search

Ons nieuws van zondag 12 april 2020

Dit is dé topserie van Netflix tot op heden
Series / Nieuws

Dit is dé topserie van Netflix tot op heden

Stranger Things doet het goed op de streamingdienst als #1 Netflix Original tot op heden.

Als jij jouw favoriete top drie Netflix Original Series op zou schrijven, dan is de kans groot dat Stranger Things er tussen staat. Dit blijkt wel uit de meest favoriete tv-series van Netflix wereldwijd.

Wie de website Netflix Originals van de partij OLBG bekijkt, komt erachter dat Stranger Things veruit het populairst is op Netflix. Geen andere serie of film wint het van de scifi-avonturenserie in populariteit.

Hieronder de complete top drie series, inclusief het aantal landen waarin de serie het populairst is.


1. Stranger Things

2. Love

3. 13 Reasons Why / Sacred Games

Populairst in Nederland
In Nederland is de top drie anders. Wel staat Stranger Things op de eerste stek, maar daarna volgen The Witcher en When They See Us.

Lees ook: Balen! Vierde seizoen 'Stranger Things' is uitgesteld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer info over tweede seizoen 'Avenue 5' met Hugh Laurie
Series / Nieuws

Meer info over tweede seizoen 'Avenue 5' met Hugh Laurie

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een reeks nieuwe afleveringen van de succesvolle HBO-serie.

Het eerste seizoen van Armando Iannucci's scifi-comedy serie Avenue 5 werd een paar weken terug afgerond. En ondanks dat de serie op gemengde kritieken kon rekenen, werd hij goed genoeg bekeken om het groene licht te geven voor een tweede ronde.

Lees ook: Trailer grootse sci-fi serie 'Avenue 5': Star Trek ontmoet Titanic

Hugh Laurie, Josh Gad, Lenora Crichlow en Suzy Nakamura zijn de hoofdrolspelers van Avenue 5, een serie die gaat over een luxe ruimteschip dat gestrand raakt in een verre uithoek van het heelal.

Bedenker Iannucci sprak afgelopen week met The Hollywood Reporter over het tweede seizoen, waarvan de pre-productie inmiddels is begonnen. Hij zei er het volgende over:

"We hebben min of meer uitgelijnd hoe de eerste zes afleveringen eruit gaan zien. Volgende maand richten we ons op de laatste drie afleveringen. Maar het gaat nog steeds over mensen in isolatie. We moeten nog besluiten of we meer de duistere kant op gaan of juist super komisch gaan doen. Misschien wel duister en komisch? Ik weet het nog niet."

Lees ook: Succesvolle HBO-serie 'Avenue 5' met Hugh Laurie krijgt tweede seizoen

Iannucci sprak zich daarnaast uit over het maken van een comedy-serie ten tijde van een wereldwijde pandemie:

"Het is goed om aan dingen te denken die iedereen laten lachen. Het moeilijkste voor mij is om te werken zonder deadline. De deadlines schuiven momenteel constant op. We moetens ons aan de situatie zien aan te passen. Het is een interessante uitdaging."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 strakke actieseries die je op Netflix kunt vinden!
Series / Featured

4 strakke actieseries die je op Netflix kunt vinden!

Nieuwsgierig naar de actieseries die op Netflix staan? Check deze vier tips!

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je vier strakke actieseries die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Prison Break (5 seizoenen)
Deze gevangenisserie laat zien hoe een man vol slimme tatoeages zijn oudere broer uit de gevangenis probeert te helpen ontsnappen. Er zijn echter ook vele andere boeven waar hij mee te maken krijgen. Er zijn vijf seizoenen en vooral het eerste seizoen is zeer vermakelijk!



Shooter (3 seizoenen)
Deze actieserie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007 met Mark Wahlberg. Dit keer heeft Ryan Phillippe de hoofdrol en in de drie afgeronde seizoenen zien we hoe zijn getrainde scherpschutter een aanslag op de president probeert te voorkomen. Al snel blijkt dat het een val is.



Jessica Jones (3 seizoenen)
Deze Marvel-serie houdt zich daargaans ver van overdreven superkrachten en dat is dan ook het opvallende aan deze misdaad/actieserie. Er zijn drie seizoenen en de hoofdrol is voor actrice Krysten Ritter. Er is ook een mooie rol voor David Tennant als de slechterik Kilgrave.



Altered Carbon (2 seizoenen)
Dit is een scifi-actieserie waarin Joel Kinnaman en later Anthony Mackie te zien zijn als Takeshi Kovacs. Dit is een gedigitaliseerde menselijk bewustzijn dat getransformeerd wordt tussen lichamen. Recent verscheen het tweede seizoen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat het einde van 'Locke and Key' ons brengt
Series / Nieuws

Wat het einde van 'Locke and Key' ons brengt

Actrice Emilia Jones over het einde van Locke and Key en wat seizoen 2 ons zal brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ontvangst van de Netflix-serie Locke and Key was wat wisselend, maar dat neemt niet weg dat je deze bovennatuurlijke horror-achtige serie vermakelijk kunt vinden. In maart werd het tweede seizoen aangekondigd. Let op: SPOILERS.

De Britse actrice Emilia Jones, die het personage Kinsey Locke speelt, sprak met Collider en gaf aan dat er nog heel wat "awesome" verhalen onderweg zijn voor in seizoen twee.

"Halverwege het filmen hadden we alle scripts gelezen. Ik had het einde niet verwacht. Ik vond het super spannend. Kinsey en Eden hebben eindelijk hun geschillen achter zich gelaten, dus nu ook zij slecht is, wordt het nog spannender en dramatischer," aldus Jones. "Dat is een van mijn favoriete verhaallijnen, dat Kinsey moet nadenken dat ze tegenover een demon staat. Nu hebben we twee slechteriken in de Savini Squad."

Lees ook: Alle sleutels uit de Netflix-serie 'Locke and Key'!

Wat kunnen we nog meer verwachten?
Jones geeft aan dat ze het interessant vindt dat Tyler Locke (Connor Jessup) 18 jaar wordt en dat hij de magie zal gaan vergeten. Ze zegt dat seizoen één draait om dat de kinderen ontdekken dat zij de sleutels hebben. Seizoen 2 gaat volgen haar over het uitzoeken wat die verantwoordelijkheid betekent.

Lees ook: Netflix hitserie 'Locke & Key' krijgt een tweede seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tiger King: Joe Exotic had alligator van Michael Jackson
Series / Nieuws

Tiger King: Joe Exotic had alligator van Michael Jackson

Bizarre Netflix-docuserie liet niet alles horen. Joe had ook de alligator van Michael Jackson.

Naast zo'n 227 tijgers verzamelde Joseph Allen Schreibvogel a.k.a. Joe Exotic ook heel wat andere dieren om zich heen in zijn dierentuin Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Het blijkt nu dat hij een ook bekende krokodil in huis had.

In Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op Netflix draait het om de vurige en absurde strijd tussen verschillende eigenaren van en personages rondom verblijven van vooral tijgers. Nu blijkt dat Joe Exotic ook een alligator had van Michael Jackson.

Dode alligators
In de show is te zien dat tijdens een brand in 2015 zeven alligators en een krokodil levend verbranden tijdens een brand in hun verblijf doordat deze was gesticht in de naastgelegen studio van Joe Exotic. In 2015 berichtte Los Angeles Times dat deze van Jackson waren geweest en allemaal dood waren gegaan.

Dit bericht werd later recht gezet door een medewerker. Slechts één alligator was eerder van Jackson en deze overleefde de brand. De jongen van de alligator deden dit echter niet.

Lees ook: Er komt meer 'Tiger King' op Netflix!

Jackson had vele dieren die uiteindelijk in opvangcentra door de States terecht zijn gekomen. De bekende chimpansee Bubbles bevindt zich in Center for Great Apes en ook zijn tijgers belandden in een van de vele opvangcentra voor deze zeldzame dieren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave foto vanaf de set van Netflix-hit 'The Witcher'
Series / Foto's

Gave foto vanaf de set van Netflix-hit 'The Witcher'

De opnames liggen stil, maar de serie gaat er in de toekomst gewoon komen.

Netflix werkte tot het coronavirus toesloeg natuurlijk hard aan het tweede seizoen van The Witcher. Maar helaas liggen de opnames stil en duurt het nog een tijdje tot we meer van deze gave fantasyserie te zien krijgen.

Gelukkig is er showrunner Lauren Schmidt Hissrich, die ons warm houdt. Vandaag plaatste ze op Twitter een nieuwe foto vanaf de set van haar serie. Wat we zien wilde ze niet zeggen, al schreef ze wel het volgende bij het beeld: "Een maand geleden op de set van The Witcher. De zon zal weer opkomen. Blijf tot die tijd thuis en blijf veilig."

Lees ook: 'The Witcher' heeft extra groot probleem door coronavirus

The Witcher
Het tweede seizoen van de serie wordt anders dan het eerste. Ditmaal krijgen we een lineair verhaal te zien, dus niet drie door elkaar lopende verhalen met elk een heel eigen tijdlijn. Ditmaal iets anders en zien we een lopend verhaal over dit nieuwe seizoen.

Lees ook: Nog een grote 'Game of Thrones'-naam voor 'The Witcher'?

Dat wordt gebaseerd op het eerste boek in de Witcher-saga: Blood Elves. We zien dan meer van Geralt of Rivia, Ciri en natuurlijk ook tovenares Yennefer.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle nieuwe series die Amazon Prime Video afgelopen week heeft toegevoegd!
Series / Streaming-diensten

Alle nieuwe series die Amazon Prime Video afgelopen week heeft toegevoegd!

Amazon voegde heel wat nieuwe content toe aan Amazon Prime Video!

Er verschenen weer een paar nieuwe series op streamingdienst Amazon Prime Video. Vandaag zetten we die, een dag eerder dan je gewend bent, op een rij.

Goed, laten we beginnen met de nieuwe series die verschenen en daarna kijken naar nieuwe afleveringen. Heel veel is het trouwens niet, al zijn we eigenlijk ook niet ontevreden met de toevoegingen van deze week.

Nieuwe seizoenen
De grootste nieuwe toevoeging van Amazon is zonder twijfel de serie Criminal Minds. Er zijn maar liefst 14 seizoenen van de serie online gezet. Deze show draait om de Behavioral Analysis Unit van de FBI, die onderzoek doet naar seriemoordenaars en middels gedragsanalyses voorkomt dat ze nog een misdaad begaan.

Ook nieuw is de serie Weeds, waarvan Amazon 8 seizoenen online zette. Deze serie draait om een moeder in de suburbs die drugs gaat dealen om haar dure levensstijl in stand te houden, nadat haar echtgenoot overleden is. Verder kregen we 11 seizoenen van Jiskefet, de bekende sketch-serie van Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn.

Verder zijn de drie seizoenen van Code Black online gezet, een serie rond het personeel van het LA County Hospital, waarin patiënten onder moeilijke omstandigheden behandeld worden. Tot slot kreeg Cougar Town alle zes de seizoenen, die draaien om de escapades van een groepje burgen in Gulfhaven, Floridas.

Nieuwe afleveringen
De eerste aflevering van de serie All or Nothing: A Season with the Arizona Cardinals verscheen op de streamingdienst. Deze serie is een blik achter de schermen bij een heel seizoen van de NFL, en kijkt naar de spelers, coaches en de eigenaren van teams.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk hier een zwarte versie van het pak van 'The Flash'
Series / Foto's

Bekijk hier een zwarte versie van het pak van 'The Flash'

Het was nooit een definitief kostuum, maar het ziet er wel heel vet uit!

De afgelopen zes seizoenen trok Barry Allen een boel verschillende kostuums aan voor The Flash. Maar wat hij nog niet deed, was í  la Spider-Man een zwart pak aan trekken. Acteur Grant Gustin laat op Instagram zien dat het ooit bijna zover kwam.

Hij onthulde op zijn Instagram-account een behind-the-scenes foto van zichzelf tijdens de pre-productie van het vijfde seizoen van de serie. Toen werd het nieuwe kostuum van The Flash nog in elkaar gezet en was het pak even zwart. Het was nooit de bedoeling om een zwart pak te maken, maar hoorde bij het werk richting een definitief pak.

Lees ook: Deze helden zaten ook bijna in Crisis on Infinite Earths

Zwart kostuum
"Er is al een tijdje geen nieuwe The Flash-aflevering gezien, dus ik dacht, ik deel dit even," begon Gustin. "Deze foto is gemaakt toen we het kostuum voor seizoen 5 aan het passen waren tijdens de pauze tussen seizoen 4 en 5. Ik heb iets van 30 van dit soort foto's van die dag, omdat ik zo opgewonden was. Ik vloog naar Vancouver om een stuk of vijf uur pakken te testen, waarna ik die dag nog terug naar LA vloog. Dit was voordat ze de stof voor het uiteindelijke pak hadden, vandaar dat het zwart is. Maar ergens had ik een zwart pak gewild."

Lees ook: Eindelijk bekend wanneer het Arrowverse weer verder gaat!

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Meerdere Hulks in Disney+-serie 'She-Hulk''
Series / Streaming-diensten

'Meerdere Hulks in Disney+-serie 'She-Hulk''

Het gerucht gaat dat de serie echt helemaal vol met Hulk-personages komt te zitten.

Ondanks dat hij een van de populairste personages in het MCU bleek, kreeg Mark Ruffalo's Hulk nooit een eigen film. Dat had te maken met de complexe situatie rond de rechten op het personage. Maar hij zal wel te zien zijn in de serie She-Hulk, rond zijn beroemde nichtje.

De serie wordt in 2022 verwacht en tot die tijd draait de geruchtenmolen op volle toeren. Zo hoorden we al dat er mogelijk ook een Red Hulk te zien zal zijn in de serie. En nu horen we dat er nog meer Hulks in voor gaan komen.

Lees ook: Nu zeker: Mark Ruffalo tekent voor 'She-Hulk'!

She-Hulk en meer
De serie She-Hulk gaat over Jennifer Walker, het beroemde nichtje van Bruce Banner. Zij is ook geniaal en werkt in een laboratorium. Maar op een dag raakt ze gewond bij een ongeluk en is de enige met bloed dat haar kan redden Bruce Banner. Daardoor krijgt ze ook het Hulk-virus en de bijbehorende krachten.

Lees ook: Hulk waarschijnlijk echt te zien in Disney+ serie 'She-Hulk'!

Bruce Banner zal in het eerste seizoen van de serie te zien zijn en nu horen we dat er naast hem nog veel meer Hulks gaan verschijnen. Ook Amadeus Cho en Rick Jones zouden te zien zijn in de serie, naast Thaddeus Ross die de Red Hulk wordt. Kortom: dat wordt een serie vol visuele effecten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dit Marvel-personage krijgt een serie op Disney+'
Series / Nieuws

'Dit Marvel-personage krijgt een serie op Disney+'

Is dit de volgende serie die Marvel maakt voor streamingdienst Disney+?

Don Cheadle speelt al sinds Iron Man 2 de rol van War Machine in het Marvel Cinematic Universe. Zijn ijzeren held was zevenmaal te zien en overleefde de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. En de kans lijkt groot dat hij meer te zien zal zijn.

In de MCU-films was Colonel James Rhodes tot nu toe altijd iemand die een beetje aan de zijlijn stond. Maar sinds vorig jaar wordt er gespeculeerd dat hij een eigen serie krijgt op Disney+. Dat gerucht keert nu weer terug, met een interessante aanvulling.

Warmachine en Ironheart
Het gerucht gaat nu dat er een War Machine-serie komt, waarin de Amerikaanse regering probeert om technologie van Tony Stark én het leger van Thanos, te gebruiken om nieuwe wapens te maken. Riri Williams heeft daar een rol in, die vervolgens als Ironheart te zien moet zijn.

Naast Ironheart zien we dan naar verluidt niemand minder dan War Machine in een MCU-serie. Het zou ook zomaar kunnen dat er zo'n serie komt; Marvel werkt aan tien series voor Disney+, waarvan we er een paar nog niet kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.