search

Ons nieuws van zaterdag 11 maart 2023

Is er hoop voor meer 'Ted Lasso' na het derde seizoen?
Series / Nieuws

Is er hoop voor meer 'Ted Lasso' na het derde seizoen?

"Het feit dat de fans meer willen, al dan niet in een ander jasje, is geweldig"

Al sinds het tweede seizoen van Ted Lasso zegt hoofdrolspeler en mede-maker Jason Sudeikis dat het derde seizoen het laatste is. Maar wat als er nou meer mogelijk was?

Drie seizoenen


Dat Ted Lasso een serie van drie seizoenen zou zijn, beamen ook Brendan Hunt (Coach Beard) en Brett Goldstein (Roy Kent) die ook als producer en schrijver aan de serie verbonden zijn.



Meer Lasso


Dat fans altijd meer willen weet Jason Sudeikis ook wel.

"Dit is het einde van het verhaal dat we wilden vertellen, dat we hoopten te vertellen. Het feit dat mensen meer willen, dat ze nieuwsgierig zijn naar wat ze nog niet weten, is een enorm compliment," zegt Sudeikis.

"Misschien zeggen de fans wel, nadat ze de twaalf afleveringen van seizoen drie hebben gezien, 'weet je, we begrijpen het. We hoeven niets meer. We snappen het'."

"Tot die tijd waardeer ik de nieuwsgierigheid naar meer dan wat we tot nu toe hebben laten zien enorm."



Het Lasso Universum


Vorig jaar tekenden bedenker Bill Lawrence en Brett Goldstein een exclusieve nieuwe deal bij Warner Bros. Television. Toen was er al sprake van eventuele spin-offs van Ted Lasso.

Dat een universum zonder Lasso werkt hebben we al kunnen zien in Beard After Hours, een aflevering in het tweede seizoen.

Ook Roy Kent (Goldstein) en Keeley Jones (Juno Temple) werd genoemd als potentiële kandidaten voor een spin-off.



Dat Ted Lasso zonder Sudeikis verder kan gaan beaamt ook de acteur zelf.

"We hebben een hele reeks aan personages tot leven gebracht om hun verhalen verder te laten gaan," zegt hij.

"Het feit dat mensen meer willen, al dan niet in een ander jasje, is geweldig."

Ted Lasso is vanaf woensdag 15 maart te zien op Apple TV+




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal neemt het op tegen de pittigste sauzen bij Hot Ones
Series / Nieuws

Pedro Pascal neemt het op tegen de pittigste sauzen bij Hot Ones

Pedro Pascal neemt het op tegen het pittigste en lekkerste interview op YouTube.

Het pittige interview met van Hot Ones heeft al best wat sterren helemaal verslagen. De laatste acteur die deze pittige uitdaging aan is gegaan is Pedro Pascal. Volgens zichzelf is hij heel goed met pittig eten, maar is dat ook echt zo?

Tijdens het interview met Sean Evans eten de gastheer en de bekende sterren samen 10 hot wings. Elke keer worden de sauzen net wat pittiger, tot de laatste en meest pittige saus.

Sommige sterren, zoals Elizabeth Olsen en Jenna Ortega kunnen heel goed tegen de pittigheid. Anderen moeten grote slokken melk nemen om door het interview te komen.

Pedro Pascal vs Hot Ones


Pascal vertelde over het moment dat zijn hoofd ingeslagen is tijdens Game of Thrones. Volgens de acteur was het "het beste deel van de dag". Ook gaf hij toe dat hij tijdens het filmen met Hafþór Júlí­us Björnsson gewoon in slaap is gevallen.

Maar hoe goed kon de acteur nou tegen de pittige sauzen? Hij moest af en toe een slokje melk nemen, maar hij at met gemak alle wings op. Op het einde grapte hij zelfs dat hij "Da Bomb" zo op zou willen eten, voordat hij de fles op de grond liet vallen.

Bekijk hieronder het interview en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Bernthal definitief terug als 'The Punisher' in 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Jon Bernthal definitief terug als 'The Punisher' in 'Daredevil: Born Again'

Jon Bernthal keert terug naar Marvel om zijn iconische 'Punisher' nogmaals gestalte te geven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daredevil: Born Again is begonnen met filmen. En dat brengt veel spannende casting nieuwtjes met zich mee.

The Punisher


Zo zal Jon Bernthal terugkeren als Frank Castle / The Punisher. Castle speelde de rol al sinds het tweede seizoen van Marvel/Netflix' Daredevil.

Ook speelde Bernthal de hoofdrol in twee seizoenen van zijn eigen Punisher serie op Netflix.



Wie is Frank Castle?


Frank Castle is een ex-marinier. Wanneer zijn gezin in koelen bloede wordt vermoord, besluit hij The Punisher te worden en bloederig wraak te nemen en anderen hardhandig te beschermen voor wat hij moest doormaken.



In het tweede seizoen van Daredevil werkt Castle kort samen met Charlie Cox' titeltheld.

Reboot?


Het lijkt er in veel gevallen op dat Daredevil: Born Again een -op zijn minst- gedeeltelijke reboot gaat worden.

Zo zullen Deborah Ann Woll en Elder Henson waarschijnlijk niet terugkeren als Karen Pagen en Foggy Nelson.



Buiten Hell's Kitchen


Ook lijkt Daredevil: Born Again niet, of in ieder geval niet geheel, in Matt Murdock's vertrouwde wijk Hell's Kitchen in New York plaats zal vinden.

Zo is de werktitel van de serie Out of Hell's Kitchen. Met Matt's verschijning in She-Hulk dat aan de west-kust van Amerika speelt, lijkt het erop dat we maar weinig van het vertrouwde Hell's Kitchen gaan zien.

Daredevil: Born Again zal in het voorjaar van 2024 op Disney+ te zien zijn




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video geeft ons een trailer voor docu-film 'Reggie'
Films / Trailer

Prime Video geeft ons een trailer voor docu-film 'Reggie'

Prime Video heeft de officiële trailer vrijgegeven voor \'Reggie\', een nieuwe speelfilm documentaire over Major League Baseball Hall-of-Famer Reggie Jackson, deze stream je vanaf 24 maart.

Deze documentaire is het relaas uit eerste hand van vijfvoudig World Series-kampioen, het geliefde icoon van New York en een van de meest invloedrijke honkbalsterren, Reggie Jackson.

Waar gaat 'Reggie' over


De documentaire draait om Jackson, een van de meest invloedrijke honkbalspelers van zijn tijd. In de film spreekt hij met zowel zijn tijdgenoten als opvolgers. Tijdens zijn carrière had Jackson de reputatie eigenwijs te zijn en zeer uitgesproken over zijn zorgen. In de documentaire lijkt hij het gevoel te hebben dat hij tijdens zijn beste jaren niet genoeg deed om de wereld, en MLB, beter te maken.

Loopbaan Jackson


In de loop van zijn leven en baanbrekende carrière was Jackson getuige van een dramatische verschuiving in de rassenverhoudingen in heel Amerika. Hij begon zijn carrière in Birmingham op het hoogtepunt van de burgerrechtenbeweging. Hij verhuisde naar Oakland tijdens de opkomst van de Black Panther Party, en belandde in New York City als de best betaalde speler in het honkbal.

Achter de schermen


De documentaire is geregisseerd door Alex Stapleton. Hij heeft eerder aan speelfilm documentaires gewerkt zoals The Playbook en Hello Privilege, It's Me, Chelsea.
In de documentaire zien we uiteraard Jackson zelf maar ook Derek Jeter, Julius Erving en Hank Aaron.

Trailer


Vanaf 24 maart kan je deze documentaire gaan streamen bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'MH370: The Plane That Disappeared'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'MH370: The Plane That Disappeared'

De ware toedracht van horrorvlucht MH370 blijft een mysterie. Deze miniserie schept geen enkele duidelijkheid.

Regie: Louise Malkinson | Aantal afleveringen: 3| Speelduur: 42-59 minuten | Jaar: 2023

In de nacht van 7 op 8 maart 2014 vertrok een vlucht van Malaysian Airlines van Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking. Aan boord van de Boeing 777 waren 227 passagiers en twaalf crewleden. Wat een routinevlucht voor de bemanning had moeten zijn, liep uit op een ongekend drama. Toen het toestel zich ten noordoosten van Maleisië bevond viel het contact weg. Het leek compleet uit het luchtruim te zijn verdwenen en de eerste conclusie was dat het was neergestort in de Zuid-Chinese Zee.

De verdwenen vlucht MH370 zou aanvankelijk de geschiedenis ingaan als de grootste vliegtuigramp van de Maleisische luchtvaartmaatschappij. Dit al zeer trieste record werd verbroken toen vier maanden later vlucht MH17 in Oekraïne werd neergehaald, door wat we nu toch wel mogen aannemen de Russen. Deze nieuwe ramp voedde theorieën over de ware toedracht aan boord van de MH370. Want zou Vladimir Poetin ook hier iets mee te maken kunnen hebben gehad?

In de driedelige Netflix-miniserie MH370: The Plane That Disappeared is volop ruimte voor deze theorieën, waarvan sommige zelfs richting complotdenken gaan. Al snel werd duidelijk dat de Boeing met een scherpe bocht naar het westen afboog nadat het contact werd verbroken. Dit vergrootte het zoekgebied "“ naar afgelegen wateren "“ aanzienlijk. Speculaties over de piloot die met een zelfmoord tevens een massamoord pleegde worden afgewisseld met de theorie dat de Russen het toestel hebben overgenomen en ermee naar Kazachstan zijn gevlogen.

Wie een beetje het nieuws volgt weet dat de ware toedracht nog steeds niet bekend is. Dat maakt deze miniserie ook wat kansloos, want de feiten zijn gering en de verhalen wild, vergezocht en uitbundig. Toen op het eiland Réunion voor de Afrikaanse kust brokstukken van een soortgelijk toestel werden gevonden werd hier al snel de vlucht van Malaysian Airlines aan gekoppeld. Sceptici hadden de vondst al voorspeld en vonden dat het wel erg op een presenteerblaadje werd aangeboden. Geen zuivere koffie dus.

De betrokkenen die aan het woord komen, variërend van nabestaanden tot complotdenkers en journalisten, speculeren er wild op los. Het is lastig hun lezingen te staven, vooral omdat je je echt moet verdiepen in hun achtergronden (en soms zelfs motieven) om hun meningen te kunnen duiden. Vooral complotdenker en luchtvaartjournalist Jeff Wise doet heel wat duiten in het zakje en lijkt erg mediageil. Veel is gebaseerd op onderbuikgevoel en bij nabestaanden kan je je daar meer bij voorstellen dan bij pseudowetenschappers en sensatiejournalisten.

De trieste conclusie van een drie uur tellende opeenstapeling van feiten, theorieën, reconstructies en verdachtmakingen is dat we de ware toedracht waarschijnlijk nooit zullen weten. Documentairemaker Louise Malkinson lijkt er genoegen in te scheppen alle onheil en complotten te cultiveren. Sensatiezucht kan en mag nooit een goed uitgangspunt zijn van het uitpluizen van zo'n ongekend drama. Laten we dan ook hopen dat de makers niet hetzelfde plan opvatten over vlucht MH17, al lijken daar de bewijzen wel een stuk geloofwaardiger.

★★☆☆☆

MH370: The Plane That Disappeared is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe docuserie over bizarre verdwijning wordt massaal bekeken op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe docuserie over bizarre verdwijning wordt massaal bekeken op Netflix

De docuserie 'MH370: The Plane That Disappeared' wordt zeer goed bekeken in haar eerste week op Netflix.

De docuserie MH370: The Plane That Disappeared wordt ontzettend goed bekeken op Netflix. In de eerste paar dagen na het verschijnen van de serie is de serie binnengekomen op de derde plaats van de meest bekeken series.

MH370


De serie draait om het waargebeurde verhaal van de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. De vlucht vertrok destijds vanuit Kuala Lumpur en had de Chinese stad Peking als bestemming. Het vliegtuig kwam echter nooit aan. De 239 mensen die aan boord zaten zijn in 2015 officieel dood verklaard.

Driedelig


De driedelige docuserie gaat dieper in op dit bizarre verhaal. Het vliegtuig dat om onverklaarbare redenen tot op de dag van vandaag van de radar is verdwenen, houdt de gemoederen nog altijd behoorlijk bezig.

Ergens in Indische Oceaan?


Het vliegtuig werd voor het laatst waargenomen toen het zich boven de Indische Oceaan bevond. Op een gegeven moment had het vliegtuig niet langer contact met de luchtverkeersleiding.

In de docuserie wordt een helder overzicht geschetst van de vragen die tot op de dag van vandaag nog altijd leven over de vermissing van dit vliegtuig en de inzittenden.

Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
First Doctor-acteur hint naar potentiële terugkeer in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

First Doctor-acteur hint naar potentiële terugkeer in 'Doctor Who'

First Doctor-acteur David Bradley zou in de toekomst graag terugkeren naar zijn rol in 'Doctor Who'.

David Bradley was één van de acteurs die de rol van de allereerste incarnatie van The Doctor in Doctor Who op zich nam. Nu heeft de acteur onthuld dat hij in de toekomst best nog wel eens terug zou willen keren in de rol.

Bradley is de derde acteur die de rol van de eerste Time Lord speelde. William Hartnell was de eerste die ooit The Doctor op televisie vertolkte in 1963. Nadat hij ziek werd, nam William Hurndall de rol over in "The Five Doctors". Bradley speelde de rol vervolgens vele jaren later voor een aantal afleveringen in 2017 en 2022.

Keert Bradley terug als Doctor?


In een interview met RadioTimes, werd Bradley gevraagd of hij er open voor zou staan "‹"‹om de rol van de First Doctor opnieuw op zich te nemen na zijn korte maar indrukwekkende optreden naast andere voormalige Doctors in aflevering "The Power of the Doctor". Zijn antwoord luidt als volgt:

"Nou, ik vond het leuk om "An Adventure in Space and Time" te doen, de acteur te spelen die Doctor Who speelde, en daarna speelde ik met Peter Capaldi Doctor Who zelf en het fascineert me nog steeds. En ja, als ik ooit gebeld zou worden, zou ik het altijd graag doen, ik zou het graag willen".

De eerste 10 seizoenen van Doctor Who zijn te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste grote verandering in 'Daredevil: Born Again' bekend gemaakt
Series / Nieuws

Eerste grote verandering in 'Daredevil: Born Again' bekend gemaakt

Met deze hercasting wijkt 'Daredevil: Born Again' steeds meer af van de Netflix serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu Daredevil: Born Again begonnen is met filmen, krijgen we steeds meer interessant nieuws over de productie binnen.



Vanessa Fisk


We kenden Vanessa Fisk al uit seizoen 1 en 3 van de Netflix Daredevil serie, waar ze de vrouw van Vincent D'Onofrio's Wilson 'Kingpin' Fisk was.

In die seizoenen werd het personage gespeeld door Ayelet Zurer. Zij keert niet terug voor Daredevil: Born Again.

Vanessa Fisk zal in de nieuwe serie gespeeld worden door Sandrine Holt (Better Call Saul). Holt was al aangekondigd als de geliefde voor één van de hoofdpersonages.



Grote veranderingen


Dat nu bekend is geworden dat Holt de rol van Vanessa Fisk gaat spelen roept vragen op. Welke personages uit de Marvel/Netflix serie kunnen we wél nog terug zien?

Zo lijkt het er meer en meer op dat personages Foggy Nelson (Elden Henson) en Karen Page (Deborah Ann Woll) niet zullen terugkeren. En áls ze terugkeren dat ze dan hercast worden. Fans van de Marvel/Netflix Daredevil serie zijn het hier niet mee eens.



Kun je niet wachten op de nieuwe serie? Kijk dan eerst de Marvel/Netflix seizoenen van Daredevil hier terug.

Marvel's Daredevil: Born Again zal in de lente van 2024 op Disney+ te zien zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de reden waarom Pedro Pascal moest huilen tijdens aflevering 6 van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Dit is de reden waarom Pedro Pascal moest huilen tijdens aflevering 6 van 'The Last of Us'

Pedro Pascal in tranen voor Gabriel Luna achter de schermen van The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Pedro Pascal heeft week na week, aflevering na aflevering laten zien hoe ongelofelijk goed hij is. Hij heeft alle harten ingepakt met zijn rol als Joel in The Last of Us. De acteur heeft echt zijn hele ziel in deze serie gegooid.

Aflevering 6, "Kin", is een hele emotionele aflevering voor Joel en zijn broertje Tommy (Gabriel Luna). Ze zien elkaar namelijk weer voor het eerst na een hele lange tijd, terwijl ze beiden een heel ander leven hebben.

Jasmila Žbanić regisseerde deze aflevering en ze was ongelofelijk onder de indruk van Pascal tijdens het filmen, maar eigenlijk vooral wanneer de camera niet op hem gericht was.

Tranen achter de schermen


De scène waarin Joel zijn bekentenis aflegt aan Tommy is in twee keer gefilmd. Als eerste hebben ze namelijk Luna's reactie gefilmd op het verhaal van Joel.

Het is, zelfs voor ervaren acteurs, erg lastig om emotioneel te reageren op iets wat helemaal niet gebeurt. Pascal hielp zijn co-ster enorm doordat hij achter de camera aan het huilen was. Zo had Luna iets om aan vast te houden tijdens het filmen.

Dit is was Žbanić zei over die scène: "Pedro was niet op camera, maar hij huilde omdat hij zijn partner alles gaf om te kunnen acteren. Dit is heel bijzonder. Het is zo vrijgevig van een acteur om dit zo diep te doen. Ik stond versteld van Pedro's talent."

Bekijk hieronder de trailer voor aflevering 9 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daisy Jones & The Six' houdt zich steeds minder aan het boek
Series / Nieuws

'Daisy Jones & The Six' houdt zich steeds minder aan het boek

Camila is in de serie eigenlijk veel leuker dan in het boek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe serie Daisy Jones & The Six heeft de taak om het populaire boek van Taylor Jenkins Reid tot leven te wekken. De serie doet dit door een paar grote veranderingen aan te brengen in het verhaal, maar eigenlijk zijn deze best logisch.

De serie gaat over een band, The Six, die de grootste rockband van de wereld willen worden. Samen met Camila (Camila Morrone), de vriendin van de leadzanger Billy (Sam Claflin), proberen ze de top te bereiken. Al snel komen ze erachter dat ze dat niet gaat lukken zonder singer-songwriter Daisy Jones (Riley Keough).

In het boek is Camila redelijk op de achtergrond geplaatst. Ze is vaak thuis als de band weg is, maar dit is in de serie net wat anders. De serie laat namelijk zien welke invloed Camila op de band heeft.

Camila als manager


Vooral afleveringen 4 en 6 laten Camila zien als een soort informele manager voor de band. Ze doet haar best om de band te promoten en ze schiet zelfs de foto voor de cover van het album Aurora.

De serie laat zien hoe belangrijk Camila is voor de band en hoe ze het niet gered hadden zonder haar.

Bekijk hieronder de iconische scène waarin Daisy de band ontmoet en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Deze week gaat Prime Video door met hun reguliere programmering van grote hits.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 5)



Verschijnt op: 17 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.






Carnival Row (seizoen 2 - aflevering 9-10)



Verschijnt op: 17 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Een menselijke rechercheur blaast samen met een elfje nieuw leven in een gevaarlijke zaak in een Victoriaanse sprookjeswereld als een reeks aan moorden een onvoorstelbaar monster onthult.






Daisy Jones & The Six (seizoen 1 - aflevering 7-8)



Verschijnt op: 17 maart
Genre: Drama / Muziek
Kijk op Prime Video

Synopsis: Deze serie gaat over de glorietijden van rockband Daisy Jones and The Six gedurende de muziekwereld van Los Angeles in de jaren 70 en hun tocht naar een wereldwijde iconische status.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

14 maart: Van A Naar Onbekend (seizoen 1) - Reizen - De Bankzitters, wereldberoemd op YouTube, reizen in 'Van A naar Onbekend' naar de verste uithoeken ter wereld. Elke aflevering beginnen ze in een nieuw land aan een gloednieuw avontuur, en gaan ze op zoek naar hints die ze zal leiden naar een verrassing op een onbekende locatie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Ted Lasso' scoort waanzinnig goed bij recensenten
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Ted Lasso' scoort waanzinnig goed bij recensenten

De hitserie van Apple TV+ krijgt van critici een prima goedkeuring, nu het publiek nog.

Het derde seizoen van Ted Lasso moet überhaupt nog uitkomen maar doet het nu al goed. De serie over de Amerikaanse voetbalcoach met acteur Jason Sudeikis komt binnenkort terug en de positieve recensies blijven zich maar opstapelen.

Op de website van Rotten Tomatoes weet de serie met inmiddels 23 geverifieerde recencies een score van 91% uit de 100% te halen. Het lijkt er ook op dat deze positieve trend door blijft gaan. Als de serie uitkomt kan het publiek ook stemmen en uit de praktijk blijkt dat recensenten en publiek niet altijd in overeenstemming zijn over bepaalde producties.

Amerikaans voetbal en normaal voetbal?


Het derde seizoen van Ted Lasso wordt door Apple TV+ beschreven als: "American football coach op schoolniveau Ted Lasso wordt als coach ingehuurd voor AFC Richmond, een professioneel voetbalteam uit Engeland, terwijl hij nagenoeg geen verstand heeft van de sport. Zijn bazin huurt hem doelbewust in om het team te laten falen in een poging om wraak te nemen op haar ex, die vreemdging met een jongere vrouw.

Toen de serie drie seizoenen geleden gemaakt werd door Sudeikis en maker van onder andere Shrinking en Scrubs Bill Lawrence voor Apple TV+ was het de bedoeling dat het verhaal in drie seizoenen zou kunnen worden verteld. De makers laten weten hier nog steeds zo over te denken, maar sluiten bij succes nóg meer seizoenen van Ted Lasso niet uit.

Kijk vanaf 15 maart het nieuwste seizoen van Ted Lasso op Apple TV+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-ster Jenna Ortega hint op meer horror in tweede seizoen
Series / Nieuws

'Wednesday'-ster Jenna Ortega hint op meer horror in tweede seizoen

Het eerste seizoen had al wat enge elementen maar dit wordt komend seizoen opgeschroefd.

Een van de grootste hits van Netflix afgelopen jaar was toch wel Wednesday. De serie over het leven van de dochter uit de familie Addams moest het typische donkere toontje hebben. Hoofdrolspeelster Jenna Ortega heeft voor horrorliefhebbers goed nieuws.

Door de jaren heen zijn de familie Addams bij het publiek bekend geworden als een behoorlijk onconventionele familie. Wat voor de gewone man gruwelijk is, was voor de familie heel normaal. Deze elementen zijn in de serie Wednesday ook naar voren gekomen. Het had elementen als moord en monsters, maar echte spanning zullen we pas in seizoen twee zien.

De schrijvers zijn al aan de slag


Ondanks de enge elementen is het lastig te zeggen of de serie nu écht eng was. In een interview vertelt Ortega dat het tweede seizoen zich wat meer zal focussen op de conventionele horrorelementen. Momenteel zijn de schrijvers bij elkaar gekomen wat betekent dat de productie over een paar maanden van start kan gaan. Ortega vertelt hierover:

"We zijn net begonnen met de schrijvers bij elkaar te brengen en erover te gaan praten. En iedereen zegt we willen echt het horroraspect verhogen, en Wednesday wat meer uit de romantische situaties halen en haar meer een individueel laten zijn die haar eigen misdaden zal gaan bestrijden." Na rollen in de serie You en de film Scream 5 is horror voor Ortega niet bepaald vreemd, dus zij zal de toename in horror vooral toejuichen.

Hieronder het hele interview met Ortega bij Jimmy Fallon. Kijk het eerste seizoen van Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers komen met anti-promotie van 'The Witcher' seizoen 3
Series / Nieuws

Makers komen met anti-promotie van 'The Witcher' seizoen 3

De makers van 'The Witcher' willen seizoen 3 promoten maar gaan plat op hun gezicht.

In een recent interview met Screen Rant spraken VFX supervisor Sébastien Francoeur en producent Greame Marshall enthousiast over het nieuwste seizoen van The Witcher. Ware het niet dat zij de indruk wekten weinig te snappen van het fandom.

Francoeur en Marshall vertelden enthousiast over spectaculaire wezens en monsters in seizoen 3. Dit klinkt goed, maar de toevoeging dat dit nergens in de 'The Witcher'-wereld te vinden is schoot menigeen in het verkeerde keelgat.

Promotie-flater


Francoeur geeft aan dat hij de game heeft gespeeld voor hij het boek las. De VFX-man vervolgt: "Ik wil zoveel mogelijk betrokken zijn bij de monstergevechten. Het creëren van al die wezens is juist het leuke aan het maken van de serie". Marshall vult zijn collega aan: "We hebben behoorlijk bijzondere monsters". Marshall's toevoeging dat de 'Witcher'-boeken "een gids zijn, niet een soort bijbel waar we ons aan moeten houden" leverde echter pittige reacties op.

Anti-promotie


Deze onhandige presentatie werkte als een rode lap op een stier bij de liefhebbers van de game en de boeken. De fans herhalen nogmaals hun eerdere grief, namelijk dat seizoen 2 veel te veel afwijkt van de 'Witcher'-boekenserie. En wel in die mate dat het hoe langer hoe minder met de wereld van de Witcher te maken heeft, maar een flets en algemeen verhaal wordt.

Green Bird was kort maar krachtig: "Dus het is een fanfic".



Adam ziet een goede reden om niet te kijken:



Jesper Bæk, tenslotte, wijst op de zelfingenomen indruk die het interview wekt:



Verkeerde soort aandacht


Het interview heeft overduidelijk de aandacht getrokken, alleen niet op een manier die enthousiasme genereert. Gezien de sterke reacties op het eerdere vertrek van hoofdrolspeler Henry Cavill en de pittige kritiek op seizoen 2 was de insteek niet bepaald handig. Laten we hopen dat fan-favoriet Cavill als 'de' Geralt de eerder genoemde spectaculaire monsters op een passende manier zal weten te verslaan.

Je kunt The Witcher zien op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Idris Elba knipoogt naar James Bond-rol in nieuwe film
Films / Nieuws

Idris Elba knipoogt naar James Bond-rol in nieuwe film

Het korte dialoog kan uiteraard gezien worden als een dikke knipoog naar de speculaties voor Elba als de nieuwe James Bond.

Idris Elba refereert naar een 007-rol in zijn nieuwste film Luther: The Fallen Sun. De film is te bekijken via Netflix.

Martini


In een scène in zijn nieuwste film moet de barman voor Elba een drankje kiezen.

'Martini', stelt de barman voor.
'Nee', antwoordt Luther, Elba's personage.
Ze komen uiteindelijk uit op bruisend water.

Speculaties


Het bovenstaande dialoog, hoe kort ook, kan uiteraard gezien worden als een dikke knipoog naar de speculaties voor Elba als de nieuwe James Bond. Ondanks dat Elba eerder juist aangaf er niet meer over te willen praten.

Bonds Drankje


Welke invloed de scène heeft op het keuzeproces van de nieuwe Bond is niet duidelijk. Ook is onduidelijk of Idris Elba wel openstaat voor de rol. Aangezien hij 'nee' zegt tegen een Martini, Bonds favoriete drankje.

Zonder Elba geen Luther


Volgens Neil Cross, schrijver van de serie Luther waarop de film is gebaseerd, is Elba als Bond niet geheel uitgesloten.

'Er is geen rol die Elba niet kan spelen. Hij zal exceptioneel zijn als James Bond. Maar ik prefereer de rol van Luther. Zonder Elba is er geen Luther.' Aldus Cross tegen UK Independent.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.