search

Ons nieuws van zondag 17 juli 2022

Recensie Netflix-serie 'Resident Evil'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Resident Evil'

De zoveelste Resident Evil-verfilming zit vol breinenvreters, maar mist zelf helaas een goed stel hersens.

Regie: Rachel Goldberg, Bronwen Hughes, Rob Seidenglanz, e.a. | Cast: Ella Balinska (Jade Wesker), Lance Reddick (Albert Wesker), Siena Agudong (Billie Wesker), Paola Nuñez (Evelyn Marcus), Tamara Smart (Young Jada Wesker), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 46-63 minuten | Jaar: 2022

Resident Evil doet zijn onderwerp eer aan, want als een ware zombie blijft deze franchise maar terugkomen. Na diverse speel- en animatiefilms, een animeserie en een recente reboot doet nu Netflix een poging de gelijknamige videogamereeks te verfilmen. Maar misschien is de tijd gekomen om eindelijk eens op het hoofd te richten en deze franchise voor altijd dood te laten liggen.

De serie Resident Evil werkt met twee tijdlijnen. In 2022 zien we hoe medicatie-ontwikkeling van de Umbrella Corporation resulteert in het beruchte T-virus. Wetenschapper Albert Wesker is een belangrijke speler in deze creatie, maar we zien hem ook als liefhebbende vader met zijn dochters Jade en Billie in het speciale Umbrella-dorp vertoeven. Veertien jaar later is de wereld vergaan en zien we een nu volwassen Jade onderzoek doen naar het virus en degenen die erdoor zijn geïnfecteerd.

Er wordt geen tijd verspild om de kijker eraan te herinneren waar hij naar kijkt. Binnen tien minuten knalt er een gigantische zombierups uit de grond die huishoudt alsof hij in een Tell Sell-reclame zit. Dit begin is al meteen zo over-the top en ondoordacht dat direct de toon wordt gezet voor de rest van het seizoen. Personages worden omringd door tientallen zombies op de grond gegooid, om er vervolgens zonder kleerscheuren vanaf te komen, wat de serie meteen van alle spanning ontdoet.

Dit hoeft per se een probleem te zijn. De serie lijkt gelukkig de dwaasheid, die zo kenmerkend is voor de Resident Evil-videogames, te omarmen. Het plot is enorm ingewikkeld en de gore van Evil Dead-niveau. Ook de Umbrella Corporation is heerlijk overdreven in zijn slechtheid. De schurken zijn zo stripboekachtig slecht dat het bijna komisch wordt.

Dit klinkt sommigen misschien als muziek in de oren en het lijkt ook best een frisse en leuke invalshoek. Althans, in het begin. Helaas blijkt al snel dat de serie zichzelf veel te serieus neemt om deze gekkigheid eer aan te doen. Naarmate de afleveringen vorderen wordt het verhaal steeds gecompliceerder, waardoor er uiteindelijk vrijwel niets meer van te volgen is en het ook niet meer kan boeien. Maak je maar klaar om meerdere keren "Waarom?!" naar het scherm te schreeuwen, wanneer de personages weer eens onthutsende beslissingen nemen.

Ook de 2022-tijdlijn is er een van rare keuzes. Er wordt ingezet op het middelbareschooldrama van Jade en Billie, maar met een dreigende zombie-apocalyps op de achtergrond voelt dit wat misplaatst. Toch heeft de neergezette wereld best potentie. De extreem nette nepwijk van Umbrella, vol bevoorrechte inwoners, contrasteert mooi met de uit elkaar vallende wereld daarbuiten. Maar zoals met meer elementen wordt er onvoldoende op doorgepakt om indruk te maken. Een lichtpuntje is er in de vorm van Lance Reddick, die met gelaagdheid en warmte de rol van Albert Wesker heel anders invult dan gebruikelijk is bij dit personage.

Er wordt op diverse manieren teruggegrepen op het bronmateriaal. Bepaalde locaties en personages, waarvan enkele iconische vijanden, passeren de revue, wat bij fans zal zorgen voor een feest der herkenning. Toch wekken de vele verwijzingen naar de videogames de indruk van een afgevinkte checklist van elementen waarvan de makers dachten dat de fans ze zouden willen zien. En helaas gaan deze cadeautjes gepaard met enorm achterhaalde CGI. Het originele Resident Evil uit 1996 heeft gebeld en wil zijn tussenfilmpjes terug.

★★☆☆☆

Resident Evil is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stuurt trailer gloednieuwe horrorserie 'Alma' de wereld in
Series / Nieuws

Netflix stuurt trailer gloednieuwe horrorserie 'Alma' de wereld in

De gloednieuwe horrorserie van Spaanse bodem verschijnt in augustus op Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Spaanse series die ook nog eens een voorliefde hebben voor het horrorgenre kijken ongetwijfeld al sterk uit naar het verschijnen van Alma. Op het verschijnen van de serie is het nog even wachten, maar Netflix heeft nu wel alvast een spannende trailer de wereld ingestuurd.

De serie Alma vertelt het verhaal van Alma die er als tiener als enigste in slaagt om een busongeval te overleven. Na het ongeval ontwaakt ze in het ziekenhuis waarbij al snel blijkt dat ze geen enkele herinnering meer heeft aan het ongeval. Ook de rest van haar geheugen is ze kwijt.

Niet alleen het geheugenverlies, maar ook het trauma dat ze heeft opgelopen zorgt er al snel voor dat er verwarrende visioenen en behoorlijk gruwelijke nachtmerries ontstaan. Met de hulp van niet alleen haar ouders, maar ook haar vrienden tracht ze te achterhalen wat er nu precies is gebeurd.

Meer dan zomaar pech
Een ongeval kan in de praktijk niets meer of minder zijn dan domme pech, maar al snel wordt duidelijk dat er bij Alma meer aan de hand was. Wat? Dat zal moeten blijken wanneer de serie volgende maand volledig op Netflix verschijnt.

De hoofdrollen in Alma zijn weggelegd voor namen als Mireia Oriol, Pol Monen, ílex Villazán, Claudia Roset en Javier Morgade.

Ben je benieuwd naar de eerste beelden van deze aankomende horrorserie? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer. De volledige reeks is op Netflix te bekijken vanaf 19 augustus 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De mysterieuze thrillerserie 'Skitten Snø'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De mysterieuze thrillerserie 'Skitten Snø'

De spannende miniserie bestaat in totaal uit acht relatief korte afleveringen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat een serie niet altijd heel lang hoeft te duren om indruk te maken bewijst Skitten Snø als geen ander. Deze spannende thrillerserie is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

In de serie Skitten Snø maken we kennis met onder meer het personage Sumera. Wanneer tijdens een verlovingsfeest een oude bekende opduikt verandert haar leven compleet. Vrienden en familie trachten Sumera nog te waarschuwen, maar tevergeefs. Wanneer blijkt dat haar leven voor altijd op zijn kop is gezet beraamt ze echter samen met haar vrienden een plan om wraak te nemen.

Miniserie
Skitten Snø is geen compleet nieuwe serie. Ze verscheen dan ook reeds in het jaar 2019, maar het was tot nu wachten tot ook het internationale publiek er kennis mee kon maken. Dat hebben we (zoals wel vaker) te danken aan streamingdienst Netflix.

De miniserie bestaat in totaal uit acht vrije korte afleveringen. Ideaal dus voor wie even aan de hitte buiten wil ontsnappen en gewoon een leuke, korte serie wil bingewatchen!

Alle acht de afleveringen van Skitten Snø zijn vanaf nu te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot feest op Prime Video met 5 nieuwe series
Series / Featured

Groot feest op Prime Video met 5 nieuwe series

Prime Video voegde vijf series compleet nieuw toe aan zijn aanbod deze week.

Deze week verschenen er vijf nieuwe series met complete seizoenen op Prime Video, waaronder drie seizoenen van Law & Order: Special Victims Unit en de serie James May: Our Man in Italy. Verder waren er twee nieuwe afleveringen.

Law & Order: Special Victims Unit (seizoen 14-17): Het is het zestiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit van producer en Emmy-winnaar Dick Wolf, het bestbekeken en langstlopende televisiedrama van het moment.

Donnie Speciaal (seizoen 1): Rapper Donnie's grootste droom is het om eigen snackbar te hebben. In Donnie Speciaal onderzoekt hij hoe haalbaar deze droom is. Samen met regelneef Dennis stort Donnie zich in de wereld van bakwanden, snacktrends, smaaktests en geschikte pandjes. Donnie ontwikkelt zijn eigen snacks met Pierre Wind, ontwerpt kleding met Willie Wartaal en de droom komt steeds dichterbij.

James May: Our Man in Italy (seizoen 1): James May waagt zich aan een Italian job: de geschiedenis, de cultuur, het landschap, de industrie en de mensen van dit geweldige land ontdekken. Kan een stuntelige Britse knakker van middelbare leeftijd de geheimen van 'la dolce vita' ontdekken?

Forever Summer: Hamptons (seizoen 1): Avery, Frankie, Habtamu, Reid, Emelye, Hunter en Juliet, allemaal inwoners van de Hamptons, kijken uit naar de beste zomer van hun leven. Maar het tij keert wanneer het stadskind Ilan de zomer bij ze komt doorbrengen. Zal Ilan nieuwe vrienden maken of alleen problemen veroorzaken? Kunnen levenslange vriendschappen de zomer overleven? Pak de zonnebrandcrème, dit wordt de heetste zomer ooit!

Comicstaan (seizoen 3): Vier juryleden, 7 mentoren, 2 gastheren en 8 nieuwe deelnemers.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Glad IJs (S01E09)
Jachtseizoen (S02E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Netflix Original weet 'Stranger Things' niet te overwinnen
Series / Featured

Nieuwste Netflix Original weet 'Stranger Things' niet te overwinnen

Resident Evil wint het niet van de hitserie Stranger Things, ook deze serie kan dus niet domineren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag zetten we weer de top drie best bekeken series op Netflix op een rij. Deze week is het nog altijd Stranger Things dat domineert. Zo worden de weken stiekem een beetje saai, maar gelukkig schudt Resident Evil de top drie enigszins op.

Waar we twee weken op rij drie dezelfde series moesten melden, is die gameverfilming de enige nieuwe die we kunnen verwelkomen deze week. Wat laat zien hoe populair Stranger Things en The Umbrella Academy zijn natuurlijk. De volgorde moge ook duidelijk zijn: nummer 1 is Stranger Things, gevolgd door Resident Evil dat er net niet ins laagt de serie te overwinnen. En de hekkensluiter is bovennatuurlijke superheldenserie The Umbrella Academy.

De top drie
We zetten de top drie voor je op een rij:

1. Stranger Things: Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.

2. Resident Evil: Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

3. The Umbrella Academy: Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-acteur moest minder creepy masturberen in 'You'
Series / Nieuws

Netflix-acteur moest minder creepy masturberen in 'You'

You heeft een bijzondere lading en soms ging een van de castleden wel erg creepy.

Penn Badgley, acteur in hitserie You, kwam met opmerkelijke details over de opnames van de serie. Zo hoorde hij nogal duidelijke instructies van de regisseurs.

Tijdens een interview met Chace Crawford tijdens de Friday Night Bleachers-podcast, sprak Badgley over de opmerkelijke instructies die hij kreeg van de regisseurs, met name tijdens de beruchte masturbatie-scène. Instructies die dit nog vreemder maakten voor hem.

You-instructies
"Elke keer als ik moest masturberen in de serie, kreeg ik de opmerking dat ik het minder eng moest maken," begon Badgley.

"Ze zeiden bijvoorbeeld 'sluit je ogen, of ga sneller of ga langzamer'. Ik dacht alleen maar: 'Wat!? Deze man vermoordt verdorie mensen en hij staat op straat te masturberen. En dan zeg je dat ik het creepy maak? Hoe ben ik nou degene die het creepy maakt'?"

De Netflix-serie You neemt zich natuurlijk veel vrijheid als het aankomt op wat we te zien krijgen.

You zit vol met grafische seks, drugs, maar ook geweld. De opnames van You seizoen 4 zijn als het goed is al in volle gang. Dat werd online gezet vlak voordat het derde seizoen te zien was.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Tales of the Walking Dead' onthult eindelijk een trailer
Series / Trailer

Nieuwe 'Tales of the Walking Dead' onthult eindelijk een trailer

Tales of the Walking Dead wordt best bijzonder met al die verschillende verhalen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead, Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond zijn allemaal series die verhalen van seizoenenlang vertelden. Dat model wordt straks op z'n kop gezet met de spin-off serie Tales of the Walking Dead.

Tales of the Walking Dead vertelt deze zomer zes afleveringen. Het is een kans, volgens AMC, niet alleen om nieuwe verhalen te vertellen rond personages die we niet eerder gezien hebben, maar ook om dode personages terug te brengen.

Tales of the Walking Dead-trailer
We zien bijvoorbeeld een van de verhalen straks draaien om Samantha Mortons schurk, Alpha. En de vijf andere afleveringen tonen andere verhalen, die draaien om personages gespeeld door onder meer Terry Crews, Anthony Edwards, Parker Posey en Olivia Munn.

De nieuwe avonturen van deze eerder niet geziene personages, evenals de avonturen van Alpha, worden allemaal geteased in de trailer voor Tales of the Walking Dead.

Ook zien we meerdere zombies verschijnen in de nieuwe beelden van Tales of the Walking Dead. Opvallend genoeg zien we ook dat een van de personages duidelijk gebeten wordt door een zombie in de nek en zijn er beelden van Crews en Munn die samen de rollen van Joe en Evie spelen.

Tales of the Walking Dead laat ook castleden Jillian Bell, Poppy Liu, Danny Ramirez, Daniella Pineda, Jessie T. Usher en Embeth Davidtz zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' seizoen 11 onthult eerste foto van Yumiko
Series / Foto's

'The Walking Dead' seizoen 11 onthult eerste foto van Yumiko

De serie The Walking Dead gaat richting het einde op AMC.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cinematograaf Duane Charles Manwiller heeft een foto gedeeld van de allerlaatste aflevering van The Walking Dead. Het elfde seizoen van de serie debuteert op 22 augustus 2022 de eerste van zijn acht laatste afleveringen.

The Walking Dead kreeg een ultragroot elfde seizoen van AMC. Zo groot dat het in drie delen van elk acht afleveringen uitgezonden wordt. Dit najaar is dan eindelijk het laatste deel te zien en van de laatste aflevering zien we dus een foto!

The Walking Dead-foto
Op zijn Instagram-account deelde Manwiller een zwart-wit foto van de allerlaatste aflevering van The Walking Dead.

Daarop zien we Eleanor Matsuura's personage Yumiko die bij de deur van een gevangeniscel staat, omringd door bewakers van de Commonwealth. Manwiller taggede de foto als 'undisclosed location', terwijl hij in het verleden koos voor tags als 'Riverwood Studio'.

Bekijk op instagram


Hoewel The Walking Dead tot een einde komt, is de franchise springlevend. We krijgen meerdere nieuwe series, en een trilogie van films die om Rick Grimes draaien. De spin-off Tales of the Walking Dead is vanaf 14 augustus te zien en volgend jaar zien we Isle of the Dead.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fantasyserie van Disney+ onthult eindelijk details
Series / Nieuws

Grote fantasyserie van Disney+ onthult eindelijk details

Percy Jackson and the Olympians klinkt wel heel interessant inmiddels.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende Percy Jackson and the Olympians-televisieserie van Disney+ klinkt steeds ambitieuzer. Vandaag leren we via schrijver Rick Riordan dat de Minotaurus er ook in zit.

Percy Jackson and the Olympians is een verfilming van het eerste boek in de saga van Riordan, The Lightning Thief en lijkt een behoorlijk getrouwe verfilming te worden van het bronmateriaal.

Percy Jackson and the Olympians
De hoofdrollen in Percy Jackson and the Olympians worden gespeeld door Walker Scobell, Leah Sava Jeffries en Aryan Simhadri.

Percy Jackson and the Olympians volgt Percy, die erachter komt verbonden te zijn aan de Griekse goden van Olympus.

Percy moet een queeste ondernemen om zijn moeder van Hades te redden en strijdt intussen tegen diverse monsters uit de Griekse mythologie. Op zijn website schrijft Riordan dat de opnames in volle gang zijn, en dat de Minotaurus er ook in zit.

"We gaan terug naar TV-land. Ik ga een interessante en opwindende dag tegemoet. Volgens mij ontmoeten we de minotaurus vandaag!"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Boys'-serie onthult eindelijk details
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Boys'-serie onthult eindelijk details

The Boys krijgt een nieuwe serie op Prime Video die Gen V gaat heten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Prime Video heeft vandaag de eerste details onthuld over de aankomende The Boys spin-off. Deze blijkt officieel Gen V te heten. Dat niet alleen: we hebben ook een promo teaser met de belangrijkste castleden en natuurlijk een synopsis.

Prime Video heeft in eerste instantie een heel duidelijke omschrijving van de The Boys spin-off: "Hij is fucked up. Je gaat ervan houden."

Gen V-verhaal
Prime Video onthulde dat Gen V een R-Rating krijgt. Vermoedelijk gaat er ook heel wat seks in de serie zitten, als we zo kijken naar de synopsis die men officieel vrijgaf.

Gen V speelt zich af op de enige universiteit van de Verenigde Staten die exclusief voor superhelden gemaakt is, en draait op geld van Vought International.

De serie Gen V is een R-Rated serie die de levens van hormonale en competitieve Supes verkent. Zij stellen hun fysieke, seksuele en morele grenzen op de proef en strijden om de beste contracten in de beste steden. Het is deels een serie die zich op de universiteit afspeelt en deels Hunger Games, met alle liefde, satire en rauwe kanten van The Boys.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.