search

Ons nieuws van maandag 18 juli 2022

Recensie Netflix-serie 'Farzar'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Farzar'

Op planeet Farzar wil een zoon zijn vader empathie aanleren, in deze grove en genadeloze animatieserie.

Regie: Brian Mainolfi, Beth Wollman, Ashley J. Long, e.a. | Cast (stemmen): Lance Reddick (Renzo), Dana Snyder (Fichael, Bazarack, Billy), Kari Wahlgren (Mal/Val), Grey Griffin (Queen Flammy), David Kaye (Barry Barris), Jeremy Minor (Scootie), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 25-29 minuten | Jaar: 2022

Voor een nieuwe komische animatieserie voor volwassenen geldt maar één criterium: is het mijn type humor? In het geval van Farzar is de kans wellicht iets kleiner, omdat deze serie voornamelijk leunt op grofheid en popcultuur zonder enige gelaagdheid. Als dat nou toevallig je ding blijkt te zijn: welkom thuis op planeet Farzar.

Het is de geboorteplaats van Fichael, de zoon van 'tsaar' Renzo en koningin Flammy "“ een egocentrische bruut en een seniele nymfomane. Fichael is wereldvreemd en naïef, dus het komt hard aan wanneer hij leert dat zijn vader geen held blijkt te zijn die gemene aliens heeft verslagen en de mensheid in veiligheid houdt binnen een koepel, maar een bloeddorstige uitroeier van de inheemse bevolking. Aan Fichael de taak om zijn pa wat normen en waarden aan te leren.

Dat is de setting waarin de getekende personages elke aflevering hun maffe situaties instappen. Erg apart dus dat Farzar een serie is waar normen en waarden nergens te bekennen zijn. Genocide, aanranding, mutilatie: het komt allemaal nonchalant en in hoog tempo voorbij. Niets om te lachen? Niet per se. Vooral wanneer je voorbij de eerste aflevering bent en wat meer gewend bent aan de personages en stijl heeft Farzar toch echt zijn momenten. En, het is een animatieserie, waarin wat meer geoorloofd is.

Maar misschien niet alles. Over de grens gaan is één ding, maar als daar niets inhoudelijks aan verbonden is, is het niets meer of minder dan plat. Het thema van Fichael die van zijn vader een beter mens wil maken is prominent in afleveringen aanwezig, maar deze zitten ook zo vol met banale grappen dat de serie op een laag niveau blijft steken.

Daar staat tegenover dat diezelfde banale grappen in zo'n hoge kwantiteit aanwezig zijn, dat je in een constante stroom van komedie verkeert. Als je niet volledig bent afgeknapt op de stijl is het onmogelijk om een hele aflevering te doorstaan zonder een paar keer te moeten lachen. Er zijn heel wat verwijzingen zijn naar popcultuur van ruim dertig jaar geleden, waardoor de doelgroep mensen van middelbare leeftijd lijkt te zijn. Generatie X en vroege millenials zijn te oud om ondergedompeld te zijn in wokeness, maar nog infantiel genoeg om te kunnen gniffelen om een flauwe seksgrol.

Voor fans van obscure animatieseries zal acteur Dana Snyder geen onbekende zijn. Een van de personages aan wie hij zijn stem leent klinkt exact hetzelfde als zijn eerdere Master Shake uit Aqua Teen Hunger Force. Prima, want alles wat met die hysterische toon wordt uitgesproken is gewoon heerlijk hilarisch. Hij verzorgt ook enkele andere stemmen, waaruit blijkt dat hij als stemacteur niet zo divers is als menig andere ster uit het vak.

Met Lance Reddick (Oz, The Wire, John Wick) in de cast doen de makers hetzelfde als wat Seth McFarlane doet met zijn Family Guy en American Dad: een serieuze acteur een apart personage te laten vertolken. Dat doet de beste man prima, het klinkt alsof hij al jaren de meest vulgaire dialoog uitspreekt.

Voor de animaties houden makers Roger Black en Waco O'Guin vast aan hun gebruikelijke stijl. Zij produceerden voor Netflix al eerder Paradise PD en het uiterlijk van de personages is daar geheel gelijk aan. Planeet Farzar haalt de inspiratie voor zijn landschap uit tekenfilms van de jaren tachtig, wat extra benadrukt wordt middels de synthy achtergrondmuziek. Aan de achtergrond van de bevolking van Farzar is wat minder moeite besteed; wat er zoal rondloopt op die planeet past zich aan bij wat voor een bepaalde aflevering goed uitkomt.

De afsluiter van het seizoen opent een deur naar een nieuwe status quo, voor het geval dat Netflix de serie verlengt. Die kans is er best, want de gebruikerswaarderingen per aflevering op IMDb laten een stijgende lijn zien naarmate het seizoen vordert. Mocht je daar toevallig een kijkje nemen, zoek dan ook de pagina op van maker Waco O'Guin. Als je je afvraagt wie graag dit soort animatieseries maakt, past zijn profielfoto helemaal binnen de verwachting.Farzar is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'D.B. Cooper: Where Are You?'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'D.B. Cooper: Where Are You?'

Dit overzicht van een van de grootste mysteries van de Amerikaanse misdaadgeschiedenis biedt weinig nieuwe inzichten.

Regie: Marina Zenovich | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 38-44 minuten | Jaar: 2022

Zowel agenten als amateurspeurneuzen kunnen lijden aan een ernstige vorm van tunnelvisie. Ze zijn er dan niet langer op gebrand antwoorden op hun vragen te krijgen, maar om hun vermoedens bevestigd te zien. Ze verzamelen honderden bewijsmiddelen, veelal van het indirecte soort, om hun hypothese te ondersteunen. Als je iets graag wil zien dan zul je het ook zien, zoals sommigen het gezicht van Jezus in een stuk verbrande toast zien.

Dit zijn slechts enkele gezichtspunten die naar voren komen in de vierdelige Netflix-documentaire D.B. Cooper: Where Are You?. Deze documenteert een van de grootste mysteries in de Amerikaanse misdaadgeschiedenis. De zaak D.B. Cooper heeft een stortvloed aan boeken, podcasts, documentaires, speelfilms en conventies te weeg gebracht. Zelfs een aflevering van de superheldenserie Loki doet ons vermoeden dat de broer van Thor achter Cooper schuilgaat. De identiteit van de man, die een vliegticket kocht onder de fictieve naam Dan Cooper en die al snel verkeerd werd aangeduid als D.B. Cooper, zal waarschijnlijk nooit achterhaald worden.

Het is dan ook wel een geruchtmakende zaak, waarbij Cooper door de meeste Amerikanen niet als misdadiger maar als held werd bestempeld omdat hij geen slachtoffers maakte, een moderne Robin Hood. De zaak Cooper zal de boeken ingaan als de enige vliegtuigkaping die onopgelost blijft. 'Cooper' stapte in november 1971 gekleed in een keurig maatpak aan boord van een korte vlucht van Portland naar Seattle. Tijdens de vlucht overhandigde hij de stewardess een briefje met de mededeling dat hij een bom in zijn koffertje verborg.

Het vliegtuig landde veilig en Coopers medepassagiers konden ongeschonden in veiligheid werden gebracht. Cooper eiste een veilige vlucht naar Mexico en tweehonderdduizend dollar in contanten, tezamen met enkele parachutes. Terwijl de luchtmacht het passagierstoestel escorteerde bleek Cooper opeens verdwenen te zijn. Hij was met de parachutes tijdens stormachtig weer uit het vliegtuig gesprongen. Het hele gebied werd uitgekamd, maar Cooper werd nooit gevonden en slechts een kleine zesduizend dollar dook jaren later weer op dankzij de vondst door een kind.

De zaak van D.B. Cooper leidde tot een ware rage in de Verenigde Staten en met de moderne digitale middelen werd de schare speurders alleen maar groter. Deze documentaireserie belicht de meest uiteenlopende aspecten van de zaak, maar excelleert vooral waar zijn behandeling van de culturele en maatschappelijke impact. Het is fascinerend dat sommige speurders er tonnen tegenaan gooien om de zaak opgelost te krijgen. Hierbij is het nog maar de vraag of het hen nu te doen is om het ontrafelen of om de eeuwige roem. Bovendien heeft de zaak ook verdeeldheid gezaaid onder de speurneuzen.

Er wordt vooral ingegaan op een verdachte die zelfs geconfronteerd wordt met de vermoedens van de onderzoekers met het vooruitzicht van een lucratieve Hollywooddeal. Het is begrijpelijk dat deze Bob Rackshaw de meeste aandacht krijgt, omdat hij de meest logische verdachte lijkt, maar de aandacht voor deze ene persoon lijkt wat buitensporig. Als alle ins en outs van deze Rackshaw zijn behandeld, blijft er ook weinig meer over door te nemen. De makers gaan hierdoor zelf ook aan tunnelvisie lijden. De laatste aflevering, waarin een zijpad van een theorie uit de doeken wordt gedaan, doet dan ook overbodig aan.

Wat vooral duidelijk wordt is dat de zaak D.B. Cooper niet alleen voor altijd een mysterie zal blijven en bizarre eigenschappen in de mens naar boven haalt. Waarom de FBI na het verschijnen van een docureeks bij History Channel de zaak opeens sloot wordt nauwelijks uitgediept. De grootste makke van deze Netflix-productie is dan ook dat de onderzoeksdienst van de Amerikaanse federale overheid zelf niet aan het woord komt. Dat de Amerikaanse variant van ons WOB-verzoek duizenden documenten heeft opgeleverd wordt maar nauwelijks belicht.

De serie fungeert vooral als overzicht van de ontwikkelingen in de zaak en als studie van de sensatiebeluste mens afgezet tegen de tijdsgeest waarin bijvoorbeeld het vlieggedrag van de mens compleet anders was dan nu en stewardessen een kwetsbare positie innamen omdat ze als lustobject werden gezien. D.B. Cooper: Where Are You? wekt al van meet af aan de indruk geen antwoorden te zullen geven, al blijf je hopen op toch wat meer.D.B. Cooper: Where Are You? is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki'-regisseur voor nieuwe serie 'Star Wars: The Acolyte'?
Series / Nieuws

'Loki'-regisseur voor nieuwe serie 'Star Wars: The Acolyte'?

Het lijkt erop dat Loki-regisseur Kate Herron aangesteld wordt om Star Wars: The Acolyte te regisseren.

Kate Herron, die eerder onder andere Loki regisseerde, lijkt aangesteld te zijn om Star Wars: The Acolyte te regisseren.

Dat zou mogelijk verklaren waarom Herron niet terugkeert voor het tweede seizoen van Loki, waarvan het eerste seizoen goed werd ontvangen. Star Wars: The Acolyte is net in pre-productie gegaan in Engeland.

Herron en Star Wars: The Acolyte
De nieuwe Star Wars-serie gaat filmen in de nieuwe Shinfield-studio in Reading. Het filmen moet vooralsnog in november beginnen en, mocht alles soepel verlopen, in mei afgerond zijn.

Veel meer is er nog niet officieel bekend over Star Wars: The Acolyte, behalve dan dat Leslye Headland (Russian Doll) de hoofdschrijver is voor de serie die ons terugbrengt naar de periode bekend als het High Republic-tijdperk.

Meerdere bronnen melden nu dus dat Kate Herron ook aan dit project verbonden is. Het is nog onbekend of dit betekent dat ze ook daadwerkelijk afleveringen van de serie gaat regisseren, maar dat is wel aannemelijk.

Vooralsnog is het een gerucht, maar het feit dat Herron niet terugkeert voor Loki seizoen 2 is zeker een hint die erop kan wijzen dat dit waar is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 prima fantasyseries die je nu op Netflix kan bingen
Series / Featured

3 prima fantasyseries die je nu op Netflix kan bingen

Netflix heeft heel wat toffe nieuwe series in zijn aanbod, we lichten er drie uit.

Elke zondag zetten we drie nieuwe tips op Netflix voor je op een rij. Vorige week keken we naar drie series die met seks te maken hebben, deze week wenden we ons tot een ander genre waar je je fantasie voor kunt gebruiken: fantasy!

We hebben natuurlijk weer gekeken naar de grootste Netflix Originals. Daarbij vinden we in Shadow and Bone, Warrior Nun en The Witcher drie toffe tips die je zeker niet wilt missen.

De drie tips
Hieronder ons lijstje met de drie tips van deze week.

Shadow and Bone: Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.

Warrior Nun: Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

The Witcher: Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 nieuwe series op Netflix en HBO Max die zeer de moeite waard zijn
Series / Featured

3 nieuwe series op Netflix en HBO Max die zeer de moeite waard zijn

HBO Max en Netflix hebben deze week de meest interessante nieuwe titels.

Elke week lichten we weer drie nieuwe series uit die je kan verwachten en vermoedelijk niet wilt missen op de grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max.

Deze week hebben we Luther, waarvan de vijf seizoenen op HBO Max komen te staan, maar ook Parks & Recreation waarvan alle zeven seizoenen naar HBO Max komen en de serie Virgin River van Netflix. Kortom: een lekkere week!

VANAF 18 JULI OP HBO MAX
LUTHER (seizoen 1 t/m 5): John Luther is een rechercheur die werkt voor de Serious Crime Unit. Hij is obsessief, soms gewelddadig en betaalt een hoge prijs voor zijn toewijding aan zijn werk. Nooit kon hij zich helemaal beschermen tegen de duisterheid waarmee hij moet dealen.

VANAF 18 JULI OP HBO MAX
PARKS & RECREATION (seizoen 1 t/m 7): De absurde dingen die een groepje ambtenaren van een stadje van Indiana meemaken terwijl ze proberen hun stad een betere plek te maken.

VANAF 20 JULI OP NETFLIX
Virgin River (seizoen 4): Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe serie 'Amber Brown' binnenkort te streamen op Apple TV+
Series / Nieuws

Gloednieuwe serie 'Amber Brown' binnenkort te streamen op Apple TV+

De reeks zal later deze maand nog aan het aanbod van Apple TV+ worden toegevoegd...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat er door Apple TV+ hard aan de weg wordt getimmerd is ondertussen wel bekend. Niet alleen kunnen we straks weer genieten van het derde seizoen van See, daarnaast heeft ze met Amber Brown een nieuwe serie waar toch sterk naar wordt uitgekeken.

In de serie Amber Brown is de hoofdrol (hoe kan het ook anders) weggelegd voor Amber Brown. De ouders van Amber zijn gescheiden en haar beste vriend staat op het punt om te verhuizen. Het gaat Amber dus duidelijk niet echt voor de wind.

Gelukkig zijn er verschillende zaken die toch nog een lichtpuntje betekenen in het leven van Amber. Het gaat hierbij niet alleen om kunst, maar ook om haar eigen videodagboek. Ook haar nieuwe vriendin Brandi (gespeeld door Liliane Inouye) zorgt ervoor dat Amber terug wat meer geniet van het leven.

Boekenreeks
De kans is bestaande dat het plot van de reeks Amber Brown je als fervente boekenlezer bekend in de oren klinkt. Het is namelijk gebaseerd op de boekenreeks van Paula Danziger.

In het bijzonder voor de jongere lezers kan dit zomaar een mooie serie zijn om in het oog te houden. Het eerste seizoen van de reeks is te bekijken op Apple TV+ vanaf 29 juli van dit jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans om populaire dramaserie 'Downton Abbey' te streamen
Series / Nieuws

Laatste kans om populaire dramaserie 'Downton Abbey' te streamen

Volgende maand wordt de populaire serie uit het aanbod van Netflix verwijderd...

Geoffrey Ketels
Het merendeel van de mensen hebben de serie Downton Abbey ongetwijfeld reeds volledig gezien. Was het jouw bedoeling om dat echter tijdens deze vakantie te gaan doen? Dan moet je toch een beetje voortmaken!

Het aanbod van streamingdienst Netflix wordt op regelmatige basis uitgebreid met heel wat interessante (en minder interessante) titels. Daarnaast is het echter zo dat er ook regelmatig series en films uit het aanbod worden geschrapt. Ook deze zomer is dat niet anders.

14 augustus
Wie de serie Downton Abbey nog niet volledig heeft gezien en dat op streamingdienst Netflix nog wil doen krijgt daarvoor nog de tijd tot 15 augustus. Aan het einde van deze maand zal ook de serie Hinterland uit het aanbod van de streamingdienst worden geschrapt. Dat gebeurt op 30 juli.

Ook voor de kleinsten onder ons dient er rekening mee te worden gehouden dat er bepaalde (animatie)series geschrapt zullen worden. Zo zullen bijvoorbeeld De Smurfen verdwijnen op 11 augustus. Een dagje later volgt ook Rick and Morty.

Tot slot is er ook nog slecht nieuws voor de fans van de serie The Real Housewives of Beverly Hills. Ook voor wie deze serie nog wenst te bekijken geldt dat een beetje voortmaken belangrijk kan zijn. De realityserie verdwijnt immers van Netflix op 16 augustus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen

Opvallende series op Netflix die je eigenlijk gezien zou moeten hebben.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die je op Netflix vindt. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

Spartacus | Bing nu! | 4 seizoenen
Een Thracische man is veroordeeld tot een wrede dood in de arena. Daar overleeft hij zijn beulen en wordt hij herboren als de als slaaf verkochte gladiator Spartacus. Met onder meer Andy Whitfield, Liam McIntyre, Dustin Clare, John Hannah, Manu Bennett en Lucy Lawless.Prison Break | Bing nu! | 5 seizoenen

Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden. Met onder meer Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Sarah Wayne Callies en Wade Williams.The Sinner | Bing nu! | 3 seizoenen

Als een jonge moeder zich niet kan herinneren waarom ze een vreemde heeft doodgestoken, probeert een sympathieke rechercheur alsnog het mysterie te ontrafelen. Met onder meer Jessica Biel, Bill Pullman en Christopher Abbott.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom deze 'Agents of SHIELD'-acteur niet terugkeert in het MCU
Series / Nieuws

Waarom deze 'Agents of SHIELD'-acteur niet terugkeert in het MCU

Iain De Caestecker heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een mogelijke terugkeer in het MCU.

Het is twee jaar geleden sinds de laatste aflevering van Agents of SHIELD uitkwam, en Marvel-fans hopen dat hun helden nog eens een terugkeer maken in het MCU. Maar voor één acteur zit dat er in ieder geval niet in.

We hebben het over Iain De Caestecker, die Leopold Fitz speelt in de serie Agents of SHIELD. Hoewel hij zijn tijd met de serie leuk vond, is hij niet geïnteresseerd in een mogelijke terugkeer naar het MCU.

De Caestecker over het MCU
Momenteel werkt De Caestecker aan een nieuwe serie, genaamd The Control Room. In een interview werd hij gevraagd of een terugkeer naar het MCU hem wel aan zou staan, waarop hij het volgende antwoord gaf:

"Ik denk dat ik nee zou zeggen. En niet dat ik geen geweldige tijd had toen ik het deed. Ik denk, na alles wat er gebeurd is tussen de twee personages [Fitz en Jemma Simmons], ze gaven hen echt een vrolijk einde. En ik denk dat het erg treurig zou zijn om daar weer mee te rommelen. Het is niet eerlijk... ik weet niet of ze het nog een keer zouden overleven. Dus ik houd van het idee dat ze een normaal leven leiden buiten SHIELD om."

Daarna werd De Caestecker gevraagd of hij vindt dat Agents of SHIELD MCU canon is. Na een korte uitleg over wat het woord 'canon' precies inhoudt, gaf hij aan van mening te zijn dat Agents of SHIELD wel degelijk canon is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie neemt opvallende nieuwe wending
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie neemt opvallende nieuwe wending

The Lord of the Rings: The Rings of Power belooft opvallend te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt een grote serie voor Prime Video. Met een groots budget en een gigantisch verhaal waarin meerdere lijnen verkend worden, is het in elk geval episch van promoties.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power vertelt een verhaal dat we nog niet eerder gezien hebben. We leren namelijk over het smeden van de ringen door Sauron en Celebrimbor.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-elven
Dat niet alleen: de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt ook de elfen op een andere manier weer te geven dan we tot nu toe zagen.

Celebrimbor: allereerst is er de machtige Celebrimbor. Hij maakt samen met Sauron de ringen en viel daardoor uit gratie en verviel naar het duister volgens sommige interpretaties. Werd deze elf echt duister? Niet per se, maar hij gaf wel toe aan kanten van een soort hebzucht die je niet eerder zag bij een elf.

Galadriel: ook zij is een aparte. Zij wordt gerespecteerd, maar ook gevreesd. Alleen weten we niet zo goed waarom ze gevreesd wordt. De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power zou die vraag kunnen beantwoorden. We zien dat zij een duistere opkomende macht neer wil brengen, waarvan het volk zegt dat ze zich er niet mee bezig moet houden.

Orcs en elven: Orcs zijn volgens sommige verhalen gecorrumpeerde Elven. De Orcs in The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn 'baby versies', minder gemarteld en getekend. Wellicht dat het elven zijn die macht zochten en daardoor vernietigd werden.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peperdure nieuwe Netflix-serie wordt afgebrand op RottenTomatoes
Series / Nieuws

Peperdure nieuwe Netflix-serie wordt afgebrand op RottenTomatoes

Resident Evil van Netflix wordt compleet bekritiseerd door heel wat kijkers op RT.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Resident Evil van Netflix doet het redelijk goed bij critici. Maar kijk je naar Rotten Tomatoes, dan is duidelijk dat de serie het bij kijkers helemaal niet zo goed doet.

Kijk je naar de eerste reacties op de serie Resident Evil, lijkt het zelfs een van de slechtst gerecenseerde series van Netflix van de afgelopen tijd te zijn.

Helemaal stuk gemaakt
Resident Evil staat nu vier dagen op Netflix. Desondanks wordt de serie geroosterd door kijkers. De score bij het publiek: 22 procent. Dat is een stuk minder dan critici, die de serie 53 procent geven. Een ongewone score, want slechts zelden scoort een serie slechter bij het publiek dan bij critici.

Het zou goed kunnen dat Resident Evil last heeft van reviewbombing, waarbij mensen bewust negatieve recensies schrijven.

Netflix besloot met Resident Evil een ander pad in te slaan dan de videogames deden en dat zou heel wat fans die al jaren bij de franchise blijven misschien afgeschrikt kunnen hebben.

Wellicht dat Resident Evil de komende tijd een beetje herstelt van deze negatieve reacties, maar duidelijk is dat de serie bij een tweede seizoen wel enige koerscorrecties moet doorvoeren.

Resident Evil seizoen 1 staat nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geannuleerde HBO-serie keert mogelijk toch terug
Series / Nieuws

Geannuleerde HBO-serie keert mogelijk toch terug

Gentleman Jack keert misschien wel terug met een derde seizoen, maar niet op HBO.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze maand zette HBO een punt achter Gentleman Jack. Na twee seizoenen was de serie van maker Sally Wainwright al voorbij. Maar de lesbische serie, die zich afspeelt in het verleden, zou zomaar eens terug kunnen keren.

De serie Gentleman Jack was een coproductie van HBO en de BBC. Eerstgenoemde besloot ermee te stoppen.

Hup, door met Gentleman Jack!
Tijdens een interview met RadioTimes.com vertelt Wainwright dat er "een breed verlangen is om ermee verder te gaan".

Hoewel HBO dus besloten heeft Gentleman Jack stop te zetten, is het enkel "zaak om een andere partner te vinden die hem wereldwijd wil streamen". En dus "verkennen we momenteel alle mogelijke opties."

"Als HBO het zou willen, dan zou er zonder twijfel een derde seizoen komen. Het is op alle vlakken een succes voor hen. Met geweldige recensies, een goed publiek en ook nog impact op homoseksuele vrouwen. We hebben de meest buitengewone fanbase."

Gentleman Jack is gebaseerd op de echte dagboeken van Anne Lister. De serie had een hoofdrol voor Suranne Jones als Anne, wiens reis om de estate van haar oom in 1832 te herstellen leidt tot heel wat avonturen, waaronder een romance met een andere vrouw, Ann Walker (gespeeld door Sophie Rundle).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+-serie blaast weer iets groots op
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie blaast weer iets groots op

Ironheart blaast een kasteel op, lijkt het wel. De Marvel-serie komt naar Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios bereidt zich voor op zijn grote Hall H panel tijdens de San Diego Comic-Con komende week. De studio onthult dan vermoedelijk nieuwe informatie over de aankomende plannen.

Maar voordat het zover is, horen we zo nu en dan wat kleine nieuwe details over lopende producties. Zo zijn de opnames van Ironheart bezig, een serie die het verhaal van Riri Williams vertelt na de gebeurtenissen in de film Black Panther: Wakanda Forever.

Een wit kasteel opblazen
De opnames van Ironheart zijn al enige tijd onderweg, ongeveer een maand. En vandaag lekten nieuwe setfoto's uit van Ironheart.

Op die foto's lijkt het erop dat er een wit kasteel opgeblazen wordt.

In Ironheart speelt Dominique Thorne de hoofdrol. Naast haar zie je ook Anthony Ramos, Alden Ehrenreich, Lyric Ross en Manny Montana in de hoofdrollen. De serie wordt geregisseerd door Chinaka Hodge, Sam Bailey en Angela Barnes.

Ryan Coogler is via zijn productiebedrijf Proxinity betrokken als producer.

Check de setfoto's hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-actrice keert sowieso weer terug
Series / Nieuws

'The Boys'-actrice keert sowieso weer terug

The Boys gaat verder met een verhaallijn die niet genoeg aandacht kreeg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net als heel wat personages die je ziet in The Boys, bespeelde ook Victoria Neuman, gespeeld door Claudia Doumit, beide kanten van The Game. De politica duwde recent zelfs haar adoptievader voor de bus.

Tegen de tijd dat The Boys zijn derde seizoen afrondde, was Neuman ineens kandidaat vicepresident bij Robert Singer in diens campagne om Amerikaans president te worden.

The Boys seizoen 4
Doumit vertelt dat, als ze de keuze krijgt, haar personage haar dochtertje altijd voor alles zou plaatsen. Alleen lijkt het er niet op dat bloed genoeg is.

De schrijvers verzinnen namelijk weer iets duivels:

"Ik bedoel, ik zou een antwoord kunnen geven. Maar ik weet dat de schrijvers en Eric Kripke met iets komen dat waarschijnlijk compleet anders en enorm veel beter is. Dus ik zeg maar niet wat ik wil voor het personage want meestal krijg ik dat niet en als ik iets krijg, is dat altijd beter en gestoorder. Dus ik ben vooral benieuwd om te zien waar het heen zal gaan."

The Boys is vernieuwd voor een vierde seizoen. Ook wordt actief gewerkt aan een spin-off.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze smerige 'The Boys'-scène zat niet in de serie
Series / Nieuws

Deze smerige 'The Boys'-scène zat niet in de serie

Frenchie-acteur Tomer Capone van The Boys heeft een scène onthuld die wel gefilmd was, maar niet de serie heeft gehaald.

Er zitten veel scènes in The Boys die de grens opzoeken - en sommige scènes die er overheen gaan. Niet alles wat gefilmd is, zien we echter terug in de serie.

Zo vertelde Frenchie-acteur Tomer Capone onlangs over een scène uit seizoen 2 waar zijn personage bij betrokken was. Wat we zagen in de serie was al niet erg smakelijk, maar het had blijkbaar nog erger gekunnen.

Frenchie in The Boys
Capone heeft het over de scène uit seizoen 2 van The Boys waarin de hoofdpersonages een spectaculaire crash maken, recht in het lichaam van een walvis. Wanneer ze eruit klimmen, zitten de boys volledig onder de darmen:

"Laten we zeggen dat ik een shot heb - ik weet niet waarom ik daar aan denk. Ik heb er zoveel. Maar een daarvan was, toen ik uit het lichaam van de walvis klom, stopte ik wat darmen in mijn mond. We hebben een shot dat Frenchie omhoog komt, en hij kokhalst, en dan... hij spuugt wat walvisdarmen uit over de lens van de camera, waardoor ze het niet konden gebruiken. Het zijn gewoon gekke dingen zoals dat."

Iedereen die seizoen 3 van The Boys heeft gezien, en dan met name de eerste tien minuten van de eerste aflevering, weet dat de serie weinig dingen niet durft te laten zien. Een scène zal door de makers dan ook niet snel te vies bevonden worden.

Seizoen 3 van The Boys staat nu op Amazon Prime Video. Een vierde seizoen komt er sowieso nog aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel'-ster over toekomst van de serie
Series / Nieuws

'Ms. Marvel'-ster over toekomst van de serie

Ms. Marvel-ster Iman Vellani heeft aangegeven met welke held ze haar personage wel zien samenwerken.

Ms. Marvel seizoen 1 is onlangs ten einde gekomen, maar dat betekent niet dat de serie niet terugkeert voor een tweede seizoen. Actrice Iman Vellani geeft aan wat ze zou willen zien in een vervolg.

Iman Vellani, die Kamala Khan speelt en het eerste seizoen van Ms. Marvel, maakte haar acteerdebuut voor de Disney Plus-serie. Ze ziet haar personage graag terugkeren in het MCU, en dan wel met een ander geliefd personage.

Wolverine en Ms. Marvel
Ze heeft het over Wolverine, waar ze graag samen mee zou werken als Kamala Khan/Ms. Marvel:

"Ik zou graag een Kamala/Wolverine-dynamiek zien in het MCU. Er is een erg cool verhaal waarin Kamala vecht met de shocker en Bruno ziet al haar mogelijke eindscenario's en dat maakt me erg emotioneel iedere keer dat ik het lees."

Ze heeft het hier over de originele Ms. Marvel-comics uit 2014, waarin het personage inderdaad samenwerkt met Wolverine. Of het gaat gebeuren is natuurlijk nog onzeker, want Ms. Marvel seizoen 2 is nog niet officieel bevestigd. Wel gaan we Kamala Khan terugzien in minstens één MCU-film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt weer 7 nieuwe series toe deze week
Series / Featured

Netflix voegt weer 7 nieuwe series toe deze week

Netflix heeft weer een aantal nieuwe titels aangekondigd voor deze komende week.

Zeven series heeft Netflix alvast aangekondigd voor deze week. En netjes verdeeld over de week ook! We zetten ze voor je op een rij.

VANAF 20 JULI
Virgin River (seizoen 4): Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft.

Bad Exorcist (seizoen 2): Geen demon is veilig, want hij is terug met nieuwe inventieve, obscene en dodelijke daden: Bogdan Boner, die zichzelf exorcisme heeft geleerd en kan worden ingehuurd.

Uncle from Another World: Na 17 jaar in coma te hebben gelegen, wordt Takafumi's oom van middelbare leeftijd plotseling wakker. Hij spreekt een onbekende taal en bezit magische krachten.

VANAF 21 JULI
Jurassic World: Camp Cretaceous (seizoen 5): Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dinosauriërs uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.

VANAF 22 JULI
Blown Away (seizoen 3): Tien meesterglasblazers halen in deze proeven alles uit de kast om kans te maken op 60.000 dollar aan prijzengeld en de kampioenstitel.

VANAF 23 JULI
Alchemy of Souls: Een machtige tovenares in het lichaam van een blinde vrouw ontmoet een man uit een prestigieuze familie, die haar hulp nodig heeft om zijn lot te veranderen.

VANAF 26 JULI
DI4RIES: Eerste liefdes, eerste kussen, plezier met vrienden ... en ruzies met rivalen. In de gangen van de middelbare school Galileo Galilei gebeurt er elke dag iets verrassends.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.