeuw en daar de duistere kant van benadrukt.

Soms is die duistere kant iets te duister, lijkt het als we zo naar sociale media kijken. Op twitter treffen we reacties aan van mensen die de serie eigenlijk niet af willen kijken.

Lees ook: Nederlandse kijkers verdeeld over Netflix-original 'Ares'

Duister verleden
Ares draait om een studentenvereniging die eigenlijk vooral voor de rijke Nederlander is. Het gaat om een groep mensen met een behoorlijk rijke geschiedenis, die helemaal teruggrijpt op het verleden en dan vooral de Gouden Eeuw. Die werd natuurlijk gekenmerkt door oorlog, geweld, onderdrukking, slavernij en heel wat handel voor de VOC.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Ares' de eerste Nederlandse Netflix Original!

De serie legt deze geschiedenis bloot en combineert dat met de nodige horror. Dat bevalt:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt de nieuwe heldin in de 'Star Wars: Rogue One' spin-off
Series / Nieuws

Dit wordt de nieuwe heldin in de 'Star Wars: Rogue One' spin-off

Rogue One krijgt een spin-off op Disney+ en die draait om Cassian Andor en K2-SO. Maar Jyn Erso ontbreekt.

Het wordt nog wat met de Stars Wars-serie die in de maak is rond de film Rogue One. We horen nu via Illuminerdi dat er een derde hoofdpersoon komt in de serie. Het gaat om een vrouw die we nog niet kennen.

Waar in Rogue One Jyn Erso de vrouwelijke hoofdpersoon was, kan dat niet in deze serie. Cassian ontmoette Jyn immers pas in de film. Dus geeft de spin-off ons een nieuwe vrouwelijk hoofdpersonage. Zij zou Luna heten, stelt Illuminerdi.

Lees ook: Draait Star Wars-serie 'Cassian Andor' om een kind?

Spin-off van Rogue One
De serie is een spin-off van Star Wars film Rogue One. Deze draait om het leven van Cassian Andor en laat zien hoe hij op jonge leeftijd al actief werd voor het verzet. We zien bovendien hoe hij bevriend raakte met de robot K2-SO.

Lees ook: Eerste details 'Star Wars: Rogue One'-serie

Nu blijkt dus dat Cassian ook de hulp krijgt van een jonge en charismatische dame in de serie. Zij wordt verder als dynamisch omschreven. De actrice die de rol scoort kan ook uitkijken naar meer werk; ze zou mogelijk een optie in haar contract krijgen voor films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel moet op zoek naar een nieuwe Kate Bishop
Series / Nieuws

Marvel moet op zoek naar een nieuwe Kate Bishop

Helaas voor Hailee Steinfeld, gooit haar dealtje met Apple TV roet in het eten.

Een nieuw gerucht stelt dat Marvel er maar niet uit komt, wie straks te zien moet zijn als Kate Bishop in de Disney+-serie Hawkeye. Het zou de bedoeling zijn dat Hailee Steinfeld die rol op zich zou nemen, maar dat lijkt nu niet direct het geval.

Dat is niet zo omdat Disney of Marvel moeite met deze actrice hebben, maar doordat ze een deal heeft met Apple TV. Daardoor is Steinfeld een redelijk bezet actrice, die er mogelijk geen tijd en ruimte voor heeft in haar agenda. Daarom zoekt Marvel Studios nu ook naar andere actrices om gesprekken mee te voeren.

Lees ook: Komt Marvel-serie 'Hawkeye' er tóch ondanks geruchten problemen?

Tijdelijk uitgesteld?
Het gerucht ging lange tijd dat de Marvel-serie uitgesteld zou zijn. Dat gerucht kwam voort uit het feit dat acteur Jeremy Renner in opspraak raakte. Het probleem lag in zijn huwelijk en daaropvolgende scheiding, waarbij zijn ex-vrouw hem ervan beschuldigde haar geslagen te hebben.

Lees ook: Gerucht: 'Hawkeye'-serie voor onbepaalde tijd uitgesteld

Nu lijkt het er steeds minder op dat dit ook echt klopt. In plaats daarvan lijkt de serie er gewoon te komen zoals gepland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.