search

Ons nieuws van zaterdag 29 februari 2020

3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan
Series / Featured

3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

Deze series op Netflix wil je niet missen! Het zijn dikke vette aanraders.

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Vikings (5 seizoenen)
Deze historische dramaserie van zender History debuteerde in 2013 en bestaat ondertussen uit vijf en een half seizoen. De laatste tien afleveringen van seizoen zes ronden de serie ook gelijk af. Daarna is de serie dus prima bingbaar.

In Vikings wil Ragnar, die maar al te graag de Vikings wil aanvoeren, samen met zijn ambitieuze broer Rollo en zijn trouwe vrouw Lagertha zijn voorbestemde rol als ontdekker en veroveraar vervullen. Maar terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken aan de andere kant van de oceaan leidt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem.



Outlander (4 seizoenen)
Deze historische dramaserie van de zender Starz verscheen voor het eerst in 2014 en in mei wordt het vijfde seizoen afgerond die inleidend zal zijn voor een zesde seizoen. In Outlander volgen we het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743.

Ze komt terecht in een onbekende en levensbedreigende wereld. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser - een moedige en charmante jonge Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen.



Suits (7 seizoenen)
In Suits, gestart in 2011, neemt bedrijfsjurist Harvey Specter een groot risico door de geniale maar ongemotiveerde Mike Ross aan te nemen als z'n nieuwe compagnon. Het enige probleem is dat Mike geen rechtendiploma heeft.

Hij heeft echter wel een enorm grote kennisschat en een buitengewoon goed geheugen, waardoor hij een briljant advocaat blijkt te zijn. Mike en Harvey houden Mike's gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vesemir is gevonden voor 'The Witcher'!
Series / Nieuws

Vesemir is gevonden voor 'The Witcher'!

Henry Cavill (Geralt of Rivia) weet nu wie Vesemir gaat spelen in het tweede seizoen van The Witcher.

De opnames voor Netflix' The Witcher zijn ondertussen gestart om begin 2021 te kunnen verschijnen. Recent werden al heel wat nieuwe namen onthuld voor het tweede seizoen en nu is duidelijk wie de rol gaat spelen van het personage Vesemir.

Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat Kim Bodnia, bekend uit series als The Bridge en Killing Eve de rol gaat invullen. Het geliefde personage is de mentor en het vaderfiguur van Geralt of Rivia, de rol van Henry Cavill.

Kim Bodnia als Vesemir
Vesemir wordt de oudste en meest ervaren witcher in de serie. Hij is een overlevende van het bloedbad in Kaer Morhen, dat de heksen bijna uitroeide. Vesemir beschermt de overgebleven witchers.

Recent sloot de bekendere naam Kristofer Hivju (Game of Thrones) zich nog aan. Hij speelt Nivellen. De regisseurs voor de verschillende aflevering zijn ook onthuld, met Stephen Surjik (Daredevil, The Punisher) voor aflevering 1 en 2, Sarah O'Gorman (Cursed; Jamestown) maakt 3 en 4, Ed Bazalgette (The Last Kingdom; Doctor Who) 5 en 8 en Geeta Patel (Meet the Patels; Marvel's Runaways) regisseert episodes 6 en 7.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog meer zombies op TV via klassieker 'Day of the Dead'
Series / Nieuws

Nog meer zombies op TV via klassieker 'Day of the Dead'

George A. Romero's Day of the Dead wordt ontwikkeld als een tv-serie.

Na televisieseries als The Walking Dead, iZombie en Z Nation kunnen de fans van zombies zich opmaken voor een serie gebaseerd op de bekende zombieklassieker Day of the Dead uit 1985 van George A. Romero.

Volgens SyFy Wire heeft de zender SyFy gelijk een eerste seizoen besteld met tien afleveringen. Het verhaal zal zich richten op een groep van zes vreemden die proberen te overleven tijdens de eerste 24 uur van een enorme zombie-invasie.

Day of the Dead
Cartel Entertainment en SyFy werken samen aan de serie. Cartel maakte eerder de serie Creepshow, ook een verfilming van de in 2017 overleden George A. Romero. In de film Day of the Dead waren er al snel veel meer zombies dan mensen, met een verhouding van 400.000 tot één.

Verdere details zijn nog onbekend. De cast zal ongetwijfeld komende maanden duidelijk worden en de kans bestaat de het eerste seizoen nog dit jaar verschijnt, anders begin 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze nieuwe series verschenen deze week op Netflix

Ook deze week verschenen er terug enkele nieuwe series op Netflix, je ontdekt ze in dit artikel!

Zoals elke week zijn er ook deze week terug enkele nieuwe series op Netflix verschenen. Wij zetten ze op deze pagina graag even voor je op een rijtje.

Better Call Saul (seizoen 5)
Op maandag 24 februari 2020 verscheen op Netflix de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Better Call Saul. De tweede aflevering volgde amper één dag later. De overige afleveringen van het vijfde seizoen zullen gaan verschijnen op 3, 10, 17 en uiteindelijk 24 maart. Het vijfde seizoen is het voorlaatste seizoen van de reeks.



I Am Not Okay With This
Op 26 februari 2020 verscheen op de streamingdienst Netflix ook de gloednieuwe Netflix-serie I Am Not Okay With This. Heel wat mensen hebben uitgekeken naar de komst van deze nieuwe serie, niet in het minst omdat ze afkomstig is van de makers van The End of the F***ing World en Stranger Things. De ontroerende evenals oprechte kijk op het toch wel harde leven van een tienermeisje kan er zomaar voor zorgen dat dit een nieuwe tienerreeks wordt die potten gaat breken.



Altered Carbon (seizoen 2)
Het eerste seizoen van Altered Carbon kon rekenen op een uitstekende ontvangst. Heel wat fans keken dan ook met smart uit naar de komst van het vervolg. Dat wachten is nu voorbij. Op donderdag 27 februari 2020 verscheen namelijk het tweede seizoen op Netflix.



Formula 1: Drive to Survive (seizoen 2)
Ook fans van Formule 1 kunnen zich klaar gaan maken voor een bingewatch weekend! Op vrijdag 28 februari 2020 verscheen namelijk het tweede seizoen van de populaire serie Formula 1: Drive to Survive op Netflix. Het tweede seizoen belooft nog beter te worden dan het eerste. Dit niet in het minst omdat zowel Ferrari als Mercedes nu wel van de partij zijn!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alison Brie ontkent 'She-Hulk' geruchten
Series / Nieuws

Alison Brie ontkent 'She-Hulk' geruchten

De actrice uit GLOW en Community weet helemaal nergens van!

Tijdens haar opwachting afgelopen week bij The Late Late Show with James Corden werd Alison Brie (GLOW, Community) gevraagd naar de geruchten over haar mogelijke rolals She-Hulk in de gelijknamige serie voor Disney+. De actrice leek nergens van te weten.

Lees ook: Wordt deze actrice Marvels 'She-Hulk'?

Een paar dagen terug werd er een castingoproep gedaan voor de rol van Jennifer Walters, alias She-Hulk. Het personage werd omschreven als een 'Alison Brie-type'. Dit leidde logischerwijs tot de conclusive dat Brie de voornaamste kandidaat is voor de rol. Brie zei er in haar commentaar het volgende over:

"Ik werd wakker met een reeks Instagram-posts met foto's van mijzelf naast She-Hulk. Super cool. Toen ik het citaat las over het 'Alison Brie-type' vond ik dat erg leuk. Ik heb namelijk jarenlang auditie moeten doen voor het 'Anne Hathaway-type' en het 'Zooey Deschanel-type'. Het is fijn om mijn eigen type te kunnen zijn. Ik heb Marvel echter helemaal niet gesproken, maar vind de rol… interessant."

She-Hulk wordt ergens in 2021 verwacht op Disney+.

Lees ook: 'She-Hulk' heeft rol voor... de Hulk!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reverse Flash keert waarschijnlijk terug in 'The Flash'
Series / Nieuws

Reverse Flash keert waarschijnlijk terug in 'The Flash'

Gaaf! The CW brengt weer een tof personage naar zijn Arrowverse-serie.

Barry Allen heeft het tot nu toe niet gemakkelijk gehad in The Flash. En voorlopig gaat dat niet verbeteren. In dit zesde seizoen gaat de aartsvijand van de Scarlet Speedster terugkeren. Reverse-Flash bleek in de finale van het vijfde seizoen nog springlevend te zijn en hij kreeg een rol in Crisis on Infinite Earth. Dachten we althans, want dat laatste gebeurde niet.

Maar de meest recente aflevering van de serie beloofde dat Eobard Thawne op weg is naar Central City om voor de nodige chaos te zorgen. De afgelopen afleveringen had Nash Wells visioenen van Harrison Wells uit Earth-2. Dat leek onmogelijk, want we hoorden dat Nash de enige Wells zou zijn die de Crisis overleefde. Maar aflevering 13 toonde weer meer versies van Wells.

Lees ook: Bekende schurk terug in 'The Flash'

Grote hint
Aflevering 13, Grodd Friended Me, toonde de grootste hint tot nu toe. In een hal buiten het kantoor van Central City Citizen, wordt Nash bezocht door een echo van Sherloque Wells, die hem waarschuwt dat "hij eraan komt". Daarop gloeien de ogen van Sherloque in het rood en zien we zijn vorm langzaamaan vibreren. Dat is een forse hint in de richting van het personage, want zo kennen we hem van eerdere afleveringen.

Lees ook: Wally West terug voor cruciale aflevering 'The Flash'

Het is nu dus wachten op het moment dat we hem ook echt te zien krijgen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Lucifer'!
Series / Nieuws

Heel goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Lucifer'!

De serie krijgt bijna zeker een zesde seizoen! Dat hadden we niet helemaal meer verwacht.

Fans van televisieserie Lucifer maken constant onzekere tijden door. Nadat de serie tijdens zijn derde seizoen door FOX geannuleerd werd, pikte Netflix de boel op voor een vierde seizoen. Niet lang daarna werd besloten ook een "vijfde en laatste" seizoen te bestellen. En nu wordt er gesproken over een zesde seizoen.

TV Line heeft nu een belangrijke update ten aanzien van dat mogelijke nieuwe seizoen. Een fan vroeg of er nog updates waren, waarop de site kon onthullen dat de gesprekken tussen Warner Bros. Television en Netflix nog in volle gang zijn. "Maar alle partijen zijn optimistisch over de mogelijke nieuwe deal die er komt".

Lees ook: Hartverscheurend einde voor 'Lucifer' op komst

Hoeveel afleveringen?
De gedachte is naar het schijnt dat er straks tussen de 10 en 13 nieuwe afleveringen komen. Tegelijk kan het ook zijn dat dit uiteindelijk hoger uitvalt. Seizoen 5 zou immers ook maar 10 afleveringen krijgen en krijgt er nu 16. En die worden in twee delen van 8 per stuk uitgebracht. Als Lucifer terugkeert voor een zesde seizoen, is de serie in elk geval een lang leven beschoren; even lang op Netflix als op FOX.

Lees ook: Goed nieuws voor de fans! 'Lucifer' krijgt mogelijk 6e seizoen

Het vijfde seizoen heeft een rol voor god, een rol voor Eve die terugkeert. Voor de schrijvers zal het daarmee niet gemakkelijk worden om dit met een volgend seizoen te overtreffen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenslag voor Marvel-serie 'Moon Knight'
Series / Nieuws

Tegenslag voor Marvel-serie 'Moon Knight'

Het gaat niet zo lekker achter de schermen bij de serie, en dus zijn de opnames een beetje uitgesteld.

Heel wat Marvel-fans kijken reikhalzend uit naar Moon Knight. Dat project voor Disney+ moet in 2021 te zien zijn op de streamingdienst. Maar of dat gehaald wordt, is de vraag. De opnames zijn namelijk uitgesteld naar half november. Dan gaan de camera's rollen in de Pinewood Studios.

Oorspronkelijk zouden de opnames in augustus al van start gaan. De bedoeling was om de camera's te laten draaien in de Pinewood Studios UK, maar dat is dus verplaatst naar Atlanta. Dat past wel, want andere Disney+-series als Loki, WandaVision en The Falcon and Winter Soldier worden daar ook opgenomen. Waarom de opnames uitgesteld zijn of verplaatst is echter door Disney niet bevestigd.

Lees ook: Marvel-serie 'Moon Knight' krijgt hulp van 'The Witcher'-scenarist

Veel vragen
Er zijn nog veel vragen rond de serie. We weten dat Beau DeMayo zich nu bij het schrijversteam heeft gevoegd en mee moet kijken naar het verhaal. Wat het verhaal wordt is niet duidelijk, dus we weten ook niet tegen welke schurken Marc Spector het in de serie op moet nemen. Wel is duidelijk dat hij een grote rol krijgt in de toekomst van het Marvel Cinematic Universe en ook een oversteek zal maken naar de MCU-films.

Lees ook: Opnames nieuwe Marvel-serie 'Moon Knight' gaan snel van start

Moon Knight is het alter ego van Marc Spector. Hij was een CIA-agent, die bijna gedood wordt door terrorist Bushman. De Maangod Khonshu redt zijn leven. Nadat hij de Bushman verslaat, wordt Marc de Moon Knight.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een forse tegenslag voor de 'Lizzie McGuire'-reboot van Disney+
Series / Nieuws

Nog een forse tegenslag voor de 'Lizzie McGuire'-reboot van Disney+

Disney+ weet maar niet goed de toon te vinden die het beste past bij de serie.

Fans van Lizzie McGuire zijn niet blij. De serie zou terugkeren op Disney+, maar liep recent tegen een flinke hobbel aan. En die is nog niet overkomen. Nadat er twee afleveringen waren opgenomen, werden de opnames stilgelegd en moest de cast voorlopig terug naar huis keren.

Bedenker en maker Terri Minsky spreekt nu voor het eerst over wat er aan de hand is. Zij liet weten dat ze heel trots is op de twee afleveringen die er nu liggen. "Hilary begrijpt Lizzie McGuire heel erg goed en weet ook precies wat er getoond moet worden van haar op haar 30ste. Dat is geweldig om te bekijken en ik zou willen dat je die serie te zien zal krijgen."

Lees ook: Forse problemen voor Disney+ revival 'Lizzie McGuire'

Helaas niet
Helaas is dat niet mogelijk. "Wat ik geweldig zou vinden, is dat de serie bijvoorbeeld naar Hulu gaat en dat we daar een serie kunnen maken zoals we dat voor ogen hebben." Dat is echter niet mogelijk, want de serie is voor Disney+ bedoeld en dat betekent dat de serie een wat meer familievriendelijk verhaal moet vertellen dan de intentie is van Minsky en haar cast. En dus vertrok zij.

Disney heeft nu de opnames stilgelegd voor "creatieve herontwikkeling" van het verhaal. De bedoeling is dat het leven van Lizzy wat minder zwaar is als ze dertig is en dat we allemaal een wat vrolijker geheel te zien krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Star Trek: Picard' zo duister en gewelddadig is
Series / Nieuws

Waarom 'Star Trek: Picard' zo duister en gewelddadig is

Het past natuurlijk niet helemaal bij de visie van Gene Roddenberry.

Als er één ding opvalt aan Star Trek: Picard, is het wel dat de serie duister en gewelddadig is. Vooral de vijfde aflevering, Stardust City Rag, blinkt uit in geweld. Een van de fans klaagde daarover bij showrunner Michael Chabon. Het geweld zou excessief zijn en helemaal niet passen bij de visie die in de franchise zit van vrede en voorspoed.

Maar de producent schreef vervolgens een uitgebreide reactie, waarin hij uitlegt waarom dit wel degelijk past en waarom het ook een erg bewuste keuze was geweest. "Ik sta niet zonder enige ambiguïteit tegenover het geweld. Dit keuze is niet lichtvaardig gemaakt, maar echt een gezamenlijke keuze die voortkwam uit goede gesprekken van de makers."

Lees ook: 'Star Trek: Picard' was onder Gene Roddenberry niet mogelijk

Niet zomaar
"Ik kan je verzekeren dat het geweld er niet in zit 'omdat het kan', of omdat we het proberen 'er zoveel mogelijk in te proppen'. Mijn partners hebben allemaal hun eigen redenen om dit in het verhaal te plaatsen," aldus Chabon. "Voor mij komt het hierop neer: er is altijd geweld (en soms zelfs marteling) getoond in Star Trek. Soms is het geweld impliciet geweest, soms expliciet."

Lees ook: Eindelijk: de nieuwe kapitein van de Enterprise is onthuld!

Volgens Chabon komt dat voort uit de menselijke natuur en wordt die weerspiegeld in de franchise. "Geweld is vaak het narratief. De bron. De motor. De vraag of er te veel in zit of niet, is een kwestie van smaak."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.