search

Ons nieuws van woensdag 13 september 2023

Recensie Netflix-serie 'El Cuerpo en Llamas'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'El Cuerpo en Llamas'

Gevaarlijke driehoeksverhouding tussen drie agenten eindigt in een waar drama.

Regie: Jorge Torregrossa, Laura Mañá | Cast: Úrsula Corberó (Rosa), Quim Gutiérrez (Albert), José Manuel Poga (Pedro), Isak Férriz (Javi), Guiomar Cariado (Sofia), Eva Llorach (Ester), Aina Clotet (Silvia), Pep Tosar (Juan), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-52 minuten | Jaar: 2023

El Cuerpo en Llamas laat je van de ene verbazing in de andere vallen. De Spaanse serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Rosa Peral, die samen met haar collega en minnaar Albert López veroordeeld werd voor de moord op haar partner, Pedro Rodríguez. Alle drie waren ze politieagent en harde bewijzen tegen het duo zijn nooit gevonden, maar de zaak geeft genoeg stof voor een spannende dramaserie.

Het verhaal begint op een logische, maar ook spannende manier, door de kijker te laten zien hoe een auto in het donker zorgvuldig in brand wordt gestoken. Het is meteen duidelijk dat er iets mis is, maar meer komt de kijker voorlopig niet te weten. Na deze geheimzinnige intro volgen we het verhaal van Rosa, die aangeeft dat Pedro al enkele dagen spoorloos is, waarna een zoektocht wordt gestart naar degene die daarvoor verantwoordelijk is.

El Cuerpo en Llamas is opgebouwd zoals menig andere misdaadserie, maar dan wel een van de betere. Er zijn verdenkingen en verhoren en de kijker wordt op het verkeerde been gezet. Je zou hierdoor bijna vergeten dat het om een waargebeurd verhaal gaat. De makers kiezen hierin een duidelijk standpunt: zij sluiten zich aan bij wat door de media is gecommuniceerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de documentaire Rosa Peral's Tapes, die een heel ander standpunt inneemt.

Door middel van flashbacks wordt steeds een stukje van het verhaal en van het recente verleden van Rosa Peral getoond. Doordat het om een vrij recent verleden gaat en deze flashbacks niet als zodanig benoemd worden, is niet altijd even duidelijk in welke tijd bepaalde scènes zich afspelen, wat zo nu en dan voor de nodige verwarring zorgt.

Úrsula Coberó vertolkt de rol van Rosa Peral op voortreffelijke wijze. Coberó, welbekend van haar rol in La Casa de Papel, is de perfecte actrice voor de vrouw die neergezet wordt als verleidelijk, stoer en koelbloedig. Niet alleen Coberó is een bekend gezicht, ook José Manuel Poga, die de rol van Pedro op zich neemt, speelde een rol in de eerdergenoemde populaire Spaanse misdaadserie.

Wat betreft de cast zit het dan ook wel goed. Wel lijkt El Cuerpo en Llamas iets minder spectaculair dan vergelijkbare Spaanse series. Het werkelijke verhaal is ongetwijfeld al aardig gedramatiseerd om het entertainmentgehalte op het juiste niveau te krijgen. Het is immers een dramaserie en geen documentaire, maar uit eerbied voor slachtoffers en nabestaanden zit hier een bepaalde grens aan en de makers hebben deze aardig weten te respecteren.

Men neemt de tijd om het verhaal te vertellen en leukt dit wat op met de nodige erotische scènes. Dit is dé manier om van een koelbloedige moord een temperamentvolle en gepassioneerde crime passionnel te maken, die menig kijker zal weten te bekoren. In combinatie met de verbijsterende gebeurtenissen, waarvan de waarheid nog enigszins in het midden blijft, zorgt dat ervoor dat El Cuerpo en Llamas de moeite van het kijken waard is.

★★★★☆

El Cuerpo en Llamas is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende trailer van alienserie 'Encounters' op Netflix!
Series / Nieuws

Spannende trailer van alienserie 'Encounters' op Netflix!

Bestaan aliens? Het is een vraag die iedereen weleens heeft gesteld en deze documentairemakers denken het antwoord te hebben...

Binnenkort komt Netflix met een gloednieuwe documentaire over het bestaan van aliens. Bekijk hier de eerste trailer van de documentaire die uit vier afleveringen zal bestaan.

De serie heet Encounters, en gaat 27 september van start op Netflix. De serie komt in een tijd waarin steeds meer mensen geloven dat buitenaards leven bestaat.

Encounters op Netflix


Encounters is geregisseerd door Yon Motskin, die we kennen van Generation Hustle. Amblin Television produceert de serie. De vierdelige documentaire vertelt vier verhalen vanaf verschillende plekken in de wereld.

Zo reizen we af naar een klein dorpje in Texas, waar een man gek licht zag hangen in de lucht; worden we ingelicht over ruimtevoertuigen die een dorpje uit Wales lastig vallen; hebben we het over een alienontmoeting in Zimbabwe en over verdachte activiteiten rondom een kerncentrale in Japan.

Bekijk hieronder de trailer van Encounters. De serie is vanaf 27 september te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders in the Building' verrast opnieuw met twee cameo's van bekende komieken
Series / Nieuws

'Only Murders in the Building' verrast opnieuw met twee cameo's van bekende komieken

Only Murders in the Building zorgt weer voor pure komedie met twee grote sterren.

De hitserie Only Murders in the Building staat ondertussen bekend om de geweldige cameos en gastrollen. In seizoen 3 pakken ze weer groots uit met 2 bekende acteurs.

Elk seizoen hengelt Only Murders in the Building een bekende acteur binnen om een over-the-top versie van zichzelf te spelen. In seizoen 1 startte muzieklegende Sting deze traditie.

Grote gastrollen


Amy Schumer bracht in seizoen 2 een nieuwe dynamiek met haar cameo en Meryl Streep pakte iedereen in met haar optreden in seizoen 3. Aflevering 7 van seizoen 3 zorgt echter met twee grote komieken voor misschien wel de grappigste aflevering van de serie.



Oliver wendde zich naar een oude theatervriend voor hulp en dat bleek niemand minder dan Matthew Broderick, de enige echte Ferris Bueller, te zijn. Broderick is in de serie helemaal vol van zichzelf en speelt zijn karikatuur met overgave.

Nog een bekend gezicht


Alsof een cameo van Broderick nog niet genoeg was, speelt ook komedielegende Mel Brooks een kleine rol in Only Murders in the Building. Wanneer Oliver er namelijk achter komt dat hij niet met Broderick samen kan werken, vraagt hij Brooks voor The Producers.

Bekijk hieronder de trailer en stream Only Murders in the Building op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Morning Show' seizoen 3
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Morning Show' seizoen 3

Het is meer dan ooit duidelijk dat deze serie niet het hoogstaande drama is dat ze wil zijn.

Regie: Mimi, Leder, Thomas Carter, Mark T. Gates III, e.a. | Cast: Jennifer Aniston (Alex), Reese Witherspoon (Bradley), Billy Crudup (Cory), Karen Pittman (Mia), Greta Lee (Stella), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 47-57 minuten | Jaar: 2023

Er waren al series van uitmuntend niveau vóór The Sopranos, maar toch wordt die serie gezien als degene die de lat verhoogde voor televisiedrama. Sindsdien zijn er heel wat meesterwerken op het kleine scherm verschenen, maar ook series die dat graag willen zijn en die top nooit bereiken. The Morning Show is er daar een van. Zeker nooit slecht geweest, maar het is het simpelweg net niet. Het derde seizoen heeft enkele momenten die de serie zelfs flink omlaag trekken.

De streamingsdienst die Cory aan het einde van het vorige seizoen opzette is er, maar presteert slecht. Ook als zender heeft UBA last van pittige concurrentie. Cory strikt de multimiljardair Paul om het bedrijf voor een flinke smak geld over te kopen, maar hij heeft eigenlijk nog niet gecheckt of die man misschien wat lijken in zijn kast heeft. Alex heeft dankzij de uitzendingen die zij ziek vanuit huis deed haar eigen programma. Bradley is nieuwslezeres in de avond.

De eerste twee afleveringen zijn niet best. Voor de introductie van de op Jeff Bezos geënte Paul (een perfect gespeelde rol van Jon Hamm) wordt Alex de ruimte ingeschoten. Ze heeft er lang voor getraind, maar op het laatste moment kan ze niet en moet Bradley haar plaats innemen. Tuurlijk, ze gaat 'even' zonder enige voorbereiding de ruimte in... Sowieso een zwaar overdreven plot voor een serie die over ochtendtelevisie zou moeten gaan.

Er wordt zelfs geëindigd met een kinderachtige cliffhanger, waarna de volgende aflevering ermee opent dat er toch niks aan de hand blijkt te zijn. Nog meer sensatie volgt wanneer het UBA-gebouw gehackt wordt. Lichten vallen uit, het alarm gaat af. Er kon geen boeiend drama worden verzonnen, dus dan maar spektakel.

Daarna wordt The Morning Show eindelijk weer wat we ervan gewend zijn. Ging het eerste seizoen over de start van de MeToo-beweging en het tweede over de nasleep daarvan, daar moet het derde seizoen iets nieuws verzinnen. Tijdens de hack is onder andere een e-mail gelekt van het bestuurshoofd van UBA waarin ze een racistische opmerking maakt over de nieuwe zwarte presentatrice van het ochtendprogramma.

Hiermee wordt net gerechtvaardigd waarom de serie nog steeds de titel The Morning Show draagt, maar dit onderwerp is een sterke vervanger. Het seksueel overschrijdende gedrag is bestreden, maar binnen het bedrijf blijken zwarte mensen nog steeds te worden benadeeld. Het bestuurshoofd Cybil (heerlijk vertolkt door Holland Taylor) wordt zelfs uitgenodigd in de show om door de zwarte presentatrice te worden geïnterviewd.

En kort daarna is het gedaan met de verhaallijn over racisme, en draait het verhaal vooral om de bedrijfsovername. Voor Bradley wordt nog enigszins een verhaallijn bedacht die conflict creëert in haar immer ethisch verantwoorde karakter, alhoewel men daarmee bij lange na niet zo diep gaat als had gekund. Verder zijn er nog wat spanningen binnen haar relatie met Laura. Alex heeft bijzonder weinig te doen, dus hebben ze haar maar een romance met Paul gegeven.

Daarmee is in deze serie over vrouwen het meest interessant geschreven personage een man: Cory. Billy Crudup geniet zo ontzettend van zijn rol als charmante slang met een geweten dat hij een andere serie voor zichzelf heeft geregeld op Apple TV+ waarin hij een soortgelijke personage speelt, namelijk Hello, Tomorrow! Maar daarin is hij minder sterk dan als Cory in The Morning Show, want dit is een briljant bedachte man. Haast onmogelijk dat het bestaan van zo'n extreem tegenstrijdige figuur volstrekt realistisch overkomt.

Zelfs bij hem zetten de schrijvers af en toe een bepaald trucje in dat ooit benoemd werd door Mad Men-maker Matthew Weiner: laat je personages soms compleet onverwachte dingen doen, zodat ze nooit voorspelbaar worden en je serie nooit saai wordt. Maar hoe The Morning Show het toepast is gewoon flauw en doorzichtig. In een aflevering zoekt Cory bijvoorbeeld zijn moeder even op (een heel bizar mens dat flink bijdraagt aan Cory's karakter en sympathie voor hem), maar voordat hij naar binnen gaat zet hij even zijn autoradio harder. Het voelt niet organisch, gewoon een scenariomiddeltje.

Het plot over de overname en de betrouwbaarheid van koper Paul mag er best zijn, al is het hier en daar gevuld met wat soapachtige verwikkelingen. Zo heeft iemand binnen UBA al een verleden met hem, ook al voelt die achtergrond niet logisch bij dit personage. Maar het leidt wel naar een kookpunt. Een bijna-kookpunt. Het slot voelt lekker maar zeker niet als een geniaal hoogtepunt. Op naar het vierde seizoen, want dat is al verzekerd voordat het derde te zien is.

★★★☆☆

The Morning Show is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert 'Harry Potter'-regisseur David Yates terug voor de tv-serie?
Series / Nieuws

Keert 'Harry Potter'-regisseur David Yates terug voor de tv-serie?

Hoewel hij nu aan andere projecten werkt, sluit David Yates niet uit dat hij ooit naar de Harry Potter-franchise terugkeert.

Tegen een franchise zo groot als Harry Potter durf je bijna geen nee te zeggen. Ook David Yates houdt de deur graag open.

David Yates regisseerde de laatste vier Harry Potter-films, gebaseerd op de laatste drie boeken. Ook regisseerde hij alle drie de Fantastic Beasts-films. Hij drukte duidelijk zijn stempel op de franchise, maar is hij er nu daarom ook echt klaar mee?

Terugkeer David Yates?


Eerder dit jaar kondigde Warner Bros. aan dat een Harry Potter-serie voor HBO Max in ontwikkeling is. Natuurlijk vragen velen zich af of Yates hierbij betrokken is, aangezien zijn bijdrage aan de franchise enorm is.

Voorlopig heeft Yates het echter druk genoeg met andere projecten. In een interview met Deadline zij hij het volgende:

"Ik ben enthousiast om verder te gaan, ik vond het geweldig om Pain Hustlers te maken. Ik heb andere projecten op mijn bureau, die miljoenen kilometers verwijderd zijn van tovenaars en die allerlei dingen omvatten die niet met tovenaars te maken hebben."



"Zeg nooit nooit"


Maar over een mogelijke terugkeer naar Harry Potter zegt Yates "zeg nooit nooit". Aan de nieuwste Harry Potter-serie lijkt hij niet mee te werken, maar wat daarna volgt zou hem wellicht weer aanspreken.

De Harry Potter-films zijn te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hint 'Stranger Things' seizoen 5 op X - Twitter: "er komt wat lekkers aan"
Series / Video/clip/featurette

Hint 'Stranger Things' seizoen 5 op X - Twitter: "er komt wat lekkers aan"

Staking of niet, we krijgen een clue over de gebeurtenissen in het slotseizoen.

Het is behoorlijk frustrerend dat Stranger Things waarschijnlijk pas in 2025 te zien zal zijn. Dit weerhoudt de makers er echter niet van om om hints te plaatsen op X-Twitter.

De laatste clip, die je hieronder kunt bekijken, laat zien dat Ships Ahoy totaal in puin ligt. "Sorry voor de rommel" staat er bij geschreven.

Cryptisch antwoord


Dit hint erop dat er dingen staan te gebeuren in de ijssalon of in de Starcourt Mall. Op de vraag wat dit in vredesnaam te betekenen heeft volgt het cryptische antwoord dat er "iets lekkers" aankomt.

Combinatie


Promotie-campagnes worden natuurlijk ruim van tevoren gepland. Het is dus goed mogelijk dat de makers hebben besloten om zich aan het marketingplan te houden en wat belangstelling te genereren voor de serie. Zo hadden ze in 2019 een promotiecampagne met het Amerikaanse Baskin-Robbins. Hierbij werden diverse smaken ijs aangeboden die verwezen naar de serie.

Dit betrof onder andere Eleven's Heaven en Upside Down Pralines. Het verwoeste Ships Ahoy zou wel eens een verwijzing naar seizoen 5 kunnen zijn' Op korte termijn volgt letterlijk een voorproefje.

Je kunt Stranger Things bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intense trailer 'Sex Education' seizoen 4 verraadt emotionele finale
Series / Trailer

Intense trailer 'Sex Education' seizoen 4 verraadt emotionele finale

Het laatste seizoen van 'Sex Education' wordt afgesloten met een grote climax.

Netflix heeft onlangs de officiële trailer vrijgegeven van het vierde seizoen van Sex Education. Met het laatste seizoen wordt de populaire tienerkomedie afgerond, die seksuele voorlichting een broodnodige upgrade gaf op middelbare scholen.

De eerdere seizoenen vormden een groot succes, maar het vierde seizoen heeft voor lange tijd op zich laten wachten. Nu komt hij er eindelijk aan, en belooft af te sluiten met een grote climax.

Synopsis


De synopsis luidt: "Na de sluiting van Moordale Secondary staan Otis en Eric nu voor een nieuwe uitdaging - hun eerste dag op Cavendish Sixth Form College. Cavendish is een cultuurschok voor alle Moordale-studenten - ze dachten dat ze vooruitstrevend waren, maar deze nieuwe school is van een ander niveau."



De synopsis gaat verder: "Er is dagelijks yoga in de gemeenschappelijke tuin, een sterk gevoel voor duurzaamheid en een groep kinderen die populair zijn omdat ze... aardig zijn?!"

Cast en crew


De video belooft een mooie afsluiting op een progressieve en nieuwe school. In het laatste seizoen zien we onder andere Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Aimee-Lou Wood, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling en Mimi Keen langskomen.



De serie is ontsprongen uit het brein van schrijfster en bedenker Laurie Nunn. De schrijvers zijn Troy Hunter, Krishna Istha, Selina Lim, Ethan Harvey, Annalisa Dinnella, Bella Heesom en Thara Popoola.

Release


Sex Education seizoen 4 zie je op 21 september bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle keren dat 'Stranger Things' personages het f-woord zeiden en waarom
Series / Nieuws

Alle keren dat 'Stranger Things' personages het f-woord zeiden en waarom

De jonge Stranger Things-personages durven hard te schelden in de fantasy-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kijkers zullen het snel vergeten, omdat Stranger Things een coming of age-verhaal is in de jaren 80 met een jonge cast, maar er zijn een paar personages die gevloekt hebben. Dit zijn de drie momenten waarop personages gevloekt hebben.

Will Byers


Het eerste voorbeeld is misschien wel het meest onwaarschijnlijke personage, namelijk Will Byers. In aflevering 3 van seizoen 3 'The Case of the Missing Lifeguard' zegt onze stille en verlegen lieveling een heftig scheldwoord.

Nadat Will ruzie heeft gekregen met zijn beste vrienden Mike en Lucas sloopt hij Castle Byers, terwijl hij een met pijn gevulde "F***!" roept.

Billy Hargrove


Billy is bekend door zijn vurige karakter en dus zal bijna niemand verbaasd zijn dat hij gescholden heeft. In seizoen 4, aflevering 4 'The Sauna Test' kan Billy zich niet meer inhouden.

Wanneer zijn zus Max samen met de rest van de vriendengroep het opnemen tegen Billy in de sauna, krijgen ze het voor elkaar om hem op te sluiten. Wanneer de Mind Flayer volledige controle over Billy heeft, schreeuwt hij uit: "Ik ga je f***ing afmaken!"



Max Mayfield


Schelden zit blijkbaar in de familie, aangezien Billy’s jongere zusje, Max, ook gescholden heeft. Technisch gezien scheldt Max niet in seizoen 3, aflevering 6 'E Pluribus Unum', aangezien de scène eindigt voordat ze uitgepraat is.

In de aflevering komen Max en haar vrienden een ziekenhuiskamer binnen als Nancy wordt aangevallen door een versie van de Mind-Flayer. Max kan zichzelf niet inhouden en schreeuwt uit: "Wat de fu-".

Bekijk hieronder de beste momenten van Robin en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Liebes Kind'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Liebes Kind'

Onvervalste krimi over gevangenschap en moord, waarbij de kijker steeds vervelend goed op het verkeerde been wordt gezet.

Regie: Isabel Kleefeld, Julian Pörksen | Cast: Kim Riedle (Jasmin), Naila Schuberth (Hannah), Sammy Schrein (Jonathan), Hans Löw (Gerd), Haley Louise Jones (Aida), Justus von Dohnányi (Matthias), Julika Jenkins (Karin), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-51 minuten | Jaar: 2023

De psychologische thriller Liebes Kind draait om de zoektocht naar de verdwenen studente Lena, die na een avondje kroeglopen toeterzat in de bunker van een psychopaat met ernstige mommy issues eindigt. Volledig geïsoleerd van de buitenwereld weet deze gevangene uiteindelijk te ontsnappen uit het zieke utopia van haar ontvoerder, maar doet dit niet zonder haar dochter en een lust voor wraak, gepaard met een vleugje stockholmsyndroom.

De eerste aflevering opent met een dame op de vlucht en een lel van een klap tegen de bumper van een auto. We switchen naar het tafereel achterin een ambulance, waar een getraumatiseerd meisje loze weetjes opdreunt en stug volhoudt dat de geblondeerde vrouw op de brancard haar moeder is. Wanneer duidelijk wordt dat Lena en Hannah zijn ontsnapt uit de klauwen van een engerd met een huis vol camera's, zet de recherche alles op alles om het daar achtergebleven broertje Jonathan te redden en een onopgeloste verdwijningszaak na dertien jaar voorgoed te sluiten.

Het beklemmende Liebes Kind heeft heftige gelijkenissen met misbruikzaken die de wereld hebben opgeschrikt. Van Josef Fritzl en de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux tot het relaas van de vermiste Natascha Kampusch, die jarenlang als speeltje diende voor de geesteszieke Wolfgang Přiklopil. De gruwelijkheden die bij dergelijke zaken aan het licht komen behoeven bij een verfilming geen aangedikt drama, maar zijn harde feiten waar niet van kan worden afgeweken. Voor de fictieve serie Liebes Kind vond Kleefeld inspiratie in het gelijknamige boek van Romy Hausmann, met als doel de duistere waarheid van mentale mishandeling zo realistisch mogelijk over te brengen.

Wat betreft de acteerprestaties niets dan lof voor Naila Schuberth. Deze twaalfjarige is geloofwaardig in elke emotie en blijft met haar vertolking van Hannah ver weg van gênant overdreven acteerwerk waarmee leeftijdgenoten de plank nog weleens misslaan. De volwassen hoofdrolspelers, stuk voor stuk oudgedienden met flink wat ervaring in vooral de Duitse cinema, weten de kijker op overtuigende wijze naar hun kant te trekken. In tegenstelling tot de enige Nederlander die met twee zinnen in beeld komt, want dan hebben we natuurlijk direct weer te maken met een nieuwslezer van het Polygoonjournaal.

Online wordt Liebes Kind overspoeld met sterren. Menig platform bestempelt deze miniserie als beste in haar genre, met alle lof voor de acteerprestaties en perfect uitgekiende kippenvelmomenten. En toegegeven, de regie is strak en het verhaal laat op slechts weinig momenten de teugels vieren, maar het blijft een vrij gemiddeld verslag van een ontvoering en de daaropvolgende wraak. Liebes Kind steekt niet met kop en schouders boven andere misdaadseries uit, maar is wel dermate intrigerend dat je onbewust hardop gaat speculeren over de volgende wending in het verhaal.

★★★☆☆

Liebes Kind is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Invincible' seizoen 2: Verdwijning Omni-man en opkomst nieuwe bedreiging
Series / Nieuws

'Invincible' seizoen 2: Verdwijning Omni-man en opkomst nieuwe bedreiging

Invincible-maker Robert Kirkman hint naar een grote bedreiging in seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 1 van Invincible zat vol met verrassende wendingen en één hiervan gaat de rest van de serie sterk beïnvloeden. Maker en uitvoerend producent Robert Kirkman verklapt het een en ander over de afwezigheid van Omni-Man.

In seizoen 1 van Invincible werd duidelijk dat de grote beschermer van de aarde, Omni-Man, een dubbele agenda had. Hij was namelijk op aarde om het Viltrum-rijk te verspreiden.

Een emotioneel einde staat voor een nieuw begin


Aan het einde van seizoen 1 hadden Omni-Man en zijn zoon Mark/ Invincible een bloederige confrontatie. Omni-Man besloot het leven van zijn zoon te sparen en de aarde te verlaten.



Het is nog steeds onduidelijk wat de volgende zet gaat zijn van Omni-Man, maar voor nu is hij even geen onderdeel van seizoen 2. En dat gaat een grote impact hebben op de serie.

De afwezigheid van Omni-Man


Robert Kirkman liet aan Entertainment Weekly weten dat zijn afwezigheid alleen maar het begin van een grotere dreiging is. Omni-Man hintte namelijk in seizoen 1 naar een "grotere dreiging in de Viltrumtes zelf".

Dit betekent ook dat "Omni-Man er niet is om de aarde te verdedigen van zijn eigen mensen".

Bekijk hieronder de trailer van de Atom Eve special en stream Invincible op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snow' als vervolg op 'Game of Thrones': dit kun je verwachten
Series / Featured

'Snow' als vervolg op 'Game of Thrones': dit kun je verwachten

De intrigerende spin-off over Jon Snows lotgevallen na de gebeurtenissen in 'Game of Thrones'.

Er is na het einde van Game of Thrones veel nieuws geweest over diverse spin-offs. Voorlopig zijn naast House of the Dragon de spin-off over Jon Snow (Kit Harington) en A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight de enige twee projecten die daadwerkelijk in de maak zijn.

Wat Snow zo apart maakt is dat het een vervolg biedt. We krijgen te zien hoe het hem en de Wildlingen vergaat, en de kans bestaat dat we oude bekenden terugzien.

Een nieuwe troon


Eerder zagen we al dat Mance Rayder (Cíaran Hinds) de Wildlingen bijeen had gebracht en wist te verenigen. Een mogelijkheid is dus dat Jon zijn opvolger wordt als de nieuwe Koning-achter-de-muur. Dit belooft wederom de nodige intriges waarbij de kans bestaat dat we andere bekend gezichten terug zullen zien.

Verder is het noorden natuurlijk een mysterieuze regio waarover weinig bekend is. Jon kan besluiten om op ontdekkingreis te gaan met de overige Wildlingen. Gezien de rijke mythologie van Westeros zou hij zomaar tegen wezens aan kunnen lopen die een rol blijken te spelen in de geschiedenis van het continent.

Wanneer te zien?


Er zijn momenteel nog een officiële berichten over het verschijnen van Snow. George R.R. Martin heeft wel bevestigd dat Harington betrokken is bij de vormgeving van de serie. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Loki' seizoen 2 gaat Ke Huy Quan in eerste MCU-rol alles fixen
Series / Nieuws

In 'Loki' seizoen 2 gaat Ke Huy Quan in eerste MCU-rol alles fixen

De acteur is te zien als "een "eigenzinnige reparateur" van de Time Variance Authority.

In het aankomende tweede seizoen van Loki maakt niet alleen een McDonald's zijn opwachting binnen het MCU, maar speelt Everything Everywhere All At Once-ster Ke Huy Quan ook zijn eerste rol binnen de wereld van Marvel. Uitvoerend producent Kevin Wright deelt nu wat voor personage de acteur gaat spelen.

Na zijn kinderrollen in Indiana Jones and the Temple of Doom en The Goonies dreigde Ke Huy Quan in de vergetelheid te raken, maar niets bleek minder waar nadat hij een geweldige performance neerzette in Everything Everywhere All At Once. In 2023 won de acteur dan ook een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor de film.

Rol bemachtigd in Loki


Al gauw kon Quan rekenen op een rol binnen Loki nadat castingdirecteur Sarah Halley Finn hem had gezien in een vroege vertoning van Everything Everywhere All At Once.

Bekijk op instagram

Wright vertelde in een interview met Entertainment Weekly over het casten van Quan: "Ik denk dat Kevin Feige misschien 12 april belde [met Quan], gewoon om te zeggen: 'Alsjeblieft, neem deze rol.' Ke bleek gelukkig een enorme Marvel-fan te zijn, en ook eentje van het eerste seizoen van 'Loki'."

Exacte rol


Wright vertelde over Quan dat hij de "eigenzinnige reparateur" O.B. (Ouroboros) zal spelen van de Time Variance Authority, die Loki en Mobius zullen inhuren.


Hij zei verder: "Zijn taak is eigenlijk elk stukje techniek, elke computer, elk ding dat draait bij de TVA. Hij heeft het ontworpen, of hij repareert het, of houdt het draaiende."

Kijken


Loki seizoen 2 is vanaf 6 oktober te zien bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
A.I. slaat weer toe: 'Breaking Bad' als een jaren 80-komedieserie
Series / Foto's

A.I. slaat weer toe: 'Breaking Bad' als een jaren 80-komedieserie

Reddit laat A.I. los op de misdaadserie en laat de hoofdpersonages van een andere kant zien.

Breaking Bad was een neo-western en had dus de nodige brute kanten. Daarnaast waren er echter ook komische elementen te zien, zoals de relatie tussen Walt (Bryan Cranston) en Jesse (Aaron Paul).

Redditor /u/CyberZen-YT bewerkte de serie tot een jaren 80-komedie. Klassieke series uit die tijd waren behoorlijk zoet met waarden en normen op de voorgrond.

Felgeel en glimmend


We zien Jesse in de karakteristieke hip hop-outfits uit die tijd: een felgeel en glimmend trainingspak met een ketting die zo te zien een kilo weegt. Skyler heeft een kapsel waarvoor een bus haarlak is gebruikt, en we zien een vriendelijk glimlachende Hank als een soort wijkagent.

Ook Gus Fring ziet er lang niet zo gevaarlijk uit. Gezien de kleurrijke en bij tijd en wijle excentrieke personages kun je je voorstellen dat Breaking Bad ook als komedie had kunnen werken. Of deze in de stijl van de jaren 80 had gewerkt is nog maar de vraag aangezien Walter White's gezin qua waarden een totaal eigen kijk bleek te hebben.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.


Breaking Bad as an 80's Sitcom Reimagined by AI
byu/CyberZen-YT inmidjourney



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 wordt groter dan de grootste films ter wereld
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 wordt groter dan de grootste films ter wereld

Komend seizoen is veelbelovend maar de uitvoerend producent doet er nog een schepje bovenop.

Het succesvolle Stranger Things van Netflix is een van die series die de grenzen van traditionele series hebben opgezocht. Volgens uitvoerend producent Shawn Levy wordt dat in seizoen vijf nog meer uitvergroot.

Flinke budgetten, prachtige productiewaarden en afleveringen met een lengte die sommige speelfilms nog voorbij gaan. Fans van Stranger Things kunnen in het komende seizoen nog meer spanning en spektakel verwachten.

Levy komt superlatieven tekort


In een interview weet Levy het allemaal nog even aan te dikken: "Het is niet mogelijk, kijkend naar seizoen vier, dat je niet nog meer gaat uitvergroten in schaal en diepte. Het is van geweldig grote cinematische proporties wat toevallig een tv-serie wordt genoemd."

Een aantal sterren uit de show bereiden zich alvast voor op hun afscheid. Acteurs Millie Bobby Brown en David Harbour, die in de serie respectievelijk de personages Eleven en Jim Hopper spelen, zeggen er een bitterzoet gevoel aan over te houden.

Filmen begint zo snel mogelijk


De producenten gaan direct beginnen met filmen op het moment dat de stakingen in Hollywood tot een eind komen. Als seizoen vijf zo groot wordt als beloofd, kan het gezien alle omstandigheden nog een tijdje duren voordat Stranger Things 5 in première gaat.



Gelukkig kan je altijd nog alle vier seizoenen Stranger Things kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat alternatieve live NFL-wedstrijd uitzenden met 'Toy Story'-figuren?!
Series / Technologie

Disney+ gaat alternatieve live NFL-wedstrijd uitzenden met 'Toy Story'-figuren?!

In 'Toy Story: Funday Football' wordt een live wedstrijd opeens deel van het Pixar-universum.

Een hoop hedendaagse technologieën, zoals deep fakes en A.I., gaan veel van ons al boven de pet, maar Disney+ en ESPN+ willen er nog een schepje bovenop doen. De twee streamers slaan de handen ineen om met Toy Story: Funday Football een alternatieve live feed te bieden voor een NFL-wedstrijd, maar dan met animatiefiguurtjes.

Het ambitieuze project zal op 1 oktober om 09.30 US-EST te zien zijn wanneer de Amerikaanse NFL-teams Atlanta Falcons en Jacksonville Jaguars tegenover elkaar in Londen.

Geanimeerd


Het idee is dat beide streamers een gelijktijdige livestream zullen aanbieden, waarin een "volledig geanimeerde alternatieve uitzending in realtime" plaatsvindt. De uitzending zal geheel plaatsvinden in het thema van Toy Story.

In plaats van een regulier veld zal de wedstrijd in de livestream plaatsvinden op de vloer van Andy's kamer, en worden alle spelers omgetoverd in speelgoedpoppetjes, bekend uit de franchise van Pixar.

Ambitieus


Met de uitzending doen de twee streamers een nieuwe poging om de meest bijzondere alternatieve uitzending van een NFL-wedstrijd ooit te realiseren. Drew Carter, Booger McFarland en de twaalfjarige verslaggever Pepper Persley zullen optreden als live verslaggevers van de wedstrijd.

Bekijk op instagram

Ook kunnen we rekenen op cameos van bekende personages uit de franchise. Er is toegezegd dat Woody, Buzz, Bo Peep, de aliens, Forky, Jesse en Rex allemaal aanwezig zullen zijn bij de wedstrijd.

Kijken


De originele stream zal live te volgen zijn via de twee streamers. Een herhaling zal voor een beperkte tijd beschikbaar zijn op Disney+ en NFL+ in 95 verschillende territoria wereldwijd. Laten we dus maar hopen dat Nederland bij deze groep landen hoort.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
One Piece: Netflix deelt exclusieve beelden van achter de schermen van de nieuwe fantasy hit
Series / Nieuws

One Piece: Netflix deelt exclusieve beelden van achter de schermen van de nieuwe fantasy hit

De streamingdienst heeft schijnbaar kosten noch moeite gespaard om de serie te maken.

Netflix heeft met de anime-bewerking One Piece weer een enorme hit te pakken. Bij een fantasievol verhaal hoort een evenzo fantasievolle set. Netflix laat in een nieuwe video zien hoe dat eruit heeft gezien.

In een blik achter de schermen worden de enorme sets getoond waar hoofdpersonage piraat Monkey D. Luffy en zijn ruige bemanning allemaal in voorkomen. Echte fans kunnen waarschijnlijk ook wel een paar verborgen easter eggs ontdekken.

Trouw aan bronmateriaal


De serie wordt vooral geprezen om hoe trouw het blijft aan het bronmateriaal. De wereld van One Piece is door manga-artiest Eiichiro Oda gecreëerd en is een van de meest verkochte manga-titels ter wereld.

Het niveau van de details in de sets zoals de Baratie, Buggy's tent en Arlong Park zorgen volgens velen dat de show zo veel mogelijk eer aan het origineel aan doet. Mocht seizoen twee er komen zullen de sets ongetwijfeld nog extravaganter worden.

One Piece scoort goed


Het is in het verleden niet altijd gelukt om een real-life versie te maken van bekende anime-verhalen. Maar Netflix heeft met One Piece een schot in de roos. Het wordt goed ontvangen en wist zelfs kijkcijfers van Wednesday en Stranger Things te verbeteren.



Kijk nu alle afleveringen van One Piece op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 ijzersterke crimeseries komen naar de NPO in oktober
Series / Featured

Deze 3 ijzersterke crimeseries komen naar de NPO in oktober

Verschillende misdaadseries uit Engeland en Frankrijk zullen komende maand te zien zijn.

Vanuit Engeland en Frankrijk komen er in oktober weer 3 steengoede crimeseries aanvliegen. Ze zullen wekelijks te zien zijn op tv of NPO Start, maar veel ervan kan je dan al via NPO Plus helemaal bingen.

The Walk-In | BNNVARA | Vanaf 13 oktober wekelijks op NPO2, vanaf 28 september bingen op NPO Plus



Een hervormde neonazi verijdelt een plan om een ​​parlementslid te vermoorden met behulp van een mol.



Unforgotten seizoen 5 | KRO-NCRV | Vanaf 21 oktober wekelijks op NPO2, vanaf 28 september bingen op NPO Plus



Londense detectives Cassie en Sunny onderzoeken misdaden uit het verleden. Ze ontrafelen geheimen die jarenlang verborgen waren.

Seizoenen 1 tot en met 4 van de Britse crimeserie bekijk je nu bij NPO Plus.



The Forest of the Missing | KRO-NCRV | Vanaf 21 oktober wekelijks op NPO3, vooruitkijken op NPO Plus



Op de de grens van Frankrijk en Duitsland, diep verborgen in het raadselachtige Zwarte Woud wordt een schrijnende vondst gedaan: twaalf lichamen begraven in een massagraf, die allemaal van Franse en Duitse mannen lijken te zijn die al meer dan drie decennia verdwenen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.