search

Ons nieuws van zondag 24 oktober 2021

'The Witcher' seizoen 2 bevat een hele grote onthulling
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 2 bevat een hele grote onthulling

Op 17 december krijgen we eindelijk de nieuwe reeks afleveringen te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De release van The Witcher seizoen 2 komt er snel aan! Op 17 december zijn de nieuwe afleveringen namelijk te streamen via Netflix.

We weten al dat het nieuwe seizoen een rol bevat voor Kaer Morhen, de thuisbasis van de Wolf school voor 'witchers', maar ook de training van Ciri. Daarnaast zou seizoen 2 ook een grote onthulling over een personage bevatte waar fans van de boeken en videogames al van zullen weten.

Volgens fansite Redanian Intelligence zal seizoen 2 namelijk de connectie tussen Duny en Emhyr var Emreis onthullen. Zij zijn namelijk een en dezelfde persoon... Volgens bronnen zou de connectie tussen de twee worden onthuld door Emhyr, die we nog niet in de context van Duny hebben gezien. Emhyr is de heerser van Nilgaard, de natie die dient als vijand in de serie, maar ook de biologische vader van Ciri.

Meer op komst
Netflix heeft onlangs aangekondigd dat er een derde seizoen van The Witcher komt, maar ook een serie speciaal voor kinderen en gezinnen.

Lauren S. Hissrich is showrunner van The Witcher, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Henry Cavill (als Geralt of Rivia), Anya Chalotra (als Yennefer), Freya Allan (als Ciri) en Joey Batey (als Jaskier). Nieuwe castleden zijn Kim Bodnia (als Vesemir), Yasen Atour (als Coen), Agnes Bjorn (Als Vereena), Paul Bullion (als Lambert), Basil Eidenbenz (als Eskel), Aisha Fabienne Ross (als Lydua), Kristofer Hivju (als Nivellen) en Mecia Simson (als Francesca).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontbreken Samantha in 'Sex and the City'-reboot boeit bedenker totaal niet
Series / Nieuws

Ontbreken Samantha in 'Sex and the City'-reboot boeit bedenker totaal niet

Althans dit is wat Sex and the City-schrijver Candace Bushnell vindt.

HBO en Warner Bros. hebben een flinke hit in handen met Sex and the City. Er verschijnen tussen 1998 en 2004 zes goed bekeken seizoenen van de komediedramaserie en aansluitend waren er ook nog eens twee goed bekeken bioscoopfilms.

De revival van Sex and the City is nu in de maak voor HBO Max en gaat And Just Like That... heten. Voor de nieuwe reeks keert Sarah Jessica Parker terug als Carrie Bradshaw en Kristin Davis en Cynthia Nixon zien we weer als Charlotte York Goldenblatt en Miranda Hobbes.

Géén Samantha Jones in And Just Like That...
Actrice Kim Cattrall zal niet te zien zijn als het vierde belangrijke personage Samantha Jones, de daadkrachtige en op seks gerichte PR-dame. De schrijver van het boek Sex and the City uit 1997 vindt haar afwezigheid niet zo erg.

"Dit is een entertainmentproduct. Al deze shows hebben hun eigen innerlijke logica en hun eigen regels. Dit is een serie die Michael Patrick King doet en hij is zeer bedreven in het maken van dit soort tv-shows," zei schrijver Candace Bushnell tegenover The Daily Beast. "Hij gaat doen wat hij denkt dat goed is voor de show en dat respecteer ik volledig."

"Eerlijk gezegd begrijp ik dit soort fandom niet waar mensen zeggen: 'Oh mijn God [Samantha is weg]', het is zo een gruwel voor mij. Ik heb dat niet, dus ik begrijp het eigenlijk niet eens. Ik begrijp niet waarom mensen zelfs geïnteresseerd zijn in beroemdheden. Het verbijstert me," aldus Bushnell.

And Just Like That... verschijnt in december 2021 met een eenmalig seizoen met tien afleveringen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner 'The Boys' wil af van geladen pistolen op de set
Series / Nieuws

Showrunner 'The Boys' wil af van geladen pistolen op de set

De showrunner van een van de gewelddadigste shows wil af van geladen pistolen op de set.

Deze week werd duidelijk dat er iets goed fout is gegaan op de set van een film met de titel Rust. De bekend Hollywood-acteur Alec Baldwin heeft namelijk cameravrouw Halyna Hutchins doodgeschoten met een pistool dat geladen was met echte kogels, terwijl er eigenlijk losse flodders in hadden moeten zitten.

De situatie staat helaas niet op zichzelf. Al vaker zijn er leden van de cast en crew gewond geraakt of om het leven gekomen doordat pistolen waren geladen met echte kogels. Eric Kripke, showrunner van de stevige serie The Boys wil dat pistolen nooit meer geladen zijn met losse flodders.

Ook geen losse flodders meer
Dat iemand gewond raakt of vermoord wordt op mijn set is mijn ergste nachtmerrie," schrijft Kripke op Twitter. "Ik stuur liefde naar de familie van Halyna Hutchins, Jensen Ackles, de cast en crew van Rust. Het spijt me zeer."

"Ter nagedachtenis aan haar, een eenvoudige, gemakkelijke belofte: er komen nooit meer wapens met losse flodders op een van mijn sets. We gebruiken voortaan visuele effecten. Wie doet er mee?" rondt de producent af.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel' laat haar superkrachten zien op gave afbeelding
Series / Nieuws

'Ms. Marvel' laat haar superkrachten zien op gave afbeelding

De krachten zullen iets anders zijn dan van fans van de strips gewend zijn.

Op een nieuwe promoposter voor Ms. Marvel is te zien dat de krachten van de superheld anders zullen zijn dan in de strips.

Kamala Khan werd een favoriet onder fans zodra het personage haar debuut maakte in de strips uit 2014. En hoewel het dus een vrij nieuw personage is, waren weinigen verrast toen Marvel Studios aankondigde dat ze een eigen serie krijgt binnen het MCU én een rol heeft in de The Marvels, het vervolg op Captain Marvel.

Ms. Marvel had eigenlijk al dit jaar moeten verschijnen, maar werd uitgesteld tot 2022. Er gaan geruchten over een release in februari 2022, maar andere bronnen spreken over de zomer van 2022. Dat laatste zou niet onlogisch zijn, aangezien The Marvels is uitgesteld tot 2023.

Hoe dan ook vragen veel fans zich af hoe de krachten van Ms. Marvel eruit komen te zien in live-action. En dat lijkt iets anders te zijn dan fans gewend zijn. Ze kan nog steeds de grootte van lichaamsdelen veranderen, maar in plaats van alleen een lichamelijke groei, is er nu ook een paarse gloed te zien rondom het deel dat groter wordt.

Bekijk hieronder de nieuwe poster van Ms. Marvel.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' kan met deze gruwelgebeurtenis openen
Series / Featured

'Lord of the Rings' kan met deze gruwelgebeurtenis openen

De Lord of the Rings-serie van Amazon kan en mooie kant op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Lord of The Rings-serie van Amazon zou moeten beginnen met het verslaan van Morgoth. Zo zet men de rest van de serie prima op!

De serie speelt zich 3.441 jaar voor de oorspronkelijke filmtrilogie af. Amazon betaalde in november 2017 250 miljoen dollar voor de rechten op de franchise en legde alvast 1 miljard dollar op tafel voor ten minste vijf seizoenen. We volgen de tweede era van Midden-Aarde, als een oud kwaad weer opkomt.

Sauron de kwaadaardige
Dat kwaad waarnaar gerefereerd wordt door Amazon is zonder twijfel Sauron, die in de tweede era opkwam. Maar wat nou als de serie in het eerste seizoen zijn mentorfiguur Morgoth naar voren brengt?

Morgoth is de heer van het duister die Sauron voor ging. Dat Morgoth verslagen werd, maakte het mogelijk voor Sauron om op te komen. Op die manier is het meteen een mooie manier om de serie te lanceren en te laten zien dat er echt heel erg veel op het spel staat.

In de verhalen van J.R.R. Tolkien werd Morgoth verslagen door de legers van Valinor. Wat nou als de serie met zo'n veldslag opent, zodat de kijker zich weer herinnert hoe episch Peter Jackson zijn filmtrilogie begon? En het dan verder uitbouwt?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 'Raised by Wolves' komt er snel aan
Series / Nieuws

Seizoen 2 'Raised by Wolves' komt er snel aan

Het tweede seizoen van het behoorlijk briljante Raised by Wolves laat niet eens zo heel lang op zich wachten.

"Het is zoals Sol het bedoeld had". Raised by Wolves, de bijzondere science fiction serie van HBO Max, keert begin 2022 terug op de streamingdienst.

Dat werd gisteren onthuld door HBO Max in een aankondiging die enkel te zien is voor de film Dune in de Verenigde Staten. Hier in Nederland kan je de serie dan ook nog niet streamen, al komt HBO Max volgend jaar naar ons land en komt er dan verandering in.

Raised by Wolves
De serie Raised by Wolves draait om twee androids - Mother en Father - die de taak hebben om voor mensenkinderen te zorgen op Kepler-22b. Dat nadat de Aarde grotendeels onbewoonbaar is geworden door een oorlog tussen de religieuze Mithraic en de atheïsten van de wereld.

In het tweede seizoen voegen Mother en Father zich samen met hun zes menselijke kinderen bij een nieuw gevormde atheïstenkolonie in de mysterieuze tropische zone van Kepler 22b. Terwijl ze in die vreemde maatschappij proberen tot wasdom te komen, dreigt het 'natuurlijke kind' van Mother dat wat over is van de mensheid voor altijd te vernietigen.

Details over het tweede seizoen zijn nog nauwelijks bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze 5 series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegde deze 5 series nieuw toe afgelopen week

De serie Prime Video had weer een paar leuke nieuwe toevoegingen.

Elke zondag zetten we de nieuwe series van Prime Video op een rij. Vandaag gaat het om een vijftal nieuwe series. Laten we er meteen in duiken, beginnend met series die een nieuwe aflevering kregen.

The Walking Dead: World Beyond (S02E03): Een poging tot een overval leidt tot een hachelijke situatie. Terwijl Huck weer aan haar oude leven went, krijgt ze een ultimatum te horen.

I Know What You Did Last Summer (S01E05): De politie ondervraagt iedereen in het dorp die een connectie heeft met de slachtoffers. De crew denkt te weten wie achter hen aanzit en zoekt naar bewijs om een excentrieke dorpeling te kunnen beschuldigen.

Foyle's War (seizoen 1-7): Terwijl de Tweede Wereldoorlog om hem heen woedt, roept de plicht voor Christopher Foyle. Tot zijn grote frustratie liggen zijn verantwoordelijkheden bij het thuisfront en niet het slagveld.

Mr. Mayor: Ted Danson speelt een rijke zakenman die om de verkeerde redenen burgemeester van Los Angeles wil worden.

Wild at Heart: Danny is dierenarts en besluit een appje mee naar huis te nemen dat illegaal het land in gesmokkeld is. Zijn familie wil het diertje terug brengen naar zijn thuis en reizen naar Zuid-Afrika, waar ze een grote uitdaging aangaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings-achtige 'The Wheel of Time' onthult vette nieuwe video
Series / Video/clip/featurette

'Lord of the Rings-achtige 'The Wheel of Time' onthult vette nieuwe video

De serie The Wheel of Time ziet er behoorlijk cool uit als we dit zo bekijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegen eind november kan je de serie The Wheel of Time zien op Prime Video. Amazon kwam vandaag in het kader van de aanstaande release van de serie met een korte promo, maar niet zomaar eentje.

Het gaat namelijk om een promo die de titel The Wheel of Time - Explained heeft. Deze heeft een verhaal van actrice Rosamund Pike, die de rol van Moiraine speelt. Zij legt in de promo uit wat ze allemaal aan het doen is en wat we kunnen verwachten.

The Wheel of Time-verhaal
Duidelijk uit het verhaal van Moiraine blijkt dat zij op zoek is naar de Dragon Reborn. Die moet helpen bij het verslaan van de Dark One. Als die zijn zin krijgt, dan wordt de hele wereld in duisternis omhuld en komt de boel dus helaas tot een einde.

The Wheel of Time begint in het dorpje Two Rivers, waar Moiraine een vijftal jongeren tegenkomt van wie zij vermoedt dat een van hen de Dragon Reborn zou kunnen zijn.

Maar wie dat precies is, is ook een van de vragen van The Wheel of Time, blijkt uit de nieuwe promo.

Je kunt The Wheel of Time vanaf 19 november streamen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-serie van Disney+ heeft leuk nieuws
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-serie van Disney+ heeft leuk nieuws

De Percy Jackson-serie van Disney+ heeft een regisseur gevonden, en welke!

Elke maand of wat krijgen we een nieuwe update van schrijver Rick Riordan over de Percy Jackson-serie die ontwikkeld wordt voor Disney+. Tegelijk gaat het slechts zeer zelden om concrete informatie.

De laatste keer dat we echt iets concreets rond de serie hoorden, was het 't nieuws dat Disney+ ook de rechten op Daughter of the Deep van Riordan had gekocht. Toen hoorden we dat de opnames van de serie Percy Jackson gepland stonden voor komende zomer.

Percy Jackson-regisseur
That Hashtag Show meldt nu dat een Percy Jackson-casting call een regisseur benoemt die de pilot gaat regisseren.

Bobin maakte zijn filmregiedebuut met de film The Muppets en wist vervolgens ook successen te boeken met de films Alice Through the Looking Glass en Dora and the Lost City of Gold.

Percy Jackson heeft daarmee een behoorlijk prime regisseur gevonden voor de nieuwe verfilming, die volgt op twee films die heel erg tegenvielen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft weer een opvallende Zuid-Koreaanse hit erbij
Series / Nieuws

Netflix heeft weer een opvallende Zuid-Koreaanse hit erbij

De Zuid-Koreaanse serie My Name scoort heel erg goed op Netflix.

Netflix heeft de laatste tijd wel heel goed weten te scoren met Zuid-Koreaanse series, en dan met name met de show Squid Game, die wereldwijd goed scoort.

Tegelijk is een andere Netflix Original uit Zuid-Korea nu ook immens populair. Het gaat om een serie die in de Verenigde Staten op de zevende plek in de top tien staat. En de derde meest populaire serie wereldwijd als we kijken naar de statistieken van FlixPatrol.

My Name
Op Rotten Tomatoes heeft de serie My Name een bijzonder goede score van 100 procent. Netflix gaf de serie vrij op 15 oktober dit jaar, en sindsdien (misschien wel geholpen door Squid Game) is de serie aan succes aan het winnen.

Het verhaal volgt Yoon Ji-woo, gespeelt door Han-Sohee. Zij neemt wraak voor de moord op haar vader. En daarbij krijgt ze hulp van de baas van Donghceon, de grootste drugsbende van Korea.

Overigens is de serie geregisseerd door Kim Jin-min, die eerder ook werkte aan Extracurricular van Netflix, die in 2020 de negende meest bekeken Zuid-Koreaanse Netflix-serie werd.

Je raadde het natuurlijk al. My Name is op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-actrice is dolblij met het 'Ahsoka'-nieuws
Series / Foto's

'Star Wars'-actrice is dolblij met het 'Ahsoka'-nieuws

Rosario Dawson is heel blij met de rol van Darth Vader in haar Ahsoka-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans waren echt wel blij toen ze te horen kregen dat acteur Hayden Christensen terug keert in de Star Wars-franchise. Specifiek is hij straks te zien in Obi-Wan Kenobi en we weten nu ook dat de acteur als Anakin te zien is in de serie Ahsoka.

In die serie volgen we Rosario Dawson's personage Ahsoka Tano. Zij speelde haar voor het eerst in live-action in het tweede seizoen van The Mandalorian.

Ahsoka en Anakin
Voor degenen die de animatieseries een beetje kennen, geldt dat ze weten dat Anakin en Ahsoka een connectie hebben. De twee hebben een lange geschiedenis, want Anakin was ooit de leermeester van Ahsoka. Tot zij zich terugtrok uit de Jedi-orde.

Hoe dan ook reageerde actrice Dawson op sociale media op het nieuws dat Christensen terugkeert. Het gaat om een bericht dat ze opmerkelijk genoeg verwijderde van sociale media.



Dat Anakin terugkeert in de serie is enigszins opmerkelijk, want wanneer speelt deze zich dan af? Zou dat dan het verleden zijn? Nou, nee, die kans is klein want het gaat om een vervolg op The Mandalorian. Tegelijk kan het zo zijn dat in de serie we een flashback krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' teaset 'The Big Bang Theory'-connectie in seizoen 5
Series / Video/clip/featurette

'Young Sheldon' teaset 'The Big Bang Theory'-connectie in seizoen 5

De serie Young Sheldon is steeds explicieter verbonden aan The Big Bang Theory.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De promo voor het vijfde seizoen van Young Sheldon aflevering 3 laat zien hoe Sheldon (Ian Armitage) succesvol zijn eigen toekomst voorspelt in The Big Bang Theory.

De serie Young Sheldon gaat een iets andere kant op met de nieuwste aflevering. Ineens wordt er niet meer zo gehint naar de mogelijke affaire tussen George en Brenda. In plaats daarvan zien we een romance ontstaan tussen de buren.

Young Sheldon-promo
Hoewel sommige kijkers heel erg uit zullen kijken naar de volgende ontwikkeling rond George (waarmee na 5 seizoenen eindelijk duidelijk wordt waarom Sheldon zo'n hekel aan George heeft), gaat het even anders.

Young Sheldon switcht de focus in de aflevering Potential Energy and Hooch on a Park Bench naar Georgie die met school wil stoppen omdat hij niet gelooft in zijn eigen potentieel.

In de nieuwste promo vertelt Sheldon zijn ouders verder vol zelfvertrouwen dat zijn ouders dolblij moeten zijn met het feit dat hij een grootse lotsbestemming heeft. En nou en of dat 'ie die heeft!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Buitenaardse invasie van Apple TV+ 'Invasion' draait niet om de aliens
Series / Nieuws

Buitenaardse invasie van Apple TV+ 'Invasion' draait niet om de aliens

Maar juist om de personages die geraakt worden door de Invasion van aliens.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Simon Kinberg omschrijft zijn nieuwste televisieserie als een sci-fi versie van de show This Is Us. Het gaat om de nieuwe televisieserie van Apple TV+, Invasion genaamd.

De serie Invasion draait - de naam zegt het al - om een invasie van buitenaardse wezens. De eerste drie afleveringen maakten op 22 oktober hun debuut op Apple TV+ en lieten een opwindende serie zien die personages over heel de wereld volgt, terwijl zij worstelen met de bizarre nieuwe situatie.

Invasion-serie
Tijdens een interview met CBR vertelde Kinberg dat de personages centraal staan wat hem betreft, en dus niet de invasie zelf.

Het is voor hem meer een dramaserie met sci-fi elementen, die de persoonlijke crises van alle personages tot een breekpunt duwen.

"Centraal staan voor mij de personages. Dus ik wilde ervoor zorgen dat het drama interessant zou zijn, en dat je het ook echt zou willen zien, zoals dat bijvoorbeeld ook bij This Is Us is," aldus Kinberg.

"Als de invasie ooit zo overweldigend wordt dat het enkel gaat om personages die je in een bepaalde richting duwt en hen enkel weg laat rennen, dan ben ik niet goed bezig."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Law & Order: SVU' viert bizarre mijlpaal
Series / Nieuws

'Law & Order: SVU' viert bizarre mijlpaal

De serie heeft nu 500 (!) afleveringen en dat is wel heel veel.

De serie Law & Order: SVU beleeft een wel heel bijzondere mijlpaal. Televisiezender NBC vier dat de langlopende serie maar liefst 500 afleveringen heeft uitgezonden.

Dat viert men met een speciale aflevering, die een aantal oude bekenden terugbrengt. Een daarvan is Danny Pino, die weer te zien is als Nick Amaro. In afwachting van de aflevering, komt NBC met een toffe trailer, die een aantal van de terugkerende gezichten toont.

Heel erg trots
In de trailer zien we Cragen die telefoneert met Olivia en zegt: "kapitein, je weet niet hoe trots ik ben dit te kunnen zeggen". We zien haar vervolgens een ruimte inlopen, helemaal geschrokken dat Amaro terug is, die zegt: "Wat, houd je niet van verrassingen?"

Los van de promo, is er ook nog een speciale verwijderde scène vrijgegeven, die je in dezelfde video kunt bekijken.



Pino sprak overigens recent over zijn terugkeer in de serie. "Het is buitengewoon hoe dit nog hetzelfde voelde," legde hij toen uit over zijn terugkeer. Voor hem zegt het veel "dat de set na al die tijd nog altijd zo professioneel voelt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.