search

Ons nieuws van zaterdag 17 september 2022

Recensie Netflix-serie 'Cobra Kai' seizoen 5
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cobra Kai' seizoen 5

De cobra zet wederom zijn giftanden in je en laat niet los totdat je het hele seizoen hebt afgekeken.

Regie: Joel Novoa, Steven K. Tsuchida, Marielle Woods, e.a. | Cast: William Zabka (Johnny Lawrence), Ralph Macchio (Daniel LaRusso), Mary Mouser (Samantha LaRusso), Xolo Maridueña (Miguel Diaz), Peyton List (Tori Nichols), Tanner Buchanan (Robby Keene), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 31-48 minuten | Jaar: 2022

Vier seizoenen geleden was er een schooljoch dat toekeek hoe zijn pestkoppen in elkaar werden getrapt door een loser van middelbare leeftijd met karatetalent, waardoor hij zelf ook deze vechtsport wilde leren. Zo ging het balletje ooit rollen en via simpele doch briljante plotmiddelen is de situatie nooit gestopt met escaleren. Dit nieuwe seizoen start midden in de ellende waar de laatste aflevering mee afsloot en bouwt wederom op naar een spectaculair kookpunt.

Omdat karateclub Miyagi-Do in het vorige seizoen een toernooi verloor, mag die vanwege een weddenschap niet meer bestaan. Dit betekent vrij baan voor de concurrerende en kwaadaardige club Cobra Kai onder leiding van de rijke slechterik Terry Silver, die zijn imperium wil uitbreiden om zijn duistere invloed op tieners te verbreden. Dat laten de helden sensei Lawrence en sensei LaRusso niet zomaar gebeuren en dus hergroeperen ze hun leerlingen.

Cobra Kai is een bizar verslavende serie. Het doorlopende conflict vindt uitsluitend plaats in de San Fernando Valley en focust zich op een groep jongeren en hun karatemeesters. Toch is dat voldoende om elk seizoen gretig te bingen. Seizoen vijf stelt niet teleur en levert wederom tien afleveringen die sneller bekeken zijn dan je zou willen.

Zoals in elk seizoen is er af en toe een misverstand met gevolgen dat een tikje geforceerd teweeg wordt gebracht, maar de meeste miscommunicatie ontstaat organisch. Deze keer is het de eigenaar van een meubelzaak die onterecht wat klappen krijgt wanneer iemand meent dat hij in gevecht is met een ander personage. Desalniettemin komt het gevolg van deze ontmoeting aan het einde van de aflevering. En hij is behoorlijk heftig.

Een ander pluspunt is de evolutie van de hoofdpersonages. Elk seizoen toonden ze iets meer ontwikkeling, wat ervoor heeft gezorgd dat ze deze keer wat grotere stappen kunnen zetten. Johnny Lawrence motiveert zichzelf om zijn privéleven op de baan te krijgen en haantjes Miguel en Robbie krijgen hun impulsen onder controle en gaan elkaar niet meer te lijf voor het minste of geringste.

Sterker nog: de persoonlijke verwikkelingen en ontwikkelingen zijn boeiend genoeg om de eerste paar afleveringen niet te hoeven vullen met gevechten. Juist daardoor voelt het lekker wanneer dergelijke scènes in latere afleveringen weer wat toenemen. De geest van de originele Karate Kid is nog steeds aanwezig wanneer de leerlingen een klusje krijgen dat later een gevechtsmethode blijkt te zijn. De "wax on, wax off" is deze keer het beschermen van een ei, wat uiteraard ook later zijn vruchten afwerpt.

De dreiging is sterker dan ooit. Nu de dojo Cobra Kai onder leiding staat van een slechterik met een flexibele bankrekening, is het behoorlijk verontrustend om te zien hoe nieuwe filialen uit de grond worden gestampt en nieuwe leden worden gelokt "“ allemaal beïnvloedbare tieners waar de nieuwe eigenaar god weet wat mee van plan is. Het maakt het er niet prettiger op als Daniel LaRusso zijn hoop kwijtraakt en Silver zijn gang laat gaan. Het is bijna veertig jaar sinds de eerste film, maar als vanouds juich je hem toe.

Netflix heeft inmiddels bekendgemaakt dat ook dit seizoen weer volop is bekeken. Dat riekt naar een volgend seizoen, al is het de vraag of seizoen vijf nog te evenaren of overtreffen valt. Het verhaal bereikt zijn climax, maar eindigt met een cliffhanger die onmogelijk kan leiden naar een grotere dreiging dan die we dit seizoen meemaken. Maar Cobra Kai blijft verrassen, dus wie weet gaat dat helemaal goedkomen.

Voor nu is er in ieder geval het vijfde seizoen er om je kostelijk mee te vermaken. Zoals altijd lijkt het doodserieus, totdat iemand midden in een botsing een grap maakt om je eraan te herinneren dat deze serie zichzelf met een korreltje zout neemt. Het is geen oppervlakkige serie, maar zeker geen diepgaand meesterwerk. Desalniettemin blijft het meesterlijk hoe de makers je keer op keer met minimale middelen het drama inzuigen. Ze verdienen de zwarte band voor scenarioschrijven.

★★★★☆

Cobra Kai is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negan én Maggie op eerste beeld nieuwe 'The Walking Dead'-serie
Series / Foto's

Negan én Maggie op eerste beeld nieuwe 'The Walking Dead'-serie

The Walking Dead: Dead City krijgt nog een paar interessante verhaallijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jeffrey Dean Morgan en Lauren Cohan zijn herenigd op de set van de serie The Walking Dead: Dead City.

The Walking Dead komt dit najaar na elf indrukwekkende seizoenen tot een einde. Maar de franchise allerminst, want AMC werkt aan heel wat nieuwe series. Zo krijgen we The Walking Dead: Dead City te zien, die de iconische personages Negan (Morgan) en Maggie (Cohan) weer bij elkaar brengt.

The Walking Dead: Dead City
Maggie is een van de langst overlevende personages van The Walking Dead. Je kon haar voor het eerst zien in seizoen 2, aflevering 2. Negan debuteerde dan weer iets recenter, in seizoen 6.

Maar hij zorgde voor chaos, want hij vermoordde Maggie's echtgenoot Glenn op gruwelijke wijze.

En dus zit er, begrijpelijkerwijs, wel wat animositeit tussen de twee. Toch moeten ze samen overleven in The Walking Dead: Dead City, waarin ze naar Manhattan reizen.

Daar zien we naast hen ook acteurs als Karina Ortiz, Zeljko Ivanek, Mahina Napoleon, Jonathan Higginbotham en Gaius Charles debuteren.

Morgan plaatste vanaf de set van The Walking Dead: Dead City een foto:

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' lijkt lot hoofdpersoon stiekem te onthullen
Series / Nieuws

'Stranger Things' lijkt lot hoofdpersoon stiekem te onthullen

Stranger Things lijkt nu al bevestigd te hebben hoe een van de personages gered wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schrijvers van Netflix-serie Stranger Things gaven een pagina van het scenario van seizoen 4 vrij. Dat geeft fans aanwijzingen over het lot van Max.

Stranger Things is een van de meest succesvolle series die Netflix ooit ontwikkelde en brak meerdere records. Seizoen 4 ging eerder dit jaar live en seizoen 5 wordt eind volgend jaar, misschien begin 2024 verwacht.

Waar gaat Stranger Things heen?
De finale van Stranger Things eindigde met een paar vrij grote cliffhangers, onder meer over het lot van de Vecna, Max en heel Hawkins. Nog maar 1 seizoen en dan wordt het geheel dus afgerond en is duidelijk wie het allemaal overleven.

Max leek haar momentje met Vecna niet overleefd te hebben. Maar zou ze niet toch terugkeren?

De schrijvers van Stranger Things onthulden op Twitter een pagina van de scène waarin Eleven Max weer terug tot leven brengt. Het dialoog lijkt erg op dat van de serie, maar 1 stukje richting verandert de boel: "a BRILLIANT KALEIDOSCOPE OF COLORS fly at the camera. Just like when Eleven sent One into another dimension."

Haar geest lijkt dus elders te zijn:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende details 'Lord of the Rings'-schurk
Series / Nieuws

Opvallende details 'Lord of the Rings'-schurk

Lord of the Rings The Rings of Power blijkt een wel heel interessante schurk te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We weten nog niet al te veel over Adar, de mysterieuze nieuwe schurk die vorige week onthuld werd in The Lord of the Rings: The Rings of Power en over wie we iets meer leerden in de nieuwe aflevering.

Adar leek even misschien wel Sauron zelf te zijn, maar dat was stiekem al te onwaarschijnlijk.

Wie is Adar?
Adar blijkt een elf te zijn. De vraag is natuurlijk wat een van de Children of Ilúvatar doet met het aanvoeren van een leger van Orcs. Arondir vraagt het zich ook af, maar zijn gevangennemer wil daar niet direct op ingaan.

De naam Adar laat zich vertalen als 'vader'. Dat suggereert dat de Orcs hun leider zien als een soort vaderfiguur.

Kijk je naar de geschiedenis van Midden-Aarde, dan weten we dat het gerucht is dat Morgoth wat elfen ving na hun 'ontwaken' en duistere magie gebruikte om een nieuwe levensvorm te scheppen die alleen aan hem loyaal kon zijn. Tolkien veranderde dat verhaal later en maakte dat elfen niet gecorrumpeerd kunnen worden.

Adar zegt tegen Arondir dat hij "nog geen god is, althans, nog niet". Zou hij dan een oeroude elf zijn die zijn soort verraadde?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Marvel-serie breekt met een traditie
Series / Nieuws

Nieuwste Marvel-serie breekt met een traditie

Iedereen hoopte op meer tijdens de aftiteling van She-Hulk: Attorney at Law.

Afgelopen donderdag verscheen op Disney+ de vijfde aflevering van de successerie She-Hulk: Attorney at Law. Hiermee werd de serie doormidden gehakt, aangezien het eerste seizoen bestaat uit negen afleveringen.

Aan de nieuwste aflevering was iets opvallends. De serie brak namelijk met iets dat in de eerste vier afleveringen nog als normaal werd gezien: er was geen nafilmpje tijdens de aftiteling.

Let op SPOILERS!
En juist nu leek een "post credit-scene" helemaal op zijn plaats. Aan het einde van de aflevering was namelijk een shot te zien van de flamboyante kleermaker (Griffin Matthews) van Jennifer Walters die een doos verplaatst.

In die doos zien we het gele masker zitten van de Marvel-held Daredevil. Waar de fans mogelijk hoopten op een eerste glimp op de duistere superheld van Charlie Cox tijdens de aftiteling, moeten zij nu wachten op volgende week.

De zesde aflevering van She-Hulk: Attorney at Law debuteert volgende week donderdag op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie Zoe Saldana in trailer nieuwe serie 'From Scratch' van Netflix
Series / Trailer

Mooie Zoe Saldana in trailer nieuwe serie 'From Scratch' van Netflix

Vanaf 21 oktober zie je Zoe Saldana in deze miniserie op de streamer.

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de miniserie From Scratch van showrunners Attica Locke en Tembi Locke. Een belangrijke hoofdrol is voor actrice Zoe Saldaña, die je mogelijk kent uit Guardians of the Galaxy en The Adam Project.

In deze nieuwe serie van Netflix ontmoeten we Amy en Lino in een liefdesverhaal voor alle leeftijden. De serie is geïnspireerd door de bestverkochte memoires From Scratch: A Memoir of Love, Sicily, and Finding Home van Tembi Locke van de New York Times.

Andere rollen in de serie zijn voor Eugenio Mastrandrea, Danielle Deadwyler, Keith David, Kellita Smith, Judith Scott en Lucia Sardo.

Eerste trailer voor From Scratch
In de intieme dramaserie wordt een kunstenares verliefd op een Italiaanse chefkok. Het leidt tot een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop en neemt hen mee over de hele wereld en langs verschillende culturen.

De serie From Scratch bestaat uit acht afleveringen en wordt door Netflix op 21 oktober online gezet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chucky terroriseert tieners in eerste trailer 'Chucky' seizoen 2
Series / Nieuws

Chucky terroriseert tieners in eerste trailer 'Chucky' seizoen 2

De moordpop Chucky is terug voor een volgend seizoen vol waanzin en moord.

Na het sterk ontvangen eerste seizoen van Chucky is het begin volgende maand tijd voor het tweede seizoen. Uiteraard is bedenker en schrijver Don Mancini weer van de partij om nieuwe avonturen te laten zien van de pop die bekend werd via de bekende Child's Play-filmreeks.

In seizoen één probeerde Chucky zijn duivelse plan uit te voeren om kinderziekenhuizen in Amerika over te nemen. Dat plan werden verijdeld, en nu zint Chucky op wraak op degenen die hij verantwoordelijk stelt.

Dit zijn overlevende tieners Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) en Lexy (Alyvia Alyn Lind). Zij spannen samen met zijn ex Tiffany, en zij is nu zijn gezworen vijand.

Trailer voor Chucky seizoen 2
Hieronder zie je de trailer voor het tweede seizoen van Chucky van de zenders Syfy en USA Network. In Nederland was seizoen een te bekijken op de zender FOX. Seizoen twee start op 5 oktober.



Chucky is een voortzetting van de bekende filmreeks die de moorddadige avonturen van de beruchte moordende pop laat zien. In de tv-serie kruist Chucky zijn pad met aartsvijanden, oude bondgenoten en nieuwe prooien, terwijl hij angst en chaos zaait waar hij ook komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Cyberpunk: Edgerunners'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cyberpunk: Edgerunners'

Alle remmen gaan los in deze krankzinnige anime. Onder de glorieuze overdaad schuilt ook nog eens een bijzonder menselijk verhaal.

Regie: Hiroyuki Imaishi | Cast (stemmen): Kenichirou Oohashi (David Martinez), Oai Yuuki (Lucy), Hiroki Touchi (Maine), Takako Honda (Kiwi), Tomoyo Kurosawa (Rebecca), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 23-26 minuten | Jaar: 2022

De eerste paar minuten maken het meteen duidelijk: Cyberpunk: Edgerunners is weer een schot in de roos voor Studio Trigger, bekend van onder andere Kill la Kill en Promare. Studio Trigger lijkt haast te zijn gemaakt voor het tot leven wekken van de videogamereeks Cyberpunk. Dat roept de vraag op waarom dit nog niet eerder is gebeurd, maar het is in ieder geval te hopen dat dit nog veel vaker zal gebeuren. Want als de eerste tien afleveringen van Cyberpunk: Edgerunners iets duidelijk maken, dan is dat er nog enorm veel te halen valt uit deze wereld.

In een nabije toekomst waarin mensen mechanische implantaten hebben die hun leven verbeteren gaat tiener David naar een van de beste scholen in Night City, de stad die nooit slaapt. Door een noodlottige gebeurtenis staat de wereld van David op zijn kop en gaan alle remmen los. Hij wordt van school gestuurd en komt in aanraking met Edgerunners: een groep criminelen die van klus tot klus leeft. Via hen wil hij op zijn eigen manier aan de top komen.

Het bombastische begin zet meteen de toon. De getoonde bruutheid van de wereld gaat hand in hand met een enorm stijlvolle invulling. De animatie is werkelijk schitterend en is bovenal onbeschaamd, onsubtiel en gulzig. Het ontwerp doet er nog een schepje bovenop door enorm kleurrijk en buitenproportioneel te zijn. De gedachte die het sterkst komt bovendrijven is "more is more".

Gelukkig zit er onder alle bombarie een pakkend menselijk verhaal, dat tevens geheel toegankelijk is voor nieuwelingen in Night City. Voorkennis van de videogame is niet nodig, maar voor ingewijden zijn er leuke verwijzingen. Het verhaal, dat vooral gaat over de strijd tegen kapitalistische systemen, bevat sociaalkritische elementen, maar blijft op vele momenten ook klein en intiem. Onder alle neonlichten komt vooral de melancholie van de wereld sterk naar voren: een mooi contrasterend samenspel.

Het verhaal rust voor een deel op de mechanisch versterkte schouders van de personages. De Edgerunners zijn op hun eigen manier sympathiek en de chemie tussen de personages valt niet te ontkennen. Erg vroeg in de serie is er een plottwist die meteen raakt doordat de personages zo goed geschreven zijn. Door te focussen op een handjevol personen, krijgen ze allemaal genoeg tijd voor uitdieping en komen ze stuk voor stuk goed uit de verf. Ze hebben allen hun eigenaardigheden, maar laten wat betreft hun verleden ook ruimte voor eigen invulling van de kijker.

De eerste helft heeft een perfect tempo, waardoor er geen loos moment te vinden is. Het is echter jammer dat dit tempo niet doorzet in de tweede helft, dat daardoor hier en daar wat inkakt. Daarnaast wordt tegen het einde wat plots en gehaast een vijand geïntroduceerd die voor de gamers niet onbekend zal zijn. Jammer, want Cyberpunk: Edgerunners excelleert juist in het portretteren van systemen en ideeën als echte vijanden. De introductie van een grote sterke vijand aan het einde voelt als het afvinken van een checklist.

Gelukkig zijn dit slechts kanttekeningen. Ondanks deze vijand weet het einde een gevoelige snaar te raken en smaakt het geheel naar veel meer, al was het maar vanwege de nog openstaande vragen. Ondanks de problemen rondom de videogame laat Studio Trigger zien dat Night City nog lang niet gaat slapen. Wanneer zelfs de inherent saaie actie van gewoonweg een knopje indrukken enorm episch in beeld wordt gebracht, is het duidelijk dat dit een bijzondere rit gaat worden.

★★★★★

Cyberpunk: Edgerunners is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote plannen van HBO Max zijn dood na verrassende aankondiging
Series / Nieuws

Grote plannen van HBO Max zijn dood na verrassende aankondiging

Constantine en Madame Xanadu-series van J.J. Abrams gaan niet door nu we een Constantine-film krijgen.

Gisteren werd duidelijk dat Warner Bros. na vele jaren van geruchten een vervolg laat maken op de film Constantine. Zowel Keanu Reeves als regisseur Francis Lawrence keren terug. Het nieuws heeft ook een minder positieve kant.

De afgelopen jaren zouden er DC-series in ontwikkeling zijn die vroeg of laat op HBO Max zouden verschijnen. Twee van die projecten zijn nu dood verklaard. Variety meldt namelijk dat de series Constantine en Madame Xanadu zijn gecanceld.

De series waren in ontwikkeling bij Warner Bros. Television en J.J. Abrams' productiemaatschappij Bad Robot voor HBO Max. Het bericht meldt wel dat de series eventueel kunnen verhuizen naar een andere streamer of tv-zender.

Justice League Dark
HBO Max zou voor de Constantine-serie al in gesprek zijn geweest met acteurs en vier scripts zouden ook gereed zijn. De twee series zouden onderdeel uitmaken van een Justice League Dark-seriereeks op HBO Max.

De nieuwe koers komt waarschijnlijk voort uit grote wijzigingen achter de schermen bij Warner Bros. Discovery. Na de merge zou er vooral ingezet worden op bioscoopfilms en minder op grote producties voor HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans 'Criminal Minds'
Series / Foto's

Goed nieuws voor fans 'Criminal Minds'

Paramount+ maakt nieuwe naam en nieuw castlid 'Criminal Minds' bekend

De laatste weken is er veel nieuws naar buiten gekomen over de nieuwe Criminal Minds revival van Paramount+. Naast het feit dat de serie deze herfst zal verschijnen, is er nu ook bekend gemaakt dat er een nieuw castlid is toegevoegd. Bovendien zal de serie verder gaan onder een nieuwe naam.

De titel waarmee de serie zich zal voortzetten is Criminal Minds: Evolution. Daarnaast zal er dus ook een nieuw gezicht te zien zijn in de serie, namelijk dat van Friday Night Lights-ster Zach Gilford. Hij zal een operationeel analist voor een wereldwijd cyber beveiligingsbedrijf spelen genaamd Elias Voit, met een duistere kant en een obsessie met de dood.

Waar zal Criminal Minds: Evolution over gaan?
De revival zal opnieuw de gedragsanalyse-eenheid van de FBI volgen. De officiële beschrijving voor de nieuwe afleveringen luidt als volgt:
"Het elite team van de FBI's criminal profilers komt hun grootste bedreiging tot nu tegen, een UnSub die de pandemie heeft gebruikt om een netwerk van serial killers op te bouwen. Wanneer de wereld weer open gaat en het netwerk gaat opereren, moet het team hen weten te vangen, één moord tegelijk."

Hieronder zie je al een aantal foto's van de revival. Criminal Minds: Evolution is vanaf deze herfst te zien op Paramount+, de releasedatum is nog onbekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgend seizoen van 'Halo' krijgt opvallende nieuwe namen
Series / Nieuws

Volgend seizoen van 'Halo' krijgt opvallende nieuwe namen

De opnames van het tweede seizoen gingen onlangs van start in IJsland.

Voor het geval je het hebt gemist: Paramount+ heeft afgelopen week aangekondigd dat de opnames van Halo seizoen 2 officieel zijn begonnen in IJsland. En daar horen natuurlijk ook de nodige aankondigingen over casting bij!

Paramount+ heeft namelijk laten weten dat Joseph Morgan (The Vampire Diaries en Cristina Rodle (No One Gets Out of Here Alive) te zijn zullen zijn in Halo[/i[] seizoen 2.

Bekende en nieuwe gezichten
Daarnaast weten we nu ook dat Fiona O'Shaugnessy (Laera) en Tylan Bailey (Kessler) zullen terugkeren voor grotere rollen.

Morgan zal te zien zijn als James Ackerson, een formidabele soldaat die zich door de jaren heen heeft weten op te werken binnen de ranken van de UNSC. Rodlo speelt de rol van Talia Perez, een korporaal die taalkunde als specialisatie heeft, maar nooit eerder heeft gevochten.

[i]Halo
seizoen 2, waarin Pablo Schreiber opnieuw de rol van Master Chief speelt, moet ergens in de loop van 2023 te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 IJzingwekkende nieuwe beelden van 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story'
Series / Nieuws

IJzingwekkende nieuwe beelden van 'Monster: The Jeffrey Dahmer Story'

Evan Peters speelt in een rol zoals je hem nog niet hebt gezien.

Een knullige tienerjongen, een supersnelle superheld, een 'enfant terrible'. Acteur Evan Peters heeft al een behoorlijk scala aan rollen gehad. Nu kruipt hij in de rol van beruchte Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Netflix laat nieuwe beelden zien in officiële eerste trailer.

Onland kwam Netflix al met een korte teaser waarin meer bekend werd over de serie en hoe gestalte gegeven zou worden aan het personage van Jeffrey Dahmer. Nu komt Netflix dus met de eerste officiële eerste trailer van de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story, en krijgt de kijker meer te weten wat er te wachten staat.

Psychopaat, als kind en als volwassene
In de trailer wordt een beeld geschetst van de situaties waarin Jeffrey Dahmer zich begeeft. Van het verleiden van meerdere slachtoffers tot de verstandhouding die hij heeft met zijn omgeving. De kijker wordt meegenomen in het leven van de moordenaar in de periode dat hij kind was tot zijn gruweldaden in de jaren 90.

De serie zal 10 afleveringen bevatten en vertelt hierin het verhaal hoe hij tot het vermoorden van 17 jongens en mannen kwam. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van de slachtoffers en beslaat een periode vanaf de jaren 60 tot dus begin jaren 90. Daarnaast wordt ook pijnlijk duidelijk de onbekwaamheid van de plaatselijke politie weergegeven.

Het duurt niet lang meer. Monster: The Jeffrey Dahmer Story gaat al op woensdag 21 september in première op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice vindt incest in 'House of the Dragon' niet ongemakkelijk
Series / Nieuws

Actrice vindt incest in 'House of the Dragon' niet ongemakkelijk

Aan seksuele controverse is ook volgens de acteurs niets vreemd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones schuwde zich vaak niet om seksualiteit te vertonen, in welke hoedanigheid dan ook. Maar ook House of the Dragon, de nieuwe hitserie en spin-off van Game of Thrones onthoudt zich hier niet aan. Ster van de serie Milly Alcock vertelt dat ze met bepaalde scènes geen problemen had.

Elke zondag komt een nieuwe aflevering uit van House of the Dragon. Met elk nieuwe twists en meeslepende verhalen. Afgelopen zondag was er weer een met de nodige incest. Rhaenyra Targaryen en haar oom Daemon Targaryen hadden het in deze aflevering iets gezelliger samen dan men van een oom en 17-jarig nichtje zouden verwachten.

Goede begeleiding
Actrice Milly Alcock, die de rol speelt van Rhaenyra Targaryen, vertelt in een recent interview dat ze geen problemen had met de scène. Zij en Matt Smith, die de rol van haar oom Daemon Targaryen speelt, zijn goede vrienden buiten de set. Voor hen is een zogenoemde 'intimiteitscoördinator' toegewezen en alle handelingen zijn al maanden van te voren besproken.

Wat Milly Alcock wel verbaasde was de set met alle figuranten. De regisseur Clare Kilner had er voor gezorgd dat zij nog niets van de set hadden gezien. De eerste keer dat ze de set op liepen om de scènes op te nemen stuitte ze op een kamer vol naakte figuranten die al 12 uur lang elkaar aan het bevredigen waren. Ze voelde zich ten opzichte van de figuranten wat "overdressed".

Nieuwsgierig geworden? Kijk elke week een nieuwe aflevering House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max brengt je al deze nieuwe series de afgelopen week
Series / Featured

HBO Max brengt je al deze nieuwe series de afgelopen week

Het aanbod van HBO Max groeit natuurlijk elke week weer met heel wat nieuws.

Het is zaterdag en dus de dag waarop we in het nieuwe aanbod van HBO Max duiken. Ook deze week is er weer genoeg nieuws te zien op de streamingdienst.

Zoals je van ons gewend bent, duiken we er vandaag ook weer in. Hieronder de nieuwe serie met een compleet nieuw seizoen (of beter: twee), en daarna volgt het overzicht met de vijf series die allemaal een nieuwe aflevering kregen. En ja, we zitten al bijna op de helft van House of the Dragon. Gaat erg snel weer!

De nieuwe series
Het nieuwe aanbod is als volgt.

Les Témoins (seizoen 1 en 2): In Noord-Frankrijk treft de politie een gruwelijk tafereel aan: lijken zijn in macabere poses tentoongesteld in een modelwoning. De jonge, onervaren rechercheur Sandra Winckler leidt het onderzoek. Tussen de gloednieuwe meubels en fake familiefoto's ontdekt ze een foto van Paul Maisonneuve, een ex-politieman met een legendarische staat van dienst. Wat heeft hij met de zaak te maken? Winckler heeft geen andere keuze dan Maisonneuve bij de zaak te betrekken. De sleutel van deze raadselachtige zaak ligt in het verleden van de oudere politieman, maar de eerste aanwijzing die Winckler vindt, maakt het mysterie alleen maar groter...

En deze afleveringen
House of the Dragon (S01E04)
Rick and Morty (S06E02)
Industry (S02E07)
Summer Camp Island (S04E07)
Primal (S02E10)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte op Disney+ in volle serieweek
Series / Featured

Topdrukte op Disney+ in volle serieweek

Disney+ voegde weer heel wat nieuws toe; dit is het nieuwe aanbod dat je nu kan zien.

Elke zaterdag duiken we in het nieuwe aanbod van Disney+. Deze week was een behoorlijk drukke, met drie complete nieuwe series en nog eens 7 verschillende series met een nieuwe aflevering. Laten we er maar meteen in duiken!

The Holiday (seizoen 1): Vier families gaan met elkaar op luxe droomvakantie, maar een duister geheim leidt tot angst voor verraad - en eindigt in moord.

Sherlock (seizoen 1-4): Sherlock Holmes was een moderne man. De wereld is oud geworden. Nu is hij terug zoals hij zou moeten zijn: gespannen, moeilijk en gevaarlijk om te kennen. Samen met oud-militair John Watson neemt hij opdrachten op die niemand opgelost krijgt.

Maggie (seizoen 1): Daten is al moeilijk genoeg, maar nog moeilijker als je helderziende bent. Maggies gave stelt haar in staat om in de toekomst te kijken van haar vriendinnen, ouders, klanten en willekeurige mensen op straat. Wanneer ze na een ontmoeting met een vreemdeling een glimp begint op te vangen van haar eigen toekomst, wordt haar romantische leven plots een stuk ingewikkelder.

En deze afleveringen
The Zone: Survival Mission (S01E04)
Short Circuit (S02E06)
High School Musical: The Musical: The Series (S03E08)
Fearless: The Inside Story of the AFLW (S01E04)
American Horror Stories (S02E03)
She-Hulk: Attorney at Law (S01E05)
Mike (S01E05, S01E06, S01E07 en S01E08)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme hit 'The Handmaid's Tale' eindigt toch niet helemaal
Series / Nieuws

Enorme hit 'The Handmaid's Tale' eindigt toch niet helemaal

The Handmaid's Tale krijgt een vervolg in de vorm van The Testaments van Hulu.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Handmaid's Tale komt tot een einde. We zien dus in het zesde en laatste seizoen van de populaire Hulu-serie hoe de kruistocht van June tegen Gilead tot een definitief einde komt. Maar daarna is het niet voorbij.

Showrunner Bruce Miller kondigde het nieuws vorige week aan. Hij bevestigde ook te werken aan een vervolg: The Testaments, die zich in de jaren na The Handmaid's Tale moet afspelen.

The Handmaid's Tale-vervolg
Miller noemde het een enorme eer om het verhaal van Margaret Atwoods boek te mogen verfilmen. "We kijken er enorm naar uit om kijkers een zesde en laatste seizoen te mogen brengen."

"We zijn enorm dankbaar dat Hulu en MGM ons toestaan dit verhaal te vertellen, die helaas tijdens zijn run relevanter dan ooit is gebleken. We zijn dolblij met onze fans die altijd maar steun leverden en zonder wie we nooit op dit punt gekomen waren."

De serie The Handmaid's Tale volgt een vrouw genaamd June, die in seksuele slavernij gedwongen wordt, samen met andere 'handmaids' in een totalitair regime dat gerund wordt door religieuze conservatieven.

The Handmaid's Tale krijgt dus, net als de boeken, een vervolg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zorgen over fantasyhit 'The Sandman' van Netflix groeien
Series / Nieuws

Zorgen over fantasyhit 'The Sandman' van Netflix groeien

The Sandman zou zomaar eens klaar kunnen zijn, al na 1 populair seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Sandman deed het goed op Netflix. Maar was de serie groot genoeg als hit, om een tweede seizoen te rechtvaardigen?

De serie The Sandman is nu een maand op Netflix te zien. We hebben nog altijd niets gehoord over een mogelijk tweede seizoen. Analisten denken dat er inmiddels reden tot zorgen zijn.

The Sandman-eind?
The Sandman was een grote hit en blijft nog altijd in de top 10 meest bekeken series op Netflix staan. Maar er zijn heel wat factoren die bepalen of Netflix een serie nog eens een nieuw seizoen geeft.

Nu onthult WhatsOnNetflix.com dat de kans dat The Sandman een nieuw seizoen krijgt wat gedaald is. Eerder was die 'waarschijnlijk', maar nu is de kans 50/50.

Nog een ontwikkeling waar fans zich zorgen door maken, is het feit dat The Sandman niet aangekondigd is als onderdeel van Tudum op 24 september. Tegelijk kan The Sandman daar als verrassing gepresenteerd worden.

Schrijver Neil Gaiman vertelde al: "Omdat The Sandman een erg dure serie is. En om voor Netflix te rechtvaardigen dat er geld gegeven moet worden voor nog een seizoen, moeten we het ongelofelijk goed doen. Dus ja, we zijn twee weken lang de best bekeken serie van de wereld geweest, maar dat zou niet genoeg kunnen zijn."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat de grootste fantasyserie van Netflix richting het einde!?
Series / Nieuws

Gaat de grootste fantasyserie van Netflix richting het einde!?

De volgende seizoenen van The Witcher schijnen back-to-back opgenomen te worden. Slecht nieuws?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van The Witcher rondde na vijf maanden zijn opnames af. Nu is het nog een half jaar wachten op de nieuwe afleveringen van de hitserie van Netflix.

Positief is het recente nieuws dat het vierde seizoen van The Witcher ook al helemaal gepland staat. En via Redanian Intelligence kwamen we er dan ook nog eens achter dat The Witcher mogelijk zijn vijfde seizoen back-to-back met het vierde opneemt. Het schrijfwerk en de opnames zouden tegelijk geregeld worden.

The Witcher-einde?
Twee seizoenen van een serie direct na elkaar maken is niet heel gemakkelijk, maar het is in het verleden natuurlijk wel vaker gedaan.

Duidelijk is ook dat Netflix voorlopig niet de intentie heeft om The Witcher te cancellen. Even werd daarover gespeculeerd door de gemengde ontvangst van seizoen 2.

Maar de vraag rijst inmiddels wel of The Witcher met het vijfde seizoen tot een einde komt. Gewoonlijk wordt zo'n aanpak gehanteerd voor series die tot een einde komen!

The Witcher heeft een dure cast en er zijn heel wat spin-off series en films in de maak.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.