search

Ons nieuws van dinsdag 12 april 2022

Recensie Netflix-serie 'Élite' seizoen 5
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Élite' seizoen 5

Soms is oppervlakkig drama met verwende pubers ondergaan best prettig. Netflix-hit Élite komt er al vijf seizoenen mee weg.

Regie: Ginesta Guindal, Eduardo Chapero-Jackson, Lino Escalera, e.a. | Cast: Itzan Escamilla (Samuel), Omar Ayuso (Omar), Claudia Salas (Reba), Georgina Amorós (Cayetana), Manu Rí­os (Patrick), Pol Granch (Phillipe), Valentina Zenera (Isadora), André Lamoglia (Iván), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-54 minuten | Jaar: 2022

Er zijn van die series waarvan je je voortdurend afvraagt waarom je er in vredesnaam (nog) naar kijkt. Soms komt dit besef gaandeweg, bij Riverdale of 13 Reasons Why bijvoorbeeld. Bij andere series is het eigenlijk al van meet af aan duidelijk dat het onmogelijk je ding kan zijn. Toch gaat er een onmiskenbare aantrekkingskracht vanuit waardoor je blijft kijken. Laten we het maar gooien op een onvervalste guilty pleasure.

Het Spaanse jongerendrama Élite is het perfecte voorbeeld daarvan. We zijn inmiddels bij het vijfde seizoen van de serie beland, maar je kan met een gerust hart vaststellen dat het verhaal mijlenver van het normale leven van de gemiddelde tiener afstaat. De personages zijn vrijwel zonder uitzondering verwend, kil, berekenend en alleen maar bezig met zichzelf.

Ze veranderen vaker van partner dan van ondergoed. Daar komt ook nog eens bij dat de Spaanse jongeren zich onderdompelen in weelde, zich hullen in designeroutfits en zich uitleveren bij decadente feestjes. Makkelijk om in te leven dus. Aan studeren wordt er op de Madrileense internationale school Las Encinas al helemaal niet toegekomen. Op het hoofd van de school Benjamin na zijn de volwassenen nauwelijks ergens te bekennen.

Na de dramatische gebeurtenissen van het vorige seizoen wordt de draad opgepakt met de nodige nieuwe mysteries. Zo wordt de Franse prins Phillipe op een feestje onthuld als verkrachter, een gegeven waarmee in de rest van dit seizoen bitter weinig wordt gedaan. Het is kennelijk zijn adellijke status die hem tegen een aanklacht beschermt. Dit thema komt voortdurend terug: status, geld en macht zorgen voor onschendbaarheid.

Interessanter is de verhaallijn van de knappe Patrick die in seizoen vier er nog verantwoordelijk was voor de relatie van Omar en de (hier afwezige) Ander. Dit keer maakt hij kennis met de Braziliaanse voetbalzoon Ivár, voor wie hij als een blok valt. Ivár worstelt met zijn populaire vader, die als profvoetballer nauwelijks naar zijn zoon omkijkt en elke avond een feestje houdt.

Patrick kan zijn ogen niet van zijn nieuwe vriend afhouden. Ivár houdt bij hoog en laag vol dat hij hetero is, maar schept er groot genoegen in zijn bewonderaar het hoofd op hol te brengen, of zeg maar gewoon: op te geilen. En dan is er nog het staartje van het vorige seizoen, waarbij de dood van een verkrachter en loverboy moet worden opgehelderd. Het is duidelijk dat Samuel er wat mee te maken heeft, maar wat is de link tussen de dode man en schoolhoofd Benjamin?

Zoals al vaker het geval was vliegt ook dit seizoen van Élite alle kanten op en laat de verdieping lang op zich wachten. Het is vooral de buitenkant die aandacht krijgt, maar achter al deze oppervlakkigheden gaan menselijke behoeftes schuil als erkenning van een ouder, verlangen naar liefde en het gemis van een ouder.

De makers hebben ook een tandje bijgezet in hun extremiteiten. Zo organiseert Patrick al in de tweede aflevering een hedonistisch feestje, waarbij de genodigden hun seksuele geaardheid moeten thuislaten. Het resulteert in wat aanschurkt tegen een orgie. Ook de meer soapachtige verwikkelingen zijn niet van de lucht. Een driehoeksverhouding mondt uit in een vierkantsverhouding. Dat soort werk. En de Argentijnse nieuwkomer Isadora is een influencer en dj die alleen in hotels slaapt, waar ook weer tragiek in schuilt. Maar pogingen om de jongeren een realitycheck te geven, bijvoorbeeld wanneer een vluchteling zijn intrede doet, worden in de kiem gesmoord.

Je kan Élite naast guilty pleasure toch het best omschrijven als een onrealistische ontspanning uit de werkelijkheid. Het leven dat deze jongeren lijden valt namelijk voor niemand ook maar een dag vol te houden. Het duurt echter lang voor alle buitenlagen zijn afgepeld en de schrijvers tot de kern van de personages en hun problemen zijn doorgedrongen. Het is nu juist de dikke blinkende vernislaag die het zo moeilijk maakt om echt mee te voelen met wat ze doormaken. Toch is er die onmiskenbare aantrekkingskracht. Het is als fastfood: het vervult een behoefte, maar daarna voel je je smerig.

★★★☆☆

Élite is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'We Own This City' van 'The Wire'-makers en HBO
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'We Own This City' van 'The Wire'-makers en HBO

Jon Bernthal speelt de hoofdrol in de veelbelovende miniserie van David Simon.

HBO heeft de volledige trailer vrijgegeven voor We Own this City, de zes-delige misdaadserie van The Wire-bedenker David Simon en zijn The Deuce-collega George Pelecanos. De serie speelt zich net als The Wire af in de Amerikaanse stad Baltimore.

We Own This City is gebaseerd op het boek van Justin Fenton en laat de opkomst en ondergang zien van de zogenaamde Gun Trace Task Force van de Baltimore-politiemacht. We zien hoe corruptie en de morele vernietiging van de stad ervoor zorgt dat er gekozen wordt voor massale arrestaties in plaats van echt politiewerk.

Punisher in Baltimore
Acteurs Jon Bernthal (The Punisher), Wunmi Mosaku, Jamie Hector, McKinley Belcher III, Darrell Britt-Gibson, Josh Charles, Dagmara Domińczyk, Rob Brown, Don Harvey, David Corenswet, Larry Mitchell, Ian Duff, Delaney Williams en Lucas Van Engen zijn te zien in de serie.

Gastrollen in We Own This City zijn er voor Treat Williams, Gabrielle Carteris, Tray Chaney, Domenick Lombardozzi, Thaddeus Street en Jermaine Crawford. Reinaldo Marcus Green (King Richard) regisseerde alle zes afleveringen van de serie.

De eerste aflevering van We Own This City is vanaf 25 april a.s. te streamen via HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spookje 'Casper' keert terug in live-action serie
Series / Nieuws

Spookje 'Casper' keert terug in live-action serie

In 1995 werd er nog een grote film gemaakt over het vriendelijke spookje.

De Amerikaanse streamingdienst ontwikkelt naar verluidt een live-action horror-/avonturenserie over Casper the Friendly Ghost.

In de serie gaan we zien hoe een gezin arriveert in het dorpje Eternal Falls. Daar komen ze in contact met Casper, die samen met het gezin een eeuwenoud mysterie ontrafelt dat zijn weerga niet kent.

Spooky hours
De serie wordt geschreven en geproduceerd door Kai Yu Wu, die we kennen als scenarist van The Ghost Bride, maar ook meewerkte aan series als Hannibal en The Flash. UCP en DreamWorks Animation zorgen samen voor de productie van de serie.

Casper maakt in de jaren '40 en '50 zijn opwachting in meerdere animatiefilms, en was daarna ook populair in stripvorm en als ster van meerdere tekenfilmseries.

In 1995 verscheen er ook een live-action film van Universal over het spookje. Hierin werden de spoken met CGI gemaakt, wat waarschijnlijk ook het geval zal zijn in de nieuwe serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie met Bruce Willis om suffe reden niet op streaming
Series / Nieuws

Topserie met Bruce Willis om suffe reden niet op streaming

De misdaaddramaserie Moonlighting kan om gekke reden (iets met rechten) niet online verschijnen.

De serie Moonlighting werd uitgezonden van 1985 tot 1989 en verscheen in de States op ABC. De serie wordt beschouwd als het begin van de carrière van Bruce Willis. Nu ligt de serie te verstoffen op de plank bij Disney.

"Toen we Moonlighting maakten, werd in televisieseries normaal gesproken geen popmuziek gebruikt," vertelde Caron in een interview aan Entertainment Weekly. "Het waren in die tijd echt alleen wij en Miami Vice."

Disney wil niet voor de rechten betalen
"Dus toen er deals werden gesloten voor de muziek, anticipeerde niemand op streaming. Om de serie [op streaming] te vertonen, moest de eigenaar van de serie, de Walt Disney Company, terug om deals te sluiten voor al die muziek, en daar hebben ze zich al zes of zeven jaar tegen verzet," verklaarde Caron.

In principe zou Moonlighting dus op Disney+ kunnen verschijnen, mits Disney de rechten van de muziek regelt. Op YouTube vind je in ieder geval de pilotaflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney vindt zijn nieuwe Percy Jackson!
Series / Nieuws

Disney vindt zijn nieuwe Percy Jackson!

Het jongetje uit The Adam Project wordt nu het gezicht van de serie van Disney+.

De jonge acteur Walker Scobell, die net de jongere incarnatie van Ryan Reynolds speelde in de film The Adam Project van Netflix, heeft nu de titelrol te pakken in Percy Jackson and the Olympians van Disney+.

De verfilming van de boeken van Rick Riordan volgt een twaalfjarige jongen die ontdekt dat hij een halfgod is en al snel door Zeus wordt beschuldigd van het stelen van de bliksemschicht van zijn meester. Percy moet door Amerika trekken om de schicht te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

Betere verfilmingen dan de films uit 2010 en 2013
20th Television produceert de televisieserie die veel dichter bij de boeken zal liggen dan de vorige wisselend ontvangen verfilmingen uit 2010 en 2013. Die films maakten de personages ouder.

In de serie is Riordan ook nauwer betrokken bij het schrijven van de pilot met Jon Steinberg (Black Sails) en als uitvoerend producent.

James Bobin (The Mysterious Benedict Society) regisseert de eerste aflevering van de serie die in januari door Disney+ werd besteld. Deze zomer zal het filmen beginnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames van nieuwe misdaadserie 'Sleepers' met Robert de Hoog gestart
Series / Nieuws

Opnames van nieuwe misdaadserie 'Sleepers' met Robert de Hoog gestart

De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor de Nederlandse acteur Robert de Hoog...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Videoland heeft bekend gemaakt dat de opnames zijn begonnen van de gloednieuwe misdaadserie Sleepers. De hoofdrol in deze nieuwe reeks is weggelegd voor de Nederlandse acteur Robert de Hoog.

De Hoog is uiteraard vooral bekend omwille van Mocro Maffia. De misdaadserie is later dit jaar te bekijken op Videoland.

In Sleepers kruipt De Hoog in de huid van Martin Oudkerk. Hij wordt door zijn criminele pleegvader op 18-jarige leeftijd naar een politieopleiding gestuurd. Wanneer Henk wordt vermoord heeft Martin geen andere keuze dan aan de slag te gaan voor een criminele organisatie.

Dankbaar
De Hoog speelt niet alleen de hoofdrol in de reeks, daarnaast is hij ook betrokken bij de productie. Eerder liet hij reeds optekenen zeer dankbaar te zijn voor de kans die hij krijgt.

Sleepers is één van de drie nieuwe titels die vorig jaar werden aangekondigd door Videoland. Naast deze serie is er ook sprake van Familiegeheimen evenals De Toeslagenaffaire.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Snowpiercer' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Snowpiercer' seizoen 3

Het blijft lastig overleven tussen ijskoude vijanden en een vijandige ijskoude wereld.

Regie: Christoph Schrewe, Erica Watson, Leslie Hope | Cast: Daveed Diggs (Andre Layton), Sean Bean (Joseph Wilford), Mickey Sumner (Bess Till), Alison Wright (Ruth Wardell), Iddo Goldberg (Bennett Knox), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 43-49 minuten | Jaar: 2022

De gierende wielen banen zich een weg door het ijzige landschap. 1029 coupés denderen op hoge snelheid voort en maken het enige leven dat zich nog op aarde bevindt mogelijk. Dat leven, binnen de verstikkende omhelzing van het staal, is allesbehalve rooskleurig. Intriges en complotten zijn de enige garnering die de grijze trein zich mag toerekenen.

Van de staart tot aan de eerste coupé zoeken de reizigers een manier om de schijnbaar oneindige treinreis nog dragelijk te maken. Wanhoop bemoeilijkt die pogingen zodanig dat de passagiers van de Snowpiercer moeten vechten om niet ten onder te gaan aan uitzichtloosheid. Alles wordt in werking gesteld om maar niet te hoeven toegeven aan de wrede realiteit van een vijandige aarde. Tijdens deze uitputtingsslag lijkt alleen een fata morgana nog soelaas te bieden.

Het gevecht tussen Layton en Wilford dat zich openbaarde sinds het tweede seizoen gaat in alle hevigheid verder. Wilford, die zichzelf als eigenaar van de trein beschouwt, is gekrompen tot slechts een schaduw van zichzelf. Layton vecht ondertussen zijn eigen strijd met de politieke verwachtingen die horen bij de nieuwe leider van de trein. Maar de trein zou de trein niet zijn als de twee door grootheidswaan bevlogen mannen elkaars pad niet weer zouden kruisen.

De weinig veranderende omgeving biedt ook de makers van de serie de nodige uitdagingen. Het decor verandert zelden en de verrassingen die de trein te bieden heeft leken na het tweede seizoen aardig uitgeput. Ook kunnen er met een verwoeste aarde niet gemakkelijk nieuwe personages worden toegevoegd zonder dat de serie zijn geloofwaardigheid verliest. Dit is dan ook precies waarom de nieuwe passagier van de Snowpiercer niet per se direct tot de favoriete plotten van het verhaal behoort.

De Snowpiercer bewandelt regelmatig een pad waarin haar voortbestaan aan een zijden draadje hangt, balancerend tussen leven en dood. In feite is dit een mooie symboliek voor wat de serie te bieden heeft. Ook de verhaallijn probeert zijn evenwicht te behouden op een strak gespannen bevroren touw. Enige uitglijders zijn zeker aanwezig, maar de plotwendingen die het spoor evengoed te bieden heeft, zorgen ervoor dat de verveling van de passagiers niet overslaat op de kijker.

In de laatste drie afleveringen lijkt de hoop dan toch echt verloren. Alles in de trein lijkt terug te vallen in oude gewoontes en bijna lijkt het sprookje van de Snowpiercer dan echt af te lopen. Pasgeboren verhaallijnen worden abrupt afgekapt en oude intriges wordt nieuw leven ingeblazen. Even is het einde van het eindeloze spoor in zicht. Uitzichtloosheid wordt het eindstation.

Maar terwijl zowel buiten als binnen de trein het klimaat ver beneden het nulpunt is gedaald, stuiten de overgebleven avonturiers op verhitte situaties en conflicten waar je je vingers niet aan wilt branden. De trein en de serie perst er richting de seizoensafsluiter nog een laatste eindsprint uit en weet een cliffhanger te creëren die ons doet smachten naar het volgende seizoen.

★★★★☆

Snowpiercer is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-regisseur ingehuurd voor 'Star Wars: Ahsoka'
Series / Nieuws

Marvel-regisseur ingehuurd voor 'Star Wars: Ahsoka'

Opnieuw een veelbelovende stap voor de Star Wars-spinoff met Rosario Dawson.

Peter Ramsey, co-regisseur van het Oscar winnende Spider-Man: Into the Spider-Verse zal in elk geval één aflevering regisseren van Star Wars-serie Ahsoka voor Lucasfilm en Disney+.

In de serie volgen we Jedi-personage Ahsoka Tano (Rosario Dawson), die haar live-action debuut maakte in het tweede seizoen van The Mandalorian en ook haar opwachting maakte in een aflevering van The Book of Boba Fett.

Thrawn is coming
En hoewel details over het verhaal geheim worden gehouden, zou de serie laten zien hoe Tano het universum afstruint op zoek naar de boosaardige Grand Admiral Thrawn, de blauwhuidige meester-strateeg en voormalig commandant van het Empire.

Naast Dawson zijn er in Ahsoka rollen weggelegd voor acteurs als Ray Stevenson, Mary Elizabeth Winstead, Ivanna Sakhno en Natasha Liu Bordizzo. Hayden Christensen zal terugkeren als Anakin Skywalker.

De opnames van Ahsoka beginnen later deze maand in Los Angeles. Verdere regisseurs en het aantal afleveringen moeten nog onthuld worden. Dave Filoni schreef het script en produceert samen met Jon Favreau.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'For All Mankind' seizoen 3 onthult briljante trailer en releasedatum
Series / Trailer

'For All Mankind' seizoen 3 onthult briljante trailer en releasedatum

For All Mankind gaat bijna weer verder op Apple TV+ blijkt uit de trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een gloednieuwe teaser trailer van Apple TV+ zien we dat het nieuwe seizoen van For All Mankind niet eens zo heel lang meer op zich laat wachten.

For All Mankind speelt zich af in een alternatieve tijdlijn waarin de Space Race door is gegaan. Dat betekent dat de verkenning van ons zonnestelsel door ging buiten het landen op de maan. We zien hoe de Sovjet-Unie eerder op de maan landt en er een wedstrijd begint om de maan te koloniseren.

For All Mankind
Apple TV+ heeft een nieuwe teaser trailer vrijgegeven voor seizoen 3 van For All Mankind. De dertig seconden durende spot begint met twee shots van het landschap van Mars, om vervolgens aan te kondigen dat de serie zich op de rode planeet afspeelt, in het jaar 1995.

De teaser deelt niets over personages of het verhaal, maar wel dat de serie op 10 juni 2022 te zien zal zijn.

For All Mankind lanceert op 10 juni zijn eerste van tien afleveringen. We volgen nu dus de wedstrijd tussen de Amerikanen en de Sovjet-Unie. Twee castleden vertrokken aan het einde van het tweede seizoen en zijn vervangen door onder meer Edi Gathegi als de charismatische visioenair Dev Aseya.

Hieronder de teaser:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander'-actrice over de gruweldood van haar personage
Series / Nieuws

'Outlander'-actrice over de gruweldood van haar personage

Een van de castleden van Outlander moest helaas op gruwelijke wijze afscheid nemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The World Turned Upside Down, de nieuwe aflevering van Outlander, is een aflevering die inderdaad doet wat die titel belooft. De serie vermoordde zelfs bijna Claire Fraser, al overleefde zij gelukkig nog.

Er ging heel veel mis in de aflevering. Zo horen we Malva, de dochter van Tom Christie, bekennen dat ze zwanger is. Ook beschuldigde zij Jamie ervan meer dan een dozijn keer tegen haar gelogen te hebben. Aan het eind van de aflevering zien we Malva dood, haar keel doorgesneden en haar ongeboren kind al dood.

Outlander-shock
Tijdens een interview met Variety vertelde Malva-actrice Jessica Reynolds over de schokkende en groteske dood van haar personage.

"Ik wist altijd al dat dit een juicy personage zou zijn," aldus Reynolds. "Een van de scènes was de beschuldiging die je in aflevering 6 kon zien. Dus ik wist dat er iets duisters aan de hand was."

"Het was pas toen ik de rol kreeg en het boek las, dat ik mij realiseerde dat dit de slechtste omstandigheden van elk personage dat ik tegen was gekomen ooit. Ik dacht alleen maar dat er niets ergers kon gebeuren. Het is een Griekse tragedie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' seizoen 3 komt er veel sneller dan je denkt
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 3 komt er veel sneller dan je denkt

De serie The Mandalorian gaat binnenkort van start met zijn derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian seizoen 3 is niet ver, ver weg. Acteur Giancarlo Esposito, die terug is als Moff Gideon in het derde seizoen van de live-action Star Wars-serie, stelt dat fans niet tot het einde van het jaar hoeven te wachten op de serie.

Tijdens een recente verschijning voor The Rich Eisen Show, hintte Esposito op een release ergens halverwege dit jaar. Een bijzondere opmerking, want de opnames zijn helemaal niet zo lang geleden afgerond en eigenlijk hadden we een andere serie verwacht binnenkort.

The Mandalorian-release
"Je krijgt het binnenkort. Je krijgt het binnenkort," zei Esposito. "Ik heb nog een paar dingen te doen wat dat betreft. Een paar finishing touches. Maar ik geloof dat het deze zomer te zien moet zijn. Al is er nog geen datum vastgelegd."

De toekomst van The Mandalorian wordt straks besproken door Jon Favreau en Dave Filoni tijdens de Star Wars Celebration-conventie op 28 mei.

Recent werden de opnames van het tweede seizoen van The Mandalorian nog afgerond. Disney+ bereidt zich intussen voor op de release van de zesdelige serie Star Wars: Obi-Wan Kenobi. Bovendien verwachten we in de zomer, tegen augustus, de miniserie rond Cassian Andor.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer nieuwe 'The Walking Dead'-serie
Series / Video/clip/featurette

Eerste trailer nieuwe 'The Walking Dead'-serie

The Walking Dead gaat binnenkort door met de serie Tales of the Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze zomer lanceert televisiezender AMC de serie Tales of the Walking Dead. De eerste korte teaser voor de serie laat een en ander zien van het nieuwe seizoen!

Tales of the Walking Dead vertelt zes verschillende verhalen, verspreid over zes afleveringen. Allemaal spelen ze zich af in dezelfde dodelijke wereld vol ondode wezens die het op mensen voorzien hebben.

Tales of the Walking Dead
De teaser was te zien tijdens de midseason finale van The Walking Dead op AMC. We zien nu voor het eerst beelden van de terugkeer van de vrouw die op een zeker moment Alpha van de Whisperers wordt (Samantha Morton), evenals de andere personages gespeeld door Terry Crew, Olivia Munn en meer.

Aangekondigde castleden omvatten onder meer Anthony Edwards (ER), Daniella Pineda (Cowboy Bebop), Poppy Liu (Better Call Saul), Parker Posey (Search Party), Jillian Bell (Workaholics), Jessie T. Usher (The Boys), Danny Ramirez (The Falcon & The Winter Soldier), Munn (X-Men: Apocalypse) en Crews (Brooklyn Nine-Nine).

De spin-off wordt geleid door showrunner Channing Powell, die ook al heel wat ervaring bij The Walking Dead en Fear the Walking Dead heeft opgedaan.

Deze zomer is Tales of the Walking Dead te zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' hint op terugkeer Rick Grimes
Series / Trailer

'The Walking Dead' hint op terugkeer Rick Grimes

Rick Grimes vertrok uit The Walking Dead, maar keert hij terug?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daryl staat op het punt te helpen Rick Grimes terug te brengen voor het nieuwe seizoen van The Walking Dead. Dat belooft wat.

Daryl en maggie zijn in oorlog met Lance Hornsby en de Commonwealth. Met de militaire bezetting van Alexandria door Hornsby, is het niet genoeg om een kruisboog te hebben. En dus zien we in een nieuwe teaser (onderaan dit bericht) hoe Daryl het wapen gebruikt van Rick Grimes, dat hij gebruikte om de brug op te blazen in wat zijn aangenomen dood was: de Colt Python-revolver!

The Walking Dead-terugkeer
Michonne zocht naar het lichaam van Rick in de nasleep van de explosie. Maar ze vond enkel zijn revolver, onder de modder en aan land aangespoeld. Michonne geeft het geweer uiteindelijk aan haar dochter, Judith Grimes.

Wat Michonne en Daryl niet wisten toen, was dat Jadis een gevaarlijk gewonde Rick meenam naar de CRM in Philadelphia. Michonne vond in seizoen 10 bewijs dat haar man nog leefde en is nu actief naar hem op zoek.

Waar Judith de missie voor haar oom geheim probeert te houden, begint het er langzaamaan op te lijken dat dit verhaal ontrafeld zal worden.

Andrew Lincoln had recent nog een hereniging met Norman Reedus, toen The Walking Dead de laatste afleveringen opnam. Het leidde tot speculatie over een terugkeer van Rick Grimes in seizoen 11C.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-acteur over mogelijke terugkeer
Series / Nieuws

'Star Trek'-acteur over mogelijke terugkeer

Star Trek: Deep Space Nine zou ook een soort revival kunnen krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Star Trek-universum is momenteel een van de meest actieve franchises in de entertainmentindustrie. Er zijn meerdere televisieseries gaande op Paramount+ en de cast van J.J. Abrams keert terug voor een vierde film.

Met de komst van de serie Star Trek: Picard rijst voor heel wat fans de vraag: keren er meer veteranen terug? Zo ja, wat is er dan nodig? Nana Visitor, Alexander Siddig en Chase Masterson verschenen tijdens de Star Trek: Mission Chicago-conventie en kregen de onvermijdelijke vraag.

Star Trek-terugkeer
Elk van hen had tijdens het panel van de conventie een heel eigen antwoord. "Ik zou graag willen. Maar ik zou wel willen weten hoe het dan werkt qua continuïteit, want het moet er wel echt toe doen," begon Visitor. "Tenzij het een bepaald iets is, op een bepaalde manier en met bepaalde schrijvers, zou ik mij zorgen maken. Maar wil ik het? Wil ik dat Ira Steven Behr er een schrijft enz egt: 'Nana, kom terug'? Ja."

"Ik kan mij niet voorstellen hoe Bahsir, waar hij bestaat na Deep Space Nine. Ik bedoel, ik weet dat hij extreem menselijk was en waarschijnlijk is hij nu een gepensioneerd arts of werkt hij voor een NGO of misschien verzamelt hij samen met Garak vlinders."

"Ik zou zeker willen weten dat Lita.. Nou ja, ik denk niet dat ze mij nog nodig hebben als iets anders dan een sterk personage. En ik denk dat het sociale gerechtigheid moet omvatten om te werken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oei: 'Stranger Things' 4 is als 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Oei: 'Stranger Things' 4 is als 'Game of Thrones'

Stranger Things gaat het groter dan ooit doen in zijn vierde en nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van de serie Stranger Things is net als Game of Thrones. Die oorspronkelijke stelling nemen makers en bedenkers Matt en Ross Duffer in.

Stranger Things werd toen deze serie in 2016 gelanceerd werd door Netflix een van de meest populaire series op de streamingdienst. Seizoenen 2 en 3 bleken ook immens populair, en binnenkort is dan eindelijk de eerste helft van seizoen 4 te zien.

Stranger Things
Seizoen 4 gaat op 27 mei live op Netflix. De tweede batch afleveringen volgt op 1 juli. Op basis van de vele trailers van Stranger Things hebben we al enigszins een idee van wat de serie ons straks brengt. Alles lijkt verbonden te zijn met het mysterieuze Creel House.

Als Stranger Things in mei te zien is, krijgen we heel wat twists. Volgens Matt Duffer brengt de serie precies iets als Game of Thrones; een serie die erom bekend stond veel onderling verbonden verhaallijnen te hebben die draaiden om personages van over heel de wereld.

"We noemen het meestal grappend ons Game of Thrones-seizoen, omdat het zo breed is. Dat is denk ik ook wat zo uniek is aan dit seizoen," aldus Matt Duffer. "Joyce en de familie Byers hebben de boel achtergelaten aan het einde van seizoen 3. Nu zijn ze in California. We wilden altijd een E.T.-achtige suburb, en die kregen we dit jaar eindelijk in de woestijn. En dan is er Hopper in Rusland. En hebben we natuurlijk nog de rest van de groep in Hawkins."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw heel wat drama in trailer van 'Selling Sunset' seizoen 5
Series / Nieuws

Opnieuw heel wat drama in trailer van 'Selling Sunset' seizoen 5

De nieuwe afleveringen zijn later deze maand op de streamingdienst te bekijken...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie Selling Sunset kunnen later deze maand aan de slag gaan met nieuwe afleveringen. Nu heeft Netflix echter al een voorsmaakje gegeven door middel van een nieuwe trailer die de wereld werd ingestuurd.

Er zijn best wel wat vragen die we ons kunnen (en eigenlijk moeten) stellen in de aanloop naar het vijfde seizoen van de reeks. Hoe gaat het bijvoorbeeld met Chrishell? Slaagt ze erin om haar scheiding een beetje te verwerken of niet?

In het nieuwe seizoen gaan de inmiddels bekende (of beruchte?) makelaars van The Oppenheim Group Griekenland onveilig maken.

Nieuwe makelaar
In het vijfde seizoen maken we eveneens kennis met een nieuwe makelaar genaamd Chelsea. Bovendien wordt al snel duidelijk dat Mary nu de manager is. Haar wacht een lastige opdracht, want het lijkt ernaar uit te zien dat er een ontslag zit aan te komen.

Het vijfde seizoen van Selling Sunset bestaat uit tien afleveringen. Het nieuwe seizoen is vanaf 22 april te bekijken op Netflix. Wil je alvast een voorsmaakje? Dan kan de onderstaande trailer daarvoor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.