search

Ons nieuws van vrijdag 30 oktober 2020

Eerste blik op 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'-serie!
Series / Nieuws

Eerste blik op 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'-serie!

Het is alweer 30 jaar geleden dat we iets hoorden van Gizmo en zijn gemene Gremlins-broertjes.

Als onderdeel van een update over haar nieuwe kinderprogramma's, heeft HBO Max een eerste stuk concept art vrijgegeven van Gremlins: Secrets of the Mogwai. De serie is een geanimeerde prequel-serie over de schattige/angstaanjagende monstertjes uit de geliefde films Gremlins en Gremlins 2: The New Batch van Joe Dante (die als adviseur meewerkt aan de serie).

Lees ook: 'Gremlins: Secrets of the Mogwai' wordt anders

De concept art werd ook via Twitter gedeeld door showrunner Tze Chun, die eerder meewerkte aan series als Gotham, Once Upon a Time en Little America. Je kunt de afbeelding hieronder bekijken!

Een nieuwe setting
Er is nog maar weinig bekend over Secrets of the Mogwai, maar we weten wel dat de serie zich afspeelt in jaren '20 Shanghai. Dit is wellicht een vage connectie met de antiekwinkel in Chinatown uit de eerste film, waar de vader van Billy (Zach Galligan) Gizmo vandaan haalde. We weten ook dat Howie Mandel ditmaal niet de stem van Gizmo zal verzorgen.

Lees ook: De legendarische film 'Gremlins' krijgt een serie!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke series zijn deze week nieuw op Netflix?
Series / Streaming-diensten

Welke series zijn deze week nieuw op Netflix?

Netflix voegde weer meerdere nieuwe series en nieuwe afleveringen toe de afgelopen week.

Er verschenen weer heel wat nieuwe series op Netflix. In dit weekoverzicht beginnen we, zoals je van ons gewend bent, eerst met de nieuwe afleveringen van series, gevolgd door de complete seizoenen.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Undercover S02E08: Bob is de overspanning nabij door alles wat hij gedaan heeft om Ferry en de Bergers te pakken te krijgen. Hij sjeest op en neer om al zijn misleidingen te verdoezelen.
La Valla S01E07: Een rouwende Luis doet er alles aan om een zwangere vrouw bij te staan, die ernstige beschuldigingen jegens de regering heeft. Alma ontmoet de president.

NIEUWE SEIZOENEN
Blood of Zeus: Heron, een gewone man die leeft in het oude Griekenland, ontdekt zijn ware erfgoed als de zoon van Zeus. Zijn doel: de wereld redden van een duivels leger.
Chico Bon Bon: Monkey with a Tool Belt: Gewapend met gereedschap en technische kennis helpen monteur-aapje Chico Bon Bon en zijn Klusteam de mensen van de Blunderbrug om al hun problemen op te lossen.
Gigantosaurus: Vier prehistorische vriendjes beleven tal van avonturen en proberen een mysterie over een groot, woest wezen te ontrafelen. Gebaseerd op het boek van Johnny Duddle.
Suburra seizoen 3: In deze nieuwe serie wordt een badplaats in de buurt van Rome een gokparadijs en het strijdtoneel voor een machtige familie, de maffia en corrupte politici.
Somebody Feed Phil seizoen 4: Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur van bijvoorbeeld Bangkok, Lissabon en Mexico-Stad kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' moest plannen voor seizoen 3 flink aanpassen door bizarre 'blessure'
Series / Nieuws

'Westworld' moest plannen voor seizoen 3 flink aanpassen door bizarre 'blessure'

Luke Hemsworth had zijn zijn biceps gescheurd had waardoor zijn linkerarm niet bruikbaar was.

Het derde seizoen van Westworld gooide het over een heel andere boeg. De HBO-serie vond zichzelf opnieuw uit. Na twee seizoenen binnen de pretparken, dook dit seizoen de echte wereld in.

Het derde seizoen bevatte ook interessante momenten rond het personage Ashley Stubbs, van Luke Hemsworth. Hij was een Host die in eerste instantie dienst deed als het hoofd van de Security Force van Westworld. Maar het derde seizoen was zijn rol heel anders, vanwege een blessure van Hemsworth.

Lees ook: 'Westworld' vindt zichzelf weer opnieuw uit

Gescheurde bicep
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde hij dat hij zijn bicep gescheurd had. Zijn linkerarm was dus niet bruikbaar. "Op dat moment kon ik bepaald niet geniet van mijn choreografie, want ik had mijn bicep gescheurd. Die was van het bot afgegaan," aldus de acteur.

Lees ook: 'Westworld' seizoen 4 brengt deze schurk terug

Dat leidde tot een volledig herschreven script. "Ik moest toen heel schaapachtig met de productie bellen en zeggen: 'Ik heb iets heel doms gedaan, hoe lossen we dit op?'. Toen gingen al die angsten door mijn hoofd: 'Dat was het dan voor mij. Ze gaan mij ontslaan'. Maar ze maakten zich echt heel erg zorgen om mij en keken echt hoe ze dit in het verhaal konden verwerken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf logo voor 'Assassin's Creed'-serie van Netflix
Series / Foto's

Gaaf logo voor 'Assassin's Creed'-serie van Netflix

Er komt een live action-serie over de bekende game Assassin's Creed. Netflix gaat er compleet voor.

Ergens in aankomende jaren zal Netflix aftrappen met een opvallende nieuwe serie. De streamingdienst gaat namelijk de gamereeks Assassin's Creed verfilmen. Dit werd afgelopen dagen al bekend.

Nu is er een gaaf logo dat Assassin's Creed verbindt met het beeldmerk van Netflix en dat toont aan dat Netflix er ook serieus werk van gaat maken. De serie is onderdeel van een samenwerking met Ubisoft Film & Television en dit zal heel wat producties gaan opleveren.


Tv-serie Assassin's Creed
De serie volgt uiteraard op de eerdere film uit 2016 met met onder meer Michael Fassbender. Deze wist niet te overtuigen. Een connectie zal er naar verwachting ook niet zijn.

Helaas is er verder nog weinig bekend over de serie die ongetwijfeld de slepende oorlog tussen de Assassins en de Templars laat zien. Hopelijk volgt binnenkort een cast-update.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Things i know to be True'-serie met Nicole Kidman aangekondigd
Series / Nieuws

'Things i know to be True'-serie met Nicole Kidman aangekondigd

De serie met Kidman zal te zien zijn op Amazon Prime Video...

Amazon heeft bekend gemaakt dat ze een nieuwe serie heeft besteld met actrice Nicole Kidman in de hoofdrol. De serie luistert naar de naam Things i know to be True en zou gebaseerd zijn op het bekende, gelijknamige toneelstuk.

In een recent verleden was Kidman reeds te zien in andere succesvolle series. Het ging hierbij onder meer om Big Little Lies en om The Undoing. Straks is ze dus ook te zien als hoofdrolspeelster in Things i know to be True. Dit is een serie die zich in het bijzonder zal richten op de veerkracht van het huwelijk en de evoluerende aard van de liefde die iemand kan koesteren voor diens gezin. Uitvoerende producenten zijn buiten Kidman onder meer Jan Chapman en Per Saari.

Veelbelovend
In een recent interview heeft Kidman zich reeds uitgesproken over het nieuwe project waarbij ze betrokken is. Toen liet de bekende en razend populaire actrice zich het volgende ontglippen:

"Ik zal mijn ervaring bij het bekijken van het toneelstuk van Andrew nooit vergeten. Wat een sublieme theaterervaring. Andrew's toneelstuk is werkelijk prachtig en de scripts voor de serie zijn van een buitengewoon niveau. We kunnen niet anders dan zeer hoge verwachtingen hebben van deze productie."

Bovenstaande klinkt natuurlijk alvast veelbelovend. Wanneer de serie precies zal verschijnen op Amazon Prime Video is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2: Top of Flop?
Series / Featured

Eerste recensies 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2: Top of Flop?

Bevalt het tweede seizoen van Star Wars-serie The Mandalorian een beetje of toch niet?

Op Disney+ is vandaag The Mandalorian seizoen 2 van start gegaan. We zullen niet in de spoilers duiken, maar vragen ons natuurlijk wel af: is het de moeite waard? Het antwoord lijkt vrij eenduidig ja te zijn.

In het tweede seizoen van The Mandalorian moet Din Djarin op missie om Baby Yoda naar zijn volk terug te brengen. Dat is een epische reis die hem langs nieuwe en oude vijanden zal voeren.

Lees ook: 'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten

De recensies
We zetten in dit artikel enkele van de eerste reacties voor je op een rij.

Lees ook: Honest Trailer maakt gehakt van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

RadioTimes: "In het tweede seizoen lijkt The Mandalorian zelfverzekerder van het type serie dat het is, met geweldige nieuwe settings en actiescènes en genoeg Easter Eggs en verwijzingen naar het klassieke Star Wars om zelfs de meest toegewijde redacteur van Wookiepedia te laten huilen van plezier."

Laughing Place: "Er zitten nog zeven afleveringen in deze tweede ronde van The Mandalorian en (los van de andere castinglekken die helaas via de Hollywood-magazins naar buiten kwamen), weet ik echt niet waar dit ruimteavontuur hierna heen zal gaan. Ik hoop dat het zo blijft, want als deze serie mij verrast zoals het vanavond deed, kan ik niet anders dan enorm glimlachen."

The Independent: "Ondanks een grote hoeveelheid bekende ingrediënten van Mandalorian, waaronder talloze verwijzingen naar Star Wars, plottwists en de geweldige Emmy-winnende score van Ludwig Göransson, slaagt deze aflevering er niet in te trancenderen tot iets groots. Als het aankomt op het wegspoelen van de nasmaak van Rise of Skywalker, is The Mandalorian gelukkig perfect."

Collider: "Het maakt allemaal uiteraard deel uit van een gigantische machine vol content, maar het is gelukkig geweldig om in mee te draaien. Ja, Baby Yoda is nog altijd even schattig als altijd, maar belangrijker is dat de antiheld uit de titel alles doet wat moet, en niet terugdeinst voor de grijze gebieden. Op die momenten is The Mandalorian het meest gedurfd en fascinerend. Hopelijk blijft dat zo."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'Suicide Squad'-leden terug voor spinoff-serie 'Peacemaker'
Series / Nieuws

Meer 'Suicide Squad'-leden terug voor spinoff-serie 'Peacemaker'

John Cena speelt de hoofdrol in de krankzinnige superheldenserie van HBO Max.

Ondanks dat we volgend jaar pas James Gunns The Suicide Squad te zien krijgen, wordt er nu al gewerkt aan een spinoff-serie voor HBO Max. De achtdelige miniserie gaat over het personage Peacemaker (John Cena), een kerel die er alles aan doet om vrede te bereiken, ondanks dat hij daar een hele hoop mensen voor moet omleggen.

Deadline weet nu te melden dat niet alleen Cena zal terugkeren voor de serie, maar ook Steve Agee, die twee rollen heeft in The Suicide Squad. Agee speelt namelijk niet alleen fanfavoriet King Shark, maar ook John Economos. Die laatste rol zal hij opnieuw spelen in Peacemaker. Economos is de directeur van Belle Reve Federal Penitentiary, maar ook assistent van Amanda Waller (Viola Davis). Gunn gebruikt Agee vaker in zijn projecten; zo had hij rollen in Super, Guardians of the Galaxy Vol. 2

Gunn keert terug
Gunn werkt momenteel aan de scripts van alle acht afleveringen van Peacemaker, waarin de oorsprong van het personage nader wordt belicht. Gunn zal naar verwachting ook meerdere afleveringen regisseren. De opnames moeten begin volgend jaar van start gaan. Daarna gaat Gunn direct over op de opnames van Guardians of the Galaxy Vol.3.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire horrorserie 'Slasher' keert terug met een vierde seizoen
Series / Nieuws

Populaire horrorserie 'Slasher' keert terug met een vierde seizoen

De productie van het nieuwe seizoen zou vorige week begonnen zijn...

Zat jij de voorbije drie seizoenen op het puntje van je stoel bij het bekijken van de horrorserie Slasher? Dan kan je dat volgend jaar nog eens doen met het vierde seizoen van deze reeks!

Het eerste seizoen van Slasher verscheen reeds in het jaar 2016. Zij vertelde het verhaal van 'The Executioner'. Het fictieve dorpje Waterbury werd tijdens dat seizoen opgeschrikt door een aantal moorden. Een gemaskerde man rekende af met iedereen die het aandurfde om zijn pad te kruisen. In eerste instantie zag het er naar uit dat er slechts één enkel seizoen van de reeks zou verschijnen, maar dat bleek uiteindelijk niet waar te zijn.

Overname door Netflix
Na afloop van het eerste seizoen besloten zowel CA als Chiller (de partijen die verantwoordelijk waren voor de uitzendrechten in respectievelijk Canada en de Verenigde Staten) om uit het project te stappen. Het einde voor Slasher was in zicht.... maar dat was buiten Netflix gerekend. Zij kondigde een tweede en derde seizoen aan, maar ook deze bleven niet zonder problemen. In tussentijd ging de Kew Media Group namelijk failliet. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de distributie van diverse series waaronder dus ook Slasher.

Wederom zag het er naar uit dat er geen nieuw vervolg meer zou komen, maar wederom weet Netflix ons te verrassen. Het vierde seizoen is namelijk vorige week in productie gegaan. De opnames vinden plaats in het Canadese Toronto en het vierde seizoen zal de subtitel Reunion krijgen. Wanneer we dat vierde seizoen exact kunnen verwachten is niet bekend. Alles wijst echter in de richting van een lancering rond Halloween volgend jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer gaan 'The Flash', 'Black Lightning', 'Superman & Lois' en 'Batwoman' van start?
Series / Nieuws

Wanneer gaan 'The Flash', 'Black Lightning', 'Superman & Lois' en 'Batwoman' van start?

Het Arrowverse gaat in het eerste kwartaal van 2021 weer volop van start met de series.

De toekomst van het Arrowverse is toch ietwat onzeker op dit moment. Supergirl stopt ermee als het zesde seizoen te zien is geweest en voor Batwoman geldt dat de serie na 1 seizoen een nieuwe hoofdrolspeelster moest zoeken.

Bovendien zijn de medebedenkers nu vertrokken, terwijl zij allebei het universum geleid hadden. Maar fans kunnen komend jaar in elk geval uitgaan van nieuwe afleveringen van de series. The CW heeft bekend gemaakt wanneer de series te zien zijn.

Lees ook: Arrowverse-series zouden een film kunnen krijgen

Wanneer te zien
BATWOMAN: zondag 17 januari
BLACK LIGHTNING: maandag 8 februari
THE FLASH: dinsdag 23 februari
SUPERMAN & LOIS: 23 februari

Voor fans van het Arrowverse, betekent dit, dat het eerste kwartaal van 2021 dus een veelbelovend kwartaal gaat worden. We krijgen meer te zien van The Flash, Batwoman, Black Lightning en natuurlijk ook Superman en Lois.

Lees ook: Grote aderlating voor het Arrowverse van The CW

Vermoedelijk zal 2021 ook duidelijk maken hoe de toekomst van het serieuniversum er uiteindelijk uit moet komen te zien. Dat is waar iedereen natuurlijk meer over wil weten, nu langzaamaan de kijkcijfers terug lopen en er series stoppen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Honest Trailer maakt gehakt van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Video/clip/featurette

Honest Trailer maakt gehakt van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

The Mandalorian moet er ook aan geloven. De Screen Junkies doen het weer!

Er is een Honest Trailer vrijgegeven voor The Mandalorian. Die weet de vinger weer precies op de zere plek te leggen.

In de video laten de Screen Junkies voornamelijk hun frustratie horen over Star Wars: The Rise of Skywalker en de sequel-films. Om vervolgens kort in te gaan op nieuwe dingen, zoals het feit dat mensen zo houden van Baby Yoda. Dat terwijl die eigenlijk wel een beetje creepy is: een baby van 50 jaar oud!?

Lees ook: 'The Mandalorian'-schurk eigenlijk een held?

Tweede seizoen
Het tweede seizoen van The Mandalorian is vanaf vandaag te streamen op Disney+. Vandaag dus een eerste nieuwe aflevering en de komende zeven weken zal er elke vrijdag - als het goed is tenminste - weer een nieuwe verschijnen.

Lees ook: Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt

Dit nieuwe seizoen zien we hoe Din Djarin moet proberen om Baby Yoda thuis te krijgen. Hij moet dus naar 'zijn' volk en dat zijn de Jedi. Jawel, de Jedi die inmiddels verworden zijn tot mythische wezens en grotendeels uitgemoord zijn. Maar er leven er nog een paar, waaronder natuurlijk Ahsoka Tano, waar Din naar op zoek zal gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie
Series / Nieuws

Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie

Supergirl lijkt nu al een rol te krijgen in de serie Superman & Lois van The CW.

Fans moeten nog altijd bijkomen van de schokkende beslissing van The CW om een punt te zetten achter Supergirl. Na zes seizoenen (waarvan vijf bij The CW) komt de serie tot een einde.

Nu horen we dat het mogelijk niet voorbij is voor Supergirl. Zij zou zomaar eens een toekomst kunnen hebben in de spin-off Superman & Lois die straks op The CW te zien zal zijn. Recent is namelijk actrice Stacey Farber gecast in de serie, en zal zij Leslie Larr spelen.

Lees ook: 'Superman & Lois' brengt nieuw Superman-kostuum

Iconische schurk
In de comics heeft Leslie Larr regelmatig gevochten met de Girl of Steel. Dat zou zomaar eens kunnen betekenen dat zij straks in Superman & Lois ook gaat vechten met het beroemde nichtje van Clark Kent. Dat zou betekenen dat het verhaal van Supergirl voorlopig dus nog niet voorbij is.

Lees ook: 'Superman & Lois' geeft ons een eerste indruk met TV-trailer

Zoiets hoorden we in het verleden al eens eerder. Toen de serie net gecancelled was door The CW, kregen we namelijk al te horen dat de superheldin mogelijk in Arrowverse-crossovers en andere series een rol zou krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Y: The Last Man'-fans!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Y: The Last Man'-fans!

Na jaren in een ontwikkelingshel, is Y: The Last Man dan eindelijk begonnen met de opnames.

Na vijf jaar van ontwikkeling, gaan de opnames van Y: The Last Man dan eindelijk van start. Het is een moment waar fans wel heel lang op hebben moeten wachten.

Na jaren in een ontwikkelingshel en een aantal wisselingen van de wacht, is de serie eindelijk met de productie begonnen in Toronto. De bedoeling is dat de serie in 2021 te zien is op FX en op Hulu. Waar de serie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet af van controversiële keuze

Y: The Last Man
De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige comic en gemaakt door showrunner Eliza Clark. Zij zal de serie leiden en heeft de eerste twee afleveringen gemaakt. Ook zorgde Clark voor een divers productieteam: alle afleveringen van het eerste seizoen worden door een vrouw geregisseerd.

Lees ook: 'Y: The Last Man' komt er na meerdere valse starten dan eindelijk

Dat past ook wel bij deze serie, die draait om een toekomst waarin alle zoogdieren met een Y-chromosoom om het leven komen. Enkel Yorick Brown en zijn aapje overleven. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden, en proberen ze te overleven in een wereld zonder mannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.