search

Ons nieuws van dinsdag 4 mei 2021

Onthullend vervolg op 'The Sopranos' mét Tony Soprano bestaat
Series / Nieuws

Onthullend vervolg op 'The Sopranos' mét Tony Soprano bestaat

De hitserie The Sopranos heeft ergens nog een korte aflevering.

Mocht je The Sopranos hebben gezien, dan bestempel waarschijnlijk ook jij de misdaadserie tot een van de beste series ooit gemaakt.

Nu blijkt dat er een korte Sopranos-aflevering bestaat. Althans... heeft bestaan. In gesprek met The Athletic onthulde actrice Edie Falco (Carmela Soprano) dat de misdaadserie een korte revival kreeg in 2010.

Kort onthullend The Sopranos-vervolg
Het idee werd verzonnen door de basketbalclub The New York Knicks. De club wilde indruk maken op NBA-superster LeBron James door Falco en James Gandolfini (Tony Soprano) in te huren voor een korte film die zou dienen als een vervolg op de serie.

De korte aflevering werd opgenomen bij Gandolfini thuis en in tien minuten werd onthuld dat Tony Soprano nog leefde. Dit zou een antwoord hebben gegeven op de vraag of de misdaadbaas het einde zou hebben overleefd, of niet.

'We kregen die verzoeken toen de hele tijd en Gandolfini deed er niets mee... En om de een of andere manier ging hij akkoord met dit verzoek. Ik was geschokt. Ik dacht dat het een grap was toen iemand zei dat hij het ging doen... En toen opeens was hij er, verkleed als Tony. Hij moet een grotere basketbalfan zijn geweest dan ik me realiseerde," aldus Falco.

The Many Saints of Newark
Overigens ging James niet naar New York, maar naar de Miami Heat. De korte film schijnt verloren te zijn gegaan in het archief. Later dit jaar verschijnt wel de prequelfilm The Many Saints of Newark met Gandolfini's zoon Michael als de jonge Tony Soprano.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft een "kaskraker" met 'Emily in Paris'
Series / Trailer

Netflix heeft een "kaskraker" met 'Emily in Paris'

De serie Emily in Paris doet het erg goed voor de streamingdienst.

De serie Emily in Paris met onder meer Lily Collins en Philippine Leroy-Beaulieu blijkt een zeer succesvolle serie voor Netflix. De door de streamingdienst vrijgegeven "kijkcijfers" bewijzen dit.

De romantische dramakomedie van bedenkers Darren Star en Abby Govindan blijkt namelijk al door 58 miljoen huishoudens wereldwijd te zijn bekeken, in de eerste 28 dagen na release. De streamingdienst gaat zelfs zover om de serie te bestempelen als de "meest populaire" komedie van 2020.

Emily in Paris
Het eerste seizoen, verschenen in oktober 2020, bestaat uit tien afleveringen van elk een half uur. Ondertussen is het tweede seizoen in de maak en opnieuw is Parijs het decor. Ook worden St. Tropez en andere plekken in Frankrijk bezocht.



In Emily in Paris vindt marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren. Er zijn ook rollen voor Ashley Park, Lucas Bravo, Kate Walsh, Samuel Arnold, Bruno Gouery en Camille Razat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tatooine op foto's 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Foto's

Tatooine op foto's 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'

Mysterieuze foto's zo van de set van een van de volgende Star Wars-series.

De Star Wars-franchise op Disney+ lijkt een dezelfde aanpak te krijgen als de series binnen het Marvel Cinematic Universe, zij het met een iets minder verbonden verhaal. De series spelen zich namelijk door de tijd van de Skywalker Saga af.

Een van de opvallendste projecten is de vervolgserie rond de Obi-Wan Kenobi van Ewan Mcgregor, die we al zagen in de prequelfilms van George Lucas. We zien de Jedi Master tien jaar na het avontuur in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith uit 2005.

Tatooine keert volop terug
De serie start als Kenobi zich ontfermt over de jonge Luke Skywalker, op de planeet Tatooine. Het gevolg is dat een heel deel van die planeet opnieuw wordt gebouwd. En dit is natuurlijk een gaaf idee om alvast te weten.

De serie Obi-Wan Kenobi bestaat uit slechts zes afleveringen en de regie ligt in handen van Deborah Chow, vooral een bekend tv-regisseur. Een release in 2022 lijkt vast te staan.

Post verwijderd


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' brengt deze persoon weer terug
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' brengt deze persoon weer terug

De première van het zesde seizoen van Legends of Tomorrow is niet het laatste moment dat we dit personage zullen zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
DC-serie Legends of Tomorrow ging van start met het zesde seizoen. In een The Hangover-achtige zoektocht, kwam het team in Engeland tegenover een jonge David Bowie te staan.

Die had naar een optreden van The Smell gekeken en zag grote lichten in de hemel, toen hij wegliep van het optreden. En nu blijkt dat David Bowie vaker te zien zal zijn in dit zesde seizoen van de serie! Mogelijk zelfs later nog.

David Bowie
Maker Phil Klemmer vertelde aan de site ComicBook: "Ik kan niet wachten tot jullie het horen. Maar in de studio hebben we een versie van een nep Bowie-lied opgenomen dat inspiratie haalde uit de ontvoering van Sara. Hopelijk kunnen we dat op een zeker moment online zetten".

Blijkbaar brengen de Legends of Tomorrow straks ook meer avonturen met Bowie: "Later hebben we echt een groot Bowie-verhaal voor je."

Wat het wordt, weten we nog niet, maar in elk geval keert deze versie van David Bowie dus nog eens terug.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' onthult terugkeer van doodgewaande Kate Kane
Series / Nieuws

'Batwoman' onthult terugkeer van doodgewaande Kate Kane

Kate Kane is terug in het tweede seizoen van Batwoman en dit is hoe ze terugkeert.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We zijn nu halverwege het tweede seizoen van Batwoman. Er zijn heel wat dingen gebeurd met de serie, zowel voor als achter de schermen. Zo vertrok hoofdrolspeelster Ruby Rose, en werd zij vervangen door Javicia Leslie, die een nieuw personage (Ryan Wilder) speelde.

Maar al na twaalf afleveringen met Ryan Wilder als hoofdpersoon, kondigde The CW aan dat er een nieuwe Kate Kane zou komen. Met een ander uiterlijk, gespeeld door Wallis Day. En nu weten we hoe dat het geval is.

Terugkeer Kate Kane
an het begin van de nieuwe aflevering keerde Kate Kane dan eindelijk terug. In de openingsscène plaatste Roman Sionis/Black Mask een replicamasker van zijn eigen dochter, Circe Sionis, op het gezicht van Kate Kane. Met behulp van wat brainwashing van Enigma, werd Kate getriggerd om al haar herinneringen te verliezen en kreeg ze de persoonlijkheid en herinneringen van Circe.

Later nam ze het dan ook op tegen Batwoman en Alice en doodde ze Alice zelfs bijna. In de laatste momenten van de aflevering zagen we dat Alice uiteindelijk gevangen gehouden werd door Sionis en 'Circe', die nog in leven mag blijven.

Dat belooft dus wat voor de toekomst van Batwoman!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier'-maker helemaal kapot van titelverandering
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier'-maker helemaal kapot van titelverandering

Malcolm Spellman was heel erg verbaasd over de plotseling titelverandering aan het einde van de serie.

Aan het einde van The Falcon and the Winter Soldier besloot Marvel Studios om de hele serie een nieuwe titel te geven. Tijdens de aftiteling zagen we tweemaal de nieuwe titel verschijnen: Captain America and the Winter Soldier.

Die naam werd door de mensen achter de studio besloten, en schrijver Malcolm Spellman had daar niets mee te maken. Hij zegt dat, toen hij het zag, hij er helemaal kapot van was.

Helemaal kapot
"Ik zal eerlijk zijn: toen ik achter de titelverandering kwam tijdens het kijken van een versie van de aflevering, was ik er helemaal kapot van," aldus Spellman tegenover Inverse.

"Ik had het er niet over gehad met Marvel, of ze ook de naam van Bucky zouden willen veranderen. Maar mijn gevoel zegt mij dat de reden waarom er nog altijd 'and the Winter Soldier' staat, ligt in het feit dat ze wilden spelen met de poëzie van de titel die je gehoord hebt. Als ze het te veel zouden veranderen, dan zou het ook niet meer hetzelfde gevoeld hebben. Maar ik weet eerlijk gezegd niet welk gesprek daarover gevoerd is. Ik weet alleen dat het mij echt raakte."

De serie The Falcon and the Winter Soldier is nu al ten einde bij Disney+. Mogelijk komt er een tweede seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult '1899': een bizarre nieuwe serie van de makers van 'Dark'
Series / Nieuws

Netflix onthult '1899': een bizarre nieuwe serie van de makers van 'Dark'

1899 ziet er behoorlijk bijzonder uit en wordt gemaakt door Jantje Friese en Baran Bo Odar.

Netflix heeft een eerste teaser gepubliceerd voor de serie 1899. De mysterieuze serie wordt gemaakt door Jantje Friese en Baran Bo Odar, die eerder de serie Dark maakten voor de streamingdienst.

Het tweetal tekende een deal voor vijf jaar bij Netflix, wat betekent dat er heel wat nieuws aan komt van het duo. Hun eerste nieuwe serie wordt nu opgenomen, 1899 en heeft hoofdrollen voor Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Emily Beecham en meer.

Eerste teaser
Hieronder kan je de eerste teaser zien:



1899 krijgt acht afleveringen en draait om de mysterieuze omstandigheden rond de reis van een immigrantenschip van Europa naar New York. De passagiers, allemaal van verschillende ahtergronden en nationaliteiten, worden verenigd door hun hoop voor een nieuwe eeuw en nieuwe toekomst.

Maar als ze een tweede schip ontdekken dat op open zee drijft en maanden vermist was, neemt hun reis een onverwachte wending. Aan boord vinden ze iets dat hun reis een nachtmerrie zal maken en de geheimen van passagiers zal onthullen.

Hieronder kan je voor de serie de castleden zien:

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kung Fu' en 'Star Girl' krijgen nieuwe seizoenen
Series / Nieuws

'Kung Fu' en 'Star Girl' krijgen nieuwe seizoenen

De twee CW-series over vrouwelijke helden vallen zeer in de smaak bij het tv-kijkend publiek.

Maanden nadat er geruchten rondgingen dat Stargirl een derde seizoen zou krijgen van The CW, is aangekondigd dat de deal officieel rond is. Maar dat is niet het enige mooie nieuws rondom CW-series over kick-ass vrouwelijke helden; Kung Fu krijgt namelijk een tweede seizoen!

Beide series zijn creaties van superproducenten Greg Berlanti en Sarah Schechter, dus zij komen er heel goed van af bij het netwerk. Kung Fu geldt daarbij als een van de succesvolste nieuwe CW-series in de laatste jaren.

Stargirl gaat over tiener-superheld Courtney Whitmore (Brec Bassinger), die erachter komt dat haar stiefvader lid was van het superheldenteam Justice Society of America.

Met hulp van een krachtig wapen uit het arsenaal van haar stiefvader doet Courtney er alles aan om zichzelf neer te zetten als een succesvolle superheld. Samen met haar eigen set supervrienden moet ze het opnemen tegen enkele schurken die in het verleden de JSA hebben uitgeschakeld.

Shaolin vs. misdaad
In Kung Fu volgen we de jonge Chinees-Amerikaanse vrouw Nicky Shen (Olivia Liang), die stopt met haar opleiding om af te reizen naar een afgezonderd klooster in China. Wanneer ze na deze trip terugkeert naar San Francisco, merkt ze dat de stad is overgenomen door misdadigers die ook haar eigen ouders bedreigen. Samen met haar pientere zus (Shannon Dang), broer (Jon Prasida) en een aantal andere bondgenoten zet ze haar martial arts-vaardigheden en Shaolin-waarden in om haar gemeenschap te beschermen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie 'Star Wars: The Bad Batch': De moeite van het kijken waard?
Series / Featured

Nieuwe serie 'Star Wars: The Bad Batch': De moeite van het kijken waard?

De serie Star Wars: The Bad Batch is vandaag van start gegaan en dus stromen de eerste reacties binnen. Is de serie de moeite van het kijken waard?

Disney+ heeft vandaag de eerste aflevering van Star Wars: The Bad Batch online gezet. De televisieserie is dus van start en daarmee hebben we vandaag ook de eerste recensies te pakken.

Zoals je van ons gewend bent, zetten we in dit artikel enkele recensies op een rij. In de serie volgen we de 'Bad Batch', een groep klonen met elk heel unieke eigenschappen. Die proberen een plek voor henzelf te vinden in de maatschappij, na afloop van de Clone Wars.

The Bad Batch-recensies
RadioTimes: "Het is niet ongewoon voor een sci-fi serie om in zijn vroege dagen wat opstartproblemen te hebben. Maar er zijn geen hordes in The Bad Batch die onmogelijk zijn om overheen te komen. Het verhaal en de setting hebben heel wat belofte, dus als de schrijvers erin slagen de kernpersonages beter uit te bouwen in de komende afleveringen, kan de serie behoorlijk sterk worden binnen Lucasfilm Animation. Dat gezegd hebbende, als je nooit genoten hebt van The Clone Wars of Rebels, dan is dit waarschijnlijk niets voor jou."

IGN: "Star Wars: The Bad Batch is een waardig opvolger van The Clone Wars. Zo erg dat je hem zo kunnen neerzetten als een achtste seizoen. Het gebruikt een los eindje van de vorige serie om een compleet nieuw verhaal op te bouwen over wat de klonen hebben moeten doorstaan na het einde van de oorlog. En dat blijft hangen."

The Guardian: "De zeventig minuten durende pilot heeft er soms wat moeite mee om zijn personages goed op te zetten. [...] Tegen het einde van het eerste hoofdstuk zijn de noodzakelijke personeelswijzigingen doorgevoerd en staat de Batch er goed voor."

Den of Geek: "Star Wars: The Bad Batch begint met heel wat actie en wat mooie karaktermomenten onderweg. Maar kunnen de protagonisten de aandacht van het publiek wel vasthouden?"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-ster Stephen Amell onthult trailer van zijn nieuwe serie 'Heels'
Series / Trailer

'Arrow'-ster Stephen Amell onthult trailer van zijn nieuwe serie 'Heels'

Bekijk op Serietotaal de eerste trailer voor Heels, een gave serie rond worstelaars!

Broers vechten met broers in de eerste teaser trailer voor Starz-serie Heels. De serie is bedacht door Michael Waldron en ziet er prachtig uit.

De serie Heels speelt zich af in een klein dorpje waar twee broers ervan dromen professioneel worstelaar te worden. In de serie is Stephen Amell te zien als Jack Spade en zijn broer Ace wordt gespeeld door Alexander Ludwig. Hoewel ze een droom delen, kunnen de twee het maar niet eens worden over de manier waarop het worstelbedrijf van de familie geleid moet worden na de dood van hun vader.

Grote rivaliteit
In de serie hebben de twee een grote rivaliteit die ook in de ring doorwerkt. Daarin is Jack de 'heel', ofwel de schurk van de wedstrijd en is Ace de 'face', ofwel de held.

De twee hebben duidelijk een Cain en Abel-achtige rivaliteit, die nog tot grote explosies van geweld zou kunnen leiden als we dit zo zien. Dat belooft dus wat! Check hier de trailer:



De serie Heels is vanaf 15 augustus te zien op Starz.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Heel goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Picard'

Het heeft er alle schijn van dat er twee seizoenen back-to-back opgenomen worden.

Het lijkt erop dat acteur John de Lancie twee seizoenen van Star Trek: Picard opneemt op dit moment. De acteur kon zijn cameo in de serie al niet geheim houden en lijkt nu nog een geheim onthuld te hebben.

De acteur heeft mogelijk verteld dat er twee complete seizoenen opgenomen worden. Dat deed hij tijdens een interview in een video die online verscheen.

Twee seizoenen
Paramount+ heeft nog helemaal niet formeel bekend gemaakt dat de televisieserie Star Trek: Picard ook een derde seizoen krijgt. Maar de producenten lieten in het verleden al eens weten dat het goed mogelijk zou zijn dat er meteen aan een derde seizoen gewerkt zou worden.

"Q keert terug," begon De Lancie in een interview. "De afgelopen twee weken heb ik al meegewerkt aan de opnames van Picard en hem echt zitten irriteren, echt heel erg."

"Patrick vond het fantastisch om mij de eerste paar dagen te zien. En na een paar dagen van heel irritante scènes vroeg hij: 'Dus, hoeveel afleveringen maak je?' In andere woorden: 'Hoelang nog tot je weg bent?' En het antwoord is zes afleveringen. Maar goed, we werken op dit moment tegelijk aan het tweede en derde seizoen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kernramp aanstaande in 'Fear the Walking Dead'?
Series / Nieuws

Kernramp aanstaande in 'Fear the Walking Dead'?

Het spel wordt erg hoog gespeeld in de AMC-serie Fear the Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alsof het niet genoeg was dat de wereld overspoeld is door zombies, komt de serie Fear the Walking Dead met een nieuwe grote bedreiging voor de rest van de wereld.

Er is een ondergrondse maatschappij ontdekt in de serie. Morgan Jones waarschuwde al dat de groep achter de 'the end is the beginning'-boodschap geen makkelijke zou worden. Nu weten we wat de groep van plan is.

Morgan pakken
De groep van Teddy, zoals de cultleider heet, zit achter Morgan aan. Die heeft letterlijk de sleutel voor dat nieuwe begin in handen. De groep wil namelijk een kernoorlog beginnen tegen de Civic Republic Military.

Teddy's cultus leeft ondergronds en bereidt zich daar voor op het echte einde van de wereld. Ze hebben stroom, water en voedsel. De deuren van The Holding gaan binnenkort "voorgoed dicht." En dat moet wel, want hun plannen zijn gevaarlijk.

De groep wil namelijk de CRM verwoesten. En dus wil Teddy, die al een van de codes voor de kernwapens op de onderzeeboot in Galveston in handen heeft, Morgan vangen. Zo kunnen ze de wereld bovengronds verwoesten en hun "nieuwe begin" lanceren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-actrice vindt nieuwe serie waarin ze de hoofdrol krijgt
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-actrice vindt nieuwe serie waarin ze de hoofdrol krijgt

Melissa Rauch, die de rol van Bernadette speelde in The Big Bang Theory, vindt een nieuwe serie.

Actrice Melissa Rauch, die de rol van Bernadette speelde in The Big Bang Theory voegt zich bij NBC-reboot Night Court. Ze speelt straks de rol van Abby Stone, de dochter van Harry Stone.

Deadline meldt dat Melissa Roach de rol van de optimistische rechter Abby Stone zal spelen. Zij is de dochter van Harry Stone, de hoofdpersoon in de originele serie uit de jaren tachtig.

Een Night Court-reboot
In deze Night Court-reboot volgen we Abby die een chaotische werknemersgroep tijdens de nachtdienst van een rechtbank in Manhattan moet leiden. Naast haar speelt acteur John Larroquette ook een rol in de serie; hij was in de originele serie al openbaar aanklager Dan Fielding.

Fans van The Big Bang Theory zullen vermoedelijk benieuwd zijn hoe Rauch deze rol zal spelen.

In The Big Bang Theory was Bernadette een cruciaal bijpersonage, en Rauch brengt waarschijnlijk eenzelfde energie naar deze rol. Of en waar de serie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' verbindt alle series aan elkaar
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' verbindt alle series aan elkaar

De serie Fear the Walking Dead is nu expliciet verbonden aan andere series aan de franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De showrunners van Fear the Walking Dead hinten ernaar dat we niet het laatste gezien hebben van Isabelle, de in zwart geklede soldaat van de CRM, die alle drie de Walking Dead-series aan elkaar linkt.

De Civic Republic Military vloog het vijfde seizoen van Fear binnen met een helikopter waar Isabelle in zat. Zij waarschuwde Althea toen dat de CRM een "macht is die niet voor onszelf of voor het heden leeft", maar voor de toekomst.

Grote strijd
Het is diezelfde toekomst waar Teddy, de leider van de ondergrondse groep achter de 'the end is the beginning'-boodschappen een einde aan wil maken door de CRM aan te vallen met kernwapens.

Als Althea en Wes de ondergrondse gemeenschap betreden, vinden ze daar kaarten met het CRM-watermerk. Dat betekent dat de CRM weer terug is en ook nu weer een duidelijke verbinding heeft met de rest van de series.

"Nu realiseert ze zich dat hij grotere plannen heeft en zich echt richt op de mensen in de helikopter," aldus showrunner Andrew Chambliss over de plannen van Teddy. "Hij mag dan wel misschien niet weten wie de CRM is, maar als je mensen in helikopters ziet, weet je dat je hen waarschijnlijk heel veel aan kan doen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot drama achter de schermen bij 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Groot drama achter de schermen bij 'The Big Bang Theory'?

The Big Bang Theory eindigde ook om redenen die het publiek niet mag weten.

Na twaalf seizoenen kwam The Big Bang Theory in 2019 tot een einde. Een vrij pijnlijk feit voor fans van de serie, want de show was nog altijd een grote hit toen men ermee stopte.

Dat acteur Jim Parsons er geen zin meer in had om als Sheldon Cooper te zien te zijn, was een belangrijke factor in het besluit om d'rmee te stoppen. Maar er speelt meer. Dat stelt actrice Mayim Bialik.

Ook geheime redenen
Bialik legde uit dat, als een serie stopt, er ook sprake is van factoren waar fans niets van af weten. En hoewel ze er niet naar hintte om welke factoren het ging, wees ze er wel op dat er een breder gevoel was dat het tijd was om te stoppen.

"Er waren een boel factoren die speelden waar het publiek niets van af weet en die het ook niet zal horen. Dat heeft te maken met de keuzes die men maakt over waarom een serie wel of niet doorgaat," vertelde Bialik.

"Ik denk dat, als iemand die enorm dankbaar is samen met Jim gewerkt te hebben die ook benieuwd is om te zien wat de rest van al onze levens voor ons in petto hebben, het algemene gevoel ook was dat het tijd voor ons allemaal was om verder te gaan met iets nieuws."

Parsons zelf zei toen de serie stopte dat hij het gevoel had alles gedaan te hebben met zijn personage Sheldon Cooper, wat hij maar kon.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.