search

Ons nieuws van zondag 23 januari 2022

'Ozark'-ster had een vreemd ritueel voor elke moord
Series / Nieuws

'Ozark'-ster had een vreemd ritueel voor elke moord

Deze Ozark-acteur moest meerdere collega's voor de serie vermoorden en had een ritueeltje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van Netflix-serie Ozark is van start. De eerste zeven afleveringen zijn al te streamen op Netflix en we wachten op het moment dat de tweede en laatste reeks te zien is.

Nieuw in dit seizoen is de zakenman Javi, eveneens de onvoorspelbare neef van kingpin Omar Navarro. Hij is de grote antagonist van de serie en werkt tegen Omar, die een deal wil sluiten met de FBI. Hij schiet zelfs een paar mensen dood, waaronder Darlene en Wyatt en zegt: "Sorry, wie je ook bent", alvorens hij z'n leven neemt.

Ozark-moorden
Tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde acteur Alfonso Herrera dat hij in het echte leven echt sorry zei tegen de acteurs wiens personages hij moest doden.

"Toen ik dat las, als fan, was ik echt in shock. Maar als acteur die Javi speelt, was ik echt opgewonden om het verhaal van dit personage te zien. DIe laatste scène was echt krachtig, heel explosief. Het was zwaar man, want toen ik op de set aankwam, ontmoette ik hen ook voor het eerst."

"Ik weet nog dat ik hen knuffelde en zij zeiden: 'Dit gaat zwaar worden'. En ik zei: 'Ik weet niet of ik moet zeggen dat dit een eer is, of dat ik verdrietig ben. Maar het is een grote eer om met jullie te werken en dit proces met jullie mee te mogen maken'. Ze waren heel genereus en het was emotioneel toen we klaar waren. Niet alleen voor mij, maar voor de hele cast en crew. Zij waren er sinds het begin, dus het was een hartverwarmend vaarwel voor hen."

Ozark zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse krijgt een unieke crossover
Series / Nieuws

Het Arrowverse krijgt een unieke crossover

Ditmaal eentje in de comics en dat hadden we nog niet eerder gezien!

Het Arrowverse van The CW wordt alsmaar groter. Sinds de lancering een decennium geleden, is de franchise uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste televisiefranchises die er zijn. Maar dat wil niet zeggen dat er geen unieke dingen meer gedaan kunnen worden.

Het gedeelde televisieuniversum krijgt namelijk voor het eerst een crossover met de comics, genaamd Earth-Prime, naar de Aarde waar het Arrowverse zich voor een groot deel op afspeelt.

Arrowverse-crossover
De zesdelige Earth-Prime-miniserie speelt zich af over een periode van drie maanden. De eerste vijf nummers geven elk een highlight voor een van de vijf series die op televisie te zien is. Het zesde nummer is een heuse crossover tussen de helden.

Het eerste nummer draait om de personages uit Batwoman. We zien hoe Ryan Wilder's Scarlet Knight het opneemt tegen Clayface, nadat hij zichzelf bindt aan een lokale scholier. Verder zie je in nummer twee de Kent-familie van Superman & Lois.

Daarin proberen Lois en Clark hun eerste huwelijksverjaardag te vieren en tegelijk om te gaan met het drukke leven van een televisieverslaggever en superheld.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende nummer 1 bij de 10 best ontvangen series van Netflix
Series / Featured

Opvallende nummer 1 bij de 10 best ontvangen series van Netflix

Voor de fans geen grote Amerikaanse serie op de eerste plaats.

Netflix heeft al heel wat Netflix Originals gemaakt en vele series zijn eerlijk gezegd best vermakelijk, maar niet echt memorabel. De vraag is soms welke series nou kwalitatief echt goed zijn. Op de IMDb verscheen een poll met die vraag.

Meer dan vierduizend mensen gaven hun stem door en onderstaande series blijken op basis van de IMDb-poll het populairst. Op de eerste plaats staat de Duitse scifi-thriller Dark.

1. Dark (2017 - 2020)
2. Stranger Things (2016 - heden)
3. Black Mirror (2011 - 2019)
4. When They See Us (2019)
5. Narcos (2015 - 2017)
6. Mindhunter (2017 - 2019)
7. BoJack Horseman (2014 - 2020)
8. The Witcher (2019 - heden)
9. Ozark (2017 - 2022)
10. The Haunting Of Hill House (2018)

Op basis van IMDb-score
Hieronder staan overigens ook de best ontvangen series op Netflix op basis van het cijfer op de IMDb. Dan scoort de animatieserie Arcane het sterkst.

1. Arcane - 9.4
2. The Last Dance - 9.1
3. When They See Us - 8.9
4. Black Mirror - 8.8
5. Narcos - 8.8
6. Stranger Things - 8.7
7. BoJack Horseman - 8.7
8. House of Cards - 8.7
9. Anne with an E - 8.7
10. The Haunting of Hill House - 8.6

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer' keert terug maar anders dan je denkt
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer' keert terug maar anders dan je denkt

De geliefde serie krijgt een nieuw avontuur in het "Buffyverse".

Er komt een nieuwe Buffy the Vampire Slayer, maar niet zoals je zou verwachten. Buffy keert niet terug in de titel. Boom Studios heeft namelijk The Vampire Slayer aangekondigd, een nieuwe serie die zich afspeelt in het Buffyverse.

Het betreft dus een comic. De nieuwe comicserie wordt gelanceerd na de aankomende Buffy the Vampire Slayer 25th Anniversary Special. Sarah Gailey (Eat The Rich, Magic for Liars) schrijft de reeks en Irene Flores (Just Beyond) verzorgt het artwork.

The Vampire Slayer
Er is al een synopsis voor The Vampire Slayer en die kun je hieronder lezen:

"Na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, vechtend tegen de krachten van het kwaad, merkt Buffy Summers dat ze bezwijkt onder de druk van de Slayer-mantel. Om zijn Slayer te helpen, neemt Rupert Giles het risico om zich tot chaosmagie te wenden. Met de hulp van Willow spreken ze een spreuk uit om het trauma uit Buffy's psyche te verwijderen.

Maar de effecten van de spreuk werken averechts en zorgen ervoor dat Buffy haar verleden of haar doel niet kan herinneren! Als Sunnydale wordt aangevallen, moet een verrassende nieuwe Slayer opstaan om de wereld te beschermen, terwijl Buffy's vrienden haar in een race tegen de klok proberen te helpen voordat het te laat is..."

De comics zijn gebaseerd op de succesvolle tv-serie van bedenker Joss Whedon. De nieuwe comic verschijnt in april.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat de acteurs uit 'Outlander' anders zouden willen aan de serie
Series / Video/clip/featurette

Wat de acteurs uit 'Outlander' anders zouden willen aan de serie

De cast van het zesde seizoen vertelt wat zij graag anders zouden willen.

Over zo'n anderhalve maand start het zesde seizoen van Outlander op Netflix en we worden de afgelopen weken al klaargestoomd voor wat er gaan komen. Nu is er een grappige video online verschenen waarin de cast aangeeft wat zij zouden veranderen aan de Ridge.

Het zesde seizoen brengt uiteraard Caitriona Balfe terug als Claire Randall en Sam Heughan speelt wederom de rol van Jamie Fraser. Sophie Skelton (Brianna Randall Fraser) en Richard Rankin (Roger Wakefield) zijn ook weer van de partij.

Maar zoals onderstaande video al laat zien zijn er ook heel wat andere bekende gezichten die een rol spelen in het verkorte seizoen met acht afleveringen met een langere speelduur.

Wat zou jij aan de Ridge veranderen?
"Heb je je ooit afgevraagd welke moderne voorzieningen je naar de Ridge zou brengen? De cast deelt welke moderne voorzieningen hun personages zouden wensen," valt er bij onderstaande video What Modern Amenity Would Cast Bring to the Ridge? op YouTube te lezen.Bekijk seizoen 1-5 van Outlander nu op Netflix voordat seizoen zes op 6 maart in première gaat op de streamingdienst.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-fans gaan balen van deze geloofwaardige theorie
Series / Nieuws

Marvel-fans gaan balen van deze geloofwaardige theorie

Toch geen Secret Invasion en What If…? S2 in 2022 te zien op Disney+?

Op dit moment weten we dat in 2022 de Marvel-series Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel gaan verschijnen. De fans hopen uiteraard meer series te zien, maar of dit gaat gebeuren...

The Cosmic Circus bestudeerde de kalender van het Marvel Cinematic Universe en ze komen tot de conclusie dat zowel Secret Invasion als What If…? Seizoen 2 niet dit jaar zullen debuteren.

Toch minder Marvel op Disney+ in 2022
Er werd gekeken naar alle releases die Marvel Studios gepland heeft staan voor 2022 en hoe de films, series en specials in die lijst zouden passen. Op dit moment ziet die kalender er officieel als volgt uit:

- 30 maart - 4 mei: Moon Knight (Disney+)
- 5 mei: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (bioscoop)
- midden 2022: Ms. Marvel (Disney+)
- 7 juli: Thor: Love and Thunder (bioscoop)
- 10 november: Black Panther: Wakanda Forever (bioscoop)
- december: The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)

(Te) Veel grote series, ook Star Wars
Op basis van bovenstaande planning zou She-Hulk pas na de zomer - dus na Ms. Marvel kunnen verschijnen. Aangezien Disney+ waarschijnlijk ook nog de 'animated shorts' I Am Groot lanceert en vermoedelijk ook nog de Halloween-special Werewolf by Knight wordt het wel heel druk, meent The Cosmic Circus.

En vergeet ook niet dat we in 2022 waarschijnlijk drie Star Wars-series krijgen met Obi-Wan Kenobi, Andor en The Mandalorian (seizoen 3). Dus Secret Invasion als What If…? Seizoen 2 pas in 2023...? Het zou heel goed kunnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen wil de Marvel-serie 'Moon Knight' zien
Series / Nieuws

Iedereen wil de Marvel-serie 'Moon Knight' zien

Hoge kijkcijfers voor de eerste trailer voor de serie met Oscar Isaac.

De eerste serie in 2022 in het Marvel Cinematic Universe wordt Moon Knight en deze verschijnt eind maart op Disney+. Recent verscheen de eerste trailer online en deze blijkt echt megagoed te zijn bekeken.

Volgens The Hollywood Reporter, die sprak met insiders van Marvel Studios, zou de trailer maar liefst 75 miljoen keer zijn bekeken in de eerste 24 uur. 52 miljoen kijkers keken online en de overige 23 miljoen kijkers kwamen via tv-uitzendingen.

En die score loopt flink op ten opzichte van de eerdere Disney+ / Marvel-series. "‹"‹Loki kwam tijdens de eerste dag uit op in totaal 60 miljoen kijkers, WandaVision op 52 miljoen en de eerste trailer voor Hawkeye noteerde 41,5 miljoen kijkers.

Falcon and the Winter Soldier
De eerste trailer voor Falcon and the Winter Soldier noteerde nog het sterkst met 125 miljoen kijkers, al profiteerde die trailer van de uitzending tijdens de Super Bowl.

In gesprek met een andere studio hoorde THR dat er bewondering is voor de eerste beelden van Moon Knight. "Ik kon niet zeggen of dit een film of een tv-show was, zo goed ziet het eruit," was de reactie.

Dit jaar verschijnen waarschijnlijk ook de series Ms. Marvel en She-Hulk en mogelijk Secret Invasion.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Ozark'? Check dan deze 3 series op Netflix
Series / Nieuws

Fan van 'Ozark'? Check dan deze 3 series op Netflix

Ozark seizoen 4B is te zien op Netflix. Ben je klaar, maar wil je meer?

Netflix lanceerde deze week seizoen 4A van Ozark. Helaas zijn het maar zeven afleveringen. Aangezien de boel sinds vrijdag te zien was, kan het natuurlijk goed dat je nog meer wil zien.

We zetten daarom op een rij welke drie series heel erg doen denken aan Ozark, en je zeker niet wil missen als je daar fan van bent. Kortom: welke drie series moet je bingen als je meer Ozark wil zien!

Drie toffe tips
We zetten drie toffe tips voor je op een rij:

Narcos (3 seizoenen): Deze dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. De show kreeg trouwens ook een spin-off: Narcos: Mexico, die ook op Netflix te zien is.

Better Call Saul (5 seizoenen): Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman. Er volgt nog 1 seizoen van de serie op Netflix.

Bloodline (3 seizoenen): Wanneer een in ongenade gevallen zoon duistere familiegeheimen uit het verleden dreigt te onthullen, wordt de loyaliteit van z'n broers en zussen op de proef gesteld.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video maakt er een lekkere week van voor liefhebbers van misdaadseries
Series / Featured

Prime Video maakt er een lekkere week van voor liefhebbers van misdaadseries

Check hier alle nieuwe series die deze week toegevoegd zijn aan Prime Video.

Elke zondag zetten we voor je op een rij welke series je allemaal nieuw kan zien op Prime Video. Vandaag is natuurlijk niet anders. Er zijn vijf nieuwe series toegevoegd aan het aanbod.

Pocoyo (seizoen 2): Deze leuke serie voor de allerjongste kinderen spreekt tot de verbeelding en stimuleert kinderen nieuwe vaardigheden te leren.

The Hunt for a Killer (seizoen 1): The Hunt for a Killer is een verhaal over een beroepsagent die zich tegen de autoriteiten keerde, in opstand kwam tegen corruptie en nooit opgaf. En wie heeft de onmogelijke misdaad opgelost.

Unpaused: Naya Safar: Unpaused: Naya Safar zet het nalatenschap van de vorige anthologie voor. Wederom nemen vijf unieke filmmakers ons mee met verhalen van hoop, liefde en verbinding.

As We See It (seizoen 1): De liefde vinden, vriendschappen sluiten, een baan zoeken, volwassen zijn. Kijk hoe drie huisgenoten van in de 20 met autisme door het leven gaan, gepaard met vreugde, tranen en gelach.

CSI: Crime Scene Investigation (seizoen 11-16): Seizoen 11 gaat verder waar seizoen 10 eindigde - met Langston hevig bloedend op de vloer van een cel - en eindigt met de oplossing van de mysterieuze explosie van een busje tijdens een begrafenis ("Schokgolven").
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlanders bingen deze 3 series massaal op Netflix
Series / Featured

Nederlanders bingen deze 3 series massaal op Netflix

Netflix-abonnees houden van bingen en dat blijkt ook deze week maar weer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag zetten we de meest bekeken series van de week op Netflix voor je op een rij. Deze week was weer in handen van Manifest, de mystery serie die Netflix recent overkocht en een vierde seizoen gunde.

Netflix lanceerde vrijdag het vierde seizoen - althans, het eerste deel daarvan - van Ozark. Maar die serie blijkt niet populair genoeg te zijn om helemaal bovenaan te staan. In plaats daarvan neemt de serie nog de derde stek in op 't toplijstje van de streamingdienst. En gaat Too Hot to Handle nog voor.

De top drie
Goed, de top drie series van deze week is de volgende:

1. Manifest: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.

2. Too Hot to Handle: Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de verleideling te doorstaan, mogen ze geen seks hebben in deze periode.

3. Ozark: Marty en Wendy worstelen in dit vierde seizoen met een problematisch aanbod. Ruth gaat er in haar eentje op uit, Jonah rebelleert en Omars neef maakt zijn aanwezigheid kenbaar.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-acteur gecast in 'Perry Mason' seizoen 2
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-acteur gecast in 'Perry Mason' seizoen 2

Plus drie andere acteurs die zijn toegevoegd aan de imposante cast van de HBO-serie.

HBO heeft vier nieuwe castleden toegevoegd aan het tweede seizoen van Perry Mason. Hieronder bevindt zich ook Sean Astin, die we natuurlijk kennen als Samwise Gamgee uit de Lord of the Rings-trilogie.

De dramaserie laat een nieuwe versie zien van het titulaire detective-personage uit de jaren '30 van Eric Stanley Gardner. De versie van HBO laat Mason (Matthew Rhys) zien als een advocaat die in Los Angeles complexe zaken moet oplossen.

Een gevarieerde cast
Volgens Variety is niet alleen Astin aan de cast toegevoegd, maar zijn er ook rollen voor Tommy Dewey (Casual), Paul Raci (Sound of Metal) en Jen Tullock (Before You Know It).

Astin zal te zijn zijn als Sunny Gryce, een ondernemende eigenaar van een supermarkt die nogal creatief met zijn geld omgaat. Gryce huurt Perry in om ervoor te zorgen dat hij zoveel mogelijk waar voor zijn geld krijgt.

Het tweede seizoen van Perry Mason zal ergens dit jaar te streamen zijn via HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies nieuwe 'Downton Abbey': 'The Gilded Age', kijken of skippen?
Series / Featured

Eerste recensies nieuwe 'Downton Abbey': 'The Gilded Age', kijken of skippen?

The Gilded Age op HBO blijkt een behoorlijk prima serie te zijn geworden!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Gilded Age blijkt zeer positief ontvangen te zijn. De show is de nieuwe serie van Julian Fellowes, die ons eerder Downton Abbey bracht. Maar wat zeggen de critici precies?

The Gilded Age speelt zich af in 1882 en volgt de jonge Marian Brook. Zij verhuist van het landelijke Pennsylvania naar New York City, na de dood van haar vader. Ze trekt in bij haar tantes Agens van Rhijn en Ada Brook. Samen met Peggy Scott, een aspirant-schrijfster, raakt ze verzeild in de sociale oorlog tussen een van haar tantes - iemand van het oude geld - en haar belachelijk rijke buren.

The Gilded Age-recensies
Goed! We zetten de eerste recensies van The Gilded Age voor je op een rij.

London Evening Standard: "De reis over de Atlantische oceaan blijkt de verbeelding van Julian Fellowes tot leven te hebben gewekt. The GIlded Age lijkt zijn meest ambitieuze, en misschien zelfs beste, serie sinds Downton te worden."

Vulture: "Er zit een doelloosheid achter The Gilded Age. Ergens onderweg is iemand vergeten om te vragen waarom een serie over deze personages in dit tijdstip interessant zou zijn."

RobertEbert.com: "Met The Gilded Age verlaat Julian Fellowes Engeland voor de Verenigde Staten en de resultaten zijn verbluffend en gevaarlijk bekend."

Wall Street Journal: "We weten wie deze mensen zijn. Zij zijn clichés. Niet helemaal onplezierig, maar ook niet helemaal verrassend."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+-serie 'Secret Invasion' blaast het Rode Plein in Moskou op
Series / Foto's

Disney+-serie 'Secret Invasion' blaast het Rode Plein in Moskou op

Secret Invasion met Samuel L. Jackson in de hoofdrol ziet er steeds beter uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende televisieserie Secret Invasion van Disney+ heeft het Rode Plein in Moskou nagebouwd op de set in Atlanta. De Marvel Cinematic Universe-serie zal vermoedelijk pas in 2023 te zien zijn.

Secret Invasion is gebaseerd op de gelijknamige verhaallijn uit de comics, die bedacht was door Kyle Bradstreet. Centraal staat een infiltratie van de mensheid door de Skrulls, die van vorm kunnen veranderen. De hoofdrol is voor Marvel-ster Samuel L. Jackson, die te zien zal zijn als Nick Fury. Daarnaast keert Cobie Smulders terug als Agent Maria Hill en zie je Ben Mendelsohn als Talos, een vriendelijke Skrull die je in 2019 ontmoette in Captain Marvel.

Secret Invasion-set
Op Instagram plaatste het account Atlanta Filming nieuwe foto's van achter de schermen van Secret Invasion.

Die foto's laten een belangrijk deel van de opnames zien. Het Rode Plein, dat binnen de oostelijke muren van het Kremlin ligt, is nagebouwd in groot detail.

Daarmee lijkt het erop dat men een grote actiescène opneemt, die heel wat chaos en vernietiging gaat tonen. Dat moet dan denken aan de verwoesting van de finale van Hawkeye op 30 Rockefeller Plaza, dat daarvoor ook nagebouwd werd.

Check de foto's hier op Instagram.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom verzweeg Jensen Ackles zijn nieuwe 'Supernatural'-serie zelfs voor Jared Padalecki?
Series / Nieuws

Waarom verzweeg Jensen Ackles zijn nieuwe 'Supernatural'-serie zelfs voor Jared Padalecki?

Jensen Ackles maakt een nieuwe serie rond Supernatural, maar verzweeg dat voor z'n co-ster.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Supernatural zullen zich nog wel herinneren dat niet lang na het einde van de serie van The CW er al een spin-off werd aangekondigd; een serie die geproduceerd werd door Jensen Ackles.

Wat een bijzondere aankondiging leek, en een mooi moment was, viel nogal tegen toen bleek dat Jared Padalecki helemaal niets van het project wist. De twee legden het bij en blijven collega's, maar fans vragen zich nog altijd af waarom Ackles het project nooit benoemde bij zijn vroegere collega.

Supernatural-serie
Tijdens de podcast Inside of You van Michael Rosenbaum ging Ackles daar eindelijk op in. Hij had een prima verhaal:

"Ik ben extreem bijgelovig als het op een paar dingen aankomt. En waarschijnlijk is dit iets dat meer acteurs delen. Ik praat nooit over een auditie, tot ik de rol heb. Het is een ongeschreven regel dat je er pas over vertelt als het contract getekend is en de inkt opgedroogd is," aldus de acteur.

"Natuurlijk waren er mensen die ik het wilde vertellen want dit was mijn eerste keer als producent. Maar ik wilde het echt niet verpesten. Dus hield ik mijn mond. Alleen de mensen die het moesten weten, wisten het. Ik hield het niet bewust geheim behalve om de reden van bijgeloof. Natuurlijk keek ik ernaar uit het aan bepaalde mensen te vertellen, waaronder Jared."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.