search

Ons nieuws van donderdag 6 juli 2023

Recensie Disney+-serie 'The Clearing'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Clearing'

Lijdt zwaar onder een te laag tempo en verzonnen inhoud die het er niet beter op maakt.

Regie: Gracie Otto, Jeffrey Walker | Cast: Theresa Palmer (Freya), Miranda Otto (Adrienne), Guy Pearce (Dr. Latham), Hazem Shammas (Joe Saad), Julia Savage (Amy), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-52 minuten | Jaar: 2023

Misschien wel het pijnlijkste aan het bestaan van sektes is dat ze laten zien hoe makkelijk mensen te manipuleren zijn. The Children of God is een van de meeste gruwelijke voorbeelden daarvan, met een oude alcoholist die zijn volgers opdroeg kinderen seksueel te misbruiken, wat ze vervolgens gewoon deden. Daarmee vergeleken valt de sekte die de inspiratie was voor het verhaal van The Clearing nog mee, alhoewel ook die geen pretje was. Desalniettemin genoeg om een interessante serie over te maken. Helaas niet naar de mening van de makers. Die wilden er nog veel bij verzinnen.

Freya, nu van middelbare leeftijd en moeder, was ooit kind in een sekte genaamd The Kindred. Daarin werd ze gedrogeerd, mishandeld en ondervoed. Als volwassene is ze getraumatiseerd door dit alles, maar moet nog steeds zorgen voor de vrouw die destijds de groep leidde. Freya begint te vermoeden dat 'haar moeder' iets van plan is en vreest voor de veiligheid van haar zoontje.

Elke aflevering begint met de mededeling dat deze serie slechts losjes is gebaseerd op een echte gebeurtenis. Dat is niet gelogen, want het verzonnen deel is vele malen groter dan de feiten. In de echte sekte, die actief was van de jaren zestig tot de jaren tachtig, werden dubieus geadopteerde kinderen hoogblond geverfd en fysiek op meerdere manieren mishandeld. De leider was een vrouw die beweerde dat ze de reïncarnatie van Jezus was.

Dat is al knettergek genoeg om een fascinerende serie mee te vullen. Maar de makers wilden meer, om het verhaal dramatischer te maken. Er wordt een heden bij verzonnen waarin allerlei zaken gaande zijn. Voor lange tijd is het niet helemaal duidelijk wat er speelt en evenmin waarom dit zou moeten boeien. Het zijn de zaken uit het verleden, toen de kinderen door de sekte worden gehersenspoeld en gevangengehouden, die het meest interesseren.

Maar zowel verleden als heden gaan gebukt onder hetzelfde probleem: dat dit kennelijk een serie van acht lange afleveringen moest zijn. Van begin tot eind is het plot niet vooruit te branden. Nog voordat de serie halverwege is dringt zich al de vraag op hoe dit in godsnaam nog zo veel langer door kan gaan. Het antwoord: met veel uitstel van informatie en opvulling in de vorm van fictief soapachtig drama en zwakke thrillermomenten.

Dankzij het goede spel van de Australische acteurs voelt de serie nergens goedkoop aan. De hoofdrol is voor Theresa Palmer, bekend uit meerdere grote Hollywoodfilms, die op zich weinig anders doet dan chronisch bezorgd kijken, maar dat haar personage een hoop emotionele littekens heeft is wel duidelijk. Een van de vaste bijrollen is voor Guy Pearce, maar de ster van de show is Miranda Otto (The Lord of the Rings) als sekteleider Adrienne.

Op zich zou je denken dat het makkelijk is om binnen te lopen en dit geschifte kreng een klap voor haar smoel te geven, maar zodra ze begint te praten met een zwoele doch zelfverzekerde toon is het geloofwaardig dat velen zich aan haar voeten werpen. Zelfs na het verdwijnen van elke mogelijke twijfel dat ze een oplichter is.

Een vreemde keuze is dat Otto haar personage zo maf neerzet dat serie richting komedie gaat, zoals wanneer ze in een belachelijke outfit op een picknickdeken zit mee te zingen met de muziek à la Florence Foster Jenkins. De serie laat zien hoe ver volgers kunnen gaan in hun geloof, maar kaart ook aan hoe harteloos volwassenen kunnen omgaan met kinderen en wat de langetermijneffecten daarvan zijn. En dat is niets om over te lachen.

Vooral niet met het grauwe visuele palet. The Clearing presenteert geen zonnig, gezellig Australië maar een landschap dat net zo eeuwig bewolkt is als de psyche van Freya. De omgeving en het acteren zijn twee elementen die bijdragen aan het verder willen kijken, ondanks het veel te lage tempo. Pas in de laatste aflevering komt echt binnen hoezeer de volwassenen zich hebben laten manipuleren en hoe diep dit bij hen zit, maar als geheel was dit het wachten niet waard.

★★☆☆☆

The Clearing is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien deze 'Star Wars'-personages elkaar na 8 jaar eindelijk weer terug?
Series / Featured

Zien deze 'Star Wars'-personages elkaar na 8 jaar eindelijk weer terug?

Het is een hele tijd geleden dat Ahsoka en Barriss elkaar hebben gezien, maar komt er nu dan eindelijk een reünie?

Acht jaar geleden gaf Dave Filoni een voorproefje van zijn plannen voor Ahsoka Tano en Barriss Offee in het Star Wars-universum.

Hun vriendschap ging aan diggelen toen Offee ervoor zorgde dat Ahsoka werd beschuldigd voor het opblazen van de Jedi Temple in Star Wars: The Clone Wars. Helaas werd de serie kort na de uitzending geannuleerd, waardoor Offee en Ahsoka met onafgemaakte zaken achterbleven.

Reünie in zicht?


Maar misschien krijgt Filoni nu eindelijk de kans om alles recht te zetten tussen de twee personages in de aankomende Ahsoka-serie.



Tijdens een Star Wars-panel in 2015 kreeg Filoni namelijk een vraag over het lot van Barriss Offee, nadat hij het personage had gered van de dood zodat ze later nog kon terugkeren.

Andere plannen


Dit was het antwoord van Filoni: "In het oorspronkelijke script stierf Barriss aan het einde van de aflevering. Ze blies haar gevangeniscel op, samen met zichzelf… Maar ik wilde niet dat Barriss zo eindigde, dus ik heb dat deel geschrapt."

Daarna zei hij nog: "Ik had plannen voor Barriss, en dat heb ik nog steeds… Ontmoeten Ahsoka en Bariss elkaar ooit weer? Dat is een geweldige vraag. Het zou een fantastisch verhaal zijn, maar niet eentje die we vandaag gaan vertellen."

Logische keuze


Filoni heeft het personage van Barriss acht jaar lang weten te behouden, waardoor ze de kans heeft gekregen om in een nieuw verhaal op te duiken.

De personages hebben elkaar niet meer gezien in de rest van The Clone Wars of Star Wars Rebels, en daardoor lijkt het zeer waarschijnlijk dat ze een reünie gaan krijgen in Ahsoka.



Stream Ahsoka vanaf augustus op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg van oude sketch van 'Doctor Who' is "volkomen onacceptabel"
Series / Nieuws

Vervolg van oude sketch van 'Doctor Who' is "volkomen onacceptabel"

De plannen van Doctor Who-acteur Peter Davison werden hard aangepakt, ondanks het enthousiasme van de acteur zelf.

Peter Davison, die de Fifth Doctor in Doctor Who speelde, heeft tien jaar geleden een sketch gemaakt. Hij wilde dit jaar graag een vervolg maken, maar dit idee kreeg al meteen heel veel kritiek en werd zelfs als "volkomen onacceptabel" beschouwd.

De sketch was geschreven en geregisseerd door Davison, met in de hoofdrol hemzelf, Colin Baker (Sixth Doctor) en Sylvester McCoy (Seventh Doctor). Het werd echter al snel duidelijk dat er geen vervolg komt op deze sketch.

Grootse ideeën


De sketch was gemaakt om het 50-jarig jubileum van de serie te vieren. Nu de serie naar zijn 60e verjaardag gaat, keek Davison even terug in de tijd.

Hij vertelde aan RadioTimes dat hij ideeën had om zijn sketch van 10 jaar geleden uit te breiden, maar hier was niet iedereen het mee eens.



Onacceptabel


Het vervolg zou namelijk heel wat verouderde grappen hebben, die als "volkomen onacceptabel" beschouwd werden. Volgens Davison wilde hij juist "de grenzen verleggen".

Bekijk hieronder de trailer en stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Silk: Spider Society' krijgt een interessante update ondanks de aanhoudende WGA-stakingen
Series / Nieuws

'Silk: Spider Society' krijgt een interessante update ondanks de aanhoudende WGA-stakingen

Eindelijk goed nieuws voor Spider-Man-fans, want Silk: Spider Society vecht tegen de aanhoudende stakingen.

Door Spider-Man: Across the Spider-Verse is de hype rondom Spider-Man alleen nog maar groter geworden. De filmselectie van Sony wordt nu ook veel groter, maar ook de series zullen snel groeien. Zo wordt er nu hard gewerkt aan Silk: Spider Society.

Silk: Spider Society is al een aantal jaar in de maak, maar helaas zijn er de laatste tijd heel weinig updates geweest. Dit komt uiteraard door de aanhoudende stakingen van de Writers Guild of America (WGA). Alle hoop is echter nog niet verloren.

Goed nieuws


Veel fans zijn namelijk bang dat de stakingen voor de annulering van de serie zouden zorgen. Dit is al bij heel wat andere projecten gebeurd, dus het was niet vergezocht.

Gelukkig hebben de aanhoudende stakingen er nog niet voor gezorgd dat Silk geannuleerd moest worden. En zodra er een deal is tussen AMPTP en WGA zal de productie weer opgepakt worden.

De serie komt eraan


Silk: Spider Society zal dus zeker wat vertraging oplopen, maar de serie komt eraan.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de live-action remake van de 'Powerpuff Girls' van Warner Bros. TV werd geannuleerd
Series / Nieuws

Waarom de live-action remake van de 'Powerpuff Girls' van Warner Bros. TV werd geannuleerd

Deze iconische animatie zal niet meer tot leven gebracht worden in een liva-action remake.

De laatste tijd zijn er heel wat live-action remakes. Zo hebben we Fate: The Winx Saga gekregen en onlangs The Little Mermaid. Ook de iconische Powerpuff Girls zou een remake krijgen.

Chloe Bennet (Agents of S.H.I.E.L.D) was gecast als de roze Blossom, terwijl Dove Cameron (Descendants) de blauwe Bubbles zou spelen. Buttercup zou tot leven gebracht worden door Yana Perrault.

Een andere wending


Ongeveer twee maanden geleden werd de remake geschrapt door The CW. Er was nog goede hoop dat de serie opgepakt zou worden voor een ander netwerk en platform.

Helaas is er nu bekendgemaakt dat de remake officieel dood is. Volgens The CW-president Mark Pedowitz dat sommige pilots "gewoon een misser" zijn. En dat was hier ook het geval.

Nog een kans


Ze zagen echter wel dat er goede elementen in zitten en daarom wilde ze de serie een tweede kans geven. Dat is ook de reden dat ze "niet door wilden gaan met wat [ze] hadden".





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Call Me By Your Name'-regisseur gestrikt voor nieuwe HBO-serie
Series / Nieuws

'Call Me By Your Name'-regisseur gestrikt voor nieuwe HBO-serie

In de serie zal een mysterieuze nieuwkomer een eliteschool in rep en roer brengen.

Regisseur Luca Guadagnino staat aan het roer van een aankomende HBO-serie, zo onthulde hij tijdens een recent interview. De serie zal een adaptatie zijn van het boek 'The Shards' van Bret Easton Ellis.

Je kan de regisseur al kennen van de arthousehit Call Me By Your Name en de recentere Bones and All, beide met Timothée Chalamet in de hoofdrol. Of de gewilde acteur ook in deze serie te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Samenwerking met HBO


Dit is niet de eerste keer dat Guadagnino samenwerkt met de streamingdienst. In 2020 werkte hij al samen met ze voor de miniserie We Are Who We Are.



In de miniserie speelden onder andere Chloë Sevigny, Jack Dylan Grazer, Alice Braga, Jordan Kristine Seamón, Spence Moore II en Scott Mescudi. In Nederland is de serie helaas niet beschikbaar.

Plot


De schrijver Bret Easton Ellis is vooral bekend van romans als 'The Rules of Attraction' en 'American Psycho'. 'The Shards' kwam uit afgelopen januari, dertien jaar na zijn laatste roman.

De synopsis van de roman luidt: "De zeventienjarige Bret is een laatstejaars op de exclusieve Buckley-school wanneer er een nieuwe student arriveert met een mysterieus verleden. Robert Mallory is slim, knap en charismatisch, maar verbergt een geheim voor Bret en zijn vrienden, zelfs als hij deel gaat uitmaken van hun hechte kring."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten in het Netflix-drama 'The Diplomat' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten in het Netflix-drama 'The Diplomat' seizoen 2

De onverwachte Netflix-hit eindigde met een cliffhanger en er is meer bekend over het vervolg.

Met The Diplomat, over een koppel waarbij beiden carrière-diplomaat zijn, had Netflix zeer onverwacht een hit te pakken. Twee weken na de start van Seizoen 1 gaf hogerhand al akkoord voor een tweede seizoen.

Het eerste seizoen eindigde ermee dat hoofdpersoon Kate (Keri Russell) en Austin (David Gyasi) tegelijkertijd een samenzwering ontmantelden. De fans vragen zich af of het nieuwste seizoen direct de draad weer oppakt, dan wel een sprong maakt in de tijd.

Compacte tijdlijn


TVLine bericht dat de serie verdergaat waar men gebleven was. Een bron die bij de productie betrokken is wist hierover het volgende te vertellen: "De serie heeft een compacte tijdlijn. Het eerste seizoen speelt zich bijvoorbeeld over een periode van drie weken af. Mede vanuit die hoek bezien is het logisch dat je dit in het nieuwste seizoen voortzet".

De populaire serie over Kate en haar echtgenoot Hal (Rufus Sewell), die zowel politieke betrekkingen als hun eigen relatie moeten navigeren, is ontwikkeld door Deborah Cahn. Zij was eerder verantwoordelijk voor Homeland, en is naast de showrunner ook uitvoerend producent.

Seizoen 2 wordt in de loop van 2024 verwacht, Seizoen 1 van The Diplomat kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het grootste mysterie van 'Wednesday': is de schurk van seizoen 2 al bekend?
Series / Nieuws

Het grootste mysterie van 'Wednesday': is de schurk van seizoen 2 al bekend?

Er bestaat een mogelijkheid dat we Wednesdays stalker al kennen.

Het monstersucces van Wednesday doet genoeg mensen uitkijken naar het vervolg. Aan het einde van het eerste seizoen zagen de kijkers al dat de nieuwste antagonist zich kenbaar maakte.

Wednesday (Jenna Ortega) krijgt per slot van rekening een teksbericht van een stalker. De vraag is natuurlijk of dit een nieuw personage betreft of dat de schurk al bekend is.

Sheriff Galpin


Sheriff Galpin (Jamie McShane) zal de Addams-telg zeker geen warm hart toedragen. Mede door Wednesday is zijn zoon Tyler gearresteerd, dus het kan best zijn dat hij haar om deze reden het leven zuur wil maken.

Lucas Walker


Verder is daar Lucas Walker (Iman Marson), die het meer dan eens met Wednesday aan de stok heeft gehad. Het is mogelijk dat hij haar ziet als degene die onrust heeft gebracht in Jericho. Daar is onder andere het beschadigen van Crackstone's standbeeld, en de vete tussen de familie Addams en de familie Gates. Het kan zijn dat hij haar weg wil hebben aangezien hij haar als permanente dreiging ervaart.

Vincent Thorpe


De derde kandidaat is tot dusver niet te zien geweest in de serie. Het gaat hier over Vincent Thorpe, Xavier Thorpes (Percy Hynes White) vader. Hij is paranormaal begaafd en is altijd op tournee als medium. Uit seizoen 1 weten we al dat de band tussen Xavier en zijn vader niet zo goed is.

Hij oefende druk op zijn zoon uit om ook beroepsmedium te worden, verscheen niet op ouderdag en Xaviers therapie wordt vooral gezien als een risico op slechte publiciteit. Naast het feit dat Wednesday ervoor zorgde dat Xavier gearresteerd werd, kan haar gewoonte om schoolgeheimen boven tafel te krijgen verkeerd zijn gevallen bij Thorpe. Als ex-student van Nevermore is het goed mogelijk dat hij een en ander te verbergen heeft, en Wednesday uit de weg ruimen is een manier om zijn geheimen te bewaren.

Kijk Wednesday op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar voor meer na 'The Witcher'? Check dan deze 4 steengoede fantasyseries op Netflix
Series / Featured

Klaar voor meer na 'The Witcher'? Check dan deze 4 steengoede fantasyseries op Netflix

Op Netflix zijn er nog veel meer fantasywerelden om te ontdekken.

Als je net het derde seizoen van The Witcher in één ruk hebt afgekeken, zit je nu op de goede plek. Check hieronder 4 tips voor steengoede fantasyseries om de tijd te doden tot het volgende seizoen uitkomt over de avonturen van Geralt of Rivia.

Shadow and Bone | Netflix | 2 seizoenen



Alina Starkov is een jonge wees met verborgen krachten, die ontdekt dat ze de sleutel kan zijn tot het redden van haar verscheurde land. Terwijl ze traint bij de Grisha, een elitegroep magiërs, wordt ze geconfronteerd met gevaren, politieke intrige en een krachtige duisternis die alles bedreigt.

Lees de recensie van SerieTotaal van het tweede seizoen.



Arcane: League of Legends | Netflix | 9 afleveringen



Gesitueerd in de wereld van 'League of Legends' volgt de kijker de achtergrondverhalen van iconische personages in deze spannende fantasyserie. Het verhaal volgt de opkomst van twee jonge vrouwen, Vi en Jinx, terwijl ze zich een weg banen door de onderwereld van de stad Piltover.

Let op: de serie is ook te begrijpen voor degenen zonder enige voorkennis van de game 'League of Legends'.



The Dragon Prince | Netflix | 4 seizoenen



Deze fantasierijke animatieserie, gemaakt door de bedenkers van Avatar: The Last Airbender, speelt zich af in een wereld verdeeld tussen mensen en elfen, waar een epische strijd om macht en magie plaatsvindt. Wanneer een onwaarschijnlijk bondgenootschap wordt gevormd tussen een prins, een elvenmoordenaar en een jonge magiër, worden ze op een gevaarlijke reis gestuurd om vrede te brengen tussen hun rassen.

Lees de recensie van SerieTotaal van het vierde seizoen.



The Dark Crystal: Age of Resistance | Netflix | 10 afleveringen



Een jonge Gelfling genaamd Rian ontdekt de waarheid achter de duistere krachten die zijn land bedreigen. Met behulp van magie en moed moet Rian een heroïsche queeste ondernemen om zijn volk te redden en het evenwicht van de wereld te herstellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krankzinnigheid en kannibalisme in 'The Horror of Dolores Roach' op Prime Video
Series / Nieuws

Krankzinnigheid en kannibalisme in 'The Horror of Dolores Roach' op Prime Video

De nieuwe serie moet een hedendaagse twist op 'Sweeney Todd' geven.

Vanaf morgen gaat de nieuwe serie The Horror of Dolores Roach in première op Prime Video. Een nieuw verhaal over een vrouw, voor wie na een jarenlange gevangenisstraf alle problemen pas beginnen.

Prime Video's nieuwste horrorverhaal is gebaseerd op meerdere incarnaties van een verhaal geschreven door Aaron Mark. Wat begon als toneelstuk dat niet van de grond kwam, werd na het maken van een podcast begeerd door vele producenten.

Gentrificatie is populair


Hoofdpersonage Dolores Roach, gespeeld door actrice Justina Machado, heeft 16 jaar in de gevangenis gezeten voor het bezit van marihuana en keert terug naar haar oude buurt die inmiddels enorm gegentrificeerd is.

Deze trend, vervallen stadsdelen die over worden genomen door rijkere mensen en de buurt renoveren en opwaarderen, is een belangrijk onderdeel in het leven van Machado, Mark en komt geregeld terug in de serie.

Gouden handen


In de gevangenis ontdekt Dolores dat ze een talent heeft voor masseren en besluit een massagesalon in haar oude buurt te openen, in hetzelfde gebouw als een empanada-winkel. Al snel wordt Dolores genoodzaakt haar talenten te gebruiken ter bescherming.



Bescherming van haarzelf om uit een gevaarlijke situatie te komen. Het verhaal ontplooit zich vanaf daar en die heerlijke empanadas, waar alle klanten zo dol op zijn, blijken nog wel eens heel mysterieus vlees te bevatten.

Dolores heeft er zin in


Na meerdere rollen te hebben gespeeld in series als Six Feet Under, One Day at a Time en Jane the Virgin wordt The Horror of Dolores Roach de eerste serie waarin ze een hoofdrol speelt. Ze kijkt erg uit naar de première.



Kijk vanaf morgen naar het nieuwe The Horror of Dolores Roach op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.