search

Ons nieuws van zondag 17 april 2022

Recensie HBO Max-serie 'Minx'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Minx'

Een serie die de jaren zeventig op de meest sexy en speelse manier omarmt.

Regie: Rachel Lee Goldenberg, Carrie Brownstein, Craig Johnson, e.a. | Cast: Ophelia Lovibond (Joyce), Jake Johnson (Doug), Jessica Lowe (Bambi), Lennon Parham (Shelly), Oscar Montoya (Richie), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-35 minuten | Jaar: 2022

Redacteur Joyce zit, net als menig ander vrouw in de jaren zeventig, helemaal vastgeplakt onder het patriarchaat. Carrière maken, seksuele ontdekkingen, gelijke rechten? Ho maar. Tijd om daar verandering in te brengen met een feministisch blad om de onwetenden te onderwijzen en verlichten. Helaas wil niemand met Joyce in zee gaan, want een feministisch blad voor vrouwen, dat werkt toch niet. Totdat de charmante uitgever Doug om de hoek komt kijken. Hij wil Joyce graag helpen, maar er zit een addertje onder het gras: Doug produceert alleen maar pornobladen.

De serie behandelt een belangrijk onderwerp dat nog steeds zijn stempel drukt op het hedendaagse leven. Het is knap hoe een beladen onderwerp toch zo enorm luchtig wordt gemaakt, zonder de boodschap te verliezen. De jaren zeventig worden op de meest vieze, sexy manier weergegeven en op speelse manier omarmd.

De personages zijn enorm goed uitgewerkt en enorm gelaagd. Ze beginnen als typetjes, maar groeien gaandeweg tot geloofwaardige spelers. Bambi (de naam doet het al vermoeden) begint als dom blondje, maar gedurende de tien afleveringen wordt steeds meer bekend over haar dromen, talenten en blijkt ze ook nog best slim te zijn. Ook de vrijgevochten homoseksuele fotograaf Richie begint als een stereotype. Dit wordt echter snel teniet gedaan en de kijker krijgt een inkijk in zijn wensen en visie op relaties en seksualiteit.

Het is jammer dat Joyce zelf een beetje verkeerd geportretteerd wordt. De makers lijken niet goed te weten wat ze met haar moeten doen, waardoor ze vaak ze een wat zeurende indruk maakt. Ze kan niet tegen opbouwende kritiek en dramt vaak haar zin door. Dit is jammer omdat Joyce juist vooruitstrevend en activistisch moet overkomen.

En dan is daar Doug: panterprintoverhemd met de bovenste knoopjes los, golvend haar inclusief goede baard en snor en de amicaliteit van een beste vriend. Jake Johnson boort voor dit personage zijn welbekende charme aan en zoals altijd werkt dit. Wat ook heel goed werkt is de chemie tussen Doug en Joyce. Het is leuk om te zien dat de serie niet voor het meest bewandelde pad door een geforceerd liefdesverhaal tussen de twee te introduceren. Een fout die nog te vaak gemaakt wordt.

Het verhaal vloeit goed, mede door de duur van de afleveringen. Door de dertig minuten blijft het tempo hoog en zijn er geen loze momenten. Helaas valt het verhaal na een tijdje in herhaling. Joyce wil een bepaalde kant op met het tijdschrift, Doug wil het net wat anders aanpakken en uiteindelijk komen ze tot een compromis. Dit gebeurt veel te vaak en hierdoor wordt het geheel steeds meer voorspelbaar naarmate de afleveringen vorderen.

Toch is de combinatie van de perfect geïllustreerde setting, gelaagde personages en goed geschreven grappen enorm sterk. En het verhaal mag dan wat in herhaling vallen, maar komt wel tot een bevredigende conclusie. Het slot zet de deur open voor eventuele volgende seizoenen, maar volstaat ook helemaal als op zichzelf staand einde. Een abonnement op Minx is zeker aan te raden.

★★★★☆

Minx is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aandoenlijke trailer voor 'Wild Babies' van Netflix
Series / Trailer

Aandoenlijke trailer voor 'Wild Babies' van Netflix

Een natuurdocumentaire Wild Babies over babydieren verschijnt binnenkort op de streamingdienst.

Wild Babies is een natuurdocuserie in de populaire stijl van bekende reeksen als Planet Earth en Our Planet. De serie is zelfs geproduceerd door het team achter het nieuwste project van David Attenborough, Life in Color. Het thema: babydieren, zoals de titel al zegt. Aaahhh!!

De aankomende Netflix-serie is specifiek gericht op de vroege dagen van het leven van wilde dieren, en de beelden in de trailer van Wild Babies zijn net schattig als dat de serie informatief is.

Veel kleine babydieren!
We zien een kleine beer die van een boomstam valt, een pasgeboren vogel die uit een ei komt, het kleinste kleine aapje dat je ooit hebt gezien. De documentairemakers hebben overduidelijk de mogelijkheid gehad om close-ups van de dieren te maken in hun natuurlijke habitat.

Op 5 mei zet Netflix de ondoenlijke natuurserie online, en hieronder zie je de eerste, schattige trailer. Duidelijk iets om naar uit te kijken voor de fans van natuurseries!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je fan van 'Anatomy of a Scandal'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Featured

Ben je fan van 'Anatomy of a Scandal'? Check dan deze 3 series op Netflix

Anatomy of a Scandal is de nieuwste grote titel van Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Anatomy of a Scandal is doorgedrongen tot de top drie meest bekeken series op Netflix. Genoeg reden om eens te kijken welke series daar nog best wel op lijken als we ons wenden tot het algoritme van de streamingdienst. Zoals je van ons gewend bent, zetten we weer drie tips op een rij!

Daarbij hebben we ons volledig laten inspireren door het algoritme van Netflix zelf. Dat betekent dat we bij de tips hebben gekeken die Netflix geeft op basis van de titel. In Anatomy of a Scandal volgen we Sophie, een vrouw die de echtgenote van politicus James is, die beschuldigd wordt van een schokkende misdaad. Daarop valt haar leven uit elkaar.

De drie tips
Goed, we duiken in drie toffe tips!

Unité 42: Een agent die weduwnaar is en een speciale cybercrime-afdeling leidt, gaat samen met een voormalig hacker op jacht naar criminele techneuten die België terroriseren.

Sorjonen: Een getalenteerde rechercheur neemt een baan in een klein plaatsje om meer tijd door te brengen met zijn gezin, maar krijgt te maken met een reeks schokkende moordzaken.

Brot: Een rechercheur uit Oslo met een pijnlijk verleden gaat terug naar IJsland om een agent te helpen zoeken naar een seriemoordenaar gelinkt aan een mysterieuze foto.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand wint het meer op Netflix: Dit is de top 3 meest bekeken series
Series / Featured

Niemand wint het meer op Netflix: Dit is de top 3 meest bekeken series

Netflix bood veel nieuwe series aan deze week, maar Bridgerton blijft winnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag kijken we welke series het meest scoren op Netflix. Deze week is er weer een duidelijke top drie te zien en merken we eens te meer hoe moeilijk het is om Bridgerton van de troon te stoten. Voor de vierde week op rij staat de show namelijk bovenaan!

Gek is dat niet, want Bridgerton was al op weg naar het verbreken van een heel stel records op de streamingdienst. Zo ver lijkt het inmiddels ook wel te komen, wat erop wijst dat Netflix geen gekke keuze heeft gemaakt met het bestellen van nieuwe seizoenen en meer spin-off series.

De top drie
De top drie wordt dus net als vorige week aangevoerd door Bridgerton. Daarna volgt de Nederlandse serie Dirty Lines, gevolgd door hekkensluiter en tevens de enige nieuwkomer van deze week: Anatomy of a Scandal.

1. Bridgerton: Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

2. Dirty Lines: In het Amsterdam van de jaren 80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.

3. Anatomy of a Scandal: Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde heel veel nieuwe series toe: Dit zijn ze
Series / Featured

Prime Video voegde heel veel nieuwe series toe: Dit zijn ze

Het aanbod van Prime Video is enorm gegroeid in de afgelopen week.

Drukte. Zo laat deze week op Prime Video zich het beste karakteriseren. Er werden heel wat nieuwe series aan het aanbod toegevoegd. We duiken er dus maar meteen in!

De avonturen van Kuifje (seizoen 1): De onverschrokken jonge reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie reizen de wereld rond, vergezeld door een kleurrijke cast van personages, met name de onstuimige Kapitein Haddock, de slimme maar verstrooide Professor Calculus, en de detective tweeling Thompson en Thomson.

Hardcore Pawn (seizoen 1-13): In een tijd waarin schuldeisers hun portemonnee hebben gesloten en geen leningen meer verstrekten, weten de inwoners van Detroit dat ze altijd kunnen vertrouwen op American Jewelry and Loan, 'de bank van de werkende man'. De familie Gold en hun werknemers weten nooit wat ze kunnen verwachten als de persoonlijke items staan op het spel en conflicten escaleren.

Bollie en Billie (seizoen 1): Billy en zijn hond, vol van plezier en kattenkwaad, komen altijd in de problemen! Onschuldig, zorgeloos en de beste vrienden, Billy en Buddy bruisen van energie en enthousiasme. Wie weet waar hun volgende avontuur hen heen zal leiden?

Verdict (seizoen 1): Een advocaat merkt dat een van haar vrienden slachtoffer wordt van het Braziliaanse gevangenissysteem. En dus moet ze kiezen tussen haar zoektocht naar gerechtigheid en een onvergefelijk misdrijf.

The Kids in the Hall: Death Comes to Town (seizoen 1): De burgemeester van een stadje wordt vermoord als de poging van Shucktown om de Olympische Spelen van 2028 binnen te slepen mislukt. Een kleine crimineel blijkt de hoofdverdachte, maar een stel mannen bedenkt dat het mogelijk iemand anders is.

Outer Range (seizoen 1): Een ranchhouder vecht voor zijn land en zijn familie als hij op een onverklaarbaar mysterie stuit aan de rand van de wildernis van Wyoming.

Cómo Sobrevivir Soltero (seizoen 2): Als eerbetoon aan Julieta, zijn overleden vriendin, probeert Sebastián de film te produceren die hij met haar geschreven heeft. Samen met medeproducent Natalia zoekt hij financiering. Wanneer dit mislukt, bewerken ze het verhaal tot een toneelstuk. Na zijn recente verlies besluit hij dat hij geen nieuwe relatie kan beginnen, dus gaat hij helemaal los als single.

Cypher (seizoen 1): Wanneer de FBI een mysterieus gecodeerd document ontdekt, schakelen ze een van de beste cryptanalytici in: Wil Scott. Terwijl hij probeert het vaderschap en zijn werk in evenwicht te brengen, brengt wat hij ontcijfert zijn eigen leven in gevaar als hij zich realiseert dat het document een hitlijst is.

Chicago Fire (seizoen 5-7): De druk om op zo'n hoog niveau te presteren, eist een persoonlijke tol, waardoor teamleden van de vrachtwagen en de speciaal getrainde reddingsbrigade soms met elkaar in conflict komen. Ondanks alle meningsverschillen is dit een uitgebreide familie, en als het erop aankomt, kent niemand binnen Firehouse 51 een andere optie dan alles voor elkaar op het spel te zetten.

NIEUWE AFLEVERINGEN
This Is Us (S06E06)
Star Trek: Picard (S02E07)
Luxe Listings Sydney (S02E04 en S02E05)
De Kraak (S01E02)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo'-serie verandert weer een belangrijk detail
Series / Nieuws

'Halo'-serie verandert weer een belangrijk detail

De Halo-serie verandert continu dingen aan de verhalen van de games.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vierde aflevering van Halo, Homecoming, is er een waarin heel wat verschillende dingen gebeuren. Een daarvan is een grote verandering in de status quo voor Spartan Kai-125, gespeeld door Kate Kennedy in de serie.

Hoewel de rest van het Silver Team Spartans van Master Chief relatief weinig te doen heeft in deze aflevering, zien we dat Kai-125 er in haar eentje op uit gaat. Dat komt mede dankzij een onbedoeld zetje vanuit de kant van Master Chief zelf.

Halo
Kai treedt in de voetsporen van Master Chief, door haar hormoonpil te verwijderen. Die was er om haar emoties te onderdrukken. Waar Master Chief iets milder reageerde, is Kai enorm veel heftiger in haar reacties en besluit ze zelfs haar haren te verven.

"Het is een cadeau van deze rol, en dit is echt een fascinerende verhaallijn. We zien namelijk hoe iemand die in essentie een machine is zonder emoties of hormonen, ineeens echt een mens wordt," begon actrice Kennedy.

"We zien wat dat betekent voor haar, hoe het voelt om als je op je zesde levensjaar in essentie ontvoert wordt, ineens weer iets kan voelen. Ik denk dat het voor Kai een wonder is. Aan het begin van aflevering vier lijkt ze er echt van te genieten, van die gloednieuwe gevoelens waarvan ze niet weet wat ze zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' seizoen 2 vindt fanfavoriete held
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' seizoen 2 vindt fanfavoriete held

The Wheel of Time heeft een opvallend nieuw castlid gevonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Prime Video-serie The Wheel of Time voegt een nieuw castlid toe aan zijn alsmaar groeiende cast.

De site WOT Series meldt dat Julian Lewis Jones gecast is als Bayle Domon in het tweede seizoen van The Wheel of Time. Jones ken je onder meer van rollen in films als Invictus (2009) en The Eagle (2011). Maar ook was hij te zien als Atlan, koning van Atlantis, in de Justice League-films uit 2017 en 2021.

The Wheel of Time
Het personage van Jones, Bayle Domon, is te zien in het boek The Eye of the World, wat het eerste boek van schrijver Robert Jordan in de The Wheel of Time-reeks is.

Desondanks was hij niet te zien in het eerste seizoen van de Prime Video-serie. Wel had Bayle een grotere rol in het tweede boek, The Great Hunt, waar de makers zich met dit tweede boek op baseren.

Met zijn casting is acteur Jones de zoveelste nieuweling die zich bij de cast voegt. Eerder werd bijvoorbeeld ook Gary Beadle gecast als Elyas Machera.

We weten nog weinig concreets over het tweede seizoen van The Wheel of Time, al beloofde acteur Daniel Henney (die te zien is als Lan Mandragoran), dat er veel bloed in zit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende 'Obi-Wan Kenobi' details onthullen de schurk
Series / Nieuws

Opvallende 'Obi-Wan Kenobi' details onthullen de schurk

Obi-Wan Kenobi komt eind mei al naar Disney+ en belooft heel spectaculair te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw gerucht rond de televisieserie Obi-Wan Kenobi van Disney+, biedt meer details over een van de nieuwe schurken van Star Wars.

MakingStarWars.com stelt dat Moses Ingrams Inquisitor Reva, die ook wel bekend staat als de Third Sister, meer zal zijn dan enkel een brute antagonist. Er zit zowel menselijkheid als echte woede achter haar karakter. En dat niet alleen: haar motivaties zullen een rol spelen in het zogenoemde eindspel van Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi
Reva is naar het schijnt geen onbelangrijke schurk en haar verhaal zal impact hebben op de hele Obi-Wan Kenobi-serie.

Naar het schijnt heeft ze een vrij tragisch verleden en werd ze van haar familie weggenomen om te trainen met de Jedi, die van haar een krijger wilden maken. Vervolgens vond Order 66 plaats en zien we hoe Reva de mogelijkheid krijgt; of ze gaat dood, of ze wordt een Inquisitor en moet Jedi opjagen en vermoorden.

De twee vechten dus voor verschillende kanten van de Force, maar Obi-Wan Kenobi, die in een zelfopgelegd ballingschap verkeert, begrijpt haar perspectief wel.

De serie rond Obi-Wan Kenobi gaat op 25 mei van start op streamingdienst Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' lijkt dit fanfavoriete personage te dumpen
Series / Nieuws

'The Witcher' lijkt dit fanfavoriete personage te dumpen

Fans van dit personage in The Witcher komen van een koude kermis thuis.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Henry Cavill mag dan wel de ster zijn van de serie The Witcher van Netflix, hij is zeker niet de enige. Naast hem zie je bijvoorbeeld ook Freya Allen en Anya Chalotra, die de rollen van Ciri en Yennefer spelen.

Zij keren allemaal terug voor het derde seizoen van de televisieserie van Netflix. Zonder hen zou er natuurlijk ook geen serie zijn. Maar het lijkt erop dat er iemand anders niet terug keert.

The Witcher
Nenneke, het personage van Adjoa Andoh, speelt een grote rol in de boeken. Maar het lijkt er toch op dat zij niet nog eens te zien zal zijn.

Dat vertelde actrice Andoh in een wat opmerkelijk interview. "Ja, ik weet het niet. We moeten het zien," vertelde ze over The Witcher seizoen 3 en haar mogelijke terugkeer.

"De boeken zijn zo groot. En ze hebben heel wat verschillende paden bewandeld in de verhalen. Nenneke zit veel in de boeken. Maar het hangt er van af wat zij ermee willen in deze versie. De makers van de serie, zij bepalen wat ze doen met de boeken en dus moeten we zien en afwachten."

The Witcher seizoen 3 is een verfilming van het boek Time of Contempt, waarin Nenneke geen prominente rol heeft. Wellicht verklaart dat een en ander.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' zet bijzonder verhaal op
Series / Nieuws

'The Flash' zet bijzonder verhaal op

The Flash bouwt in dit achtste seizoen op naar een verhaal van Green Lantern.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat het achtste seizoen van de serie The Flash een belangrijke gebeurtenis rond de Green Lantern opzet, zoals die in de comics voorkwam.

Blackest Night was de culminatie van verschillende verhaallijnen in de Green Lantern-comics van de jaren 2009 en 2010. De verhaallijn dreigde het complete DC Comics-universum te omvatten en wordt nog altijd erg goed ontvangen. We zagen de introductie van de ondode schurk Deathstorm in die comics, eentje die nu misschien naar The Flash komt.

The Flash
De tweede grote verhaallijn van The Flash seizoen 8 draait om een mysterieuze metamensen-moordenaar. Dr. Caitlin Snow gelooft dat het haar dode echtgenoot, Ronnie Raymond, is die weer tot leven gekomen is.

De rest van Team Flash gelooft er niets van, maar Caitlin is vastbesloten dat de enige link tussen de slachtoffers is dat ze hen kent. Caitlins pogingen haar echtgenoot terug tot leven te brengen, bracht Black Fire Killer tot stand, die zichzelf als Deathstorm onthulde.

De ware aard van Ronnie Raymond als Firestorm is nu dus onthuld. Dat monster blijkt ook onderdeel te zijn van de Darkest Night-comics, want daarin wilde de god van de doden, Nekkron, het universum overnemen met behulp van een leger dode superhelden en superschurken.

Het begint er nu op te lijken dat de serie The Flash dit verhaal gaat vertellen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.