search

Ons nieuws van woensdag 18 februari 2015

Cast bekend voor animatieserie 'Guardians of the Galaxy'
Series / Nieuws

Cast bekend voor animatieserie 'Guardians of the Galaxy'

Er zijn stemmen gevonden voor Groot, Rocket, Drax en Star Lord.

Begin dit jaar werd bekend dat er een animatieserie verschijnt rond de 'A-Holes' uit Marvels sci-fi topper Guardians of the Galaxy. Nu heeft Marvel bekend gemaakt welke acteurs hun stemmen leven aan een viertal personages.

Dit keer (uiteraard) geen Bradley Cooper en Vin Diesel voor de stemmen van Rocket en Groot. Dit keer zijn het namelijk Trevor Devall en Kevin Michael Richardson. De laatste heeft de makkelijkste taak aangezien hij enkel "I Am Groot" op verschillende manieren mag uitspreken.

Daarnaast is ook bekend wie de stemmen van Drax en Peter "Star Lord" Quill inspreken. Dit zijn respectievelijk Will Friedle en David Sobolov. Uiteraard hebben de (stem)acteurs de nodige ervaring.

De animatieserie verschijnt nog dit jaar op Disney XD.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'Game of Thrones' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Game of Thrones' seizoen 4

Een van de mooiste en meest luxueuze uitgaves die we tot nu toe gezien hebben.

Bedenkers: David Benioff, D.B. Weiss | Cast: Lena Headey (Cersei Lannister) | Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) | Kit Harington (Jon Snow) | Jack Gleeson (Joffrey Baratheon) | Peter Dinklage (Tyrion Lannister) | Charles Dance (Tywin Lannister) | Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) | Jaren: 2011-heden| TV-release: HBO / RTL

Sinds 2011 boekt HBO elk jaar weer groot succes met de serie Game of Thrones. Deze is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin en volgt ruwweg hetzelfde verhaal. Ondertussen is de reeks toe aan zijn vijfde seizoen, maar voordat de uitzendingen daarvan in april van start gaan, heeft HBO het vierde seizoen uitgegeven op Blu-ray.

Terwijl de Lannisters wortelen om hun eigen ego's te overwinnen en het gezag over de Iron Throne te behouden, dreigt er voortdurend gevaar van buitenaf. Stannis Baratheon bouwt zijn leger weer op bij Dragonstone; de Night's Watch lijkt het af te leggen tegen het optrekkende leger van Mance Rayder en Daenerys Targaryen staat met een drietal draken op het punt om de Iron Throne te heroveren.

De recensies van het vierde seizoen van de HBO-show zijn bijzonder positief. Op RottenTomatoes heeft de serie een score van 96 procent, op basis van 48 recensies. "Game of Thrones blijft een van de beste series op televisie, waarin zorgvuldig uitgedachte verhaallijnen gecombineerd worden met de spectaculair ontworpen koninkrijken."

En ook met de kijkcijfers ging het weer goed. Net als de afgelopen seizoenen het geval was, trok het vierde seizoen meer kijkers naar HBO dan alle voorgaande seizoenen. Naar de eerste aflevering keken zo'n 6,64 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Dat waren er bij het eerste seizoen nog 2,22 miljoen; bij het tweede seizoen 3,86 miljoen en bij het derde seizoen 4,37 miljoen.

De laatste aflevering trok verder 7,09 miljoen kijkers, waar seizoen één er 3,04 miljoen trok, seizoen twee 4,2 miljoen en seizoen drie 5,39 miljoen. Overigens deed Game of Thrones het via illegale kanalen ook erg goed. Torrentfreak benoemde de hitserie zelfs tot de meest gedownloade serie van 2014.



Blu-Ray: Game of Thrones Seizoen 4| Duur: 53 min., 10 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans 5.1, Spaanse 5.1, Pools 2.0, Tsjechisch 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Portugees, Pools, Tsjechisch | Discs: 4xBlu-ray | EAN: 5-051888-209318 | Met dank aan: WB / HBO

HBO en Warner Bros. hebben kosten noch moeite gespaard voor deze uitgave. Het is namelijk niet gewoon zomaar een hoesje, maar een heuse case met daaromheen nog een cover. Die cover is biedt de Nederlandse informatie over dit vierde seizoen van Game of Thrones. Dat houdt, naast een erg korte seizoenssynopsis (erg knap, voor een serie met zoveel verhaallijnen), in dat er ook nog veel informatie over de talrijke extra's op staat. Verder staat voorop de drie-ogige raaf waar Bran het al de hele serie over heeft. Ook tref je nog de zin All Men Must Die aan, voorop de slipcover.

Haal je de slipcover van de hoes af, tref je nog een slipcase aan. Dat is een beetje dubbelop, maar maakt dat de uitgave erg luxe voelt. Voorop de case staat enkel in het groot Valar Morghulis gedrukt. Achterop de IJzeren Troon, waar al zoveel personages voor zijn gestorven. Haal je de case eraf, tref je een uitvouwbare kartonnen hoes met de schijven aan.

Op die hoes staan foto's van de hoofdpersonen gedrukt. De schijven zelf zijn zwart, maar hebben naast een nummer ook informatie over de afleveringen die erop staan erop gedrukt. Tot slot tref je binnen in nog een extra boekje aan, dat een beetje extra informatie biedt over het seizoen. Je vindt daarop de titels van afleveringen en informatie over de extra's.

Het is een van de meest luxe uitgaves die we tot nu toe aangetroffen hebben en dat is prijzenswaardig. De grote vraag die dan in ons opkomt, is natuurlijk of de beeld- en audiokwaliteit net zo luxe is als de verpakking.



Beeld- en audiokwaliteit
Game of Thrones heeft een van de hoogste budgetten ooit voor een televisieserie. Dat zie je terug in de schitterende beelden op deze uitgave. Mooi is het gigantische contrast tussen de verschillende locaties. Zo zijn de shots van King's Landing, de hoofdstad van Westeros, prachtig zonnig en zijn de beelden van The Wall allemaal ijzig wit. En alles is kraakhelder om te zien.

Ook met de audio zit het meer dan goed in deze uitgave. Het dialoog is perfect te horen en wordt nergens overstemd door het omgevingsgeluid, en nergens krijg je het gevoel dat het dialoog er te dik bovenop ligt. Er zit zoveel aandacht in deze gebalanceerde uitgave, dat ook hier geen gebreken aan te merken zijn.

De extra's
En dan de extra's, waar je U tegen zegt. Natuurlijk is er wat standaard materiaal. Op alle schijven tref je audiocommentaren aan, waarbij cast en crew aan het woord komen. Er zijn verder bloopers en nog wat verwijderde scènes. Die zijn niet gigantisch interessant, maar voegen eigenlijk wel wat toe aan de afleveringen.

Veel leuker is de extra Behind the Battle for the Wall, een veertig minuten durende mini-documentaire over de negende aflevering van het seizoen. Daarin nemen de mannen van de Night's Watch het op tegen de massaal toegestroomde Wildlings. Deze extra gaat hier erg uitgebreid op in en beslaat zo ongeveer alle afspecten van de productie van deze aflevering.

Nog een interessante extra heet The Fallen: A Roundtable en duurt een half uur. Hierin verzamelen zeven acteurs zich, wiens personages sneuvelen in het vierde seizoen. Het leidt tot interessante en grappige gesprekken. Mocht je verder vergeten zijn wat er in het derde seizoen is gebeurd, of gewoon een opfrisser nodig hebben, dan heeft HBO aan je gedacht. Er zit een 25 minuten durende terugblik op het derde seizoen bij.

Andere extra's zijn een in-episode guide, waarbij je informatie aantreft over personages en locaties van het vierde seizoen. Andere zaken gaan in op de nieuwe personages en locaties en een geschiedenis van een hele reeks interessante onderwerpen die met de serie te maken hebben.



Toekomst
Voorlopig zijn we nog niet af van Game of Thrones. Het vijfde seizoen gaat op 12 april van start en verder heeft de cast al bijgetekend voor nog twee andere seizoenen. Dat betekent dat er in elk geval zeven seizoenen zullen komen. Mogelijk gaat het dan ongeveer ophouden met avonturen in Westeros, want showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben al eens laten weten in te zijn voor een stuk of acht seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bob Odenkirk over 'Breaking Bad'-cameo's in 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Bob Odenkirk over 'Breaking Bad'-cameo's in 'Better Call Saul'

Gaan we in toekomstige afleveringen nog meer bekende gezichten zien?

Sinds de pilot van AMC's Better Call Saul een voormalig castlid van Breaking Bad onthulde, vragen veel mensen zich af wie er misschien nog meer hun opwachting zullen maken.

Hoofdrolspeler Bob Odenkirk werd hiernaar gevraagd door Digital Spy, en hij antwoordde als volgt:

''Dit is wat je moet weten: de schrijvers hebben een bord in de schrijverskamer waarop alle personages van Breaking Bad staan. Kleine personages die een aantal keer te zien zijn geweest of waarnaar is gerefereerd. Ik denk dat je dan ook wel vier of vijf van hen zullen zien. Ik weet het exacte cijfer niet, maar je zult er wel meer gaan zien. Soms is het slechts een referentie.''

Netflix stelt elke dinsdag een nieuwe aflevering van Better Call Saul beschikbaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Better Call Saul' aflevering 3 - Nacho
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 3 - Nacho

Aflevering met het meeste plot tot nu toe, en een schitterende rol voor Mike.

Wat vooraf ging

We zijn alweer toe aan de derde aflevering van AMC-serie Better Call Saul, een spin-off van Breaking Bad. Tot dusverre zijn er vooral personages geïntroduceerd, waaronder uiteraard hoofdpersoon Jimmy McGill (Bob Odenkirk), die een stuk minder zelfverzekerd en succesvol blijkt te zijn dan de Saul Goodman die hij ooit zal worden. De afgelopen afleveringen kwam Jimmy via een misdadige tweeling in contact met niemand minder dan de gestoorde Tuco (Raymond Cruz). Zijn linkerhand Nacho (Michael Mando) benaderde Jimmy aan het einde van de tweede aflevering met een misdadig plan. Jimmy moest hem helpen bij het bestelen van de familie Kettleman, die anderhalf miljoen illegale dollars in bezit heeft.

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, Marco



AFLEVERING 3: Nacho

Daar wordt echter niet de draad opgepakt in deze derde aflevering, die de titel Nacho draagt. In plaats daarvan houdt showrunner Vince Gilligan zich aan een eerdere belofte. Better Call Saul speelt zich in het heden, verleden en de toekomst af. Ditmaal beginnen we in het verre verleden, waarin Jimmy McGill nog een bijzonder mooi kapsel heeft. Hij zit in de bak en het is aan oudere broer Chuck (Michael McKean) om hem te helpen. De scène laat zien hoe de verhouding tussen de twee tot stand is gekomen en waarom Jimmy zoveel voor hem over heeft.

Maar daarnaast laat het zien waarom Jimmy nog niet op het criminele pad beland is. Hij twijfelt en dat komt door zijn loyaliteit aan Chuck. Dat verklaart ook waarom hij Kim (Rhea Seehorn) belt om haar te waarschuwen dat de Kettlemans doelwit zijn. En vervolgens belt hij henzelf met een bijzonder onverstaanbare stemverstoorder.

Vervolgens belt Jimmy naar Nacho, om hem duidelijk te maken dat hij echt aan zijn kant staat. Wat uiteraard weer leidt tot ongelukken, die Jimmy maar blijven achtervolgen. Vince Gilligan schetst zo echt het beeld van een man die wel goed probeert te zijn, maar gewoon beter is in slecht zijn. Als hij iets goed probeert te doen, loopt het meteen mis.

De precieze motivatie van Jimmy om zo snel naar Nacho te bellen wordt niet meteen duidelijk en schetst weer een mooie niet helemaal duidelijke moraal. Zou Jimmy proberen te achterhalen wat er met de Kettlemans gebeurd is? Of is er meer aan de hand? We weten het niet, maar zullen daar vermoedelijk snel achter komen.

Verder zijn ook de momenten tussen Mike (Jonathan Banks) en Jimmy erg mooi. De twee werken hier nog niet samen zoals ze dat in Breaking Bad doen, maar hebben vooral nog veel ruzie. Ditmaal had Mike meer dan één scène en wederom wordt duidelijk dat de twee nog een flinke weg te gaan hebben, voordat hun samenwerking begint. De basis wordt overigens wel gelegd, met Mike die Jimmy besluit te vertrouwen.

Nacho was de aflevering met het meeste plot tot dusverre. Hoe interessant het voortdrijven van het verhaal ook is, en hoe absurd dat bij vlagen kan zijn dankzij de briljante geest van showrunner Vince Gilligan, het zijn toch vooral de personages die blijven schitteren in hun mens-zijn. Op naar volgende week!



Nog wat citaten:

"You didn't use the sex robot voice, did you"
"Nacho is Not-Yo-Man"
"Here's Johnny!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Universal maakt tv-serie van Jim Starlins stripreeks 'Dreadstar'
Series / Nieuws

Universal maakt tv-serie van Jim Starlins stripreeks 'Dreadstar'

Starlin is de bedenker van Marvel-personages zoals Thanos en Drax the Destroyer.

Universal Cable Productions heeft vandaag aangekondigd dat ze samen met Benderspink ([We're the Millers. Ride Along) een tv-serie zullen maken gebaseerd op het stripboek Dreadstar. Dreadstar is een bedenksel van Jim Starlin, die de serie ook zal produceren en schrijven.

Dreadstar is gebaseerd op het klassieke personage van Marvel-subdivisie Epic Comics. Het verhaal gaat over Vanth Dreadstar, de enige overlevende van het Melkwegstelsel, en zijn bemanning, die bestaat uit o.a. cyborg-tovenaar Syzygy Darklock, en hun strijd om een oorlog tussen twee machtige rijken tot een einde te brengen. De twee rijken in kwestie zijn The Church of The Instrumentality, dat gerund wordt door Lord Papal, en The Monarchy, dat wordt overzien door King Gregzor.

Ford Gilmore heeft getekend om Dreadstar te produceren. Zodra we meer weten over de serie, laten we het jullie uiteraard weten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer real-time ziekenhuisserie 'Critical'
Series / Trailer

Trailer real-time ziekenhuisserie 'Critical'

De medische variant van '24'.



Hierboven vind je de trailer van Critical, een nieuwe ziekenhuisserie van Sky TV. Lennie James, die in de toekomst ook te zien zal zijn in The Walking Dead, speelt trauma-adviseur Glen Boyle in een serie die wordt omschreven als een real-time emotionele achtbaanrit waarbij elke seconde telt gedurende het meest levensbedreigende uur van een operatie. Elke aflevering, dertien in totaal, vertelt in een uur tijd een verhaal dat zich afspeelt op één bepaalde locatie.

Critical speelt zich af in een hoog aangeschreven traumacentrum waar enkel de meest ernstige gevallen terecht kunnen. Elke aflevering betreft een nieuwe en afzonderlijke situatie. Of een patiënt levend uit de operatie komt, hangt af van de keuzes en procedures van de dokters, dus de vraag is of dit team van professionele artsen bestand is tegen deze uitdagingen.

Critical, een serie die afkomstig is van Jed Mercurio, bevat verder rollen voor Neve McIntosh, Prasanna Puwanarajah, John MacMillan, Ellen Thomas, Mali Harries, Paul Bazely, Danny Kirrane, Peter Sullivan, Emma Fryer, Orion Lee en Juliet Oldfield. De show moet deze maand nog in première gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Minority Report' keert terug voor de tv-serie
Series / Nieuws

Acteur uit 'Minority Report' keert terug voor de tv-serie

Daniel London zal wederom te zien zijn als Wally, de verzorger van de precogs.

Hoewel Tom Cruise het te druk heeft om terug te keren als John Anderton, is er wel een andere acteur uit Minority Report (2002) die eveneens in Fox's nieuwe tv-serie te zien zal zijn. Daniel London is wederom Wally, de verzorger van de precogs, oftewel de technologie waarmee de helderzienden onder controle worden gehouden.

Het project van Spielbergs Amblin TV speelt zich tien jaar later af dan de gebeurtenissen in de film. Het verhaal volgt Dash, een van de drie precogs die er vanwege zijn constante toekomstvisioenen niet in slaagt om een normaal leven te leiden. Na een ontmoeting met Lara Vega, een vrouwelijke rechercheur met een zwaar verleden, beseft de precog dat hij met zijn gaven iets voor de wereld kan betekenen. Wally helpt Vega en Dash bij hun missie om laatstgenoemde een nieuwe identiteit te geven.

Er is ook een rol voor Li Jun Li, die het personage Akeela zal gaan spelen. Zij werkt bij het forensisch onderzoeksteam en is nauw betrokken bij Vega. De pilot wordt geregisseerd door Mark Mylod, met een scenario van Max Borenstein. Kevin Falls treedt op als showrunner.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.