search

Ons nieuws van dinsdag 2 februari 2021

3 stevige series die je nu of straks op Netflix kunt bingen
Series / Featured

3 stevige series die je nu of straks op Netflix kunt bingen

Netflix zet komende jaren ook volop in op animatieseries voor jong en oud.

Hieronder drie tips voor pakkende animatieseries die je gewoon op Netflix vindt, nu of later dit jaar.

Ghost in the Shell: SAC_2045 | Bing nu | 1 seizoen

Na een wereldwijde financiële crisis is de aarde in een door AI aangestuurde 'duurzame oorlog' beland. Sectie 9 moet nieuwe vormen van cyberdreigingen bestrijden. Misschien niet voor iedereen, maar op momenten zeker een gave scifi-anime.



Pacific Rim: The Black | Vanaf 4 maart | 1 seizoenen

Deze anime spin-off sluit aan de op de films uit 2013 en 2018 en volgt een broer en zus die worden gedwongen om een "‹"‹verlaten Jaeger te besturen door een vijandig landschap in een wanhopige poging om hun vermiste ouders te vinden.



Resident Evil: Infinite Darkness | In 2021 | 1 seizoen

Ergens dit jaar moet deze CG-animatieserie is uiteraard gebaseerd op de Resident Evil-franchise van Capcom. In de serie zien we de hoofdfiguren uit Resident Evil 2, Leon S. Kennedy en Claire Redfield. Infinite Darkness is een horrorserie met een sci-fi twist.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een gloednieuwe Marvel-serie voor Disney+ officieel aangekondigd
Series / Nieuws

Nog een gloednieuwe Marvel-serie voor Disney+ officieel aangekondigd

Komende jaren verschijnen er vele Marvel series op Disney+. Nu komt ook Wakanda naar het kleine scherm.

Op dit moment is op Disney+ WandaVision te zien en daarna moeten in 2021 en 2022 nog eens elf andere Marvel-producties op de streamingdienst te zien zijn. Nu is een serie over het thuisland van Black Panther officieel aangekondigd.

Het nieuws komt via Ryan Coogler, de regisseur van Black Panther (2018) en het volgend jaar te verschijnen vervolg Black Panther II. De regisseur en zijn productiemaatschappij Proximity Media hebben met Disney een vijf jarige deal gesloten om meerdere series te gaan maken.

Kingdom of Wakanda
De serie gaat Kingdom of Wakanda heten en uiteraard wordt in die show gekeken naar het technologisch vergevorderde koninkrijk dat we al zagen in de films Captain America: Civil War uit 2016, [film=https://www.filmtotaal.nl/film/23531]Black Panther[/film] uit 2018 en Avengers: Infinity War uit 2019.

"Het is een eer om samen te werken met The Walt Disney Company. Met hen samenwerken aan Black Panther was een droom die uitkwam," meldt Coogler in een statement.

"Als fervente televisiegebruikers zouden we niet gelukkiger kunnen zijn om onze televisieactiviteiten te lanceren met Bob Iger, Dana Walden en alle geweldige studio's onder de Disney-paraplu."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt 'Scream'-ster Neve Campbell naar 'The Lincoln Lawyer'
Series / Nieuws

Netflix brengt 'Scream'-ster Neve Campbell naar 'The Lincoln Lawyer'

Neve Campbell gaat de hoofdrol spelen in de Netflix-serie The Lincoln Lawyer.

In 2011 verscheen de film The Lincoln Lawyer van regisseur Brad Furman en met vooral Matthew McConaughey. Nu gaat Netflix aan de haal met de bekende verhalen van schrijver Michael Connelly. Het moet een serie worden.

Via de streamingdienst wordt duidelijk dat actrice Neve Campbell een belangrijke rol gaat spelen in de serie. Campbell is uiteraard vooral bekend van haar rol als Sidney Prescot in de verschillende Scream-films.

Neve Campbell in The Lincoln Lawyer
Neve Campbell speelt een rol in The Lincoln Lawyer als Maggie McPherson, een gepassioneerde plaatsvervangend officier van justitie die eerder getrouwd was met het personage Mickey Haller, gespeeld door Manuel Garcia-Rulfo.

De serie zou in eerste instantie door de zender CBS gemaakt gaan worden. Door corona zag CBS van de serie af en pakte Netflix de rechten op. Showrunner is Ted Humphrey en The Lincoln Lawyer: De Serie verschijnt ergens in 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het echte verhaal van 'Vikings': Dit is Ubbe's verhaal
Series / Featured

Het echte verhaal van 'Vikings': Dit is Ubbe's verhaal

Ubbe verkent de Verenigde Staten van Amerika; deed de echte Ubbe dat ook?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vikings is voorbij. De serie bevat zowel ware gebeurtenissen als fictie. In dit artikel verkennen we het echte verhaal van Ubbe.

Natuurlijk weten we dat de Vikingen het continent Amerika al ver voor Christopher Columbus verkenden. In de serie is de oudste zoon van Ragnar Lothbrok, Ubbe, de eerste Viking die Noord-Amerika weet te bereiken. Hij landt op de kust van Newfoundland en begint daar een nieuw leven. Maar is dat verhaal gebaseerd op een waar verhaal?

Het antwoord
Het antwoord is interessant genoeg een mix van 'ja' en 'nee'. Voor zover we weten reisde de echte Ubbe nooit naar Noord-Amerika. Wel was hij een van de aanvoerders van het grote heidense leger dat Engeland halverwege de negende eeuw binnenviel, zoals we zagen gebeuren in het vierde en het vijfde seizoen van de serie.

Wel was er een man genaamd Leif Erikson, die de eerste Viking was die ook echt op een expeditie naar Noord-Amerika vertrok. Hij noemde het continent Vinland, nadat hij veel druiven aantrof. En inderdaad: het gebied dat hij vond was ook echt Newfoundland.

Tegelijk kwam Erikson daar pas in 1000 na Christus aan, ruwweg een eeuw na Ubbe in Vikings. Voor de serie was het echter belangrijk dat de op het continent zou eindigen.

Showrunner Michael Hirst aan het woord: "Ik wist dat het einde de ontdekking van Amerika en van Newfoundland zou zijn. En dat is wat ik altijd gepland had."

Lees ook: 'Vikings'-bedenker legt de epische laatste aflevering van 'Vikings' uit

Lees ook: 'Vikings': Het einde van zes seizoenen Viking-terreur uitgelegd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-sterren enorm ongemakkelijk door Jean-Claude van Damme
Series / Nieuws

'Friends'-sterren enorm ongemakkelijk door Jean-Claude van Damme

Jean-Claude van Damme maakte de vrouwelijke cast van Friends mega ongemakkelijk.

Jennifer Aniston en Courteney Cox vonden het maar niets dat Jean-Claude van Damme meewerkte aan Friends.

In de aflevering The One After the Superbowl: Part 2 ontmoetten ze Van Damme, die een versie van zichzelf speelde. Ze ontmoeten hem op een filmset, en clashen uiteindelijk wegens een misverstand met hem. Het was een beetje een aparte aflevering, waarbij nu blijkt dat de aanwezigheid van de acteur niet door iedereen gewaardeerd werd.

Een moeizame samenwerking
Regisseur Michael Lembeck, die de aflevering regisseerde, vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat de acteur moeilijk was op de set. Hij had zich niet goed voorbereid, was onprofessioneel en er gebeurde iets waar Aniston en Cox zich erg ongemakkelijk bij voelden.

"Hij was zo arrogant! Maar ik wil een heel ander verhaal delen," begon Lembeck.

"We namen hem en Jennifer eerst op. Daarop liep ze naar mij en zei ze: 'Lem, Lem, kan je hem vragen om zijn tong niet in mijn mond te stoppen als hij mij kust?' Ik vertelde hem dat alles prima was, maar dit niet passend was. Daarna namen we een scène met Courteney op. En daarna kwam zij naar mij toe, en vroeg zij hetzelfde. Ik kon het niet geloven! Dus moest ik weer naar Van Damme toe, en hem ditmaal veel strenger toespreken."

Lees ook: Hoeveel dates had Joey eigenlijk in 'Friends'? (veel meer dan je denkt)

Lees ook: Fans van 'Friends' kunnen eindelijk opgelucht ademhalen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City' doet het anders met nieuwe seizoen
Series / Nieuws

'Sex and the City' doet het anders met nieuwe seizoen

Sex and the City wordt namelijk bijzonder actueel met zijn kleine rebootseizoen van 10 afleveringen.

De revival van Sex and the City op HBO zal ook kijken naar het coronavirus. Dat werd bevestigd door actrice Sarah Jessica Parker, die samen met Cynthia Nixon en Kristin Davis terugkeert.

Er komt een tien afleveringen tellend nieuw seizoen, met afleveringen van elk een half uur. Centraal staan de levens van de hoofdpersonen, Carrie, Miranda en Charlotte, die nu in de vijftig zijn.

Coronavirus meenemen
Het coronavirus wordt "zonder twijfel" een belangrijk onderdeel van het verhaal. "Dat is immers iets dat hoort bij de stad waar onze personages in leven. En hoe heeft dat onze relaties veranderd? Ik heb er alle vertrouwen in dat de schrijvers hiernaar gaan kijken."

"Ik denk dat Cynthia, Kristin en ik er allemaal heel erg naar uitkijken. We willen graag weten hoe het er nu voor staat met onze personages. Welke rollen ze hebben gespeeld en hoe ze gegroeid zijn als mensen, als vrouwen en als vrienden."

Er is nog geen releasedatum geprikt voor het nieuwe seizoen, dat wel al een titel heeft: And Just Like That...

Lees ook: 'Sex and the City'-cast krijgt 1 miljoen per aflevering voor de reboot

Lees ook: Nieuw seizoen 'Sex and the City' gaat helaas deze hoofdrolspeelster missen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Pacific Rim: The Black' krijgt een gave trailer van Netflix
Series / Trailer

'Pacific Rim: The Black' krijgt een gave trailer van Netflix

Na de twee films verschijnt op Netflix binnenkort een heuse Pacific Rim anime.

Over een maand is er eindelijk weer meer Kaiju-actie te zien. Na het waanzinnige Pacific Rim uit 2013, geregisseerd door Guillermo del Toro, en het matige vervolg Pacific Rim: Uprising uit 2018 verschijnt er op Netflix een anime en de eerste beelden zien er gaaf uit.

De anime serie werd door Netflix in 2018 aangekondigd. Pacific Rim: The Black is een vervolg op de twee films en we volgen een broer en zus die worden gedwongen om een "‹"‹verlaten Jaeger te besturen door een vijandig landschap in een wanhopige poging om hun vermiste ouders te vinden.

Pacific Rim: The Black
De anime is gemaakt door Polygon Pictures en Marvel Comics-schrijver Craig Kyle en Greg Johnson zijn de showrunners. Op 4 maart moet het eerste seizoen van Pacific Rim: The Black op Netflix verschijnen.



Lees ook: Gave beelden 'Pacific Rim'-serie van Netflix!

Lees ook: 'Pacific Rim' komt als serie naar Netflix in 2020!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende mid-season trailer voor 'WandaVision' laat veel actie zien
Series / Trailer

Indrukwekkende mid-season trailer voor 'WandaVision' laat veel actie zien

WandaVision wordt met de aflevering groter en groter. Wat gaat er gebeuren?

Waar gaat het naar toe in de Marvel-serie WandaVision? Krijgen we alternatieve realiteiten te zien? Andere werelden, of misschien wel vreemde hekserij? Het kan allemaal en waarschijnlijk zullen de fans komende weken een paar keer goed met hun ogen gaan knipperen. Let op: spoilers!

De vierde aflevering "We Interrupt This Program" laat al een beetje zien waar het allemaal naar toe gaat, maar naar wat de uitkomst zal zijn kan enkel gegist worden. Uiteraard draait alles om Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen die zich zal ontpoppen tot Scarlett Witch.

Mid-season trailer & poster Marvel Studios' WandaVision
De afgelopen dagen zagen we al heel wat promo's en andere zaken voorbijkomen. Nu is er een Mid-season trailer die ons voorbereid op de laatste reeks aflevering in de negendelige serie. "Het leven kan perfect zijn als het alleen voor jou is gemaakt," luidt de tekst bij de video op YouTube.

Aankomende vrijdag gaat WandaVision verder en daarin zal er steeds meer duidelijk worden waarom Wanda en Vision, en alle andere personages, in een bubbel wonen én wie daar verantwoordelijk voor is.

Hieronder de nieuwe trailer en een poster met daarop de belangrijkste personages.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-makers waren niet volledig vrij
Series / Nieuws

'WandaVision'-makers waren niet volledig vrij

Marvel Studios heeft zo'n grote overkoepelende plannen dat je nooit helemaal kan doen wat je wil.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
WandaVision is op dit moment wekelijks met een nieuwe aflevering te zien op Disney+. Voor het maken van de serie kreeg schrijver Jac Schaeffer niet de volledige vrijheid van Marvel Studios.

Dat vertelde Schaeffer tijdens een nieuw interview over de serie. Zij onthulde dat bepaalde personages niet gebruikt mochten worden in de streamingserie.

Niet gebruiken
Dat vertelde Schaeffer tijdens een interview met Digital Spy.

"Ik was niet helemaal vrij," aldus Schaeffer. "Marvel heeft bepaalde plannen en zaken die overkoepelend aan elkaar verbonden worden. Dus er waren personages die aan mij gesuggereerd werden, onder meer die van Randall Park en Kat Dennings. Ik dacht: dat is een excuus om met mensen die ik echt heel erg bewoner te werken. Dus kom maar op."

Maar dat betekende dus niet dat Schaeffer met iedereen mocht werken in de serie. Hoe dan ook doet de show heel wat fans van Marvel Studios een groot plezier. Die hebben na achttien maanden droog gestaan te hebben immers weer MCU-plezier om van te genieten.

Lees ook: Disney+-serie 'WandaVision' onthult wat er aan de hand is

Lees ook: Alle remmen los in trailer voor 'WandaVision' aflevering 5 en verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Star Trek: Discovery' stelt Michael Burnham op de proef
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Star Trek: Discovery' stelt Michael Burnham op de proef

Star Trek: Discovery wordt weer heel erg bijzonder, na de mini-reboot afgelopen seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery begon zijn derde seizoen met een ontmoeting tussen Michael Burnham en Cleveland 'Book' Booker. Intussen hebben de twee een relatie.

Book bleef aan boord van de USS Discovery, waar Michael nu de kapitein van is. Tijdens een panel van Deadline vertelde bedenker en medeshowrunner Alex Kurtzman dat Burnham op veel manieren op de proef gesteld wordt.

Ander seizoen
"Burnham heeft veel tijd doorgebracht met de vraag wat ze moest zijn. Aan het einde van het seizoen kreeg ze daarom de stoel van de kapitein. Die kreeg ze van [Admiraal] Vance om twee redenen: ze doet dingen op haar manier. En vecht voor het goede," begon Kurtzman.

Maar: "Burnham zal die balans moeten blijven zoeken. En ze moet blijven leren wat dit precies betekent. Haar relatie met Book wordt dan ook op veel manieren op de proef gesteld. Op manieren die ik nu nog niet zal onthullen."

Gelukkig hoeven we hier niet gigantisch lang op te wachten. Het vierde seizoen is al in de maak.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' krijgt een heel nieuw type schurk

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' brengt oude bekende terug in vierde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' onthult de concurrerende Sparrow Academy
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' onthult de concurrerende Sparrow Academy

De serie The Umbrella Academy van Netflix doet iets heel gaafs met het derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van het derde seizoen van The Umbrella Academy staan op het punt om te beginnen. Veel weten we er nog niet over, al zagen we al een duidelijke hint naar wat het volgende seizoen brengt.

Aan het einde van het tweede seizoen zagen we The Umbrella Academy in een alternatieve realiteit terechtkomen, waarin ze vervangen waren door The Sparrow Academy. Daaronder bevond zich ook hun formeel overleden broer Ben.

Eerste blik!
Vandaag toont acteur Justin Min, die de rol van Ben speelt, een eerste blik op de Sparrow Academy. Die bestaat uit een heel nieuwe groep helden met heel andere krachten en een heel andere instelling.



Onder de groep bevindt zich Ben als hoofdpersoon, die de leider van de groep is. Hij wil zijn status als leider tegen elke prijs mogelijk behouden. Los van hem zijn er ook Marcus (een dodelijke, maar compassierijke man), Fei (een vrouw die de wereld heel apart waarneemt), Sloane (een dromerige heldin die de Academy wil verlaten) en Jayne (die loyaal is en daarom thuis blijft).

De derde reeks heeft nog geen releasedatum gekregen van Netflix.

Lees ook: Derde seizoen 'The Umbrella Academy' van Netflix wordt gestoord

Lees ook: Veel nieuws over 'The Umbrella Academy' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'The Walking Dead: World Beyond' heeft veel meer actie
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'The Walking Dead: World Beyond' heeft veel meer actie

The Walking Dead: World Beyond gaat nu al richting zijn einde met het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond komt na de zomer op AMC en Amazon Prime Video. Dat belooft wat.

Volgens Jelani Alladin, die de rol van Will speelt in de serie, wordt het een heel gaaf tweede seizoen dat een boel nieuwe actie zal bieden. De serie zal volgens hem in volle gang verder gaan.

Tweede en laatste seizoen
"Ik weet niet zeker wat er aan zit te komen, maar ik stel mij zo voor, op basis van wat ik aan het einde van het eerste seizoen van World Beyond gezien heb, denk ik dat je veel meer actie, veel meer asskicking en veel meer gevechten kan verwachten," aldus Alladin.

"Wat ik zo gaaf aan deze serie vind, is dat er een heel nieuwe energie in zit. Dat komt denk ik door die jonge kinderen die je aan het begin van de serie nog heel naïef de wereld in zag trekken, en nu zijn ze dat niet meer."

Tot nu toe onthulde The Walking Dead: World Beyond al de nodige details over de Civic Republic, de grote en geheimzinnige organisatie die Rick Grimes weghaalde en een gigantisch en uiterst dodelijk leger heeft.

Lees ook: 'The Walking Dead' onthult eindelijk de plannen van de schurkachtige CRM

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' seizoen 2 gaat een andere kant op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-fans krijgen mogelijk grote verrassing van Disney+
Series / Nieuws

'WandaVision'-fans krijgen mogelijk grote verrassing van Disney+

Er zou heel misschien, hoe onwaarschijnlijk ook, een tiende aflevering kunnen komen.

Mogelijk is Marvel Studios bezig met het plannen van een tiende aflevering van de serie WandaVision. Tot nu toe leek het erop dat de serie negen afleveringen zou krijgen.

Een nieuwe aanwijzing wijst er echter op dat er mogelijk nog een tiende aflevering komt. STW Talent Agency deelde wat promomateriaal voor een van hun cliënten, actrice Selena Anduze. Zij speelt een van de SWORD-agenten in de serie, die in aflevering 4 tot en met 10 te zien is.

Toch tien?
Mocht er inderdaad een tiende aflevering komen, dan is dit de eerste hint naar dat feit. De kans bestaat natuurlijk ook dat iemand bij het STW Talent Agency simpelweg een fout heeft gemaakt en per abuis neerzette dat er tien afleveringen zijn.

Een persbericht van Disney+ wees er namelijk op dat er negen afleveringen komen. Tegelijk zou een tweedelige finale zomaar eens tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Er zit namelijk een week zonder Marvel-content aan te komen in maart, een week voordat Falcon and the Winter Soldier van start gaat. Dan zou een tweedelige finale wel heel tof kunnen zijn.

Lees ook: Disney+-serie 'WandaVision' onthult wat er aan de hand is

Lees ook: Alle remmen los in trailer voor 'WandaVision' aflevering 5 en verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tiger King'-rivaliteit neemt nog meer toe
Series / Nieuws

'Tiger King'-rivaliteit neemt nog meer toe

Beste vrienden zullen Carole Baskin en Joe Exotic in ieder geval nooit worden...

Dat Carole Baskin en Joe Exotic nooit de beste vrienden zullen worden wisten we al lang. Baskin heeft nu echter iets gedaan waardoor ze de rivaliteit alleen maar nog meer opzweept.

Het is geen geheim dat Joe Exotic had gehoopt op een pardon van oud-president Donald Trump. Op de laatste dag dat Trump aan het werk was konden heel wat gevangenen nog rekenen op een pardon. Joe Exotic? Die viste helaas achter het net. Alvast één iemand is daar ongelofelijk tevreden mee. In een recente reactie liet Carole Baskin dan ook het volgende optekenen:

"Joe Maldonado-Passage bevindt zich exact waar hij hoort te zijn... en dat is in een kooi!"

Tiger King
Carole Baskin en Joe Exotic waren de belangrijkste figuren uit de reeks Tiger King die op Netflix te bekijken is. De serie volgde Exotic toen hij campagne aan het voeren was tegen Carole. Voor beiden geldt dat ze aan het hoofd stonden van een dierenpark.

Joe had een commerciële dierentuin terwijl Carole meer over een opvang beschikte voor geredde dieren. Exotic heeft altijd volgehouden dat zij de dieren in haar opvang slecht zou behandelen.

Het was echter uiteindelijk Joe die werd veroordeeld voor niet alleen dierenmishandeling, maar ook voor het beramen van de moord op Carole. Daarvoor zou hij zelfs een huurmoordenaar hebben ingeschakeld.

Het team advocaten van Exotic bleek er in ieder geval sterk van overtuigd te zijn dat president Trump hem toch vrij zou laten. Er stond zelfs reeds een limousine klaar aan de gevangenis om Exotic op te pikken. Helaas voor Joe draaide dat toch net even wat anders uit...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.