search

Ons nieuws van vrijdag 2 april 2021

Nieuw op Netflix: De misdaadserie 'The Serpent' met een Nederlands tintje
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De misdaadserie 'The Serpent' met een Nederlands tintje

De serie komt van de hand van de regisseur van 'The Missing'...

Geoffrey Ketels
Wie wel te vinden is voor een nieuwe misdaadserie van formaat kan vanaf vandaag, 2 april 2021 de serie The Serpent bekijken op Netflix.

The Serpent vertelt het verhaal van Charles Sobhraj. Hij is een man die tijdens de jaren '70 verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van 20 jonge toeristen uit het Westen. Sobhraj was niet alleen om de misdaden te plegen. Ook zijn vriendin, Marie-Andree Leclerc was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Nederlands tintje
Het is altijd fijn om te weten wanneer een serie over een Nederlands tintje beschikt. Dat geldt zeker voor deze The Serpent. We volgen in deze serie namelijk ook een jonge Nederlandse diplomaat genaamd Herman Kippenberg. Hij komt geheel onverwacht terecht in een web boordevol met niet alleen leugens, maar ook misdaad.

Uiteindelijk zorgt Kippenberg er (onrechtstreeks) voor dat Sobhraj uitgroeit tot één van 's werelds meest gezochte criminelen. Lijkt deze serie jou ook wel wat? Dan kan je ze vanaf vandaag, 2 april 2021 bekijken op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Powerpuff Girls' vindt zijn slechterik
Series / Nieuws

'The Powerpuff Girls' vindt zijn slechterik

We weten nu wie de rol van de grote schurk in de serie gaat spelen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De pilot van Powerpuff van The CW begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat we eerder leerden dat er al drie actrices gevonden waren voor Blossom, Buttercup en Bubbles en Professor Utonium, is nu ook bekend wie de grote slechterik van de pilot is.

Acteur Nicholas Podany blijkt gecast te zijn als Joseph 'Jojo' Mondel Jr., de zoon van de oorspronkelijke schurk Mojo Jojo. Hij is een mens, in tegenstelling tot zijn vader.

Opmerkelijke schurk
Jojo is volgens The CW een bijzonder personage. "Als kind was de nerdige, machtsbeluste en onzekere Jojo geobsedeerd met The Powerpuff Girls, ondanks de haat van zijn vader jegens hen. Als volwassene vindt Jojo zijn vriendelijkheid en woede in een constante strijd."

Hieronder zie je hoe de acteur het nieuws zelf bekend maakte:



In de serie spelen actrices Chloe Bennet, Dove Cameron en Yana Perrault volwassen versies van de Powerpuff Girls. Die staan nu op gespannen voet met hun vader Professor Utonium die gespeeld wordt door Donald Faison.

Voor het feit dat hij hun jeugd afpakte door ze te laten vechten tegen misdadigers, zijn ze nog altijd boos op hem. Dat wordt dus wat met deze serie, die een dezer dagen begint met de opnames.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Umbrella Academy' S3 duren véél langer dan verwacht
Series / Nieuws

Opnames 'Umbrella Academy' S3 duren véél langer dan verwacht

Geen goed nieuws voor de grote schare fans van de Netflix-serie.

De opnames van het derde seizoen van The Umbrella Academy zijn al volop in gang, maar volgens hoofdrolspeler Tom Hopper gaat het veel langer dan normaal duren om de opnames af te ronden. De reden: COVID...

De opname van het derde seizoen begonnen al in februari, maar lopen flinke vertraging op door de coronamaatregelen op de set. Hopper, die de rol speelt van Luther in de serie, zei het volgende over de huidige status van de opnames:

"De opnames van het derde seizoen gaan een stuk langer duren door alle veiligheidsmaatregelen die worden genomen. Door de nieuwe protocollen werken cast en crew kortere dagen, waardoor de opnames wel eens twee keer zo lang kunnen duren.

We zijn echt nog maar aan het begin van de opnames, dus hebben nog even te gaan. Gelukkig hebben we veel lol op de set en geweldig materiaal om mee te werken."


Het is nog onduidelijk wanneer het derde seizoen van The Umbrella Academy te streamen zal zijn via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde 2 nieuwe series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde 2 nieuwe series toe afgelopen week

Check hier het overzicht met de nieuwe toevoegingen die Disney+ heeft gedaan.

Het was een rustig weekje op Disney+. Maar gelukkig komen er de komende weken meer series online op de streamingdienst. Vandaag hebben we echter alleen series met nieuwe afleveringen om te melden.

Vanaf volgende week gaat het gelukkig weer iets meer lopen, wat grotendeels te danken blijft aan de toevoeging van films en series van 20th Century Fox en alle bedrijven die onder haar vleugels vallen.

De nieuwe series
The Falcon and the Winter Soldier (S01E03):
Sam en Bucky gaan naar een wijkplaats voor criminelen. Zo hopen ze meer informatie over het Super Soldier-serum te achterhalen.

The Mighty Ducks (S01E02):
Alex probeert ervoor te zorgen dat de Game Overs een hecht team worden.

Mocht je intussen benieuwd zijn welke series de komende maand verschijnen op Disney+, hebben we uiteraard een maandoverzicht voor je. Check hier alle nieuwe titels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' seizoen 5B krijgt een mega-epische trailer
Series / Nieuws

'Lucifer' seizoen 5B krijgt een mega-epische trailer

Een van de twee showrunners van de serie belooft dat het echt heel tof wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recent werd onthuld dat we op 28 mei kunnen genieten van de tweede helft van het vijfde seizoen van Lucifer. Dat betekent dat we nog geen twee maanden hoeven te wachten op nieuwe afleveringen van de serie.

Maar wanneer krijgen we dan een eerste trailer? Gelukkig hebben we co-showrunner Joe Henderson om ons alvast op te hypen.

Epische trailer
"Jullie gaan echt helemaal los als je de trailer ziet," aldus Henderson. 'Hij is geweldig. Ik bedoel, het seizoen op zichzelf is geweldig, maar als jullie de trailer zien, dan waarschuw ik iedereen vast: die bevat wat spoilers die je misschien niet wil zien. Maar ze gaan je ervaring niet verpesten."

Volgens Henderson "voegt het juist iets toe aan je ervaring. Maar er zit zoveel in. Ik keek hem en dacht: wow, hebben we dit echt allemaal in acht afleveringen weten te proppen?"

In de nieuwe rits afleveringen zullen we God zien. Hij wordt gespeeld door Dennis Haybert en brengt voor zover we nu weten de nodige chaos met zich mee. Dat wordt dus wat in dit nieuwe seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Featured

3 series op Netflix om in één ruk te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen.

Hieronder tips voor drie lekker bloederige en / of griezelige series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

The Crown | Bing nu! | 4 seizoenen

Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. Je kunt ondertussen vier seizoenen kijken op Netflix en er komt meer aan.



The Queen's Gambit | Bing nu! | miniserie

De miniserie gooide hoge ogen en is al maanden een van de best bekeken series op Netflix. In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje (Anya Taylor-Joy) dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving.



Outlander | Bing nu! | 5 seizoenen

Er staan op Netflix vijf complete seizoenen en aan het zesde wordt op dit moment gewerkt. Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze week 11 nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze week 11 nieuwe series toe

Check hier het complete overzicht van alle nieuwe titels op Netflix deze week.

We zijn in een nieuwe maand beland en dus is het weer lekker druk op Netflix. Deze week waren er vier series met een nieuwe aflevering (waaronder een seizoensfinale) en kunnen we genieten van 7 nieuwe series. We duiken er meteen in.

Snowpiercer (S02E10): De trein nadert de plek waar Melanie opgepikt zal worden. Layton doet een verwoede poging om haar te vinden, maar dit gaat niet zonder kleerscheuren.

Supergirl (S06E01): Kara en haar nieuwe vrienden bundelen hun krachten om Lex Luthor te stoppen wanneer zijn nieuwste plan om de wereld te domineren van hem een onvoorstelbare dreiging maakt.

Riverdale (S05E10): In Freds afwezigheid besluit Betty een surpriseparty voor Jugheads verjaardag te geven bij Archie thuis. Veronica ontdekt iets alarmerends over haar vader en Clifford.

The Flash (S07E05): Een nieuwe vijand tranformeert de ergste angsten van het team in afschrikwekkende hallucinaties. Killer Frost en Caitlin Snow krijgen tijd voor zichzelf.

En dan hebben we nog een aantal nieuwe series met complete seizoenen:

Haunted: Latin America (seizoen 1): In deze realityserie komen griezelige verhalen van echte mensen over ijzingwekkende, onverklaarbare en paranormale gebeurtenissen tot leven in nagespeelde scènes.

Robocar Poli (2 seizoenen): De robotvoertuigen Poli, Heli, Amber, Roy en hun mensenvriend Jin beleven spannende avonturen wanneer ze Bezemstad redden uit gevaarlijke situaties.

Worn Stories (1 seizoen): In deze grappige, aangrijpende en ontroerende docuserie onthullen echte mensen bijzondere verhalen rond kledingstukken die veel voor ze betekenen.

Prank Encounters (2 seizoenen): Gastheer Gaten Matarazzo staat aan het roer van een hele rits goed doordachte grappen, die met alles te maken hebben. Van spookhuizen tot oeroude begraafplaatsen. Eng hoor!

Magical Andes (2 seizoenen): Ga mee op reis door de Zuid-Amerikaanse bergen,van Argentinië tot Colombia en maak kennis met de mensen die door hun connectie met de Andes een uniek leven leiden.

The Serpent (seizoen 1): In de jaren 1970 heeft de meedogenloze moordenaar Charles Sobhray het voorzien op reizigers die het 'hippie trail' van Zuid-Azië afreizen.

O sabor das margaridas (2 seizoenen): Tijdens haar onderzoek naar een verdwenen meisje in Galicië ontrafelt een agente geheimen die verband houden met een verlies dat ze zelf heeft meegemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'Snowpiercer' seizoen 2 uitgelegd
Series / Featured

Finale 'Snowpiercer' seizoen 2 uitgelegd

De serie eindigde weer met een flinke cliffhanger, wat veel tofs betekent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Snowpiercer is voorbij. In dit artikel zetten we de belangrijkste twists en gebeurtenissen voor je op een rij.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor het tweede seizoen.

De trein stelen: Andre Layton leidde een klein groepje rebellen om de Eternal Engine van Mr. Wilford te stelen. Zo hoopten ze Melanie Cavill te redden.

Is Melanie dood?: Opmerkelijk genoeg lijkt Melanie niet meer te leven. Ze liet de dataschijven achter met daarop haar onderzoeksresultaten. Ze leefde van de ratten, tot die op waren en toen besloot ze de overgebleven energie in het onderzoeksstation te gebruiken om de data intact te houden. Ze liep 'de sneeuw in' om te sterven als martelaar.

De trein heroveren: Aan het einde van het seizoen besloten Andre en zijn groep daarop om terug te keren naar Snowpiercer, om de meer dan 1.000 wagons tellende trein terug te veroveren.

Leeft Melanie nog?: Die kans lijkt eigenlijk wel groot. Snowpiercer heeft al eerder een dood personage terug te brengen, dus waarom zou dat nu niet kunnen? Daar komt bij dat actrice Jennifer Connelly terugkeert voor het derde seizoen.

Leefbare planeet: Melanie heeft weten te bewezen dat er gebieden op Aarde zijn waar ooit weer geleefd zou kunnen worden. De data laat zien dat delen van Noord-Afrika en Centraal-Amerika opwarmen.

Einde van de Freeze: Daarmee lijkt het erop dat de serie langzaam een einde maakt aan de Freeze, waarmee de plannen van Mr. Wilford om over de wereld te heersen misschien wel snel tot een einde komen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe onthullingen over horrorserie 'Chucky'
Series / Nieuws

Nieuwe onthullingen over horrorserie 'Chucky'

We hoeven niet heel lang meer te wachten op de serie over de moordende pop.

SYFY vierde gisteren 1 april door alle films in de Child's Play-franchise uit te zenden, maar sloot deze dag af met een onthulling over de nieuwe serie Chucky. En dat is géén grap!

Bedenker Don Mancini vierde de SYFY-marathon gisteren met een korte teaser-video op zijn Twitter-account. In de video zien we een scriptpagina, die de titel van de eerste aflevering onthult: Death by Misadventure. De video kun je hieronder bekijken:



De eerste aflevering werd geschreven en geregisseerd door Mancini en zal ergens in het najaar worden uitgezonden.

Chucky wordt omschreven als een 'nieuw perspectief op de franchise' waarin 'Chucky's karakter met meer diepte dan ooit wordt belicht, zoals dat alleen maar kan in een tv-serie'.

De cast van de serie bestaat uit oude bekenden als Brad Dourif, Fiona Dourif en Jennifer Tilly, maar ook nieuwkomer Devon Sawa (Final Destination).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI: Vegas' maakt meteen een vliegende start
Series / Nieuws

'CSI: Vegas' maakt meteen een vliegende start

De serie CSI: Vegas krijgt namelijk direct een volledig seizoen van CBS.

De reboot CSI: Vegas heeft een straight-to-series bestelling gekregen van CBS. Het is de bedoeling dat onder meer William Petersen, Jorja Fox en andere favorieten uit de franchise terugkeren voor de serie.

De CSI-franchise is uiterst populair op CBS. De hoofdserie debuteerde in oktober 2015 en liep maar liefst vijftien seizoenen. Pas in 2015 kwam het einde voor de serie, maar toen waren er wel al drie spin-offs.

Een reboot
Deadline meldt nu dat er dus een volwaardige reboot komt met de naam CSI: Vegas. Daarin volgen we een team van onderzoekers die fysiek bewijs bekijken in een poging om moordzaken op te lossen.

Nieuw in de serie is Paula Newsome, die de rol van het nieuwe hoofd van het Vegas Crime Lab speelt, Maxine. Verder zijn er nog een aantal andere nieuwe castleden, maar keren er dus ook enkele oudgedienden terug. Daar is producent Jerry Bruckheimer natuurlijk dolenthousiast over:

"Ik kijk er heel erg naar uit om de CSI-franchise terug te brengen voor al onze fans die er al die jaren zo loyaal aan zijn geweest. En om terug te zijn in Las Vegas, waar het al die jaren geleden begonnen is, maakt het nog specialer," vertelde hij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Charmed'-serie cast transgender actrice
Series / Nieuws

'Charmed'-serie cast transgender actrice

De actrice Mareya Salazar krijgt een grote rol in het nieuwe seizoen van de rebootserie.

The CW heeft een tweede transgender actrice gecast voor Charmed. Actrice Mareya Salazar is voor een terugkerende rol aangetrokken in de serie. Ze is daarmee te zien in het derde seizoen.

Salazar speelt de rol van Joséfina, de tweede nicht van de Charmed Ones. Het personage wordt omschreven als een sterke, jonge vrouw met een duidelijke mening, die heel wat eigen geheimen heeft. Het wordt haar eerste televisierol, al was ze in de Nederlandse film Verliefd op Cuba te zien.

Derde seizoen
Het derde seizoen van de televisieserie van The CW heeft echt zijn draai gevonden. Dat nadat er heel negatief op de reboot gereageerd werd, onder meer vanuit oorspronkelijk castleden Holly Marie Combs en Rose McGowan.

In dit derde seizoen werken de Charmed Ones en de magische wereld aan een oplossing voor grote problemen. Julian bevestigde aan Aunt Vivienne dat hij alles zou doen om Macy terug te brengen.

Intussen komt de nieuwe romance tussen Harry en Macy onder druk te staan, vooral als Harry aan Maggie vraagt haar nieuwe krachten te gebruiken om zijn gevoelens voor haar zus te veranderen. En zal Mel ooit echte liefde vinden?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City'-revival brengt deze oude bekende terug
Series / Nieuws

'Sex and the City'-revival brengt deze oude bekende terug

De reboot van Sex and the City brengt nog een oude bekende terug.

Acteur David Eigenberg, die de rol van Miranda's partner Steve Brady speelde, laat weten dat hij gevraagd is om terug te keren voor de reboot van Sex and the City.

De serie was eind jaren negentig te zien en gebaseerd op het boek van Candace Bushnell. Darren Star maakte er vervolgens een baanbrekende, prijswinnende en legendarische serie van voor HBO. Met hoofdrollen voor onder meer Sarah Jessica Parker, Kristin David, Cynthia Nixon en Kim Cattrall.

Vier vriendinnen
In Sex and the City volgen we vier vriendinnen, Carrie, Charlotte Miranda en Samantha die proberen het leven in New York City zo goed als mogelijk te leiden.

Tegenover E! Online laat acteur Eigenberg nu weten dat hij weer te zien zal zijn in de reboot. "Ze hebben mij gebeld," vertelde hij aan de site.

In de revival zien we Carrie, Charlotte en Miranda die nu in de vijftig zijn. De rebootreeks krijgt verder tien afleveringen van elk een half uur. "Ik ben echt wel benieuwd hoe Cynthia Nixon er weer een draai aan geeft als Miranda en ook hoe het gaat met hun zoon Brady Brady. Ik hoop dat we hen allemaal samen gaan zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Pacific Rim: The Black'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'Pacific Rim: The Black'!

Netflix gunt de serie Pacific Rim: The Black een tweede seizoen, dat hopelijk snel te zien is.

Netflix geeft animatieserie Pacific Rim: The Black een tweede seizoen. Dat is vandaag bekend gemaakt.

De animatieserie Pacific Rim: The Black speelt zich af in hetzelfde universum als de twee Pacific Rim-films. Hoewel er geen nieuwe live-action films meer in lijken te zitten, komt Netflix dus wel met een tweede reeks van de serie.

Nieuw seizoen
In het eerste seizoen zien we een door oorlog verscheurd Australië. Daar vechten twee tieners om te overleven, nadat hun ouders enkele jaren eerder op mysterieuze wijze verdwenen waren.

Het eerste seizoen is pas net deze maand op Netflix te zien; het tweede komt er dus zo snel mogelijk aan. Wanneer dat precies het geval zal zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Hieronder kan je het eerste beeld zien, waarop Taylor en Hayley het opnemen tegen een Kaiju met hun Jaeger, die Atlas Destroyer heet. De serie heeft bovendien nog heel wat te onthullen, onder meer rond het Kaiju-jongetje, waarvan gedacht wordt dat hij onderdeel uitmaakt van de aliens die we kennen als de Precursors.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Bad Batch' krijgt extra lange opening
Series / Nieuws

'Star Wars: The Bad Batch' krijgt extra lange opening

De serie Star Wars: The Bad Batch begint met een aflevering van een kleine 70 minuten.

Eerder deze week gaf Lucasfilm de eerste trailer vrij voor Star Wars: The Bad Batch, een gloednieuwe televisieserie die op Disney+ komt te staan. En nu lijkt het erop dat fans van de franchise op 4 mei - als de serie van start gaat - nog meer feest te wachten staat.

In Star Wars: The Bad Batch zien we hoe het vergaat met Clone Force 99 na de oorlog. Hunter, Tech, Wrecker, Crosshair en de nieuwe rekruut Echo, zullen terugkeren, evenals Captain Rex, Fennec Shand en Moff Wilhuff Tarkin.

Het Keizerrijk dat opkomt
In de serie zien we het Keizerrijk langzaamaan machtiger worden. Ook leren we hoe het Keizerrijk besloot om het Grand Army of the Republic volledig van de baan te schuiven en te kiezen voor de meedogenloze Stormtroopers.

Star Wars: The Bad Batch komt dus op 4 mei op Disney+ te staan. Dan krijgen we meteen een aflevering van maar liefst 70 minuten te zien, een mooi begin dus van de serie.

De serie wordt gemaakt door Dave Filoni, in samenwerking met onder meer Athena Portillo, Brad Rau en Jennifer Corbett.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.