search

Ons nieuws van vrijdag 15 juli 2022

Onheilspellende trailer 'The Handmaid's Tale' seizoen 5
Series / Trailer

Onheilspellende trailer 'The Handmaid's Tale' seizoen 5

De kritisch bejubelde serie is inmiddels alweer beland bij het vijfde seizoen.

Een van de meest consistent bejubelde series die te streamen zijn, is ongetwijfeld The Handmaid's Tale. En laat deze geroemde serie nu net later dit jaar terugkeren voor een vijfde seizoen. Vandaag hebben we een trailer voor de nieuwe reeks afleveringen.

The Handmaid's Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Margaret Atwood, en laat een dystopische toekomst zien waarbij vrouwen ondergeschikt zijn aan mannen.

Nieuwe perikelen
Het nieuwste seizoen wordt als volgt omschreven:

"Hoofdpersonage June wordt geconfronteerd met de gevolgen die voortkomen uit het vermoorden van Commander Watford. En dat terwijl ze worstelt met haar eigen identiteit en doel. Weduwe Serena probeert ondertussen haar invloed in Gilead te vergroten."

De hoofdrollen in The Handmaid's Tale zijn weggelegd voor Elisabeth Moss, Bradley Whitford, Yvonne Strahovski, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Amanda Brugel en Sam Jaeger.

The Handmaid's Tale seizoen 5 begint op 14 september a.s.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende horrorserie 'Resident Evil'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende horrorserie 'Resident Evil'

De serie draait uiteraard om de uitbraak van een dodelijk virus...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Resident Evil kijken er reeds een behoorlijke tijd naar uit. Vanaf nu is echter het eerste seizoen van de gloednieuwe horrorserie te bekijken op streamingdienst Netflix.

De serie Resident Evil speelt zich af ongeveer drie decennia nadat het T-virus werd ontdekt. We schrijven het jaar 2036, een jaar waarin mensen waaronder Albert Wesker vechten om te overleven in een wereld die wordt gedomineerd door bloeddorstige zombies.

Het is zeker niet voor het eerst dat de populariteit van de videogamefranchise wordt benut om er een productie voor het grote of kleine scherm van te maken. Zo verschenen eerder natuurlijk reeds verschillende Resident Evil films en produceerde Netflix ook al de geanimeerde serie Resident Evil: Infinite Darkness.

8 afleveringen
Voor deze gloednieuwe Resident Evil serie geldt dat ze bestaat uit in totaal acht afleveringen. Ze is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. Zou jij graag even een voorsmaakje willen krijgen van deze gloednieuwe serie? Vergeet dan zeker niet om de onderstaande trailer te bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen horrorserie 'Chucky' krijgt een premièredatum
Series / Nieuws

Tweede seizoen horrorserie 'Chucky' krijgt een premièredatum

Ieders favoriete horrorpop is nog lang niet klaar met het vermoorden van nietsvermoedende personen.

Syfy en USA Networks hebben vandaag de premièredatum onthuld voor het tweede seizoen van horrorserie Chucky. Het eerste seizoen gold als een grote hit voor de netwerken.

De nieuwe reeks afleveringen zullen te zien zijn vanaf 9 oktober 2022. In seizoen 2 gaan we zien hoe Chucky het moet opnemen tegen degenen die zijn plannen in seizoen 1 verijdelden. Het gaat daarbij om overlevers Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) en Lexy (Alyvia Alyn Lind), maar ook zijn voormalige minnaar Toffany.

Naast de onthulling van de eerder genoemde datum is er ook een poster voor het tweede seizoen vrijgegeven. Hierop staat de moordende pop zelf centraal, wat logisch is gezien de titel van de serie!

Terugkerende acteurs in het tweede seizoen van Chucky zijn Brad Dourif, Fiona Dourif, Alex Vincent, Jennifer Tilly en Christine Elise McCarthy. Nieuwkomers zijn Zackary Arthur, Teo Briones, Alyvia Alyn Lind, Lexa Doig en Devon Sawa.

Bekijk hieronder de poster van Chucky seizoen 2.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toffe nieuwe week op Netflix met veel nieuwe series
Series / Featured

Toffe nieuwe week op Netflix met veel nieuwe series

Netflix maakt van deze week een groot feest met Resident Evil, en meer nieuws!

Elke vrijdag zetten we voor je op een rij wat er nog nieuw te zien is op Netflix. Deze week was heerlijk druk voor de streamingdienst, dus laten we er meteen in duiken.

Riverdale (S06E19): In de tragische nasleep van Percivals aanval vraagt Cheryl een speciale vriend om te helpen de schade te herstellen via een plan dat onverwachte uitkomsten oplevert.

Better Call Saul (S06E08): In de loop van een lange nacht worstelen Jimmy en Kim met de gevolgen van hun acties. Ondertussen voert Lalo zijn laatste plan uit.

How to Change Your Mind (seizoen 1): Auteur Michael Pollan neemt het voortouw in deze docuserie over de geschiedenis en het gebruik van psychedelica, waaronder lsd, psilocybine, MDMA en mescaline.

D.B. Cooper: Where Are You!? (seizoen 1): In 1971 springt een kaper uit een vliegtuig met een zak gestolen geld "” en komt ermee weg. Decennia later is zijn identiteit nog altijd een fascinerend mysterie.

Big Timber (seizoen 2): Een nuchtere houthakker en zijn loyale team nemen het op tegen de elementen en lastig materieel om waardevol hout te kunnen kappen en transporteren op Vancouver Island.

Hurts Like Hell: Van illegaal gokken tot matchfixing: ontdek de louche onderwereld van het ooit zo gerespecteerde thaiboksen in dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama.

Extraordinary Attorney Woo: De briljante advocaat Woo Young-woo pakt uitdagingen aan in de rechtszaal en daarbuiten als nieuweling bij een topadvocatenkantoor en als vrouw met autisme.

Sintonia (seizoen 3): Drie tieners uit dezelfde favela van São Paulo jagen hun dromen na en blijven vrienden, in een wereld vol muziek, drugs en religie.

Resident Evil: Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

Country Queen: Een event planner uit Nairobi keert na tien jaar terug naar haar dorp, waar ze haar verleden confronteert.

Farzar: Prins Fichael woont in een mensenkolonie in een buitenaardse wereld en wil de planeet bevrijden van het kwaad. Dan ontdekt hij dat zijn vader de grootste schurk is.

Mom, Don't Do That!: Een 60-jarige moeder besluit na het overlijden van haar man een nieuwe liefde te zoeken, tot vreugde en irritatie van haar twee dochters. Gebaseerd op een waar verhaal.

Remarriage & Desires: Een gescheiden vrouw gebruikt een exclusief relatiebemiddelingsbureau dat alleen voor de puissant rijken werkt om wraak te nemen op de sluwe minnares van haar ex-man.

Alba: Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ heeft er een nieuwe briljante serie bij
Series / Nieuws

Disney+ heeft er een nieuwe briljante serie bij

Ms Marvel bleek de best ontvangen serie van Marvel Studios op Disney+ tot nu toe.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de serie Ms. Marvel is voorbij. De Disney+ serie blijkt de best ontvangen serie van Marvel Studios tot nu toe te zijn. Beter nog: het is het best ontvangen project van de streamingdienst, met een zeer indrukwekkende ontvangst op Rotten Tomatoes.

Kijken we naar de score van Ms. Marvel op Rotten Tomatoes, heeft de serie een Certified Fresh-rating van 98 procent. Dat is meer dan de vorige recordhouder Black Panther, die 96 procent scoorde.

Ms. Marvel-ontvangst
De serie Ms. Marvel scoort goed met elke aflevering. Onder de 92 procent kwamen ze allemaal niet, wat goed nieuws is. De finale van Ms. Marvel werd het slechtst ontvangen. Afleveringen vier en vijf werden het allerbest ontvangen.

"Time and Again lost zo effectief als mogelijk de narratieve gaten op en slaagt daar bijna altijd in, met entertainende expositie zonder het momentum van Ms. Marvel tot stilstand te brengen", lezen we op Rotten Tomatoes over de finale.

Toen Ms. Marvel net gelanceerd werd, werd deze ge-review-bombed door haters. "Ik weet dat ze er zijn. We wisten ook dat dit zou gebeuren," zei actrice Iman Vellani die de hoofdrol in Ms. Marvel speelt daar nog over.

"Het gebeurde ook toen de comics uitkwamen in 2014. Ik hou van constructieve en opbouwende kritiek, zolang mensen maar legitieme zorgen hebben en iets zeggen dat steek houdt. Ik heb geen geduld voor de haat die nu online staat."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De volgende 'Star Trek'-serie komt er snel aan
Series / Nieuws

De volgende 'Star Trek'-serie komt er snel aan

Star Trek Lower Decks komt er in rap tempo aan, wel in augustus namelijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Lower Decks keert in augustus terug. Een nieuw clip van de serie werd vorige week al vrijgegeven en nu weten we dat de serie niet lang meer op zich laat wachten.

Paramount laat namelijk weten dat Star Trek: Lower Decks op donderdag 25 augustus weer te zien is op zijn streamingdienst. Vermoedelijk kan je de serie hier in Nederland via Prime Video volgen als hij weer verder gaat. Elke week komt er een nieuwe aflevering online te staan straks.

Star Trek: Lower Decks-terugkeer
De datum is welkom nieuws voor fans van Star Trek. Voor het eerst in dertig weken hebben ze namelijk geen nieuwe aflevering om van te genieten van een serie in de franchise. Dat nadat vorige week de finale van het eerste seizoen van de hitserie Star trek: Strange New Worlds te zien was.

Het lijkt er echter niet al te lang op te duren voordat nieuw Star Trek verschijnt.

Star Trek: Lower Decks, Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Picard zijn allemaal te zien tijdens de San Diego Comic-Con tijdens het Hall H-event op zaterdag 23 juli. Ook verwachten we dan weer wat nieuwe verrassingen.

Star Trek: Lower Decks daagt in zijn derde seizoen de crew van de USS Cerritos op nieuwe en grappige manieren uit. Volgens maker Mike McManahan "gebeurt dat op manieren waarop niemand zich had kunnen voorstellen dat het zou gebeuren. Beginnend met de schokkende resolutie van de epische cliffhanger van seizoen twee."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Criminal Minds'-fans krijgen goed nieuws: er komt een revival!
Series / Nieuws

'Criminal Minds'-fans krijgen goed nieuws: er komt een revival!

De serie Criminal Minds krijgt een nieuw seizoen, en wel een van tien afleveringen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De revival van Criminal Minds op Paramount+ mag officieel verder. Afgelopen woensdag is bevestigd dat er tien nieuwe afleveringen worden gemaakt.

De aankondiging volgt een dag nadat veteraan Joe Mantegna een foto van zichzelf deelde op een set en vertelde te werken aan de terugkeer. Wat de datum is waarop de Criminal Minds-revival te zien moet zijn, weten we nog niet.

Criminal Minds-revival
We hoorden begin 2021 voor het eerst dat er gewerkt zou worden aan een Criminal Minds-revival. Dat was verrassend nieuws, want een jaar eerder was Criminal Minds nog tot een einde gekomen.

Inmiddels is zeker dat zes fanfavoriete castleden terug zijn voor de revival: Mantegna, Kirsten Vangsness, Adam Rodriguez, A.J. Cook, Aisha Tyler en Paget Brewster. Matthew Gray Gubler en Daniel Henney keren niet terug.

Afgelopen juli hoorden we via Paramount+-baas Tanya Gills: "We ontwikkelen de serie nog. Maar we hebben binnenkort meer te delen met jullie. Hij komt er echt aan."

In Criminal Minds volgen we een eliteteam van FBI-profilers die de meest gestoorde criminele geesten van de Verenigde Staten analyseren en zoeken naar manieren om hen op te sporen en te stoppen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery'-ster over de forse kritiek
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery'-ster over de forse kritiek

Sonequa Martin Green over de kritiek die geleverd werd op de populaire serie van Paramount+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery-actrice Sonequa Martin-Green speelt sinds 2017 de hoofdrol van Michael Burnham. In een nieuw interview gaat ze in op de forse kritiek die ze te verduren heeft gekregen rond de serie.

De serie Star Trek: Discovery volgt Michael Burnham, die de crew van de USS Discovery door tijd en ruimte leidt. Critici zijn prima tevreden over de serie, maar heel wat traditionele Star Trek-fans zijn helemaal niet zo blij met de serie. De richting en stijl bevalt hen niet.

Star Trek: Discovery-kritiek
Star Trek: Discovery heeft in elk geval een meer serie-achtig verhaal, waarbij elk seizoen een overkoepelend verhaal verteld wordt, gedreven door emoties en personages.

Tijdens een interview met de Radio Times vertelde Martin-Green die kritiek moeilijk te vinden, maar wel te begrijpen. De serie die ze maakt is "heel anders van andere iteraties" van Star Trek. Daarom begrijpt de actrice ook wel waarom fans zo kritisch reageren.

Tegelijk is ze heel blij met wat de serie is. Ze wil hem gewoon houden zoals hij is en dus ook echt niet veranderen. "Hun stemmen verdienen het ook om gehoord te worden en we waarderen ze. Zelfs al zijn ze het niet met ons eens. Zelfs al bekritiseren ze ons. Ik begrijp het, want het betekent veel voor hen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we meer over advertenties op Netflix
Series / Streaming-diensten

Eindelijk weten we meer over advertenties op Netflix

Netflix voegt een nieuwe abonnementsvorm toe aan zijn model, en wel op deze manier.

Netflix heeft het zwaar. De streamingdienst is natuurlijk nog altijd de grootste, met meer dan 220 miljoen abonnees. Maar de concurrentie is groot en steeds meer bedrijven halen hun eigen content terug om een eigen streamingdienst mee te lanceren.

Daardoor versnippert het aanbod en zijn er steeds meer partijen waar mensen potentieel hun geld aan kunnen besteden. Met gevolgen, want Netflix moest in april voor het eerst bekendmaken dat het minder abonnees had dan in de maanden daarvoor.

Nieuwe abonnementsvorm
In een poging het tij te keren, komt Netflix nu met een nieuwe abonnementsvorm, een beetje zoals HBO Max en Hulu dat ook hebben in de Verenigde Staten, namelijk een model ondersteund door advertenties.

Langzaamaan leren we steeds meer over het idee van advertenties op de streamingdienst en wat dit voor Netflix zou betekenen.

Zo blijkt uit een nieuw artikel van de WSJ dat Netflix nog bezig is met onderhandelen met Microsoft om de advertenties te ondersteunen. Tegelijk voert Netflix gesprekken met licentiehouders over de plek van advertenties in hun content.

Maar dat niet alleen; de streamingdienst blijkt ook extra te moeten betalen als men advertenties laat zien. Content is wel 15 tot 30 procent duurder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Beavis and Butthead' keren terug met iets nieuws
Series / Trailer

'Beavis and Butthead' keren terug met iets nieuws

Na het succes van de film 'Beavis and Butt-Head Do the Universe' moest er natuurlijk meer volgen.

Paramount+ en MTV Entertainment Studios hebben een nieuwe trailer uitgebracht van de nieuwste serie van 's werelds naarste tieners, Beavis and Butt-head. Na vele jaren komt er nu een revival-serie aan van het duo. Bekijk hun nieuwste capriolen in de trailer hieronder!

In 2022 werd ook de film Beavis and Butt-head Do The Universe over de twee vrienden uitgebracht. Door de COVID-crisis had de film flinke vertraging opgelopen, maar is hij na twee jaar productie toch uitgekomen.

In de jaren '90 kwamen er zeven seizoenen uit over de twee walgelijke animatiefiguren, en mochten ze al rekenen op een eerste film, genaamd Beavis and Butt-Head Do America. En na een tweede film en de belofte voor een nieuw seizoen zijn ze terug van nooit weggeweest.

Tegelijk met het nieuwe seizoen zullen er ook oude seizoenen opnieuw worden uitgebracht op Paramount+, nadat er meerdere van zullen zijn geremasterd.

De trailer van het nieuwe seizoen
In de nieuwe trailer gaan Beavis en Butt-head door als vanouds met hun flauwe grappen en grollen. Zoals het hoort lijkt er voor hen niet al te veel te zijn veranderd sinds het nieuwe millennium.

Binnenkort zal het nieuwe seizoen te streamen zijn op Paramount+. Bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steve Carell gekidnapt door psychopaat in intense trailer
Series / Trailer

Steve Carell gekidnapt door psychopaat in intense trailer

In de trailer van 'The Patient' krijgt Carell als therapeut wel een erg pittig dossier voor de kiezen.

Onlangs heeft FX een nieuwe trailer uitgebracht van de aankomende serie The Patient met Steve Carell. In de serie moet Carell zien om te gaan met een patiënt van hem, die onthult een seriemoordenaar te zijn. Bekijk de trailer hieronder!

Carell is ondertussen ook te horen in een grote film, maar niet te zien. Hij spreekt namelijk Gru in in de Despicable Me-films, waarvan Minions: The Rise of Gru nu met veel bombaste draait in de bioscopen.

Naast Carell speelt Domhnall Gleeson in de serie als de beruchte psychopaat, die men eerder kan hebben gezien in de serie The White House Plumbers op HBO Max.

Waar gaat de serie over?
De synopsis luidt: "'The Patient' is een psychologische thriller van Joel Fields en Joe Weisberg over een therapist, Alan Straus (Carell), die gevangen wordt gehouden door zijn patiënt en seriemoordenaar Sam Fortner (Gleeson). Sam heeft een ongewoon verzoek aan Alan: hem helpen zijn moordneigingen te onderdrukken. Om te overleven moet Alan de geest van Sam onder de duim zien te krijgen om de moorden te stoppen…"

Op 30 augustus zal de serie The Patient uitkomen op Hulu in de VS en op Disney+ in Canada. Over de Europese release is nog niets bekend. Bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.