search

Ons nieuws van zondag 2 oktober 2022

Nieuwe topserie van Netflix krijgt angstaanjagende trailer
Series / Nieuws

Nieuwe topserie van Netflix krijgt angstaanjagende trailer

Netflix heeft de laatste trailer uitgebracht voor een aankomende topserie.

Het volgende griezelavontuur op Netflix staat voor de deur. Een nieuwe serie van Mike Flanagan genaamd The Midnight Club heeft zojuist zijn laatste trailer ontvangen.

Netflix heeft de laatste trailer van The Midnight Club uitgebracht. De horrorserie van Mike Flanagan moet 7 oktober op de streamingdienst verschijnen.

Trailer The Midnight Club
De trailer is gemaakt als een soort van promotiefilmpje, waarin Dr. Georgina Stanton (Heather Langenkamp) je welkom heet in Brightcliffe Hospice. Een warm welkom is het echter niet te noemen, als je de griezelige gebeurtenissen die duidelijk op de loer liggen in gedachte neemt.

De jonge patiënten van Brightcliffe krijgen het namelijk zwaar te voorduren, zo hint de trailer. The Midnight Club is gebaseerd op een boek van Christopher Pike uit 1994 met dezelfde naam.

De serie wordt geproduceerd door Mike Flanagan, die eerder al The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass maakte voor Netflix. Momenteel werkt hij al aan zijn volgende horrorserie, The Fall of the House of Usher.

The Midnight Club verschijnt 7 oktober op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie Netflix-series over moordenaars die je gezien moet hebben
Series / Featured

Drie Netflix-series over moordenaars die je gezien moet hebben

Check hier een lijstje met drie tips die doen denken aan de serie Dahmer.

Deze week domineert de serie Dahmer Netflix volledig. De show gaat over de gruwelijke seriemoordenaar Jeffrey Dahmer en schrikt er niet voor terug om zijn gruweldaden in beeld te brengen. Aangezien we elke zondag kijken naar de top drie meest bekeken series op Netflix, en vervolgens daaraan gerelateerde series tippen, hebben we deze week drie series gekoppeld aan seriemoordenaars voor je.

We beginnen met de serie Mindhunter van David Fincher, die helaas slechts 2 seizoenen kreeg, maar desalniettemin briljant is en in de geest van moordenaars duikt. Dan is er de hitserie The Serpent, over een meedogenloze moordenaar die reizigers in Zuid-Azië om het leven bracht. En er is nog de dramaserie You, die in de geest van een gevaarlijke jongeman duikt.

Onze drie tips
Hieronder de drie tips!

Mindhunter: Eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen.

The Serpent: In de jaren 70 heeft de meedogenloze moordenaar Charles Sobhraj het gemunt op reizigers die de 'hippie trail' van Zuid-Azië verkennen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

You: Een gevaarlijk charmante, geobsedeerde jongeman neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van degenen op wie hij zijn oog heeft laten vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moordlust domineert Netflix deze week
Series / Featured

Moordlust domineert Netflix deze week

Dahmer staat met stip op 1 op Netflix deze week in de lijst met meest bekeken series.

Elke zondag kijken we naar de top drie meest bekeken series op Netflix van dit moment. Een compleet nieuwe week, met een compleet nieuwe top drie!

Deze week domineert een gruwelijke seriemoordenaar, Jeffrey Dahmer - gespeeld door Evan Peters in een serie van Ryan Murphy - de kijkcijferstatistieken van Netflix. De serie staat met stip op één, of er nou veel kritiek op is of niet.

De top drie
De top drie bestaat verder uit de prachtige dramaserie Die Kaiserin, over een jonge Elisabeth en de serie Dynasty, waarvan we weer een nieuw seizoen vol intriges kunnen zien.

1. Dahmer: De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar. Hoe ontweek hij de politie zo lang?

2. Die Kaiserin: Als de rebelse Elisabeth verliefd wordt op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld van intriges en spanningen aan het Weense hof.

3. Dynasty: Voor twee rijke families in Atlanta, die verwikkeld zijn in een schandalige vete om macht, prestige en liefde, betekent rijk blijven vuil spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegt tal van nieuwe series toe
Series / Nieuws

Prime Video voegt tal van nieuwe series toe

Superdruk was het afgelopen week met nieuwe series op Prime Video! Check hier de lange lijst.

Deze week was het behoorlijk druk op Prime Video met nieuwe series, misschien zelfs wel het drukste dat we tot nu toe hebben meegemaakt. We duiken in het grote nieuwe aanbod!

Veronica Mars (seizoen 1-3): Neptune wordt overvallen door enkele moorden. Veronica moet ze oplossen.

The Last Ship (seizoen 1-5): Hun missie is eenvoudig: vind een remedie. Stop het virus. Red de wereld. Wanneer een pandemie tachtig procent van de wereldbevolking uitroeit, moet de bemanning van een oorlogsschip een manier vinden om de mensheid voor uitsterven te behoeden. Executive Producer Michael Bay presenteert The Last Ship, met Eric Dane, Rhona Mitra en Adam Baldwin.

Rizzoli & Isles (seizoen 1-7): Detective Jane Rizzoli raakt betrokken bij een zaak rond een seriemoordenaar. Jane is hard, en medisch onderzoeker Maura Isles methodisch en vernuftig. Samen werken ze om zaken op te lossen.

Nip/Tuck (seizoen 1-6): Christian Troy is succesvol met de praktijk die hij in Miami gestart heeft. Maar al het geld en vrouwen die zijn behoeften vervullen zijn niet genoeg.

Mom (seizoen 1-7): Christy is net alleenstaande moeder geworden en moet haar twee kinderen opvoeden in een wereld vol verleidingen.

Luxe Listings Sydney (seizoen 3): De ontroerendgoedmarkt in Sydney loopt als een trein en de huizen zijn duurder dan ooit. Van beroemdheden die een buitenhuis willen tot huizen van miljoenen dollars aan het water, de topmakelaars van Australië doen alles om een nieuwe listing te krijgen en te verkopen. De zaken gaan geweldig en hun privéleven ook. Er komen grote gebeurtenissen aan.

Jungle (seizoen 1): De Britse rapcultuur brengt je een misdaaddrama zoals je dat nog nooit hebt gezien. In het Londen van de nabije toekomst willen twee jonge mannen hun leven beteren, maar ze moeten de gevolgen van hun daden onder ogen zien.

Animal Kingdom (seizoen 1-4): Als de 17-jarige Joshua "J" Cody intrekt bij zijn losgeslagen familie in een Zuid-Californische kustplaats, wordt hij meegezogen in hun overvloedige en exorbitante levensstijl. Maar wanneer hij erachter komt dat alles wordt gefinancierd met criminele activiteiten, ziet hij plotseling in dat zijn nieuwe leven misschien meer spanningen en gevaar oplevert dan hij aankan.

11.22.63 (seizoen 1): Op 22 november 1963 klonken er drie schoten in Dallas, werd President Kennedy vermoord en veranderde de wereld voor altijd. Wat als je dit ongedaan kon maken?

2 Broke Girls (seizoen 1-6): Deze jonge meiden verhuizen naar New York City om het te maken. Maar kunnen hun huur al niet betalen en dus moeten ze aan de bak!

Two Minute Tales (seizoen 2): De verhalen van kikkers, beesten uit het bos en heksen. Elk maximaal 2 minuten.

Top Gear (seizoen 21): Maak je klaar voor meer absurditeiten in deze autoserie.

The L Word (seizoen 1-6): In deze baanbrekende serie is Jenny aangekomen in LA voor een nieuw leven met haar vriend Tim. Wanneer ze haar buren leert kennen, wordt haar zelfbeeld verstoord en twijfelt ze over haar liefde voor Tim en haar interesse voor vrouwen.

Monsterpedia (seizoen 1): Leer de grootste monsters kennen, maar dan vooral op een lieve manier.

Condor (seizoen 1-2): Deze serie is gebaseerd op de roman "Six Days of the Condor" en het scenario "Three Days of the Condor" van Lorenzo Semple Jr. en David Rayfiel. We volgen een CIA-analist die een plan ontrafelt dat miljoenen levens op het spel zet.

Chuck (seizoen 1-5): Een doodgewone alledaagse man van 26 jaar oud ziet zijn leven ontregeld nadat zijn vriend, een CIA-agent, hem een email verstuurt met een wereldgeheim dat in zijn geest zit gegraven.

Bob de Bouwer (seizoen 19): Bob de Bouwer en zijn machineteam staan klaar om elke klus aan te pakken, van kleine reparaties tot grote bouwwerken op spannende en dynamische locaties. Met teamwork en constructies als centrale thema van het programma demonstreren Bob en zijn vrienden de kracht van positief denken, probleem oplossend vermogen en het zelfstandig te werk gaan.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Lord of the Rings: The Rings of Power (S01E06)
Star Trek: Lower Decks (S03E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende Stephen King-film verschijnt snel op Netflix
Films / Nieuws

Deze spannende Stephen King-film verschijnt snel op Netflix

Mr. Harrigan's Phone staat vanaf aankomende woensdag op de streamingdienst.

Ieder jaar verschijnen er wel een aantal films en series gebaseerd op het werk van schrijver Stephen King, vooral bekend om zijn horrorverhalen. Netflix is een van de diensten die er veel maakt en aankomende week verschijnt er een nieuwe film van de streamer.

Nu is het regisseur John Lee Hancock, bekend van grote titels als The Blind Side (2009) en The Founder (2016), die Kings werk oppakt en verfilmde. Hij werkte samen met een cast die bestaat uit Donald Sutherland, Jaeden Martell, Kirby Howell-Baptiste, Joe Tippett, Cyrus Arnold en Carl Zohan.

Mr. Harrigan's Phone
In Mr. Harrigan's Phone raakt de jongen Craig bevriend met de bejaarde Harrigan. Hij krijgt van geeft van de man een mobiele telefoon. Als Harrigan sterft, belt Craig het nummer van zijn oude vriend en vertelt hem over de dingen die hij meemaakt. Dan blijkt dat de geest van Mr. Harrigan tot heel wat in staat is.

Vanaf 5 oktober zie je Mr. Harrigan's Phone, gebaseerd op het boek uit Kings If It Bleeds-collectie, op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellend nieuws voor de veel bekeken HBO-serie 'Big Little Lies'
Series / Nieuws

Teleurstellend nieuws voor de veel bekeken HBO-serie 'Big Little Lies'

Reese Witherspoon deelt een teleurstellende update over het mogelijke derde seizoen.

De serie Big Little Lies verscheen in 2017 op HBO en met rollen voor Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Laura Dern, Alexander Skarsgård en in seizoen 2 ook Meryl Streep, was het een enorm succes.

Maar de serie, oorspronkelijk een miniserie, lijkt geen derde seizoen te krijgen. Witherspoon sprak erover met The Hollywood Reporter.

"Ik praat er veel over met Nicole Kidman. En Laura Dern. En Zoë Kravitz. En Shailene Woodley. Onlangs vroeg iemand me: 'Met welke co-sterren praat je meer dan met wie dan ook?' Het is absoluut de cast van Big Little Lies. We zijn altijd aan het praten en sms'en," meldde de actrice.

Overlijden regisseur Big Little Lies
"Maar het overlijden van [regisseur] Jean-Marc Vallée was erg zwaar voor ons. Hij was onze partner. Hij was onze vriend. Hij was onze broer. Zo veel van dat serie is geboren uit zijn verbeeldingskracht en zijn creativiteit," vervolgde Witherspoon.

Het is dus moeilijk om je een toekomst zonder hem voor te stellen. Maar er is zeker een diep verlangen bij ons allemaal om contact te hebben en die personages opnieuw tot leven te brengen," sloot de actrice af.

In Nederland kijk je de twee seizoenen van Big Little Lies hier op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Werewolf by Night' brengt keiharde horror naar het MCU
Films / Nieuws

'Werewolf by Night' brengt keiharde horror naar het MCU

Kunnen we in de toekomst meer R-rated horrorprojecten verwachten van Marvel Studios?

Werewolf by Night is een nieuwe stap in de geschiedenis van het MCU. de speciale film brengt namelijk voor het eerst bloed en 'gore' naar het enorme filmuniversum.

En hoewel de film inspiratie haalt uit horrorfilms uit de jaren '40 en '50 én de nodige humor bevat, zit Werewolf by Night ook vol met bloederige taferelen.

Michael Giacchino, regisseur en componist van de film, sprak onlangs met IGN over de inclusie van bloederig geweld in een Marvel-project:

"Weet je, het was een van die dingen waar gewoon niemand 'nee' op zei. Ik wit dat we het geweld moesten afwisselen met humor en menselijkheid, maar dat we dan wel los konden gaan met de horror-elementen.

En we hebben het hier over een monsterfilm. Dan moet je ook niet bang voor zo'n dingen zijn. We bleven trouwens maar bloed en 'gore' toevoegen en de grenzen opzoeken. En toch zijn we er mee weggekomen."


Werewolf by Night is vanaf 7 oktober te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' krijgt om zijn oren van 'The Lord of The Rings'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' krijgt om zijn oren van 'The Lord of The Rings'

Topseries van HBO Max en Prime Video voeren strijd om de meeste kijkers.

De kijkcijfers van House of the Dragon en The Lord of the Rings zijn bekend. Beide series strijden tegen elkaar om de meeste kijkcijfers te krijgen.

In het begin van september werden de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings uitgebracht. Ook House of the Dragon was in die week voor het eerst te streamen, maar er is een enorm verschil tussen de kijkcijfers.

Kijkcijfers vallen tegen
De eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings vielen blijkbaar goed in de smaak. Deze zijn al meer dan 1,253 miljard minuten gestreamd. House of the Dragon kon hier niet tegenop.

House of the Dragon zit namelijk maar op 781 miljoen gestreamde minuten. Dit is duidelijk lager dan The Lord of the Rings.

Kan House of the Dragon deze achterstand nog inhalen of zal deze serie voor de rest van het seizoen achterblijven op The Lord of the Rings?

Kijk House of the Dragon op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers zijn geshockeerd door 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Nieuws

Kijkers zijn geshockeerd door 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Laatste aflevering van The Rings of Power maakt fans helemaal gek.

Soms weten de makers van tv-series de kijkers te shockeren door onverwachte of ongewenste keuzes te maken. Nu krijgt de zesde aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power de kijkers bij de stort doordat de nieuwste aflevering ontzettend goed is.

De aflevering "Udûn" verscheen afgelopen vrijdag op Prime Video en de aflevering wordt enorm goed ontvangen. Zo krijgt de aflevering een prima 91 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Kijkers laaiend enthousiast
Op Twitter stromen de reactie op de aflevering ook binnen. "Holy fuck, The Rings of Power aflevering 6 is fenomenaal. Ik ben in schok," schrijft een fan. "Allereerst moet ik het vooral hebben over de eindscène, de enige scène die me deed gillen en huilen tegelijk!" schrijft een ander.

"De nieuwe The Rings of Power-aflevering was een MEESTERWERK. De eerste vijf afleveringen waren zeker... een keuze, maar aflevering 6 verdient alle Emmy's," schrijft weer een ander.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'She-Hulk' zijn erg boos na aflevering 7
Series / Nieuws

Fans van 'She-Hulk' zijn erg boos na aflevering 7

De Marvel-fans hadden meer van hun favoriete studio verwacht rond een bepaald personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen donderdag verscheen alweer de zevende aflevering van de Marvel-serie She-Hulk. De duidelijk erg afwijkende serie binnen het Marvel Cinematic Universe weet regelmatig opvallende keuzes te maken.

Let op: nu volgen er SPOILERS voor aflevering 7 van She-Hulk.

In de nieuwste aflevering "The Retreat" zien we hoe de prille liefde tussen Tatiana Maslany's Jennifer Walters (alias She-Hulk) en Trevor Salters Josh Miller groeit. Ze belanden zelfs bij elkaar in bed.

Boos om Josh
Maar dan gaat het fout. Josh blijkt een bedrieger en haar bloed te hebben gestolen voor "HulkKing". Josh is dus helemaal geen lieverd. En juist dat zit de fans best wel dwars, en dat wordt op Twitter geuit.

Er zijn nog twee afleveringen over en deze verschijnen op donderdag 6 en 13 oktober op Disney+.








Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende tv-zender viert groots zijn 30-jarig bestaan!
Series / Nieuws

Bekende tv-zender viert groots zijn 30-jarig bestaan!

Veel generaties zijn opgegroeid met het bekende televisienetwerk dat nu haar jubileum viert.

Het Amerikaanse televisienetwerk Cartoon Network kwam op 1 oktober 1992 voor het eerst naar de televisie. Het eerste kanaal dat tekenfilms de klok rond uitzond viert nu haar 30-jarig bestaan. Kijk mee hoe de programmering hele generaties heeft geraakt en veel fans heeft gemaakt.

De zender begon in 1992 aanvankelijk met het uitzenden van tekenfilms die al eerder waren uitgebracht. Zo werden tekenfilms uit de koker van Looney Tunes en werken van Hanna-Barbera zoals Tom & Jerry en The Jetsons getoond. Later begon de zender ook zelf tekenfilms te produceren en uit te brengen onder de paraplu van What a Cartoon!

Opleving van de 'cartooncultuur'
Het feit dat Cartoon Network veel tekenfilms van weleer moest gebruiken zei al genoeg over de staat van tekenfilms in de jaren 90. De zender kwam met een nieuw initiatief om korte geanimeerde clips te maken. Ze riepen aspirant tekenfilmmakers op om korte en grappige cartoons te maken. Dit resulteerde al snel in tekenfilms als 2 Stupid Dogs en later de immens populaire Dexter's Laboratory, Johnny Bravo, Cow and Chicken en The Powerpuff Girls.

Veel van de makers van toen hebben er een prima carriere aan overgehouden. Een van de meest bekende hiervan is Seth MacFarlane, de maker van Family Guy, American Dad en de film Ted. Cartoon Network heeft in een video een compilatie gemaakt van de zender door de jaren heen.

Kijk hieronder naar de de hoogtepunten van 30 jaar Cartoon Network.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Pinhead in 'Hellraiser' geprezen door originele acteur Doug Bradley
Films / Nieuws

Nieuwe Pinhead in 'Hellraiser' geprezen door originele acteur Doug Bradley

Wat kan er beter zijn om te beginnen aan een reboot met deze goedkeuring.

Hellraiser komt weer terug in een nieuw jasje. De reboot van de horrorklassieker van Clive Barker komt al zeer snel naar Hulu. De sinistere en belangrijkste schurk Pinhead wordt in de reboot gespeeld door Jamie Clayton maar de acteur uit de originele Hellraiser films Doug Bradley geeft alvast zijn goedkeuring.

Doug Bradley speelde als enge 'Cenobite' de rol van Pinhead in maar liefst acht films uit de Hellraiser reeks. Hij kent vanzelfsprekend de rol als geen ander. Volgens bronnen uit het productieteam van de nieuwe Hellraiser is Doug Bradley een aanbod gedaan voor een cameo in de reboot maar heeft hij deze afgewezen.

Vrouwelijke Pinhead kwestie van tijd
Tijdens een conventie werd hem gevraagd wat hij vond van de nieuwe Pinhead. Hij vertelde dat het er op leek dat een vrouwelijke Pinhead eraan zat te komen. Het is een interessante casting keuze. Daarnaast vertelde hij dat hij niet bekend was met het recente werk van Jamie Clayton maar hij heeft haar gezien in Sense 8 en was helemaal weg van haar.

In de reboot van Hellraiser volgen we een jonge vrouw die worstelt met haar verslavingen en in het bezit komt van een eeuwenoude puzzeldoos. Ze is nietsvermoedend in dat het doel van dit relikwie het oproepen van de 'Cenobites' is. Dit zijn een groep sadistische en bovennatuurlijke wezens uit een andere wereld.

De nieuwe Hellraiser is vanaf 7 oktober te streamen op Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.