search

Ons nieuws van zaterdag 9 april 2022

Eerste indruk 'Tokyo Vice'
Series / Featured

Eerste indruk 'Tokyo Vice'

Een subtiel stijlvolle eerste aflevering die zeker naar meer smaakt.

Regie: Michael Mann | Cast: Ansel Elgort (Jake Edelstein), Ken Watanabe (Hiroto Katagiri), Rinko Kikuchi (Eimi), Hideaki ItÅ (Miyamoto), Rachel Keller (Samantha), e.a. | Speelduur: 58 minuten | Jaar: 2022

Michael Mann is terug! Na Blackhat was het lang stil om de filmmaker, maar nu keert hij terug naar het medium waar hij beroemd mee werd. Na Miami Vice is er nu Tokyo Vice. Of deze serie net zo invloedrijk zal zijn valt nog te bezien, maar de eerste aflevering is in ieder geval een intrigerende opzet voor een stijlvolle misdaadserie.

Jake Edelstein is een jonge Amerikaanse journalist die als eerste buitenlander aan de slag mag bij de misdaadafdeling van een prestigieuze krant in Tokyo. Ondanks dat hij de taal uitstekend spreekt en schrijft, merkt hij al snel dat hij toch in een cultuur is beland die hij niet kent. Zijn eigen onderzoek wordt niet gewaardeerd en zijn verslag van een gevonden lijk evenmin.

Want moord bestaat niet in Japan, tenzij er een ooggetuige was of de zaak is opgelost. Dus schrijven journalisten niet over moord, want dat is slecht voor de agenten en rechercheurs die hun bronnen zijn. Dat leert Jake van een rechercheur met wie hij aanpapt om de kneepjes van het vak te leren. Als tegenprestatie mag Jake hem leren hoe hij westerse vrouwen kan versieren.

Deze eerste aflevering bestaat vooral nog uit introductie van de personages, het verhaal en de setting. Die zijn gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009 van de echte Jake Edelstein. Mann regisseert deze pilot zelf, en uiteraard zijn de onderwereld en het nachtleven van Tokyo uiterst geschikt voor zijn typische stijl en interesses.

Mann heeft zijn digitale filmstijl iets aangepast aan hoe televisieseries er tegenwoordig uitzien, maar van echte concessies is geen sprake. Manns hand is meteen visueel te herkennen, van de neonlichten en moderne architectuur tot aan de stadslichten. Ook de muzikale keuzes en de manier waarop het licht van tl-buizen over Jakes gezicht valt tijdens zijn toelatingsexamen voor de sollicitatie bij de krant zijn kenmerkend voor Mann.

Het is afwachten of de resterende afleveringen deze sfeer weten vast te houden, want Mann heeft enkel de pilot aflevering geregisseerd, al bepaalt deze meestal het visuele palet en de stijl. Manns hand was ook zeer herkenbaar in zijn eerdere series (naast Miami Vice ook Crime Story en Luck), ondanks dat hij daar weinig of helemaal niets van regisseerde. Zijn pilot smaakt aldus naar meer, hoewel er nog niet veel 'vice' in te zien is. Maar de openings- en slotscènes beloven dat we met Jake diep in de wereld van de yakuza gaan duiken, dus ook dat zal nog wel komen.

Tokyo Vice is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 loeispannende series om op Netflix te kijken
Series / Featured

3 loeispannende series om op Netflix te kijken

Zin in een spannende serie? Misschien zijn dit drie series die je kunt gaan kijken.

Er staan heel wat series op Netflix, van komedies tot horrorseries. Hieronder zie je drie uiteenlopende series die toch zeer spannend zijn. Nog niet gezien? Zet ze op je watchlist.

Taboo | Kijk nu | 1 seizoen
Een lang dood gewaande avonturier keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te wreken. Hij krijgt echter te maken met de Oost-Indische Compagnie. Een Britse dramaserie met rollen voor Tom Hardy, Oona Chaplin, Jessie Buckley, Leo Bill, Jonathan Pryce en Stephen Graham.



Stranger Things | Kijk nu | 3 seizoenen
Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Het uitkijken is naar seizoen vier dat op 27 mei start.



Midnight Mass | Kijk nu | miniserie
Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee. Een nieuwere horrorserie van Mike Flanagan met rollen voor Kate Siegel, Zach Gilford, Hamish Linklater, Henry Thomas en Kristin Lehman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Openlijk homoseksuele held Aqualad krijgt serie
Series / Nieuws

Openlijk homoseksuele held Aqualad krijgt serie

HBO Max en Charlize Theron maken een DC-serie op gay superheld.

Het is bevestigd dat HBO Max doorgaat met een serie gebaseerd op You Brought Me the Ocean, een graphic novel die het verhaal vertelt van de homoseksuele Aqualad genaamd Jake Hyde.

Variety meldt dat HBO Max een Aqualad-tv-serie ontwikkelt op basis van de graphic novel voor jong volwassenen, You Brought Me the Ocean. De dramedy wordt gebaseerd op het verhaal van Alex Sanchez en Jul Maroh over Jackson "Jake" Hyde, een homoseksuele tiener die in New Mexico woont.

Zijn hele leven heeft Jake een vreemde aantrekkingskracht gehad tot het water en verlangt hij ernaar om zijn woestijnomgeving te ontvluchten voor de oceaan. Terwijl hij zijn mogelijkeden verkent, waaronder ademen onder water en het beheersen van water, wordt hij ook verliefd op zijn klasgenoot, leider van de zwemclub Kenny Liu van de middelbare school.

Aqualad wordt Aquaman in de strips
Deze versie van Aqualad debuteerde voor het eerst in de animatieserie Young Justice en werd gemaakt door Brandon Vietti, Greg Weisman en Phil Bourassa. The Walking Dead-ster Khary Payton sprak de held in en hij debuteerde rond dezelfde tijd in de stripboeken in Brightest Day #4.

Daar werd hij Kaldur'ahm genoemd en onthuld als de zoon van Black Manta voordat hij de nieuwe Aquaman werd.

Charlize Theron zou een van de producenten zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komst Walter White naar 'Better Call Saul' nu of nooit
Series / Nieuws

Komst Walter White naar 'Better Call Saul' nu of nooit

Keert Bryan Cranston terug naar de Breaking Bad-wereld in seizoen zes van Better Call Saul?

Na toch een flinke tijd wachten is het over ruim een week tijd voor het laatste seizoen van de Breaking Bad-spinoff Better Call Saul. In het seizoen zien we hoe Jimmy McGill definitief Saul Goodman wordt.

De hoofdrol is uiteraard voor Bob Odenkirk die in Breaking Bad de advocaat wordt van Walter White van acteur Bryan Cranston. Fans hopen nog altijd om hem te zien in Better Call Saul.

In gesprek met Variety liet bedenker Peter Gould weten wat de kansen zijn dat Better Call Saul overlapt met de moederserie Breaking Bad. "We komen nu echt bij de Breaking Bad-tijdlijn. Als het ooit gaat gebeuren, dan beginnen deze twee series elkaar nu te kruisen," aldus Gould.

Seizoen zes vanaf 19 april op Netflix
Het eerste deel van seizoen zes start op 19 april en duurt tot 24 mei op Netflix. Op 12 juli keert het zesde seizoen terug voor de laatste reeks afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijke horrorkomedie 'The Baby' krijgt schokkende beelden
Series / Trailer

Opmerkelijke horrorkomedie 'The Baby' krijgt schokkende beelden

The Baby verschijnt binnenkort op de streamingdienst HBO Max. Hieronder de trailer.

Een komedie? Ja, maar wel een bijzonder vreemde. Binnenkort verschijnt de serie The Baby op de streamingdienst HBO Max en hieronder kun je kijken naar de volledige trailer die recent verscheen.

Volgens de dienst mixt De nieuwe miniserie horror en komedie in een surrealistische studie over het moederschap. Er zijn rollen voor onder meer Michelle de Swarte, Amira Ghazalla, Amber Grappy, Genesis Lynea, Sophie Reid en Tanya Reynolds.

Ze wil geen baby. De baby wil haar
Als de 38-jarige Natasha zomaar een baby krijgt, stort haar gemakkelijke leven in een klap in. De controlerende en manipulatieve baby met gewelddadige krachten verandert Natasha's leven in een werkelijke horrorshow.

De grote vraag is waar de baby vandaan komt? Wat wil 'het'? Hoe ver zal Natasha gaan om haar leven weer terug te krijgen? Het is duidelijk: ze wil geen baby, de baby wil haar.

vanaf 24 april kun je starten aan de serie van acht afleveringen, zoals aangegeven op HBO Max. Hieronder de trailer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van Netflix zou een grootse prequelreeks krijgen
Series / Nieuws

Topserie van Netflix zou een grootse prequelreeks krijgen

De Britse koninklijke dramaserie The Crown zou een prequel van 3 tot 5 seizoenen krijgen.

Left Bank Pictures en Netflix zijn eerste gesprekken begonnen voor een prequel van de Britse koninklijke dramaserie The Crown. Dit meldt de overigens niet altijd even betrouwbare Britse tabloid The Daily Mail.

De prequel zou beginnen met de dood van koningin Victoria in 1901 en zou leiden tot waar The Crown begon met het huwelijk van koningin Elizabeth II in 1947.

Peter Morgan, de maker van The Crown, zou ook de prequel schrijven, die drie tot vijf seizoenen zou moeten gaan duren. De reeks zou het bewind van Edward VII (1901-10), George V (1910-36), Edward VIII (1936) en George VI (1936-52) omvatten.

Eerst nog twee seizoenen van de moederserie
Hoewel er naar verluidt gepraat is, is de prequel niet in ontwikkeling en heeft deze ook geen groen licht gekregen. Het vijfde seizoen van The Crown ligt momenteel op schema om in november in première te gaan, terwijl het zesde en laatste seizoen in augustus in productie gaat.

De vier reeds verschenen seizoenen van The Crown kun je uiteraard gewoon op Netflix kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-actrice tekent meteen voor terugkeer
Series / Nieuws

Netflix-actrice tekent meteen voor terugkeer

Chilling Adventures of Sabrina zou zomaar Kiernan Shipka terug kunnen brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sabrina-fans zullen blij zijn. Na een abrupt einde van de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina kwam er een crossover met Riverdale, waarin we het personage toch weer even konden zien. Maar er is nog leuker nieuws.

Actrice Kiernan Shipka liet namelijk tijdens een interview met de site ComicBook.com weten dat ze met alle plezier nog veel vaker terugkeert als Sabrina Spellman.

Chilling Adventures of Sabrina
"Ik hou van Sabrina en ik zal altijd de kans grijpen om weer die rol te mogen spelen," aldus Shipka tegenover ComicBook.

"Het voelt ook niet alsof ik dit boek volledig heb gesloten. Ik hou van haar en ze is zo'n belangrijk deel van mijn leven. In de nabije toekomst zou ik zeker geen kans afwijzen om haar weer te spelen."

Chilling Adventures of Sabrina duurde vier seizoenen op Netflix en is een hervertelling van de Archie-comics met dezelfde titel en is ontwikkeld door Roberto Aguirre-Sacasa.

Er is trouwens nog hoop voor de fans. Aguirra-Sacasa ontwikkelde al een comic die de draad na het einde van de serie oppikt, en een cartoon genaamd The Occult World of Sabrina. Ook hoopt hij op een live-action film en een terugkeer van de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Yellowstone' trekt mogelijk hele grote naam
Series / Nieuws

Hitserie 'Yellowstone' trekt mogelijk hele grote naam

Michael Bay staat er voor open om een aflevering van de gigantische serie Yellowstone te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Filmregisseur Michael Bay wil graag een aflevering van de serie Yellowstone regisseren. Hij zou het leuk vinden om te kunnen spelen met die 'wereld'.

Bay staat natuurlijk bekend als de regisseur van heel wat grootse blockbusters. De meest recente draait sinds deze week in de bioscoop en heet Ambulance. Als het aan Bay ligt, brengt hij zijn stijl ook naar televisie en dan specifiek de serie Yellowstone.

Yellowstone
Yellowstone wordt gemaakt door Taylor Sheridan, die elke aflevering schrijft en er heel veel geregisseerd heeft. De serie leidde al tot een spin-off: 1883 met een hoofdrol voor Sam Elliott en krijgt spin-offs die 1932 en 6666 heten.

In een interview vertelde Bay dat hij het leuk zou vinden om een paar afleveringen van de westernserie Yellowstone te maken. Hij houdt ervan om een wereld te bouwen voor zijn films, maar dit zou daardoor juist een leuke uitdaging kunnen zijn.

"Weet je, ik zou niet iets willen maken als Star Wars 5. Want de grootste en zwaarste uitdaging voor een regisseur is om de wereld te bouwen. En daar hou ik echt van. Maar Yellowstone regisseren zou leuk kunnen zijn. De paarden, de Stetson-hoeden en het prachtige landschap. Het is een heerlijke serie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+-serie doet iets baanbrekends
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie doet iets baanbrekends

Willow heeft een transgender actrice gecast in het eerste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lucasfilm heeft de eerste openlijk transgender actrice, Talisa Garcia, gecast in de aankomende Willow-serie.

De Willow-serie dient als vervolg op de oorspronkelijke film die in 1988 werd uitgebracht in de bioscoop en wordt gemaakt voor op streamingdienst Disney+. De boel werd ooit bedacht door George Lucas en regisseur was Ron Howard. Warwick Davis had de hoofdrol en was te zien als Willow Ufgood.

Willow
Willow draaide om de boer uit de titel, een aspirant-tovenaar, die een onschuldig kind probeert te beschermen tegen een tirannieke koningin.

Willow kreeg al een reeks vervolgen, Chronicles of the Shadow War, boeken die werden geschreven door Chris Claremont. Sinds 2012 wordt gesproken over een vervolgserie die DIsney wel eens zou willen maken.

Dat blijkt dus het geval te zijn, want Willow krijgt een serie. En nu dus met een opvallende actrice. De Willow-serie heeft nog geen plotsynopsis.

De opnames werden trouwens al best een tijd geleden afgerond door Lucasfilm en Disney, dus de post-productie is in volle gang.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-acteur niet blij over 'Picard'
Series / Nieuws

'Star Trek'-acteur niet blij over 'Picard'

Will Wheaton had echt wel terug willen keren voor meer Star Trek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Will Wheaton reageert op het recente nieuws dat Star Trek: Picard seizoen 3 een grote Next Generation reünie lijkt te bevatten. Eentje waar zijn personage Wesley Crusher geen onderdeel van uitmaakt.

Star Trek: Picard is nu bezig met zijn tweede seizoen. We zijn inmiddels toe aan aflevering 6 van de tien. Daarin zien we onder meer TNG-personages als Q (John De Lancie) en Guinan (Whoopi Goldberg). De grootste crossover laat echter nog even op zich wachten.

Star Trek: Picard-crossover
Seizoen 3 van Star Trek: Picard lijkt bijna de hele cast van TNG te bevatten. Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis en Brent Spiner hebben namelijk allemaal een significante rol!

Dat werd goed ontvangen door fans. Maar velen zagen dat er iets ontbrak in de aankondiging, namelijk Wheaton die Wesley Crusher speelde in de serie en vier seizoenen lang een vaste aanwezige was.

"Ik deel jullie verdriet, om mijn eigen redenen, maar focus mij vooral op hoe bijzonder het is dat ik kan zien hoe mijn familie weer bij elkaar komt en dat ik daar met hen over kan praten in de ready room", aldus Wheaton.

Star Trek: Picard seizoen 3 zie je volgend jaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' gaat een grens over in seizoen 3
Series / Nieuws

'The Boys' gaat een grens over in seizoen 3

The Boys van Prime Video gaat heerlijk de grenzen opzoeken in het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het aftellen is begonnen. Binnenkort kunnen we meer van The Boys verwachten op streamingdienst Prime Video. De serie gaat op 3 juni van start met drie nieuwe afleveringen en voegt er dan wekelijks een nieuwe toe aan het aanbod van de streamingdienst.

De derde reeks afleveringen van The Boys lijkt de gigantische hype wel met vertrouwen tegemoet te kunnen treden. De serie lijkt namelijk behoorlijk goed en weer opvallend te worden, zoals fans enorm zitten te hopen natuurlijk.

The Boys
Opvallend genoeg horen we nu dat The Boys de grenzen gaat verleggen. Dat komt volgens acteur Karl Urban, die daarover sprak met Entertainment Weekly, door de insteek van het seizoen en de superkrachten die zijn personage Butcher krijgt.

"Dat is het dilemma. Wordt Butcher een superheld of een superschurk," begon Urban.

"Om het monster te verslaan, word je dan het monster? Ik denk dat het coolste aan dit seizoen is dat elk personage die keuze krijgt. Hoe ver zijn ze bereid om te gaan? Welke grens gaan ze overschrijden om te bereiken wat ze willen bereiken? Voor alle personages maakt dat er grote conflicten spelen en het is leuk om te zien wie aan welke kant eindigt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde veel, heel veel series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde veel, heel veel series nieuw toe

Check hier het complete overzicht met alle content die Disney+ toevoegde deze week.

Zoals je van ons gewend bent, zetten we deze zaterdag weer alle nieuwe content van Disney+ op een rij. Zet je maar schrap, want het is veel!

NIEUWE SERIES
Terapia Alternativa (seizoen 1): Selva is een excentrieke relatietherapeut die naam heeft gemaakt met haar onorthodoxe sessies. Maar Selva's carrière stuit op een obstakel wanneer ze het opneemt tegen Elí­as en Malena, een jong stel dat op zoek is naar advies over hoe ze uit elkaar kunnen gaan.

Single Drunk Female (seizoen 1): Een openbaar aanklager dwingt de 20-jarige alcoholist Sam om terug te gaan naar haar ouderlijk huis met haar overbezorgde moeder Carol. Omringd door alle triggers die haar aan het drinken hebben gebracht, probeert Sam om haar slechtste zelf te overwinnen om haar beste zelf te ontdekken. Althans, een soort van.

Man in the Arena: Tom Brady (seizoen 1): Tom Brady deelt een persoonlijk verslag van zijn 10 Super Bowl-optredens en bespreekt de mijlpalen van zijn carrière door elke overwinning en nederlaag te onderzoeken.

Lawless Ocean: Lawless Oceans draait om het onderzoek naar een moord op zee, en hoe maritieme misdrijven op zee gepleegd worden. Van drugs tot piraterij, alles komt voorbij.

I Didn't Do It (seizoen 1 en 2): Een groep tienervrienden deelt en praat over hun avonturen die uit de hand zijn gelopen. Lindy en haar tweelingbroer Logan redden de groep vaak met hun snelle denken en zelfvertrouwen.

Brickleberry (seizoen 1-3): Een bonte verzameling rangers staan samen in voor het algemene beheer van het Brickleberry natuurpark. Orde, netheid en het algemene welzijn van de natuur en de bewoners staan voorop. Wanneer het natuurpark door wanbeheer gesloten dreigt te worden, arriveert een nieuwe ranger. Hij moet het zootje ongeregeld onder controle zien te krijgen om samen het park van de ondergang te redden. Dit gaat echter alles behalve van een leien dakje. Het team blijkt nogal eigenzinnig te zijn.

Blood & Oil (seizoen 1): Billy en Cody Lefever dromen van een nieuw leven buiten de kaders van de arbeidersklasse waarin ze zich bevinden. Ze verhuizen naar "The Bakken" in North Dakota, een groeiperiode na de grootste olie-ontdekking in de Amerikaanse geschiedenis.

Beyond Magic with DMC (seizoen 1): Goochelaar Drummond Money-Coutts reist door verschillende internationale bestemmingen om zijn meesterschap te demonstreren door middel van kaartspelen, bedrog en magie.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Walking Dead (S11E15)
This Is Us (S06E06)
9-1-1: Lone Star (S03E01)
The Proud Family: Louder and Prouder (S01E08)
Queens (S01E13)
Our Kind of People (S01E08)
Moon Knight (S01E02)
Mixed-ish (S02E13)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegde weer meer dan 10 series nieuw toe: dit zijn ze
Series / Nieuws

HBO Max voegde weer meer dan 10 series nieuw toe: dit zijn ze

Het was weer een mooie week voor abonnees die HBO Max hebben.

Elke zaterdag zetten we de nieuwe toevoegingen aan het aanbod van streamingdienst HBO Max voor je op een rij. Vorige week al viel op hoeveel series er nieuw zijn in het aanbod.

Ook deze week groeide dat weer behoorlijk, met tien nieuwe afleveringen van series en twee televisieseries die debuteerden, of gewoon een nieuw seizoen lanceerden. We zetten de nieuwe content voor je op een rij.

NIEUWE SERIES
The Invisible Pilot (seizoen 1): Een karakterstudie en het verhaal van hoe Gary Betzner, een stille, hardwerkende vader, zijn dood in scène zette, zijn naam veranderde, door de CIA werd gerekruteerd en de klokkenluider werd in de Iran-Contra-affaire rond Reagan.

Jellystone! (seizoen 1): Jellystone, wat zich afspeelt in een dorpje met dezelfde naam, volgt een groep Hanna-Barberafiguren terwijl ze leven, werken, spelen en (wat vaak voorkomt) het dorp vernietigen op een rare manier.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (S01E05)
Teletubbies (S01E27)
The Thaw (S01E03 en S01E04)
The Informant (S01E03)
Ruxx (S01E07)
One True Singer (S01E03)
Game Theory with Bomani Jones (S01E04)
Minx (S01E07 en S01E08)
Julia (S01E04)
Kung Fu (S02E05)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.