search

Ons nieuws van woensdag 22 januari 2020

Bekende componist gestrikt voor Marvel-serie 'WandaVision'
Series / Nieuws

Bekende componist gestrikt voor Marvel-serie 'WandaVision'

Marvel houdt talent waarmee ze eerder hebben samengewerkt ook graag betrokken bij nieuwe projecten.

Marvel Studios heeft nog maar weinig details gedeeld over WandaVision, hun tweede serie voor Disney+. Tijdens een interview met de Society of European Stage Authors and Composers, heeft componist Christophe Beck echter onthuld dat hij de muziek voor de serie zal verzorgen.

Lees ook: Dode Quick Silver terug in 'WandaVision'?

Beck zei het volgende over zijn betrokkenheid bij de serie:

"Ik heb eerder de muziek gedaan voor Ant-Man en het vervolg Ant-Man and the Wasp en heb daardoor een goede relatie met Marvel opgebouwd. Het is geweldig om met hen samen te werken en ik kan niet wachten om me te storten op deze tv-serie, die op meerdere vlakken compleet uniek is."

Een druk schema
Beck gaf geen verdere details over de serie, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden in Atlanta. In 2020 gaan we de muziek van de getalenteerde componist ook in andere projecten horen. Voorbeelden hiervan zijn Scoob, de live-action Tom and Jerry-film en Free Guy met Ryan Reynolds.

Lees ook: Disney+ onthult nieuwe series!

WandaVision is later dit jaar te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
J.J. Abrams brengt DC-stripreeks 'Justice League Dark' naar TV
Series / Nieuws

J.J. Abrams brengt DC-stripreeks 'Justice League Dark' naar TV

Na verschillende mislukte pogingen doet J.J. Abrams nu zijn uiterste best om Justice League naar het grote en kleine scherm te brengen.

Deadline weet vandaag te melden dat J.J. Abrams en zijn productiemaatschappij Bad Robot zullen samenwerken met Warner Bros. aan film- en tv-projecten die gelieerd zijn aan DC Comics-titel Justice League Dark.

Er zijn nog geen specifieke projecten aangekondigd, maar het mag duidelijk zijn dat de verschillende betrokken partijen behoorlijk wat potentieel zien in Justice League Dark. Bad Robot zou momenteel in gesprek zijn met verschillende scenaristen om de personages te voorzien van waardige film- en tv-projecten. Het is onbekend of Abrams zelf ook een van deze projecten zal regisseren.

Een roerige geschiedenis
Er wordt al vele jaren gesproken over een verfilming van Justice League Dark. Regisseurs die werden genoemd voor een filmversie waren o.a. Doug Liman (Edge of Tomorrow), Andy Muschetti (IT) en Guillermo del Toro (The Shape of Water). Na 2017 is er echter nog maar weinig vernomen over een daadwerkelijke Justice League Dark-film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur snapt boosheid slotseizoen maar noemt het toch "perfect"
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur snapt boosheid slotseizoen maar noemt het toch "perfect"

Verleden jaar werd Game of Thrones afgerond en veel fans waren niet blij.

Gedurende het achtste seizoen van Game of Thrones - en eigenlijk ook al in seizoen zeven - ging de kwaliteit van de serie achteruit onder meer doordat er overduidelijk overhaaste keuzes werden gemaakt.

Tijdens de 26th Screen Actors Guild awards sprak Pilou Asbæk met Entertainment Weekly over het slotstuk. De acteur die in de serie de geniepige Euron Greyjoy speelde, vond het einde "perfect".

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur plotseling overleden

"Toen we klaar waren met lezen van het script was er een 15, 20 minuten staande ovatie. Het was een perfect einde. Maar mensen waren overstuur omdat er een tijdperk voorbij was. Ik snap het een beetje, ik was een groot fan van de show voordat ik er deel van werd," aldus Pilou Asbæk. "Ik zou ook boos zijn geweest. Want wanneer iets dat je zo leuk vindt 'nee' zegt, dan voelt het als een breuk. En Game of Thrones scheidde met miljoenen mensen over de hele wereld, en daar waren ze niet blij mee."

Het wordt dus duidelijk dat hij als fan ook niet blij was met hoe de serie uiteindelijk eindigde. Het verhaal was misschien prima, maar over de uitwerking zijn de meningen dus zeer verdeeld.

Lees ook: Deze 2 actrices speelden bijna Cersei Lannister in 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre trailer van nieuwe serie 'Little Fires Everywhere'
Series / Nieuws

Bizarre trailer van nieuwe serie 'Little Fires Everywhere'

'Little Fires Everywhere' is de nieuwste reeks met Reese Witherspoon. De trailer belooft alvast veel goeds.

Actrice Reese Witherspoon mag zich één van de best betaalde, zo niet de best betaalde actrice ter wereld noemen. Na Big Little Lies en The Morning Show verschijnt binnenkort de nieuwe reeks Little Fires Everywhere. De actrice heeft een trailer van de nieuwe reeks gedeeld en die blijkt een schot in de roos te zijn.

De nieuwe reeks met Reese Withersoon wordt geproduceerd door streamingdienst Hulu. De reeks is gebaseerd op het boek van schrijfster Celine Ng. In het boek (en dus ook in de reeks) maken we kennis met een rijk gezin welke een deel van haar villa verhuurt aan een nieuwe familie die naar het dorp is verhuisd. Deze mensen zijn niet zo welgesteld. De eerste beelden van de reeks maken echter reeds duidelijk dat de villa in brand is gestoken...

Erg enthousiast
Niet alleen fans van het boek, maar ook van Witherspoon hebben zich meteen na het delen van de trailer laten horen. Zij zijn alvast razend enthousiast. Enkele fans lieten zich nu zelfs reeds ontglippen dat deze serie zomaar eens prijzen kan gaan pakken. Oordeel vooral zelf door het bekijken van de onderstaande trailer!

Little Fires Everywhere is te bekijken op Hulu vanaf 18 maart van dit jaar. Het is nog niet bekend of en wie deze reeks in Nederland en België uit zal zenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Pandemic: How to Prevent an Outbreak'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Pandemic: How to Prevent an Outbreak'

Deze bijzondere documentaire is vanaf morgen, woensdag 22 januari 2020 te bekijken op Netflix.

Deze week zien we de lancering op Netflix van een wel erg bijzondere documentaire. In de reeks Pandemic: How to Prevent an Outbreak volgen we niet alleen dokters, maar ook wetenschappers welke in de frontlinie staan in de strijd tegen griep. De nieuwe documentaire is te bekijken op Netflix vanaf morgen, woensdag 22 januari 2020.

In de documentairereeks worden verschillende vaak gestelde vragen onder de loep genomen en voorzien van een passend antwoord. Zo wordt er niet alleen de vraag gesteld hoe besmetting voorkomen kan worden, daarnaast tracht de documentairereeks ook te antwoorden op de vraag hoe (verdere) verspreiding in de kiem kan worden gesmoord. De absolute hamvraag van deze documentaire laat weinig aan de verbeelding over. Vanaf welk moment wordt de griep (in welke vorm dan ook) namelijk echt een bedreiging voor de mensheid in haar totaliteit?

Wereldwijde uitbraak
Sinds jaar en dag maken wetenschappers zich zorgen over het karakter en de evolutie van de verschillende soorten griep die onze planeet reeds heeft gezien. Elk jaar opnieuw worden heel wat mensen verspreid over de wereld slachtoffer van deze aandoening. Ondanks het feit dat de gewone griep op het eerste zicht misschien onschuldig lijkt zijn er nog steeds (vaak oudere) mensen die aan de aandoening komen te overlijden.

De nieuwe documentairereeks Pandemic: How to Prevent an Outbreak tracht alle prangende vragen die heersen rond de verschillende griepvirussen te beantwoorden en maakt meteen ook duidelijk hoe de strijd tegen een potentiële wereldwijde uitbraak in haar werk gaat.

Pandemic: How to Prevent an Outbreak is vanaf morgen, woensdag 22 januari 2020 te bekijken op Netflix. Wil je alvast een voorsmaakje? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt 'The Stranger' een waardige opvolger voor Netflix-serie 'You'?
Series / Nieuws

Wordt 'The Stranger' een waardige opvolger voor Netflix-serie 'You'?

De rollen lijken in deze nieuwe serie echter omgedraaid te zijn...

Aan het begin van dit jaar verscheen op Netflix het tweede seizoen van de serie You. Net zoals het eerste seizoen wist deze de fans meteen terug te overtuigen. Nu staat er een nieuwe reeks in de startblokken die daar behoorlijk veel van weg lijkt te hebben. We hebben het hierbij om de serie The Stranger waarbij de rollen wel duidelijk omgedraaid zijn.

In You is het natuurlijk Joe Goldberg, een man, welke de stalker is. In The Stranger is het echter een vrouw die de achtervolging blijkt te hebben ingezet op een man. Deze mysterieuze vrouw wordt gespeeld door actrice Hannah John-Kamen. In de reeks komt ze op een zeker ogenblik in contact met Adam (Richard Armitage). Adam is een familieman welke net het verschrikkelijke nieuws heeft gekregen dat zijn vrouw een miskraam heeft gehad. Volgens de mysterieuze vrouw is er echter nooit sprake geweest van een zwangerschap en heeft de vrouw van Adam alles in scène gezet.

Spanning verzekerd
Wanneer Adam zijn vrouw confronteert met wat de mysterieuze vrouw hem heeft verteld wordt meteen duidelijk dat dit niet het enige geheim is welke ze met zich meedraagt. Op een zeker ogenblik verdwijnt de vrouw van Adam waarna de bal pas echt aan het rollen gaat. Eén ding staat in ieder geval vast, The Stranger wordt weer zo'n serie waarvan we allemaal op het puntje van onze stoel gaan zitten. De reeks is vanaf 30 januari te bekijken op Netflix. Kan je al niet meer wachten en wil je graag nu al een voorsmaakje? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek: Picard' video "A New Chapter Begins"!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Trek: Picard' video "A New Chapter Begins"!

Eindelijk nieuwe beelden in de 'Star Trek: Picard' featurette "A New Chapter Begins"

Er is een featurette uitgekomen van Star Trek: Picard genaamd A New Chapter Begins. De featurette geeft een nieuw inzicht in de serie en het tijdperk van de federatie waarin het zich afspeelt.

Het oude bekende wordt weer nieuw met Sir Patrick Stewart terug in zijn rol als Jean-Luc Picard in de nieuwe serie Star Trek: Picard. In de featurette zie je hoe Stewart en de producenten van de serie de oorspronkelijke Star Trek: The Next Generation willen eren.

Lees ook: Niets is meer veilig in 'Star Trek: Picard'

Deze serie vertelt een heel nieuw hoofdstuk uit het leven van Picard, terwijl hij een missie begint om een "‹"‹mysterieuze en krachtige jonge vrouw genaamd Dahj (Isa Briones) te beschermen. Hij verzamelt een bemanning voor een klein vlaggenschip van de Galaxy-klasse of de Soevereine-klasse zoals de Enterprise en gaat terug de ruimte in.

Behalve de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard, zijn ook Jeri Ryan van Star Trek: Voyager als Seven of Nine, Jonathan Frakes als Will Riker van Star Trek: The Next Generation en Brent Spiner als Data te zien.

Ze worden vergezeld door Santiago Cabrera als Cristobal "Chris" Rios, Michelle Hurd als Raffi Musiker, Alison Pill als Dr. Agnes Jurati, Harry Treadaway als Narek en Evan Evagora als Elnor.

Star Trek: Picard is vanaf 23 januari 2020 te zien. Tot die tijd alvast de featurette:



Lees ook: Officieel: 'Star Trek: Picard' krijgt tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe series zijn te zien bij de NPO in februari!
Series / Nieuws

Deze nieuwe series zijn te zien bij de NPO in februari!

De Finale van 'Hollands Hoop'! Genoeg te zien dus op de Nederlandse televisie.

De Finale! Februari start de NPO met het derde en laatste seizoen van de veelgeprezen dramaserie Hollands Hoop. Verder het zevende seizoen van Endeavour Morse en het tweede seizoen van Oogappels, waarin je vier eigenzinnige gezinnen volgt.

Hollands Hoop
Dramaserie, Seizoen 3, vanaf 9 februari

Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus die met zijn gezin naar het Groningse platteland is verhuisd en daar in de cannabisteelt terecht is gekomen. In seizoen drie wordt Fokke geconfronteerd met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.

Vanaf 9 februari wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Kijk een week vooruit op NPO Start Plus, of seizoen 1 en 2 op NPO Start Plus.

Lees ook: Dvd review 'Hollands Hoop' (S2) - Je oogst wat je zaait

Endeavour Morse
Britse detective, Seizoen 7, vanaf 28 februari

Het is inmiddels 1970, en op het bureau Castle Gate werken de rechercheurs Thursday, Morse en Strange weer samen om een aantal misdrijven op te lossen. Onder leiding van hun chef Bright riskeren zij alles in de zoektocht naar gerechtigheid.

Vanaf 28 februari is het hele seizoen te zien op NPO Start Plus. Vanaf 1 maart te zien op NPO 1 extra, en seizoen 1 t/m 6 nu op NPO Start Plus.

Oogappels
Dramaserie, Seizoen 2, vanaf 27 februari

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: alles wat je tegemoet komt als ouders van pubers. Voor de vier verschillende gezinnen geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen. De ouders hebben allen hun eigen manier van opvoeden: het leven moet vooral perfect zijn!

Vanaf 27 februari wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Kijk een week vooruit op NPO Start Plus, en seizoen 1 nu op NPO Start Plus.

The Savages
Frans drama, vanaf 7 februari

Het lot van de familie van Idder Chaouch raakt onlosmakelijk verbonden met dat van de familie Nerrouche ten tijde van de Franse presidentsverkiezingen. Na een moordaanslag op presidentskandidaat Idder is Frankrijk in rep en roer, en verandert de verhouding tussen beide families voorgoed.

Vanaf 7 februari is het hele seizoen te zien op NPO Start Plus. Vanaf dan ook wekelijks te zien op NPO 1 extra.

En verder:
Docuserie: Hoog Water (BNNVARA)
Vanaf 3 februari wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start of kijk een week vooruit op NPO Start Plus

Politiek drama: Borgen, Seizoen 3 (KRO-NCRV)
Het hele seizoen vanaf 14 februari op NPO Start Plus. Vanaf 3 maart te zien op NPO 1 extra. Seizoen 1 en 2 nu op NPO Start Plus.

Britse detective: Deadwater Fell (KRO-NCRV)
Het hele seizoen vanaf 21 februari op NPO Start Plus en vanaf 24 februari te zien op NPO 1 extra.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.