search

Ons nieuws van woensdag 14 september 2022

Makers willen vreemd genoeg een 'Stranger Things' en 'Deadpool' crossover
Series / Nieuws

Makers willen vreemd genoeg een 'Stranger Things' en 'Deadpool' crossover

Volgens de makers van deze franchises komt er mogelijk een crossover.

Met twee films in de Deadpool reeks en een derde onderweg en vier seizoenen van Stranger Things komen de makers nu met opmerkelijke teaser: de samenkomst van beide werelden in een crossover van de franchises. Zullen we binnenkort Eleven tegenover Wade Wilson zien?

De meeste afleveringen van Stranger Things worden geregisseerd door The Duffer Brothers. Maar voor een groot deel worden deze ook geregisseerd door Shawn Levy. Nu het vijfde seizoen aangekondigd is hebben The Duffer Brothers en Shawn Levy de komende tijd genoeg te doen. Laat laatstgenoemde toevallig ook de regisseur zijn van de aankomende film Deadpool 3.

Nog niet definitief, maar het plan is er
Afgelopen maart werd bekend dat Shawn Levy de derde film in de reeks gaat regisseren. Het zal de eerste in de reeks zijn die deel gaat uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. In een recent interview over de film en Stranger Things kwam de regisseur zelf met de opmerking dat hij en Deadpool-ster Ryan Reynolds bezig zijn met een crossover van de twee werelden.

Hij vertelde dat ze nog aan het uitzoeken zijn hoe ze de twee franchises bij elkaar kunnen laten komen. Ze zijn er nog niet uit hoe, maar de plannen liggen er wel. In welke mate deze crossover gestalte zal krijgen wordt nog gissen. Wellicht in de vorm van een cameo, of een van de bekende 'post-credit' scènes uit de Marvel films en series.

Tot die tijd kun je Stranger Things zonder Deadpool bekijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 sterke series starten binnenkort bij de NPO
Series / Featured

Deze 3 sterke series starten binnenkort bij de NPO

Bekijk de series per aflevering op televisie, of binge ze in één keer op NPO Plus.

Ook op de Nederlandse televisie worden er regelmatig kwalitatieve, internationale series vertoond, die zeker de moeite waard zijn om te volgen. De redactie van SerieTotaal stelde een lijst op van welke series er nog deze maand kosteloos te zien zijn, gewoon op televisie (of betaald bij NPO Plus)!

Everything you Love | BNNVARA / NPO3 | Vanaf 22 september
Toevallig komen de twee vreemdelingen Sara en Jonas elkaar tegen in een metro die geëvacueerd moet worden in het centrum van Oslo. Er ontstaan sterke gevoelens tussen hen, maar na een tijdje ontdekt Sara dat Jonas een duister geheim heeft.

In de Noorse serie zien we hoe Jonas radicaliseert in een extreemrechtse groepering. Zijn zoektocht naar een gemeenschap van gelijkgestemden online en in het echte leven, staat in sterk contrast met zijn liefdesrelatie met Sara. Zijn twee levens lijken onmogelijk met elkaar te verzoenen, of toch wel…Irvine Welsh's Crime | KRO-NCRV / NPO2 | Vanaf 24 september
Detective Inspector Ray Lennox onderzoekt in deze Schotse misdaadserie de zaak van een vermist schoolmeisje in Edinburgh. Lennox en zijn collega's proberen uit te zoeken wat er gebeurd is met haar, terwijl hij vecht moet tegen zijn eigen innerlijke demonen en de sfeer op het bureau zijn gemoed maar weinig bevordert.Face to Face 2 | KRO-NCRV / NPO3 | Vanaf 24 september (seizoen 1 al op NPO Plus)
De twee pubers Teel en Madison hebben hun jeugdvriendschap hervonden en beginnen hun leven te delen via het internet. Op de middelbare school bevinden ze zich echter in volledig andere werelden: de één razend populair, de ander een loser.

Dit Deense coming-of-age-verhaal onderzoekt enkele van de meest dringende en schadelijke sociale problemen voor tieners vandaag de dag - en dit alles bekeken door de lens van een objectieve maar vernietigende videochat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto: Lex Luthor debuteert in 'Titans' seizoen 4!
Series / Foto's

Foto: Lex Luthor debuteert in 'Titans' seizoen 4!

De bekende DC-schurk maakt zijn opwachting in stevige superheldenserie van HBO Max.

In het volgende seizoen van de DC-serie Titans van HBO Max, in Nederland te volgen op Netflix, zal acteur Titus Welliver (Bosch) een belangrijk personage gaan spelen. Dit meldde showrunner Greg Walker tegenover Entertainment Weekly.

Welliver, in het echte leven een enorme DC-fan, gaat de iconische schurk Lex Luthor spelen in de stevige superheldenserie. "Meestal moet je alles uit de kast halen om een acteur bij een serie te krijgen," zei Walker bij het casten van Welliver.

Titus Welliver wordt Lex Luthor
"Toen ik hem belde om hem erbij te krijgen, kreeg ik nauwelijks een weerwoord. We waren aan het bellen en hij keek naar zijn stripverzameling en vertelde me over al zijn Wolfman/Perez Titans-edities," aldus Walker.

"Hij is een gigantische, gigantische fan. Hij heeft elke aflevering van de serie gezien en kon me vertellen over bepaalde verhaallijnen en bepaalde shots. Het was het meest onverwachte telefoontje dat ik ooit heb gehad," voegde de regisseur toe.

Hieronder zie je zelfs al een eerste foto van de nieuwe Lex Luthor. Seizoen een tot en met drie van Titans staan op Netflix. Seizoen 4 start in november.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet nieuwe DC-serie start zijn opnames
Series / Nieuws

Compleet nieuwe DC-serie start zijn opnames

Bij de bekendmaking op Twitter was er meteen al sprake van een stevige verrassing...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW en DC-series, het blijft een populaire combinatie. Sinds het jaar 2012 koos The CW er tijdens elk televisieseizoen voor om uit te pakken met een nieuwe DC-serie en dat is nu niet anders. De opnames van het eerste seizoen van Gotham Knights werden dan ook inmiddels opgestart.

Gotham Knights zal het verhaal vertellen van de adoptiezoon van Bruce Wayne, namelijk Turner Hayes (gespeeld door Oscar Morgan). Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een aantal kinderen van de vijanden van Batman voorbij zullen komen.

Wanneer Batman plots wordt vermoord en de wereld het grote geheim van Bruce weet te achterhalen zijn het de kinderen die de schuld krijgen van zijn dood. Vervolgens zien de kinderen zich genoodzaakt om hun naam te zuiveren. Dit niet in het minst omdat zij eigenlijk de nieuwe generatie helden moeten worden.

Atlanta
De bekendmaking van de start van de opnames van Gotham Knights gebeurde door co-executive producer Natalie Abrams op Twitter. Daarbij werd meteen ook een kleine verrassing onthuld. Ondanks het feit dat de pilot nog werd gefilmd in het Canadese Toronto geldt dat niet voor de rest van het eerste seizoen. De opnames daarvoor zijn dan ook verhuisd naar Atlanta.

Uit hoeveel afleveringen het eerste seizoen van Gotham Knights zal bestaan is voorlopig nog niet bekend. Volgens de meest recente geruchten zou het echter gaan om 13 afleveringen.

Wanneer de serie te zien zal zijn is uiteraard tot dusver eveneens nog niet bekend gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde aflevering 'House of the Dragon' geeft kijkcijfers stevige boost
Series / Nieuws

Vierde aflevering 'House of the Dragon' geeft kijkcijfers stevige boost

Ondertussen zouden in de Verenigde Staten alleen wekelijks 2,5 miljoen mensen naar de serie kijken...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de première van House of the Dragon volgde een kleine dip in kijkcijfers voor de Game of Thrones-prequel. Met de vierde aflevering van de reeks hebben de kijkcijfers terug de weg opwaarts gevonden.

Ten opzichte van de derde aflevering van de reeks stegen de kijkcijfers deze week met 5 procent. Dit bracht het totaal aantal kijkers op 2,536 miljoen van eerst 2,4 miljoen. Voor alle duidelijkheid, dit zijn uitsluitend de kijkcijfers van de Verenigde Staten. Concrete cijfers voor Nederland en België ontbreken tot dusver.

Voor de kijkcijfers van House of the Dragon geldt in ieder geval dat ze wekelijks nog verder stijgen op HBO Max. De eerste aflevering werd er bijvoorbeeld ongeveer 10 miljoen keer bekeken. Ondertussen staat het aantal kijkers echter reeds op 30 miljoen.

10 afleveringen
De vierde aflevering van House of the Dragon waarin House Targaryen verder de macht overneemt over Westeros is vanaf nu te bekijken op HBO Max. Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering van de reeks.

Het eerste seizoen van House of the Dragon bestaat uit in totaal 10 afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Lucifer' werd om deze reden een ongekend succes
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Lucifer' werd om deze reden een ongekend succes

Showrunner Ildy Modrovich verklapte in een interview het geheim tot het grootse succes van de serie.

Lucifer is misschien wel het beste voorbeeld van een DC-adaptatie die een volstrekt eigen leven is gaan leiden met een fanbase, die niet eens per se bestaat uit stripboekfanaten. Waar komt dit helse succes vandaan? Showrunner Ildy Modrovich deelde het geheim van Lucifer in een interview.

De serie over de 'devil-in-disguise' liep in totaal zes seizoenen en verhuisde halverwege van Fox naar Netflix. Toen de serie ten einde dreigde te komen bij Fox, gingen de geruchten als een lopend vuurtje rond dat Netflix tot de redding zou komen. Dat was een wijs besluit, want Lucifer bleek een goudmijn te zijn voor de streamingdienst.

Elk jaar, dat er nieuwe afleveringen uitkwamen van de serie, werd Lucifer ook zonder uitzondering de meest bekeken televisieserie van het jaar bij Netflix. Het lijkt een verhaal dat te mooi is om waar te zijn voor showrunners Joe Hendson en Ildy Modrovich - van verbannen nietsnut naar koning van 's werelds grootste streamingdienst. Helaas moest er toch een einde aan komen in 2021.


Het geheim van het grandioze succes
Modrovich vertelde in een interview met Comic Book meer over de onverklaarbare populariteit van de serie. Modrovich: "Het is heel, heel vreemd en fantastisch. Ik bedoel, we zaten gewoon in onze kleine bubbel, niet wetende dat iemand echt keek. We hadden geen idee, en toen we geschrapt werden, stond plots iedereen op in de grote oorlog om ons terug te brengen. We waren stomverbaasd."

Hij vervolgde: "We hadden het er eerder over, maar het is alsof we zelf fans van de show werden - allemaal omdat de fans zo gepassioneerd waren. Het was aanstekelijk. We hadden zoiets van: 'Ze houden ervan! Wij ook!'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere blik op nieuwe Netflix-serie '1899' van makers successerie 'Dark'
Series / Posters

Duistere blik op nieuwe Netflix-serie '1899' van makers successerie 'Dark'

Opnieuw duiken de bekende makers van 'Dark' in een sinister mysterie.

De makers van de Duitse scifi-thriller Dark komen nu naar Netflix met een nieuw, duister verhaal, genaamd 1899. Zojuist heeft de streamingdienst een poster uitgebracht, waarin een stoomschip vol nietsvermoedende passagiers in een gigantisch gat wordt gezogen, midden op de oceaan.

De aankomende period piece van Netflix komt van Jantje Friese en Baran bo Odar, de makers van de succesvolle serie Dark. De serie volgde drie seizoenen lang het turbulente leven van vier Duitse families en hun betrokkenheid bij een verontrustend tijdreiscomplot.

1899 heeft dus hoge verwachtingen om waar te maken. Met de eerste poster, die Netflix nu heeft vrijgegeven, lijkt een volgend buitengewoon verhaal in de maak te zijn. De poster toont een stoomschip (waarschijnlijk de Kerberos) dat een kolkend, driehoekig gat in vaart.

Bekijk de poster hieronder.


De teaser van de nieuwe Netflix-reeks
In de poster keert het thema van de driehoek terug, die ook veelvuldig in de teaser uit juni voorkwam. Gecombineerd met de korte clip van een krantenkop over een vermist schip uit de teaser, lijkt alles te wijzen naar de Bermuda Driehoek.

Dit is natuurlijk allemaal nog giswerk, maar abonnees mogen het natuurlijk zelf gaan ontdekken als de serie volgend jaar op de streamingdienst zal verschijnen.

Bekijk hieronder de teaser van de aankomende serie 1899.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer goed nieuws voor 'The Witcher' seizoenen 4 en 5!
Series / Nieuws

Zeer goed nieuws voor 'The Witcher' seizoenen 4 en 5!

We gaan nog veel meer zien van Henry Cavills Geralt!

Net nadat bekend werd dat de opnames voor het derde seizoen van Netflix-serie The Witcher zijn afgerond, zou er nu alweer direct aan meer Witcher-afleveringen worden gewerkt!

Volgens bronnen van de website Rendian Intelligence zou het de bedoeling zijn dat het vierde en vijfde seizoen van The Witcher direct achter elkaar worden gefilmd.

Een paar maanden geleden liet regisseur Stephen Surjik al weten dat het vierde seizoen inmiddels vorm was gegeven, maar blijkbaar geldt dat dus ook al voor een vijfde seizoen.

Druk, druk, druk
Er word aan toegevoegd dat in de komende maanden aan het schrijven van de scripts wordt begonnen. En als dat waar is hebben acteurs Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allan een enorme hoeveelheid opnames in het vooruitzicht.

Dit is echter niet iets nieuws. Recent nog werden alle drie de seizoenen van Netflix-serie Vikings: Valhalla met zeer korte pauzes achter elkaar gefilmd.

Naar verwachting zal er meer over de toekomst van The Witcher worden onthuld tijdens het virtuele event Tudum op 24 september.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer schermtijd in 'The Mandalorian' seizoen 3 voor deze personages
Series / Nieuws

Meer schermtijd in 'The Mandalorian' seizoen 3 voor deze personages

Bo-Katan Kryze-actrice Katee Sackhoff gaan we vaker zien in The Mandalorian seizoen 3.

Verwacht Bo-Katan Kryze nog regelmatig te zien in het aankomende derde seizoen van The Mandalorian. Ook onze kleine groene vriend gaan we (nog) vaker zien, maar daar zal niemand over klagen!

Phase Zero-host Brandon Davis sprak onlangs met Bo-Katan Kryze-actrice Katee Sackhoff tijdens D23 Expo 2022. Uiteraard kwam The Mandalorian seizoen 3 ter sprake, waar fans inmiddels al bijna twee jaar op zitten te wachten.

Sackhoff over The Mandalorian
Niet zonder reden natuurlijk. The Mandalorian is een geweldige serie, en de meest recente trailer belooft grootse gebeurtenissen in het derde seizoen. Sackhoff is het hier zeker mee eens, al dan niet omdat ze zelf meer te zien zal zijn:

"Het is grappig want ik denk dat de trailer bij de Celebration net iets anders was, maar toch met dezelfde toon, dus dat is alles wat er toe doet. Ik denk dat het nauwkeurig is omdat je inderdaad een hoop Mandos in het rond gaat zien rennen en daar gaan we iets meer over te weten komen wat leuk is."

Daarna geeft Sackhoff aan veel tijd doorgebracht te hebben met Grogu, "hij is een goede co-ster." En dan vroeg Davis zich natuurlijk nog af hoe Bo-Katan zal reageren wanneer ze erachter komt dat Mando de Darksaber in bezit heeft, waar ze op reageerde: "Geen idee, daar zullen we achter komen, nietwaar?"

The Mandalorian seizoen 3 komt in februari 2023 uit op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lovende reacties voor 'Cyberpunk: Edgerunners' van Netflix
Series / Nieuws

Lovende reacties voor 'Cyberpunk: Edgerunners' van Netflix

De nieuwe Netflix animatieserie Edgerunners wordt ontzettend goed ontvangen door fans.

Cyberpunk: Edgerunners staat sinds gisteren op Netflix, en oh wat is het een succes! Fans van het Cyberpunk-genre lopen nu al weg met de serie.

Cyberpunk: Edgerunners is een verhaal dat plaatsvindt in het universum van Cyberpunk 2077, de game die in 2020 een controversiële lanceringsperiode doorbracht. De anime wordt echter wél meteen lovend ontvangen.

Cyberpunk: Edgerunners op Netflix
Zoals je hieronder kan zien, zijn fans laaiend enthousiast over Cyberpunk: Edgerunners, de anime waarvan het eerste seizoen zojuist op Netflix is verschenen. Tien afleveringen van ongeveer vijfentwintig minuten vormen het eerste seizoen van deze anime.

Cyberpunk: Edgerunners draait om een straatjongen die probeert te overleven in een technologische stad van de toekomst. De serie schijnt de prachtige wereld geschetst in de game waarop het gebaseerd is eer aan te doen.

Lees hieronder wat fans over Cyberpunk: Edgerunners te zeggen hebben:Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe fans deze Marvel-acteur verder hebben geholpen
Series / Nieuws

Hoe fans deze Marvel-acteur verder hebben geholpen

Zonde de hartverwarmende stunts van zijn trouwe fans zou acteur Charlie Cox nu nergens zijn.

Maar weinig series hebben zo'n trouwe schare aan fans om zich heen weten te verzamelen als Daredevil. Na het stopzetten van de serie mocht de studio rekenen op meerdere wanhopige stunts, waaronder zelfs een vliegtuig laten overvliegen met een noodoproep om de serie te redden. Het was voor acteur Charlie Cox hartverwarmend, zo stelde hij.

Toen Daredevil in 2015 in première ging bij Netflix was het direct een daverend succes. In The Defenders kreeg de held ook een rolletje, en mocht nog twee seizoenen extra in zijn eigen serie spelen. Daarna zette Netflix helaas een punt achter het verhaal van Cox.

Wereldwijd zaten fans in de put, en al snel stonden meerderen op om een online campagne op te zetten. Hun doel was simpel: Daredevil weer op de buis krijgen. En na drie jaar hard werk loonde al hun moeite.

Cox dook plots in zijn rol als Matt Murdock op in Spider-Man: No Way Home, en al snel daarna werd bevestigd dat hij zal verschijnen in She-Hulk: Attorney at Law. Vervolgens werd officieel bekend gemaakt dat een nieuwe serie in première zou gaan op Disney+ in 2024, genaamd Daredevil: reborn Again. Daredevil als échte Marvel-ster werd geboren.De grote dank van Cox jegens zijn fans
Na het D23-panel sprak Cox met THR en vertelde hij hoe intens dankbaar hij was voor de eeuwige ondersteuning van zijn fans, zelfs toen hij zelf al de hoop opgegeven had.

Cox: "Ik heb het gevoel dat ik ze grote dank verschuldigd ben. De 'Save Daredevil'-campagne, ze hebben er zo hard voor gewerkt en er waren momenten waarop ik sommigen van hen heb ontmoeten als ze kwamen kijken naar het stuk dat ik in New York deed…"

Hij vervolgde: "Ik zat te denken: 'Oh, jongens, ik denk dat het voorbij is. Het is zo leuk [wat jullie doen], maar ik denk dat we het moeten opgeven' ...En dat deden ze niet, en hier zijn we dan."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Personage 'Breaking Bad'-ster verandert radicaal in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Personage 'Breaking Bad'-ster verandert radicaal in 'The Mandalorian'

Moff Gideon staat een grote transformatie te wachten in het derde seizoen van de spin-off van 'Star Wars'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Giancarlo Esposito, de acteur van de slechterik Moff Gideon uit The Mandalorian, onthulde dat zijn personage in het aankomende seizoen enorm zal gaan veranderen. De succesvolle Disney Plus-serie zet zo volgende stappen richting een hopelijk nog beter derde seizoen.

The Mandalorian kwam voor het eerst uit op Disney+ in 2019 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde projecten in het Star Wars-universum. Het tweede seizoen van de serie eindigde in december 2020, waarna Pedro Pascal's personage de Mandalorian wederom opdook in de meer controversiële The Book of Boba Fett.

Gespeeld door Esposito, die ook bekend is van zijn rol als Gus Fring in Breaking Bad en Better Call Saul, treedt Gideon op als de leider van een overblijfsel van het Galactische Rijk. Het tweede seizoen van de serie eindigt met Gideon, die schijnbaar verslagen is na de komst van Luke Skywalker. The Book of Boba Fett onthult dat de schurk vervolgens naar de Nieuwe Republiek is gestuurd voor interventie.

De transformatie van Gideon
Tijdens een panel op de D23 Expo gaf Esposito een paar hints over Gideon in The Mandalorian seizoen 3, waarbij hij onthulde dat het personage anders zal zijn dan fans verwachten.

Esposito: "Je hebt Moff nog niet eerder kwetsbaar gezien... Alleen jijzelf kunt genoeg geduld vinden om uit te vinden wat er daarna komt."

De eerste twee seizoen van The Mandalorian kijk je bij Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.