search

Tim Bouwhuis

Recensent en freelance film-en sportjournalist

Schrijft voor serietotaal sinds 2 maart 2023

Tim Bouwhuis

Bio

Tim Bouwhuis is als freelance film-en sportjournalist werkzaam voor verschillende opdrachtgevers. Voor FilmTotaal en SerieTotaal recenseert hij nieuw verschenen films en series.

Vanuit zijn interesse voor sport en zijn werk als sportjournalist spitst Tim zich op SerieTotaal in het bijzonder toe op recensies van sportseries (vaak documentaires). Daarbuiten probeert hij zo goed mogelijk van het serieaanbod op de hoogte te blijven en pikt hij er met regelmaat ook een prikkelende thriller-of misdaadserie uit om te recenseren.

Op jongere leeftijd was de dvd-box van alle Lost-seizoenen één van Tims grootste trofeeën. Dat de laatste twee seizoenen veruit de slechtste recensies kregen, loste hij op door alleen de eerdere seizoenen vaker dan eens te kijken. Als het gaat om hedendaagse series gaat de aandacht van Tim vaak uit naar (fantasy)series als Game of Thrones, Dark en Stranger Things, die volgepakt zitten met historische, religieuze en/of symbolische verwijzingen. Zo heeft hij tijdens zijn masterstudie onderzoek gedaan naar de dynamiek tussen occultisme en wetenschap in Dark. Ook series over jeugdcultuur (13 Reasons Why, Euphoria) trekken zijn interesse.


Tim Bouwhuis heeft 26 artikelen geschreven.

Laatste artikelen