search

Ons nieuws van zaterdag 19 februari 2022

Veelbelovende nieuwe misdaadserie 'We Own This City' van HBO Max krijgt eerste foto's
Series / Foto's

Veelbelovende nieuwe misdaadserie 'We Own This City' van HBO Max krijgt eerste foto's

Binnenkort is We Own This City ook in Nederland te zien.

Vanaf 8 maart is HBO Max ook in Nederland te kijken. Nog altijd is de prijsstelling niet bekend, maar we weten wel dat we heel wat extra series krijgen om te gaan bekijken. Een van de series die dan de aandacht trekt is We Own This City.

Verschillende afbeeldingen uit de aankomende HBO-misdaaddramaserie We Own This City geven een eerste blik op The Punisher-ster Jon Bernthal als een Baltimore-politieagent.

De miniserie komt met dank aan David Simon en George Pelecanos, het creatieve team achter HBO's baanbrekende serie The Wire en belooft even complex, aangrijpend als krachtig te zijn.

Eerste foto's We Own This City
Volgens een persbericht van HBO: "We Own This City is een zes uur durende miniserie over de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore. Het werpt een blik op de corruptie en de morele ineenstorting die een Amerikaanse stad overkwam waarbij het drugsverbod en massa-arrestaties werden verdedigd ten koste van het daadwerkelijke politiewerk."

Vanaf 25 april moet We Own This City op HBO Max te zien zijn. Naast Bernthal zie je rollen van onder meer Wunmi Mosaku, Jamie Hector, McKinley Belcher III, Darrell Britt-Gibson en Josh Charles.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dubbel iconisch moment in Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' verwacht
Series / Nieuws

Dubbel iconisch moment in Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' verwacht

En je krijgt gave muziek te horen in de serie, want John Williams keert terug.

Welke Star Wars-fan herinnert zich niet het iconische gevecht tussen Obi-Wan Kenobi en Darth Vader in de eerste Star Wars-film. Lucasfilm en Disney+ brengen de personages binnenkort terug in de serie Obi-Wan Kenobi waarin de Jedi en de Sith opnieuw met elkaar in gevecht gaan.

Volgens LRMOnline zijn er twee lichtzwaardduels te zien tussen beide iconische Star Wars-personages. Deze epische gevechten zouden zich kunnen meten met de beste uit de reeks.

De personages Obi-Wan (Ewan McGregor) en Darth Vader (Hayden Christensen) zijn overigens niet de enige gezichten in de serie. Joel Edgerton is te zien als Owen Lars en Bonnie Piesse als Beru Whitesun Lars. Andere rollen komen van onder meer Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend en O'Shea Jackson Jr.

John Williams terug voor Obi-Wan Kenobi
En nog een leuk nieuwtje is dat componist John Williams terugkeert voor Obi-Wan Kenobi. Williams is al jaren verbonden aan de franchise en zijn laatste wapenfeit was de muziek van Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019.

De volgende Star Wars-serie op Disney+ staat gepland voor 25 mei 2022.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topgames 'Disco Elysium' en 'Life Is Strange' worden Amazon-serie
Series / Nieuws

Topgames 'Disco Elysium' en 'Life Is Strange' worden Amazon-serie

De komende jaren kunnen we een enorm aantal series gebaseerd op games verwachten op de verschillende streamers.

Amazon Studios heeft een exclusieve 'first-look' deal gesloten met dj2 Entertainment. Via deze deal heeft Amazon Studios als eerste de kans om series die dj2 ontwikkeld op te pikken voor streamingdienst Prime Video.

En dat komt goed uit, want dj2 ontwikkelt momenteel series die gebaseerd zijn op twee bejubelde games: Life Is Strange van Square Enix en Disco Elysium van ZA/UM.

Uitmuntende games
Beide spellen bevatten verhaallijnen met meerdere lagen en geven spelers een groot aantal opties om hun gekozen karakters verder te ontwikkelen gedurende de loop van de games.

Life Is Strange gaat over een jonge vrouw die ziet hoe een jeugdvriend wordt vermoord. Dit triggert bij haar de gave of de tijd terug te keren, maar ook om rampzalige gebeurtenissen voortijdig in te schatten. Disco Elysium gaat over een rechercheur die een moord moet oplossen, maar tegelijkertijd ook met geheugenverlies te kampen heeft.

Het is bij beide series nog onduidelijk wanneer we ze kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur gecast in 'Fallout'-serie van 'Westworld'-makers
Series / Nieuws

Topacteur gecast in 'Fallout'-serie van 'Westworld'-makers

Met al deze grote namen kan Fallout wel eens een van de beste gameverfilmingen ooit worden!

Amazon Prime Video heeft aangekondigd dat Walton Goggins (The Shield, Justified) een van de hoofdrollen zal spelen in de gameverfilming/serie Fallout.

We wisten al dat de ambitieuze serie geproduceerd wordt door Jonathan Nolan en Lisa Joy van Westworld, maar de toevoeging van een acteur als Goggins aan de cast maakt de serie wederom een om naar uit te kijken.

Mutant Goggins
Volgens Deadline zal Goggins een 'ghoul' spelen in de serie. Ghouls zijn in de wereld van Fallout wezens die door de aanhoudende straling gemuteerd zijn.

We weten daarnaast dat de serie zich zal afspelen in de vervallen wereld die we kennen uit de games, maar verdere details (buiten de casting van Goggins) worden geheumgehouden.

De showrunners van de serie zijn Geneva Robertson-Dworet (co-scenarist van Captain Marvel en Tomb Raider) en Graham Wagner (die eerder scripts schreef voor The Office).

Fallout zal waarschijnlijk ergens in 2023 te streamen zijn via Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' krijgt uiterst gemene Inquisitors
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' krijgt uiterst gemene Inquisitors

De Obi-Wan Kenobi serie wordt nog een interessante en is in mei dan eindelijk te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We horen langzaamaan de eerste details over de aankomende Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+. De serie brengt Ewan McGregor terug als de welbekende Jedi en laat zijn jaren op woestijnplaneet Tatooine zien. Althans..

De Jedi lijkt vrij snel in de serie van Tatooine te moeten. Volgens Making Star Wars speelt acteur Kumail Nanjiani in de serie leeft op een genaamd 'Space Reno', die vol met criminaliteit zit, en een contactpersoon van zowel Obi-Wan en Senator Bail Organa is. Zijn informatie linkt Kenobi met een spice den, waar de Jedi Princess Leia vindt en redt.

Obi-Wan Kenobi-serie
De serie lijkt ook een grote rol te hebben voor de Inquisitors. Die kenden we tot nu toe niet in live-action in de Star Wars-franchise.

Maar dat is een groep bestaande uit dark-side Force-gebruikers die door het Keizerrijk ingeschakeld worden om Jedi die Order 66 overleefd hebben op te sporen en te doden.

Tegen de tijd dat Obi-Wan Kenobi begint, hebben "ze een goed idee van wie bevriend was met de Jedi". Ook ontdekken ze de link tussen Kenobi en Senator Organa. De ontvoering van Leia lijkt vooral een valstrik te zijn op een high-profile Jedi als Kenobi uit zijn schuilplaats te lokken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO is niet bang voor 'The Lord of the Rings'
Series / Nieuws

HBO is niet bang voor 'The Lord of the Rings'

Game of Thrones en The Lord of the Rings nemen het dit jaar tegen elkaar op.

Dit is zo'n beetje hét jaar voor fantasyfans. Met een nieuwe Game of Thrones-serie op HBO Max en The Lord of the Rings-serie op Prime Video, is er veel opvallende content die eraan zit te komen. En wat te denken van sci-fi / fantasyserie Halo?

House of the Dragon is naar verluidt dit najaar te zien, al weten we nog niet precies wanneer de serie te zien zal zijn. Wel zeker is dat de show nog best zware concurrentie krijgt van The Lord of the Rings: The Rings of Power die op 2 september van start gaat.

Helemaal geen zorgen
Als je gedacht had dat die aankomende release tot zorgen leidt bij HBO, vergis je je. Casey Bloys is het hoofd van de content-afdeling binnen HBO en laat weten dat hij zich geen zorgen maakt.

Bovendien is volgens hem nog niet zeker wanneer de serie precies te zien zal zijn. Ergens in het najaar, dat weten we wel. Maar Bloys wil vooral zijn eigen plan trekken:

"Een goed uitgangspunt is dat je je niet al te veel zorgen moet maken over wat andere mensen uitzenden en je vooral moet richten op je eigen werk. Ik heb een goed gevoel over House of the Dragon en we laten het in première gaan wanneer we het première laten gaan."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk goed nieuws over 'Avatar: The Last Airbender'-series
Series / Nieuws

Eindelijk goed nieuws over 'Avatar: The Last Airbender'-series

Avatar: The Last Airbender krijgt heel wat nieuwe series en zelfs films.

Tijdens het recente Paramount Investor Event onthulde het bedrijf een aantal projecten. Een van de grootste afwezigen was echter Avatar Studios.

Die studio werd enkele maanden geleden opgericht door Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino, bedenkers van Avatar: The Last Airbender. Zij maakten echter helemaal niets bekend over de toekomstige nieuwe films en series die ze ontwikkelen. Maar hebben toch een sprankeltje hoop voor fans.

Avatar: The Last Airbender-aankondigingen
Avatar Studios werkt aan diverse nieuwe verhalen in het universum van Aang en Korra. De bedenkers hebben recent ook verteld dat ze komen met computer-gegenereerde animatie om toekomstige verhalen tot leven te brengen.

Maar ook dat het nog enige jaren gaat duren voordat de nieuwe wereld weer tot leven komt. Gelukkig horen we nu dat er snel aankondigingen zouden kunnen volgen.

Twitter-pagina Avatar News deelde een Instagram-bericht waarin Avatar Studios reageert op een fan en belooft dat er een update aan zit te komen nadat de studio dus volledig afwezig bleek te zijn tijdens het event.

Hieronder het bericht:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waanzinnige Netflix-serie 'You' onthult eerste details over seizoen 4
Series / Nieuws

Waanzinnige Netflix-serie 'You' onthult eerste details over seizoen 4

You belooft weer een knotsgek nieuw seizoen te brengen. De serie zie je op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Lukas Gage heeft getekend voor een grote rol in het vierde seizoen van de serie You van Netflix. Gage was eerder in de series American Vandal, The White Lotus en Euphoria te zien.

Deadline meldde het nieuws van de casting van Lukas Gage in You meldt ook meteen belangrijke details over zijn rol in de televisieserie.

You seizoen 4
Gage speelt straks de rol van Adam. Hij is een voormalig expat en de jongste zoon van een rijke magnaat aan de East-Coast.

Adam is beroemd omdat hij er totaal niet in slaagt de hoge standaarden van zijn rijke, succesvolle familie te halen. Hij is ondernemer, gokt graag en is een warme en grappige host bij feestjes en een vlotte jongen om mee om te gaan. Maar onder al dat vertoon verbergt Adam een boel geheimen en vooral ook problemen.

Hij is geneigd om zichzelf te willen bewijzen, iemand die onnodig grote risico's neemt en alles doet omdat hij ook overal mee weg kan komen. Houdt hij van zijn rijke vriendin of gebruikt hij haar?

You zie je op Netflix en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ maakt er weer een drukke week van
Series / Streaming-diensten

Disney+ maakt er weer een drukke week van

Er verschenen weer veel nieuwe series op Disney+ afgelopen week, check ze hier.

Het was weer een prima week op Disney+! We zetten alle nieuwe toevoegingen voor je op een rij. Deze week voegde men meer dan tien nieuwe afleveringen en complete seizoenen toe.

The Wonder Years (S01E09): Dean kan niet wachten om zijn oudere broer te zien.

The Story of God with Morgan Freeman (seizoen 1-3): Vandaag de dag, ten goede of ten kwade, raakt de kracht van religie ons hele leven, ongeacht ons geloof. Dit is het verhaal van Morgan Freeman, waarin hij ontdekt hoe onze overtuigingen ons allemaal verbinden.

Snowdrop (seizoen 1, aflevering 3 en 4): Yeong-ro verzorgt de gewonde Soo-ho en zoekt een manier om hem uit het gebouw te krijgen.

Queens (S01E06): Jill blijft bezig met het managen van haar publieke imago.

Puppy Dog Pals (seizoen 3): Twee puppies die houden van plezier maken, Bingo en Rolly, zijn broertjes op een missie: ze willen avonturen beleven!

Pam & Tommy (S01E05): De videoband valt in handen van Penthouse-uitgever Bob Guccione.

Our Kind of People (S01E01): Welkom bij deze wereld van rijkdom en gevaar.

Mixed-ish (S02E06): Alicia en Denise krijgen te maken met stereotypen.

Filthy Rich (seizoen 1): Een familiedrama in het Southern Gothic-genre, waarin rijkdom, macht en religie samenvallen - of beter gezegd - botsen.

Big Sky (S02E07): Cassie en Jenny ontdekken een gruwelijke boodschap.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' is dan eindelijk klaar
Series / Nieuws

'House of the Dragon' is dan eindelijk klaar

De opnames van de serie House of the Dragon duurden behoorlijk lang.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
George R.R. Martin laat weten dat de opnames van House of the Dragon in Londen afgerond zijn. De serie volgt als prequel op Game of Thrones.

Er zijn meerdere prequels op Game of Thrones in de maak. Denk aan Tales of Dunk and Egg, 9 Voyages, Flea Bottom en 10.000 Ships. Of die er komen is niet zeker. Dat geldt gelukkig wel voor House of the Dragon, dat de geschiedenis van de Targaryen-dynastie in kaart brengt.

House of the Dragon
Seizoen 1 van House of the Dragon bestaat uit 10 afleveringen en speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af. De reeks bouwt vermoedelijk de belangrijkste elementen op van de komende burgeroorlog binnen de familie Targaryen.

In een blogpost van George R.R. Martin laat de schrijver weten dat de opnames van het eerste seizoen nu officieel rond zijn. Hij onthulde dat hij zelfs al ruwe versies van de eerste afleveringen gezien heeft.

Hij "houdt van ze allemaal" en zegt dat "het schrijven, de regie en het acteerwerk er allemaal geweldig uitzien. Ik neem mijn hoed af voor [showrunner Ryan Condal] en [co-showrunner Miguel Sapcochnik] en hun team en onze buitengewone cast."

House of the Dragon zal vermoedelijk in de herfst in première gaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette trailer 'He-Man and the Masters of the Universe' seizoen 2
Series / Trailer

Vette trailer 'He-Man and the Masters of the Universe' seizoen 2

Niet te verwarren met Masters of the Universe: Revelation, de andere He-Man serie van Netflix.

Naast het nogal bekritiseerde Masters of the Universe: Revelation heeft Netflix nóg een animatieserie over He-Man, namelijk He-Man and the Masters of the Universe. De derde serie in de He-Man geschiedenis die deze titel draagt, krijgt nu een tweede seizoen. En daar hebben we vandaag een gave trailer voor!

In de nieuwe afleveringen zien we o.a. hoe schurk Skeletor op zoek is naar de Sigil of Hiss. En dit betekent ook dat we zeer waarschijnlijk het debuut gaan zien van de Snake Men in de serie.

Man-E-Twists
Andere bekende personages die hun opwachting (met een nieuwe twist) maken zijn een oudere versie van Man-E-Faces, een zwarte Stratos in de trant van Marvels Falcon en een vrouwelijke Mosquitara.

Voertuigen zien er wat bekender uit met de verschijning van de Rotons. En hoewel niet iedereen fan is van het Power Rangers-achtige 'gloeien' van goeieriken en slechteriken, gaan we in elk geval één keer zien dat He-Man alle mogelijke kracht tot zich neemt.

Bekijk hieronder de trailer voor He-Man and the Masters of the Universe seizoen 2.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' seizoen 2 van Netflix is gestoord
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' seizoen 2 van Netflix is gestoord

Shadow and Bone wordt helemaal gestoord als we een van de makers mogen geloven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lewis Tan zegt dat seizoen 2 van Shadow and Bone gestoord wordt. De acteur voegt zich bij de originele cast, samen met een aantal andere nieuwe castleden, die het narratief daarmee flink verbreden.

De serie Shadow and Bone weet op slimme wijze meerdere boekenreeksen van schrijfster Leigh Bardugo samen te voegen. Tan is straks te zien als een Grisha Heartrender genaamd Tolya, die samen met zijn tweelingzus Tamar een alliantie aangaat met Alina Starkov. Die blijkt de bijna hemelse kracht te hebben om het licht te manipuleren.

Shadow and Bone seizoen 2
Seizoen 2 van Shadow and Bone volgt Alina die moet vluchten voor de legers van de Arkling. Daarbij wordt ze beschermd door Toyla en Tamar, haar zelfbenoemde bondgenoten die met hun magie harten kunnen laten stoppen met kloppen.

In een interview met Film Updates vertelde Tan waarom hij zo opgewonden is zich bij de serie te voegen. Hij blijkt groot fan te zijn van het Grishaverse:

"Het is ongelofelijk. Ik mocht schrijfster Leigh Bardugo een paar dagen geleden ontmoeten. Zij is geweldig en het is heel cool om hier deel van te mogen zijn. Ik hou heel erg van wat ze met seizoen 1 hebben gedaan. Het productie-ontwerp, de VFX en het schrijfwerk waren echt enorm goed gedaan, dus ik kon de kans enorm waarderen om een ander en nieuw genre voor mij te proberen. Seizoen 2 wordt echt gestoord."

Shadow and Bone zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi' krijgt opvallend verhaal
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi' krijgt opvallend verhaal

Obi-Wan Kenobi klinkt eigenlijk steeds toffer als we dit zo horen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Opvallende nieuwe details over de Obi-Wan Kenobi-serie. We horen voor het eerst opvallende nieuwe details over het verhaal.

Obi-Wan Kenobi schijnt in de serie de enige hoop te zijn voor een jonge prinses Leia. Actrice Vivien Lyra Blair schijnt gecast te zijn in de rol van Leia Organa, die hulp nodig heeft om gered te worden nadat ze gevangengenomen wordt, tien jaar na de gebeurtenissen in de film Star Wars: Revenge of the Sith.

Obi-Wan Kenobi-verhaal
In de Obi-Wan Kenobi-serie onderneemt de in ballingschap verkerende Jedi-meester een gevaarlijke en belangrijke missie om de tienjarige Leia te redden. Zij zou gevangen genomen worden en vastzitten in een cantina-achtige omgeving waar nieuwe en bekende wezens zich bevinden.

Dat beweert tenminste de site StarWarsNews.net. McGregor vertelde al eens dat de Obi-Wan Kenobi-serie Obi-Wan volgt in zijn ballingschap op Tatooine.

"Hij heeft nog een taak over, namelijk het veilig houden van Luke. Dit is een duistere tijd, waarin we hem vergezellen. Het is niet veilig voor Jedi, er zijn Jedi-jagers daarbuiten."

De Obi-Wan Kenobi-serie is vanaf 25 mei op DisneY+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' ziet er fenomenaal uit
Series / Nieuws

'The Last of Us' ziet er fenomenaal uit

Dat zegt de HBO-baas over de aankomende game-verfilming The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO's Chief Content Officer Casey Bloys heeft onthuld dat hij de eerste afleveringen van The Last of Us er buitengewoon uit vindt zien.

De serie The Last of Us is gebaseerd op een game van Naughty Dog en vertelt het verhaal van Joel Miller. Hij reist door de Verenigde Staten en escorteert het meisje genaamd Ellie door het land. Zij zou de sleutel kunnen zijn voor het genezen van de mensheid van een bizar en parasitisch hersenvirus dat mensen verandert in zombies.

The Last of Us-serie
In de The Last of Us-serie wordt Joel gespeeld door acteur Pedro Pascal en speelt Bella Ramsey de rol van Ellie. Ze maken in eerste instantie tien afleveringen die elk een miljoenenbudget zouden hebben.

Tegenover Deadline meldt Bloys dat hij enkele van de eerste afleveringen van The Last of Us heeft gezien. Hij is er heel enthousiast over:

"Ik heb een paar van de vroege afleveringen gezien en ben heel opgewonden", laat hij weten. "Wat ik gezien heb, ziet er buitengewoon uit."

Alleen moeten we tot 2023 wachten op de The Last of Us-serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' teaset tof achtste seizoen
Series / Nieuws

'The Flash' teaset tof achtste seizoen

Seizoen 8 van The Flash klinkt echt heel tof ondertussen met al deze onthullingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft een synopsis vrijgegeven voor Impulsive Excessive Disorder, de komende zesde aflevering van het achtste seizoen van The Flash.

De aflevering lijkt een heel nieuwe verhaallijn te lanceren buiten de vijfdelige Armageddon-reeks die we eerder konden volgen in de serie van The CW. Het verhaal lijkt te gaan draaien om de kinderen van Barry Allen en Iris West.

The Flash-verhaal
Bart en Nora Allen keren in dit nieuwe deel van The Flash namelijk terug uit naar de toekomst, nadat ze hun ouders bezocht hebben in de jaren 2020, die toen hun geloftes hernieuwden.

Hieronder de synopsis:

Seizoen 8 pikt de draad op waar seizoen 7 eindigde. Na een terugkeer thuis na een bezoek aan hun ouders, realiseren Bart en Nora zich snel dat de boel niet precies is zoals ze het achter hebben gelaten. Het duo moet problemen in de tijdlijn herstellen en alles terug brengen naar de manier waarop het zou moeten zijn.

The Flash zie je hier in Nederland op Netflix en krijgt mogelijk een negende seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.