search

Ons nieuws van donderdag 3 december 2020

Bevestigd: 'Bumblebee'-actrice is de nieuwe Hawkeye
Series / Nieuws

Bevestigd: 'Bumblebee'-actrice is de nieuwe Hawkeye

Kate Bishop is nu definitief gecast in de Marvel-serie Hawkeye van Disney+.

Net als in de comics worden de grootste helden uit het Marvel Cinematic Universe vervangen door andere personages. In het geval van Hawkeye (Jeremy Renner) zal dat Kate Bishop zijn. En nu is eindelijk definitief duidelijk welke actrice dit personage speelt.

In de Marvel-serie Hawkeye waarvoor de camera's ondertussen draaien zal niemand minder dan Hailee Steinfeld (Dickinson, Bumblebee) definitief de rol gaan invullen. Eerder deze week hintte ze al naar haar aandeel.

Via foto's en een video vanaf de set in Brooklyn in New York wordt duidelijk dat Steinfeld de rol van Bishop speelt in de serie van Disney+, die in 2021 of 2022 moet verschijnen. De beelden verschenen via Murphy's Multiverse.

Lees ook: Jeremy Renner in elkaar geslagen op foto Marvel-serie 'Hawkeye'

Hailee Steinfeld is Kate Bishop
Hieronder zie je foto's en een video waarin we Clint Barton (Renner), Kate Bishop (Steinfeld) en Lucky the Pizza Dog zien. Ze duiken de metro in. Duidelijk is dat Hawkeye het nieuwe Marvel-personage zal opleiden. En de kans is groot dat Bishop zich uiteindelijk aansluit bij de Young Avengers.

Naar verluidt zou Ant-Man 3 de film zijn die de Young Avengers gaat introduceren. De serie Hawkeye verschijnt echter eerder en is dus de introductie van Steinfelds Bishop.

Lees ook: Hailee Steinfeld (Bumblebee) bevestigt eindelijk rol in Marvel-serie 'Hawkeye'

Tweet verwijderd

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer korte aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Zeer korte aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Aankomende aflevering van The Mandalorian zou de kortste tot op heden zijn in seizoen 2.

Morgen staat alweer de veertiende aflevering van The Mandalorian op het programma. Het is de zesde in het tweede seizoen. Nu blijkt dat deze aflevering zomaar een van de kortste in de reeks zou kunnen zijn.

Het nieuwe seizoen doet het goed bij de fans aangezien het verhaal weer leuk in elkaar zit en er heel wat verrassende personages opduiken en gave wendingen zijn rond het verhaal van Din Djarin en Grogu.

Korte speelduur Chapter 14
De speelduur van de afleveringen van het nieuwe seizoen blijkt doorgaans langer dan tijdens seizoen één. Zo duurde "Chapter 13: The Jedi" in seizoen 2 nog drie kwartier en de aftrap van het nieuwe seizoen "Chapter 9: The Marshal" vroeg maar liefst 52 minuten van je tijd.

De aankomende aflevering "Chapter 14" zou volgens het Duitse leeftijdsclassificatiebureau FSK slechts 32 minuten gaan duren. En daarmee is het de kortste aflevering in seizoen twee. Alleen aflevering "Chapter 2: The Child" uit seizoen één duurde korter met 30 minuten.

Lees ook: 'Stranger Things' legt het af tegen 'The Mandalorian'

Slotstuk met Moff Gideon?
De laatste drie afleveringen in seizoen twee gaan ons ongetwijfeld meer laten zien van de schurk Moff Gideon (Giancarlo Esposito) die The Child nodig heeft voor zijn leger. Mando gaat op zoek naar een andere Jedi.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Doctor Who'

Er is meer ruimte voor Jack Harkness dan je misschien gedacht zou hebben.

Goed nieuws voor fans van Doctor Who. Acteur John Barrowman keert in het dertiende seizoen van de serie terug, en weet nu bijna zeker dat hij wel meer terug wil keren.

John Barrowman speelt de rol van Captain Jack Harkness en was al bij de 9th Doctor te zien. Hij had altijd een goede band met de Doctor, maar verdween enige tijd uit het beeld. Tot nu dan, want in de komende kerstspecial keert hij terug.

Meer kan!
Barrowman vertelt nu dat hij veel positieve reacties heeft gekregen. Maar ook dat er heel wat fans zijn die liever hadden gehad dat Jacks rol een verrassing was gebleven.

"Ik heb echt ongelofelijk veel reacties gehad. Mensen hebben contact met mij opgenomen en hun feed stond helemaal vol met nieuws over Jack. Maar er is ook een controverse. Er is een groepje mensen die niets wil weten. Een aantal van de Whovians wil echt helemaal verrast worden. Dat begrijp ik heel goed. Maar het is nu iets om naar uit te kijken", aldus Barrowman.

En er kan meer aan zitten te komen. "Ze zouden hem terug kunnen brengen voor meer", aldus Barrowman.

Lees ook: 'Doctor Who'-trailer toont een bijzonder domme Britse Premier

Lees ook: 'Doctor Who' verandert de Daleks: check ze hier
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer verassende wending in 'The Mandalorian'!
Series / Nieuws

Zeer verassende wending in 'The Mandalorian'!

The Mandalorian kwam ineens met een heel nieuwe aanwezige in het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Timothy Zahn, de bedenker van de schurk Grand Admiral Thrawn, wist niet dat de Star Wars-schurk zijn debuut zou maken in Disney+-serie The Mandalorian.

Thrawn blijkt het debuut te maken in de live-action televisieserie, want niemand minder dan Ahsoka Tano is naar hem op zoek. Dat kan het nog heel interessant maken, want in het oude canon is Thrawn een belangrijk personage. Ook speelde hij een belangrijke rol in een van de animatieseries.

Weer terug
"Nee, ik heb niets voor jullie verborgen gehouden," vertelde Zahn desgevraagd op Facebook. "Ik wist en weet echt helemaal niet wat zich afspeelt rond Mandalorian. Sinds het eerste moment dat ik weet dat Ahsoka te zien zal zijn, vragen fans mij dit soort dingen al."

"Dus, wat er aan zit te komen? Jullie weten net zoveel als ik. Maar wat ik zeker weet is dat schrijvers dit soort bommen niet laten vallen, zonder dat er op een gegeven moment een opvolging op komt."

Vrijdag is weer een nieuwe aflevering van The Mandalorian te zien. De serie heeft er nog drie te gaan op moment van schrijven.

Lees ook: Disney+ breekt voor het eerst door in de toplijst met best bekeken series

Lees ook: 'The Mandalorian'-fans lossen groot mysterie op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeelster 'The Crown' is het eens met harde kritiek op de serie
Series / Nieuws

Hoofdrolspeelster 'The Crown' is het eens met harde kritiek op de serie

The Crown-ster Helena Bonham Carter wil ook dat Netflix een waarschuwing toevoegt.

Actrice Helena Bonham Carter is het eens met kritiek op The Crown. De serie van Netflix trekt met het vierde seizoen behoorlijk wat kritiek.

Zo erg zelfs dat kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla reacties op hun sociale media uit hebben geschakeld. Dat komt doordat in het vierde seizoen veel tijd wordt besteed aan de relatie van Charles en Diana. Fans zijn daarom niet heel blij.

Een disclaimer
Wat een Britse minister betreft, moet er daarom een waarschuwing aan de serie toegevoegd worden. Fans leren zo heel snel dat het om fictie gaat en dat ze het allemaal dus niet zo serieus hoeven nemen als ze nu doen.

Dat idee wordt nu dus gesteund door actrice Carter, die Princess Margaret speelde. "Het is een dramaserie. Ik heb heel sterk het gevoel dat wij een morele verantwoordelijkheid hebben om te zeggen: 'Wacht eens even mensen, dit is geen drama-documentaire, we maken een serie. En dat zijn twee verschillende dingen.''"

Het vierde seizoen is sinds november te streamen op Netflix.

Lees ook: Netflix-serie 'The Crown' ligt zwaar onder vuur in Engeland

Lees ook: Camilla en Charles krijgen online veel kritiek sinds 'The Crown'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'Fear the Walking Dead' Madison weer terugbrengen?
Series / Nieuws

Gaat 'Fear the Walking Dead' Madison weer terugbrengen?

Fear the Walking Dead zou zomaar eens Kim Dickens terug kunnen brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Madison is al een hele tijd niet meer te zien geweest in Fear the Walking Dead. Maar Scott Gimple laat weten dat het personage zomaar terug zou kunnen keren.

Madison werd gespeeld door Kim Dickens en al snel neergezet als de protagonist van de televisieserie. Zij leidde haar familie en andere mensen die het einde van de wereld in Los Angeles mee maakten door de zombie-apocalypse.

Is ze dood?
Maar Madison leek te sterven in het vierde seizoen, toen ze de overblijfselen van haar gezin naar een baseballstadion leidde. Daar arriveerde een andere groep, escaleerde de boel en leek het erop dat Madison zichzelf opofferde om de rest te redden.

Sindsdien is altijd aangenomen dat Madison dood was, al weten we het nog altijd niet zeker, omdat we haar nooit hebben zien gaan. Dat biedt kansen.

"Ik geloof dat er niet alleen binnen Fear, maar ook de rest van het Walking Dead-universum, een kans bestaat dat we Madison weer gaan zien. Er zijn veel narratieve kansen om te verkennen en weet je, daar hoort ook bij dat het moet passen en dat is zeker iets waar we naar kijken. Kim Dickens is een heel druk persoon, maar ik geloof wel dat het kan," aldus Gimple.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' bereikt belangrijke mijlpaal

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' bevat weer een crossover met 'The Walking Dead'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt nóg een seizoen 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Er komt nóg een seizoen 'Fear the Walking Dead'

Er komt een zevende seizoen van de AMC-serie die als spin-off dient van The Walking Dead.

Er komt een zevende seizoen voor Fear the Walking Dead. Scott Gimple, baas van de franchise, laat weten dat er nu al geschreven wordt aan het volgende seizoen.

Op dit moment bevindt de televisieserie zich midden in de uitzendingen van het zesde seizoen. Dat seizoen is tot nu toe het best ontvangen in de serie, mede doordat alles flink op z'n kop gezet is en echt anders gedaan wordt dan eerdere seizoenen.

Zevende seizoen
Scott Gimple vertelde aan The Hollywood Reporter dat er inderdaad nu gewerkt wordt aan nieuwe afleveringen. "We zijn er inderdaad mee bezig. Maar het is vreemd. De timing van de verschillende afleveringen is gezien de pandemie heel interessant," aldus Gimple.

De serie zit in elk geval op een gaaf en interessant punt, waarin we gaandeweg meer leren over verschillende personages die zich nu in heel nieuwe situaties bevinden.

Wel is het moeilijk om dit seizoen te schrijven, omdat de serie zich op veel verschillende plekken tegelijk afspeelt, met uiteenlopende verhaallijnen.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' bevat weer een crossover met 'The Walking Dead'!

Lees ook: 'Fear the Walking Dead' bereikt belangrijke mijlpaal
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' seizoen 7: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Flash' seizoen 7: Dit moet je weten

Waar draait het zevende en mogelijk het laatste seizoen van The Flash om?

The Flash gaat in februari 2021 weer verder met zijn zevende seizoen. De druk is groot, want het is nu de voornaamste Arrowverse-serie, en eentje waar alle druk op staat om te laten zien hoe Barry Allen om gaat met zijn nieuwe plek.

Het nieuwe seizoen van de serie zou eigenlijk in oktober beginnen. Dat begin is dus flink uitgesteld vanwege het coronavirus. Volgens showrunner Eric Wallace is dat uitstel de boel alleen maar ten goede gekomen. Er was namelijk ruimte om na te denken over het verhaal van het seizoen.

Lees ook: Het Arrowverse kijken? Doe het dan in deze volgorde

Wie zijn te zien?
Natuurlijk is Grant Gustin in dit nieuwe seizoen weer Barry Allen, a.k.a. The Flash. Ook zien we dit nieuwe seizoen weer een grote rol weggelegd voor Candice Patton als Iris West, en is Danielle Panabaker te zien als Caitlin Snow. Team Flash zou niet compleet zijn zonder Carlos Valdes als Cisco Ramon.

Verder weten we van een ster dat hij sowieso niet terug keert: Hartley Sawyer. Hij werd ontslagen van de serie nadat er berichten van hem op Twitter gevonden werden waarin hij zich negatief uitliet over onder meer mensen met een niet-witte etniciteit, op vrouwen en homo's.

Lees ook: Wanneer gaan 'The Flash', 'Black Lightning', 'Superman & Lois' en 'Batwoman' van start?

Waar gaat het over?
Een andere belangrijke vraag is waar het verhaal over gaat. In dit nieuwe seizoen zien we hoe Barry probeert Eva McCulloch te verslaan. Ook moet hij op zoek naar zijn vermiste vrouw Iris West-Allen.

Centraal in zijn strijd tegen Eva McCulloch staat verder ook de strijd tegen de Mirror Master. Die vormt immers een grote bedreiging en laat iets gruwelijks los op Central City dat er zomaar voor zou kunnen zorgen dat Team Flash straks uit elkaar valt, en dat het huwelijk van Barry en Iris strandt.

Lees ook: Arrowverse-series zouden een film kunnen krijgen

Laatste seizoen?
Hoewel The CW er nog officieel niets over gezegd heeft, weten we van acteur Grant GUstin dat hij niet getekend heeft voor een achtste seizoen. Het zou dus goed kunnen dat dit zomaar het laatste seizoen van de serie is.

Gustin: "We hebben allemaal een contract voor zeven seizoenen, dus wie weet is dit het laatste seizoen." Mocht dat zou zijn, dan is het 23 februari als de serie verder gaat, extra genieten.

Lees ook: Grote aderlating voor het Arrowverse van The CW
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' seizoen 2 gaat een andere kant op
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' seizoen 2 gaat een andere kant op

The Walking Dead: World Beyond wordt niet hetzelfde in het tweede seizoen.

The Walking Dead: World Beyond is nu klaar met zijn eerste seizoen. Dat begon wat traag, maar pikte meer tempo op naarmate de boel vorderde. Vooral de laatste twee afleveringen bevatten veel grote onthullingen.

Volgens showrunner Matt Negrete gaat het tweede seizoen veel meer van dat brengen. "Het tweede seizoen voelt voor ons echt als een heel ander tweede hoofdstuk uit eenzelfde boek," vertelde hij ComicBook.com.

Lees ook: Dit 'The Walking Dead'-personage moet de wereld gaan redden

Nieuwe reeks
"Dat is hoe ik het zie. Voor mij is er een boel waar we naar willen kijken in het tweede seizoen. Op dit moment werk ik samen met de schrijvers aan de finale, aflevering 10 van seizoen 2. En wat we ontdekt hebben, is dat er tal van personages zijn waar we aandacht aan moeten besteden," aldus Negrete.

Lees ook: Gaan we Rick Grimes terugzien in 'The Walking Dead: World Beyond'?

Specifiek betekent dat, dat we onder meer Percy en Will terug gaan zien. "Er zit echt nog veel aan te komen over deze personages, tijdens het tweede seizoen", belooft Negrete.

Het seizoen zal volgend jaar opgenomen worden en is daarna ergens te zien op AMC en in Nederland op streamingdienst Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars The Mandalorian' verslaat 'Stranger Things' als meest populaire serie
Series / Nieuws

Star Wars The Mandalorian' verslaat 'Stranger Things' als meest populaire serie

De populairste grote franchises laat veel Marvel zien, maar de koppositie is voor Mando.

Er zijn vele grote franchises in de entertainment, met onder meer series, films en games. Nu heeft er een groot onderzoek plaatsgevonden naar de populariteit van de allergrootste franchises, met een top 20 als uitkomst.

Het onderzoek werd uitgevoerd door National Research Group (NRG), een wereldwijd bureau voor inzichten en strategie. Sinds januari 2019 werden onder meer 350.000 interviews afgenomen over 700 entertainment franchises.

Volgens Variety was het doel om te achterhalen welke franchises de "meest gedurfde, inspirerende en tot nadenken zettende" franchises zijn. De doelgroep was het Amerikaanse publiek.

Franchise Top 20
Hieronder staat de complete top 20 en daarin staan ook een aantal series. Uiteraard valt meteen op dat de Star Wars-serie The Mandalorian van Disney+ de lijst aanvoert, boven de Netflix-series Stranger Things, The Witcher en Ozark.

Verder zie je geen andere series in de top 20 terug, maar wel heel veel Disney-producties waaronder een flinke reeks Marvel-films.

1. The Mandalorian
2. Avengers
3. Stranger Things
4. John Wick
5. Black Panther

6. Guardians of the Galaxy
7. The Witcher
8. Ozark
9. Spider-Man: Into the Spider-Verse
10. Black Widow

Lees ook: Disney+ breekt voor het eerst door in de toplijst met best bekeken series

11. Deadpool
12. Thor
13. Iron Man
14. Mario Bros.
15. Toy Story

16. Doctor Strange
17. Spider-Man
18. Coco
19. The Lion King
10. Hamilton
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kunnen we de laatste 10 afleveringen van 'Vikings' zien?
Series / Nieuws

Wanneer kunnen we de laatste 10 afleveringen van 'Vikings' zien?

Of gaan die dan snel naar Netflix voor de Nederlandse fans?

De populaire serie Vikings is officieel een serie van de zender History. Velen in Nederland kennen de show waarschijnlijk van Netflix, waarop de eerste vijf seizoenen en het halve zesde seizoen al staan.

Nu hebben History en MGM Television met Amazon een deal gesloten dat de allerlaatste tien afleveringen van de serie te zien zullen zijn via Amazon Prime Video. Vanaf eind 2020 verschijnen deze op de streamingdienst.

Pas ergens in 2021 wordt het tweede deel via de kabelzender History uitgezonden. Een slimme deal weer van Amazon om meer abonnees aan te trekken. Vanaf 30 december start de dienst met het restant van de serie.

Maar wat in Nederland?
"Op 30 december zullen Prime-leden in de VS, het VK, Duitsland, Oostenrijk en Ierland de eersten zijn die het lot van de geliefde personages leren kennen als het epische drama eindigt in de laatste 10 afleveringen," luidt het officiële bericht.

In Nederland staat Vikings dus op Netflix en het is nog onduidelijk hoe we seizoen zes deel twee hier te zien krijgen. In het ergste geval wordt het nog lang wachten, tot na de release op de zender History in de States.

Lees ook: Veldslag in afronding 'Vikings'!

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.