search

Ons nieuws van maandag 2 november 2020

'Green Lantern'-serie moet de rampzalig geflopte film doen vergeten
Series / Nieuws

'Green Lantern'-serie moet de rampzalig geflopte film doen vergeten

De 'Green Lantern'-serie van HBO Max gaat het geheel anders aanpakken.

Warner Bros. hoopt dat de Green Lantern-serie die het in de maak heeft, uiteindelijk de rampzalige box office bom met Ryan Reynolds zal doen vergeten. De studio kondigde zes jaar geleden al aan dat er aan een nieuwe film gewerkt werd en dat is ondertussen verworden tot een televisieserie voor streamingdienst HBO Max.

De volgende iteratie van de franchise wordt gemaakt door Geoff Johns, samen met Greg Berlanti en Marc Guggenheim. Zij schrijven de serie voor HBO Max, die naar het schijnt op heel wat manieren anders moet worden dan de film.

Lees ook: 'Green Lantern'-serie van HBO Max wordt heel anders

Ander personage
Volgens The Direct zal er een heel andere hoofdrolspeelster in de serie zitten. Ditmaal geen held die we kennen uit de comics, maar een heel nieuwe heldin. Er zou gezocht worden naar een dame die de rol van Bree Jarta kan spelen.

Lees ook: Grote naam voor 'Green Lantern'-serie!

Jarta zou een zwarte Lantern zijn, met een menselijke vader en buitenaardse moeder. Ze lijkt op een mens, maar is in de ruimte opgevoed door aliens. Later in de serie zal ze ergens moeten samenwerken met Guy Gardner, die wat meer losgeslagen is en lak aan de regels heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-ster doet zeer opmerkelijke uitspraak over toekomst van de serie
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-ster doet zeer opmerkelijke uitspraak over toekomst van de serie

Het einde voor de serie Grey's Anatomy zou zomaar in zicht kunnen zijn...

Komt er nog een extra seizoen na afloop van het zeventiende van Grey's Anatomy? Je zou denken van wel, maar helemaal zeker is dat absoluut niet...

Amerikaanse kijkers kunnen zich alvast opmaken voor het verschijnen van het maar liefst zeventiende seizoen van de serie Grey's Anatomy. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht en zou er sowieso nog een extra vervolg verschijnen. Dat lijkt nu heel wat minder zeker. Actrice Ellen Pompeo heeft zich in Variety namelijk laten ontglippen dat het zeventiende seizoen wellicht het laatste wordt.

"Einde kan gewoon dit jaar zijn"
In het interview stelde Pompeo op een zeker ogenblik het volgende; "We hebben er nog geen idee van wanneer de serie zou kunnen eindigen. Als ik echter eerlijk moet zijn zou dat zomaar nog dit jaar kunnen zijn." Verder sprak ze ook nog even over het verschijnen van het nieuwe seizoen. Deze start op de Amerikaanse televisie op 12 november van dit jaar. Daarover zei Pompeo het volgende:

"Ik ben ongelofelijk opgewonden over dit seizoen. Ik verwacht dat het zeventiende seizoen één van de beste ooit zal zijn. Ik weet dat, dat misschien een beetje geschift klinkt, maar het is wel degelijk echt waar."

Of het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy ook echt het laatste wordt zal nog moeten blijken, maar de kans is dus op z'n minst aanwezig.

Lees ook: 'Grey's Anatomy' seizoen 17 skipte dit bijna
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Big Little Lies' krijgt dan toch nog een derde seizoen
Series / Nieuws

'Big Little Lies' krijgt dan toch nog een derde seizoen

Het is de actrice Nicole Kidman die duidelijkheid heeft geschept...

Even was er onduidelijkheid over de komst van nog een derde seizoen van de serie Big Little Lies. Die onduidelijkheid heeft actrice Nicole Kidman nu voor eens en altijd weggenomen.

In een recent interview heeft Kidman zich laten ontglippen dat er met zekerheid nog een extra vervolg komt op de serie Big Little Lies. Sterker nog, op moment van schrijven zou auteur Liana Moriarty reeds bezig zijn met het schrijven van dat vervolg.

Groot succes
De serie Big Little Lies is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Liana Moriarty. Het eerste seizoen van de reeks verscheen in het jaar 2017. Dat eerste seizoen vertelde eigenlijk alles wat er in het eerste boek viel te lezen. Het eerste seizoen was echter een razend groot succes waardoor er aan Moriarty werd gevraagd om een vervolg te schrijven. Daar ging de schrijfster graag mee akkoord.

Ook het tweede deel van de serie dat vorig jaar werd uitgezonden wist vriend en vijand te verrassen. De serie heeft sinds haar ontstaan ook verschillende prijzen in de wacht gesleept waaronder verschillende Emmy's en Golden Globes. Wanneer het derde seizoen precies te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend.

Lees ook: HBO heeft topper in huis met 'Big Little Lies' [Dvd]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazons 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten
Series / Featured

Amazons 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten

De Lord of the Rings-serie van Amazon duikt diep in de geschiedenis van Midden-Aarde.

Amazons Lord of the Rings-serie speelt zich af in de Tweede Era. Fans van Tolkiens Midden-Aarde zijn natuurlijk heel erg bekend met de Derde Era, want in die tijd leefden Frodo en Sam en moest de One Ring vernietigd worden.

Maar de Tweede Era zit ook boordevol grootse veldslagen en brengt ons genoeg materiaal voor een superepische fantasy-serie. Vandaag vertellen we je over de Tweede Era.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie neemt wel heel bijzondere wending

De Derde Era
De films van Peter Jackson en de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien draaien voornamelijk om de One Ring en het Fellowship dat de Ring moest vernietigen. Die gebeurtenissen vonden ruwweg drieduizend jaar na het einde van de Tweede Era af. Dit tijdperk werd gekenmerkt door een nog bruter en bloederiger tijdperk dan de War of the Ring, die plaatsvindt in de films.

Morgoth is verslagen
De Tweede Era begint als Morgoth verbannen wordt. Hij is een god van de Ainur, en de bron van al het kwaad in het universum. Hij wordt verbannen in de Leegte, na de War of Wrath. Veel elfen besluiten om in Midden-Aarde te blijven en bouwen de havenstad waar de Grey Havens aan grenzen.

Lees ook: Eindelijk: 'The Lord of the Rings'-serie start weer op!

Bovendien settelen veel mensen zich in Númenor, een nieuw land dat ze als beloning voor hun diensten gekregen hebben. Daar vormt zich een groots, en nobel koninkrijk. Maar in de schaduwen verzamelen zich nieuwe krachten van het kwaad. Een van de belangrijkste luitenanten van Morgoth is namelijk een Maiar, een goddelijke geest met een fysieke vorm.

De Maiar Sauron
Die geest heet Sauron, die verdween nadat hij verslagen werd door de elf Lúthien en de wolfshond Huan. Hij ontkwam aan een gruwelijke straf van zijn meester, omdat die verslagen werd. Sauron bracht ondertussen de eeuwen door met het bouwen van de Tower of Barad-dûr, waar hij zijn leger begon te verzamelen. Sauron wilde elfen rekruteren, maar wist dat ze te nobel waren om op een gewone manier te verleiden.

Lees ook: Tv-serie 'Lord of the Rings' wordt mindblowing!

Daarom vermomde Sauron zich en raakte hij bevriend met elfen. Hij maakte de magische Rings of Power voor hen, en ondertussen maakte hij ook de One Ring. De elfen werden zich bewust van die snode plannen en lieten de ringen liggen, keerden zich tegen Sauron en dat leidde tot de War of the Elves. Sauron werd meteen door hen verslagen.

Númenor verleiden
De elfen waren dus moeilijk te onderwerpen en dus wendde Sauron zich tot de mensen van Númenor. Hij wist hen te misleiden en ze voerden dankzij hem oorlog tegen de goddelijke Valar. Voor dat verraad werden de mensen gestraft door de maker van het universum, Eru Ilúvatar, die Númenor in de oceaan liet zinken.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-acteur is klaar met de franchise

De overlevende mensen vluchtten naar Midden-Aarde, waar ze de koninkrijken Gondor en Arnor bouwden. De stad Gondor werd aan de grenzen van Mordor gebouwd, waardoor Sauron zich bedreigd voelde. Hij begon een nieuwe oorlog, die wij kennen als de Last Alliance of Elves and Men.

Sauron verslagen
Het was dankzij de alliantie tussen mensen en elfen, dat Sauron weer verslagen werd. Die prestatie viel voor rekening van de elf Gil-galad en de High King of Gondor en Arnor Elendil. Het was diens zoon, Isildur, die de One Ring voor zichzelf claimde. Dat laatste is wat leidt tot de Derde Era, waar we bekend mee zijn.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie vindt weer een topactrice

De Tweede Era vertelt vooral over hoe de wereld uiteindelijk geworden is tot wat we kennen. Er staat veel conflict te gebeuren in de Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video, gezien de oorlogen die gevoerd worden tegen Sauron. Dat belooft dus wat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thanos-slachtoffer terug in Marvel-serie van Disney+
Series / Foto's

Thanos-slachtoffer terug in Marvel-serie van Disney+

The Falcon and the Winter Soldier brengt Sharon Carter van Emily VanCamp terug.

Dat Sharon Carter van Emily VanCamp terugkeert in The Falcon and the Winter Soldier was al even bekend en nu hebben we een nieuwe foto van de actrice op de set van de grootse Marvel-serie die vermoedelijk begin 2021 op Disney+ gaat debuteren.

Het personage Sharon Carter is een achternicht van Peggy Carter (Hayley Atwell), het oogappeltje van Steve Rogers / Captain America. In Captain America: Civil War zoenen de jonge Carter en Rogers en dat zorgde wel voor wat onduidelijkheid. Daarna was VanCamp niet meer te zien in de franchise.

Terugkeer in The Falcon and the Winter Soldier
Dat we Sharon Carter niet meer in het Marvel Cinematic Universe zagen kwam mede doordat ze een van de slachtoffers was van de knip van Thanos in Avengers: Infinity War. Via onset.unseen hebben we nu een foto van VanCamp op de set van The Falcon and the Winter Soldier.

Lees ook: Rol U.S. Agent groter dan gedacht in 'Avengers: Endgame' vervolg

Er zijn overigens meer bekende gezichten die terugkeren in The Falcon and the Winter Soldier. Denk aan Baron Zemo (Daniel Brühl) en Batroc the Leaper (Georges St. Pierre). Het lijkt er verdacht veel op dat Sharon Carter een of andere agent van de overheid is.

Lees ook: Personages uit eerste Marvel-films terug in 'The Falcon and the Winter Soldier'

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het gigantische monster uit 'The Mandalorian' zagen we eerder in 'Star Wars'
Series / Foto's

Het gigantische monster uit 'The Mandalorian' zagen we eerder in 'Star Wars'

Chapter 9 van The Mandalorian onthulde een opvallend monster met opvallende Star Wars-roots.

In 1977 verscheen Star Wars: A New Hope en niemand kon toen raden dat we in 2020 zouden kijken naar een tv-serie die zich in diezelfde wereld afspeelt, slechts negen jaar na de Battle of Yavin, oftewel de verwoesting van de eerste Death Star. Let op: SPOILERS

In de eerste aflevering van seizoen 2 van die tv-serie The Mandalorian wordt er flink teruggekregen op de gebeurtenissen in Epsiode IV. Niet alleen gaan Mando en The Child naar Tatooine. Ze ontmoeten daar ook de Tusken Raiders, het aparte woestijnvolkje dat in A New Hope door Obi-Wan Kenobi wordt weggejaagd met een opvallende schreeuw.

Lees ook: Eerste blik op [...] in 'The Mandalorian'!

Monster Krayt Dragon
Samen met onder meer die Tusken Raiders neemt Mando het op tegen een zogenoemde Krayt Dragon. Zo'n monster zagen we 40 jaar geleden in A New Hope toen er een flink skelet te zien was in een woestijnscène met C-3PO en R2-D2. Check onderstaande clip maar!Lees ook: Ster uit 'The Mandalorian' maakt grote belofte

En hieronder zie je ook nog vier foto's die Lucasfilm vrij heeft gegeven uit de eerste aflevering. De opvallendste is de foto met de Tusken Raiders met wie Mando goed weet te communiceren in seizoen twee.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Beckham sluit monsterdeal met Netflix
Series / Nieuws

David Beckham sluit monsterdeal met Netflix

Het resultaat wordt een zeer unieke documentaire over de Beckhams...

Eerder raakte reeds bekend dat David Beckham in gesprek was met streamingdiensten Amazon en Netflix over een mogelijke docuserie over zijn leven. Nu lijkt de kogel door de kerk te zijn.

Wat al even in de lucht hing is nu bevestigd. Er komt daadwerkelijk een unieke docuserie over het leven van David Beckham en zijn gezin op Netflix. Dat een dergelijke docuserie zou worden ontwikkeld is dus geen verrassing meer, maar Beckham twijfelde nog even op welke streamingdienst ze zou verschijnen.

18 miljoen euro
Een voormalige topvoetballer strik je niet zomaar even in één ,twee, drie. Dat heeft ook Netflix aan de lijve ondervonden. De overeenkomst die Netflix met de Beckhams heeft gemaakt is dan ook goed voor een bedrag van zo'n slordige 18 miljoen Amerikaanse dollar.

Niet alleen David Beckham zelf zal een prominente rol vertegenwoordigen in de aankomende docuserie. Dat geldt ook voor zijn vrouw Victoria evenals de kinderen Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper. De kijkers zouden in de nieuwe docuserie in ieder geval een kant van Bekcham te zien krijgen die ze nog niet kennen. Klinkt alvast veelbelovend!

Wanneer deze gloednieuwe docuserie precies moet verschijnen op Netflix is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster zeer lovend over het (verguisde) laatste seizoen
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster zeer lovend over het (verguisde) laatste seizoen

Game of Thrones-acteur Iwan Rheon is tegendraads en juist heel positief over de laatste reeks.

Het laatste seizoen van HBO-serie Game of Thrones was heel controversieel. De druk was natuurlijk groot op de makers, en helaas wist de serie niet te leveren wat fans hoopten met de laatste reeks.

Toch vindt niet iedereen het maar niets. Acteur Iwan Rheon, die tot in het zesde seizoen te zien was als Ramsay Bolton, vertelde dat hij de laatste afleveringen helemaal niet slecht vond.

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' wel moest eindigen

Goed seizoen
"Kijk, het zou altijd al mensen verdelen," begon Rheon. "Ik denk niet dat het op een andere manier had gekund. Natuurlijk kan je niet iedereen een plezier doen. Ik had het gevoel dat ze een sterke keuze gemaakt hadden als het aankomt op de richting van het laatste seizoen, en dat ze dat goed hebben uitgevoerd."

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster moest continu hierover vechten

En: "Ik vond de Battle of Winterfell absoluut geniaal, het was de beste televisie die ik gezien heb. Ik vond het dapper en ze hebben er echt alles voor gegeven."

Daarmee wijkt de acteur heel erg af van andere castleden, die de laatste tijd nogal kritisch waren over de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitblijven 'Community'-film ligt aan deze persoon
Series / Nieuws

Uitblijven 'Community'-film ligt aan deze persoon

Community zou Six Seasons and a Movie krijgen, maar waar blijft die Movie nou toch?

Er wordt al jaren gesproken over een film voor Community. De slogan van de komedieserie van bedenker Dan Harmon werd op een gegeven moment zelfs Six Seasons and a Movie. Die zes seizoenen zijn er al lange tijd, maar die film laat nog lang op zich wachten.

Volgens actrice Gillian Jacobs ligt dat aan Harmon of aan Sony Pictures Television. "Het is zo grappig, want als castleden wordt ons die vraag echt continu gesteld. Ons antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde: we willen het heel graag doen. Dus ik denk dat je er goed aan doet om te bellen met Dan Harmon of Sony Pictures Television. Ik denk namelijk dat de cast het heel graag wil."

Lees ook: Gesprekken over 'Community'-film dan toch begonnen!

Grote problemen
We kennen allemaal de problemen die achter de schermen speelden. Harmon had lange tijd ruzie met NBC, waarop hij ontslagen werd. Voor het vijfde seizoen werd hij weer teruggehaald, maar toen werd de boel meteen gecancelled en kwam hij terug voor een zesde seizoen bij Yahoo! dat een eigen videoplatform wilde lanceren.

Lees ook: 'Community'-cast weer bij elkaar! Belangrijke stap richting een film?

De kans bestaat dat Harmon het op dit moment simpelweg te druk heeft voor een film gebaseerd op de franchise. Maar we weten wel dat alle castleden, zelfs de immer drukke Donald Glover, er wel aan willen. Ook willen de Russo-broers de film wel maken. Kortom: het moet kunnen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor fans van 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor fans van 'Better Call Saul'

Better Call Saul gaat voorlopig niet verder, want de opnames beginnen pas laat.

Het is nog even wachten op het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul. De opnames zijn volgens acteur Giancarlo Esposito uitgesteld naar maart 2021. Daarmee zal het seizoen op zijn vroegst pas over een jaar, als het niet later is, te zien zijn.

"We zouden eigenlijk in september beginnen met de opnames, maar het lijkt er nu op dat we in maart beginnen," aldus Esposito. "We hebben natuurlijk een geweldig team van schrijvers, dus het is ontzettend opwindend om je te bedenken dat we weer aan het werk mogen."

Lees ook: 'Better Call Saul' gaat 'Breaking Bad' erg veranderen

Nog niet de kans
"We kregen de kans niet om aan seizoen 6 te werken, maar die gaat er nu wel aan zitten komen. Ik kijk er heel erg uit om weer met Vince [Gilligan] en Peter [Gould] en Melissa Bernstein, onze producent, aan de slag te mogen in maart. Ik weet dat Vince tegen mij zei: 'Je gaat het nog druk krijgen'."

Lees ook: Laatste seizoen 'Better Call Saul' flink vertraagd

Het zesde seizoen pikt de draad snel na het einde van het vijfde seizoen op. We kregen in een cliffhanger van het vijfde seizoen te zien dat Gus en Lalo Salamanca lijnrecht tegenover elkaar stonden. Dat wordt dus wat, als we eind volgend jaar meer kunnen zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.