search

Ons nieuws van vrijdag 20 mei 2022

Disney+ gaat 'Daredevil'-fans erg blij maken
Series / Nieuws

Disney+ gaat 'Daredevil'-fans erg blij maken

Oorspronkelijk verbleef Daredevil op Netflix, maar nu gaat zijn verhaal verder bij Disney.

In 2015 verscheen op Netflix de serie Daredevil en het bleek de start van een groter universum, namelijk het zogenaamde The Defenders-universe. In 2018 eindigde zijn verhaal, maar nu lijkt er toekomst te zijn op Disney+.

Volgens variety is er een Daredevil-serie in ontwikkeling bij Marvel Studios en Disney+. Matt Corman en Chris Ord zullen de Disney+-serie schrijven en optreden als uitvoerend producenten. Het duo is vooral bekend door het maken van het spionagedrama Covert Affairs.

Zowel Corman, Ord als Marvel weigert commentaar te geven en de show is nog niet officieel aangekondigd.

Disney/Marvel Studios hebben plannen
Recentelijk has Charlie Cox een cameo als Matt Murdock in Spider-Man: No Way Home en Daredevil-schurk Kingpin (Vincent D'Onofrio) verscheen in de serie Hawkeye. Met beide acteurs in de MCU-wereld mag duidelijk zijn dat Marvel plannen heeft voor het duo.

Recent werden de Defenders-series van Netflix gehaald. In de States staan die series nu op Disney+ en pas later dit jaar zouden ze ook op Disney+ Nederland verschijnen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Stranger Things' krijgt een enorme lange afronding
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Stranger Things' krijgt een enorme lange afronding

Het vierde seizoen van de geliefde serie houd je aan de buis gekluisterd.

Het nieuwe seizoen van Stranger Things staat voor de deur. Maar voordat Netflix ons terugbrengt naar de Upside Down, hebben de makers van de serie, Matt en Ross Duffer, een belangrijk stukje informatie onthuld over twee van de komende afleveringen.

In gesprek met The Wrap onthulden de Duffers dat afleveringen zeven en negen een flinke speelduur hebben, met een seizoensfinale van meer dan twee uur (!).

Eerder bevestigden de Duffers dat alle afleveringen van Stranger Things 4 elk meer dan een uur zullen duren. Eerdere afleveringen liepen meestal tussen de 45 minuten tot een uur.

Enorm lange laatste aflevering
Maar de finale van het volgende seizoen zal officieel de langste aflevering van Stranger Things wanneer deze volgende maand op Netflix verschijnt. Dat record is momenteel in handen van "The Battle of Starcourt", de afronding van seizoen drie. Die aflevering duurde één uur en 17 minuten.

Op 27 mei zal de eerste reeks nieuwe afleveringen van Stranger Things debuteren op Netflix, terwijl de rest van het seizoen op 1 juli zal verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De immens populaire seizoensfinale van 'Halo' bevat shockerende dood
Series / Nieuws

De immens populaire seizoensfinale van 'Halo' bevat shockerende dood

Het eerste seizoen van 'Halo' is nog niet te zien in Nederland, maar schokkende details sijpelen al over de landgrenzen heen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds kort is het hele seizoen van Halo door Paramount+ online gezet, inclusief de seizoensfinale. De trailers ervan onthulden al veel, maar nog niet de dood van dit personage, waar al veel in geïnvesteerd is.

Tijdens de laatste aflevering zijn Master Chief/John en de rest van het 'Silver Team' bezig met een soort zelfmoordmissie. Met alle macht proberen ze 'The Covenant' te stoppen om de artefacten te gebruiken, die Makee deels aan het begin van het seizoen weer had samengebracht.

Wie gaat ons verlaten?
In de laatste aflevering volgt een epische stand-off, waarbij Makee en John in een trance-achtige staat belanden op de bekende ringinstallatie uit Halo. Makee smeekt daar John om zich bij haar aan te sluiten. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat de lichamen van Master Chief en Makee bevriezen buiten de trance, wat een groot probleem vormt voor de rest van het 'Silver Team' tijdens de schermutselingen met de legers van 'The Covenant'.

Kai ziet dit alles gebeuren en weet dat, zolang Makee het artifact aanraakt, John niet kan bewegen. Dit is dan ook de reden dat ze Makee zal neerschieten, wat uiteindelijk tot haar dood leidt. Het zal John redden, maar wel tegen een hoge prijs…

De serie is nu al te zien in het buitenland op Paramount+, maar nog niet op enige Nederlandse platformen of zenders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Stranger Things' woest door spoilers in een bordspel
Series / Nieuws

Makers 'Stranger Things' woest door spoilers in een bordspel

Een foutje van Marketing brengt het hele team van 'Stranger Things' in rep en roer, nu een bordspel de uitkomsten van het nieuwe seizoen al uitspelt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na drie jaar wachten is het zover: het vierde seizoen van Stranger Things staat om de hoek. Wat zou er nou erger zijn dan een enorme, gruwelijke spoiler tegen te komen erover tijdens een avondje monopoly…

Het klinkt te stom om waar te zijn, maar toch is het gebeurd. Een monopoly-spel in het thema van het nieuwe seizoen van Stranger Things is vroegtijdig in de handen van een fan gekomen. Al snel begonnen de spoilers over het internet te circuleren en waren de rapen gaar voor een zekere onzorgvuldige spelletjeswinkelmedewerker.

In een thread op Reddit (voor de oplettenden onder ons, spoiler alert!) wordt alles uitgebreid opgenoemd en uitgezocht. Een moderator claimt dat het niet een 'echte leak' is, aangezien het bordspel officiële merchandise is van de serie en legitiem is verkocht bij Target aan iemand door de onoplettende winkelmedewerker.

Reacties vanuit Netlfix
Volgens The Hollywood Report was Netflix verre van blij met het nieuws, maar volgens geruchten was het erger voor de makers van de serie, Matt en Ross Duffer. Ze zouden een 'volledige meltdown' hebben gehad, aangezien beiden überhaupt niet waren geïnformeerd over het beruchte bordspel in kwestie.

Volgens de geruchten zijn ondertussen 'lessen geleerd' en zal een dergelijke stommiteit zich bij seizoen 5 niet langer voordoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' vindt twee tovenaressen voor seizoen 3`
Series / Nieuws

'The Witcher' vindt twee tovenaressen voor seizoen 3`

The Witcher van Netflix heeft weer een aantal nieuwe castleden gevonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw bericht suggereert dat Netflix twee belangrijke tovenaressen gecast heeft voor seizoen 3 van The Witcher.

Het gaat om Keira Metz en Margarita Laux-Antille, van de Lodge of Sorceresses uit de boekenreeks van schrijver Andrzej Sapkowski. Dat meldt de fansite Redanian Intelligence, die regelmatig goed blijkt te zitten als het aankomt op nieuws over de serie van Netflix.

The Witcher-castleden
Redanian Intelligence beweert dat Rochelle Rose en Safiyya Ingar getekend hebben voor de rollen van Laux-Antille en Metz in The Witcher.

Beiden zijn machtige tovenaressen die we leerden kennen in de boeken van Sapkowski.

Metz was een van de jongste tovenaressen in een hooggeplaatste positie, en lid van de raad van King Foltest van Temeria. Laux-Antille was verder vroeger een rector bij Aretuza, voordat ze samen met Metz lid werd van de Lodge of Sorceresses, die we leerden kennen in het boek Baptism of Fire en gevormd werd na de coup van Thanedd en de val van de Brotherhood of Sorcerers in het boeke Time of Contempt.

The Witcher heeft nog geen releasedatum onthuld voor zijn derde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lekker druk! Al deze series zijn nieuw op Netflix deze week
Series / Featured

Lekker druk! Al deze series zijn nieuw op Netflix deze week

Netflix maakt er weer een enorm drukke week van met nieuwe series.

Netflix voegde deze week heel wat nieuwe series toe aan zijn aanbod. Zoals je van ons gewend bent, zetten we die ook deze vrijdag weer allemaal voor je op een rij.

Riverdale (S06E14): Welkom bij een sullige superheldenclub: Archie worstelt met zwakheid, Veronica komt giftigheid onder ogen en Jughead ontsluit de duistere herinneringen van Betty.

Better Call Saul (S06E06): Terwijl Jimmy de laatste hand legt aan het Sandpiper-plan, heeft Kim een droomontmoeting. Lalo spoort iemand op die banden met Gus heeft.

The Circle (seizoen 4): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

Baraki (seizoen 1): Samen met de familie die hem heeft opgevoed, wil aanstaande vader Yvan een betere versie van zichzelf worden. Er liggen echter obstakels op zijn pad.

The G Word With Adam Conover (1 seizoen): De overheid speelt tegen wil en dank een grote rol in ons leven. Adam Conover onderzoekt haar successen en mislukkingen, en hoe we haar misschien kunnen veranderen.

Insiders (2 seizoenen): Twaalf mensen denken dat ze in de laatste castingronde van een realityshow zitten. In werkelijkheid worden ze al stiekem gefilmd, en staat er 100.000 euro op het spel.

Vampire in the Garden (seizoen 1): In de verdeelde wereld van de toekomst willen twee meisjes dat wat verboden is doen. Het menselijke meisje wil viool spelen en de vampier de wijde wereld zien.

The Future Diary (seizoen 2): In deze realityserie leren volslagen vreemden elkaar kennen en krijgen ze een dagboek met het script van hun eigen liefdesverhaal. Kan dit tot echte romantiek leiden?

Who Killed Sara? (seizoen 3): ílex is vastbesloten om wraak te nemen en te bewijzen dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.

Love on the Spectrum U.S.: Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.

Boss Baby - Terug in de wieg (seizoen 1): Nadat hij voor een misdaad is geframed, verandert de volwassen Ted Templeton weer in de Boss Baby om undercover als een van de kinderen bij zijn broer Tim te gaan wonen.

Love, Death & Robots (volume 3): Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van comedy in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher.

Our Blues: Romantiek is bitterzoet en het leven zit vol ups en downs in deze verschillende verhalen over mensen die wonen en werken op het bruisende eiland Jeju.

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (seizoen 4): In deze talkshow nodigt de nieuwsgierige tv-legende David Letterman fascinerende celebrity's uit voor diepte-interviews en bijzondere uitstapjes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ denkt dat iedereen straks advertenties wil kijken in ruil voor een lager maandbedrag
Series / Streaming-diensten

Disney+ denkt dat iedereen straks advertenties wil kijken in ruil voor een lager maandbedrag

Disney+ houdt er rekening mee dat straks iedereen kiest voor een goedkoper abonnement.

Disney+ gaat ervan uit dat de meeste abonnees uiteindelijk kiezen voor een goedkoper abonnement, waarbij ze dan wel advertenties moeten zien.

Disney+ lanceerde in november 2019 en kwam meteen met een model zonder advertenties. Kijkers betalen jaarlijks of maandelijks een vast bedrag en krijgen onbegrensd toegang tot content. Maar dat kan veranderen.

Disney+-abonnement
De streamingdienst Disney+ werkt nu druk aan een nieuw abonnement, waarbij abonnees minder betalen, maar wel advertenties moeten zien. Dat worden er in eerste instantie vier minuten per uur.

Disney denkt, op basis van ervaringen met Hulu, een andere streamingdienst waar het eigenaar van is, dat de meeste mensen voor deze variant zullen kiezen. De keuze om advertenties toe te voegen als optie, komt voort uit de wens om te blijven groeien, zo laat het bedrijf weten.

70% van de abonnees met Hulu blijkt te kiezen voor advertenties. Disney's CFO Christine McCarthy: "Op basis van onze ervaring met Hulu, hebben we meer AVOD dan SVOD abonnees. We verwachten dezelfde personages voor Disney+ en Hulu."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat ook de serie 'The Flash' er zometeen mee stoppen?
Series / Nieuws

Gaat ook de serie 'The Flash' er zometeen mee stoppen?

Eric Wallace, showrunner van The Flash, over het mogelijke einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash-showrunner Eric Wallace vertelde tijdens een nieuw interview over het aankomende negende seizoen van de serie. Hij ging specifiek ook in op de vraag of The Flash straks tot een einde komt.

Arrow was lange tijd de langstlopende serie in het Arrowverse, maar kwam na het achtste seizoen tot een einde. The Flash gaat dat record verbreken en weet zodra seizoen 9 gelanceerd wordt Arrow ook qua aantal afleveringen te passeren.

The Flash seizoen 9
Nu heel wat series in het Arrowverse geannuleerd zijn, is het voor fans echt de vraag of de serie The Flash nog doorgaat na het negende seizoen. Daar lijkt het niet op, al is showrunner Eric Wallace minder zeker van het einde.

Hij sprak met Entertainment Weekly over de toekomst van The Flash. Hij bevestigde dat nog onzeker is of er een tiende seizoen komt. En dat hij seizoen 9 benaderd als het einde.

"Ik hoop niet dat seizoen 9 het laatste wordt. Maar zo moet ik het wel plannen, zodat we niet verrast worden en we ook echt de reis van Barry, Iris en Team Flash mooi kunnen afronden," aldus Wallace.

"Zonder spoilers, wil ik je vertellen dat je een moment gaat zien in de finale van dit seizoen dat het oorspronkelijke einde was."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' lost (eindelijk!) een 56 jaar oud mysterie op
Series / Featured

'Star Trek: Strange New Worlds' lost (eindelijk!) een 56 jaar oud mysterie op

Star Trek: Strange New Worlds komt met meer antwoorden dan gedacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na 56 jaar heeft Star Trek: Strange New Worlds het mysterie rond de achtergrond van Number One opgelost!

Number One, ofwel Lt. Commander Una Chin-Riley, werkt samen met Captain Christopher Pike en Lt. Spock aan de vijfjarige missie van galactische verkennen waar de Enterprise op vertrokken is. Aflevering 3 van Star Trek: Strange New Worlds duikt dieper in de achtergrond van Una en beantwoordt daarmee vragen die fans al jaren hebben.

Star Trek: Strange New Worlds
Star Trek: Strange New Worlds geeft eindelijk dus wat antwoorden. Zij blijkt af te komen van de wereld Illyria, waarmee ze dus een alien is. En een nieuwe ook!

De Illyrians worden door de United Federation of Planets beschouwd als verschoppelingen, omdat ze zichzelf genetisch modificeren om zichzelf en hun lichamen aan de omgeving aan te passen. Una heeft daarom enorme fysieke kracht, die ze niet probeert te laten zien.

Maar in aflevering 3 van Star Trek: Strange New Worlds moet ze dat wel blootgeven en gaf ze toe wat ze was en waarom ze deed wat ze deed. Number One is daarmee een iets minder onbekend personage dan al die jaren het geval was!

Overigens stelde oorspronkelijk actrice Majel Barrett zich lange tijd voor dat Number One een kloon was van een andere planeet, waar mensen nummers krijgen. Dat is 'm dus niet geworden!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: De populaire serie 'Riverdale' gaat er een punt achter zetten
Series / Nieuws

Helaas: De populaire serie 'Riverdale' gaat er een punt achter zetten

The CW heeft besloten ook achter de serie Riverdale een punt te zetten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Teleurstellend nieuws voor fans van Riverdale. The CW heeft vandaag bekend gemaakt hoe alle uitzendingen van het komend jaar eruit zullen zien. Onderdeel van die aankondiging is dat Riverdale tot een einde komt met het zevende seizoen.

De langlopende serie begon in 2017 met solide kijkcijfers en werd echt een sensatie toen deze op Netflix debuteerde. Het werd de meest bekeken serie van The CW op digitale platformen.

Riverdale einde
Riverdale heeft er wat moeite mee gehad om zich te ontwikkelen met de tijd, met name doordat er acteurs zijn die lange tijd scholieren speelden, maar echt snel ouder werden en eigenlijk ook gewoon te oud daarvoor waren.

In seizoen 5 maakte Riverdale daarom een tijdsprong van vijf jaar, zodat de personages meer in lijn met de acteurs waren. Alleen verloor men toen een beetje de interesse van de fans, die de nieuwe status quo maar niets vonden.

Riverdale gaat nu dus richting het einde, wat voor de vaste kijker natuurlijk nog altijd een enorme teleurstelling zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gewinterde Marvel-regisseur gaat nieuwe 'Godzilla'-serie waarmaken
Series / Nieuws

Deze gewinterde Marvel-regisseur gaat nieuwe 'Godzilla'-serie waarmaken

Eerder dit jaar maakte Apple TV+ bekend een 'Godzilla'-serie uit te gaan brengen. Nu weten we ook wie er gaat regisseren.

'The Monsterverse' komt naar het kleine scherm. Nu heeft Variety ook naar buiten gebracht wie de regisseur gaat worden voor de eerste twee afleveringen van de serie over de gigantische monsters: WandaVision-regisseur Matt Shakman!

De regisseur heeft al veel ervaring met superhelden mogen opdoen met het verfilmen van de serie WandaVision. Maar Matt kan een hoop meer, te zien aan zijn verdere indrukwekkende portfolio.

Hij heeft zichzelf bewezen als gedegen regisseur door ook afleveringen te regisseren van Six Feet Under, The Boys, Mad Men, Fargo, Game of Thrones, The Good Wife en It's Always Sunny in Philadelphia. Ook heeft hij al meegewerkt aan de nieuwe Star Trek-prequel, die nog moet uitkomen.

Bij de nieuwe serie voor 'The Monsterverse' zal hij ook functioneren als producer. Wie er na hem de andere afleveringen gaat regisseren is nog voor even een geheim.

Wat staat ons te wachten?
'The Monsterverse' heeft zich ondertussen bewezen als een ware goudmijn met een financiële opbrengst van boven de 2 miljard dollar. Ze begonnen in 2014 met de nieuwe remake van Godzilla van Gareth Edwards, gevolgd door Kong: Skull Island, Michael Dougherty's Godzilla: King of the Monsters, and Adam Wingard's Godzilla vs. Kong.

Nu volgt er dus een televisieserie, die zich zal afspelen na de laatste climactische strijd tussen de megamonsters Godzilla en King Kong. Naar verluid zal de serie gaan over de reis van een familie om de geheimen van de geheime organisatie Monarch te onthullen.

Een releasedatum is helaas nog niet bekend gemaakt door Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf nieuws voor '20,000 Leagues Under the Sea'-serie 'Nautilus'
Series / Nieuws

Gaaf nieuws voor '20,000 Leagues Under the Sea'-serie 'Nautilus'

Een topacteur voegt zich bij de cast van de live-action serie van Disney+.

De bekende Britse acteur en voor een Oscar genomineerde Richard E. Grant is de nieuwste toevoeging aan de cast van de live-action serie Nautilus, die gebaseerd is op het bekende verhaal 20,000 Leagues Under the Sea van Jules Verne. De serie wordt gemaakt voor streamingdienst Disney+.

De serie vertelt het verhaal van Jules Verne vanuit het perspectief van de Indiase prins Captain Nemo. Shazad Latif, die we kennen van series als Spooks en Star Trek: Discovery speelt de rol van Nemo.

Een gedegen partnerschap
Grant speelt de gastrol van de leider van Karajaan, een havenstadje waar Nemo en zijn bemanning aanleggen in de serie. Grant was de laatste jaren ook in Disney-projecten als Star Wars: The Rise of Skywalker en Loki te zien.

Andere toevoegingen aan de cast van Nautilus zijn Luke Arnold (Black Sails), Muki Zubis, Benedict Hardie en Jacob Collins Levy.

De opnames van Nautilus vinden momenteel plaats in Queensland, Australië.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'The Umbrella Academy' S3 van Netflix onthult eerste trailer!
Series / Trailer

Hitserie 'The Umbrella Academy' S3 van Netflix onthult eerste trailer!

The Umbrella Academy krijgt binnenkort dan eindelijk zijn derde en langverwachte nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn er beelden van het komende derde seizoen van The Umbrella Academy van Netflix. De trailer zie je onderaan dit nieuwsartikel.

The Umbrella Academy is een van de populairste series van streamingdienst Netflix. We weten nog niet precies waar het seizoen om draait, al liet het tweede seizoen al een en ander zien van wat we mogen verwachten. De disfunctionele familie Hargreeves worstelt sowieso weer om de tijdlijn te fiksen, die ze zelf verpest hebben tijdens hun pogingen om deze te repareren.

The Umbrella Academy-trailer
The Umbrella Academy pikt de draad op na het einde van de cliffhanger van seizoen 2. Daarin wist de titelgroep de weg terug naar 'huis' te vinden vanuit 1963. Maar daar realiseerden ze zich dat hun werk om de apocalypse te stoppen geleid had tot een nieuwe tijdijn waarin de Sparrow Academy ontstaan was.

De Umbrella's zullen clashen met dit superheldenteam, dat aangevoerd wordt door de weer tot leven gekomen Ben Hargreeves. En tegelijk komen ze erachter dat er door hun toedoen een gevaarlijke universum verwoestende entiteit is ontstaan.

Met nog een maand te gaan tot de release van het nieuwe seizoen, is er nu de trailer. Check 'm hieronder:



The Umbrella Academy seizoen 3 is op 22 juni op Netflix te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na Netflix komt ook Disney+ met advertenties; maar hoeveel reclame moet je slikken voor een lager maandbedrag?
Series / Nieuws

Na Netflix komt ook Disney+ met advertenties; maar hoeveel reclame moet je slikken voor een lager maandbedrag?

Disney komt met een goedkopere abonnementsvorm voor streamingdienst Disney+ met reclame.

Netflix kondigde het al aan als een van zijn pogingen om het teruglopende aantal abonnees terug te brengen, en ook Disney+ gaat het doen: advertenties toevoegen aan een van de abonnementsopties om zo meer abonnees te verkrijgen.

The Walt Disney Company bevestigde lang voor Netflix met zo'n variant te komen. En nu weten we, voor een klein deel, wat we daarvan kunnen verwachten.

Advertenties op Disney+
Disney+ komt niet met heel veel advertenties. Disney's president of ad sales and partnerships Rita Ferro bevestigde voor het eerst details over de nieuwe vorm.

Ferro legde uit dat het idee is dat er vier minuten aan commercials per uur vertoond worden. In ruil daarvoor betaal je dus minder per maand of per jaar voor een abonnement.

De vier minuten zijn dubbel zoveel als bijvoorbeeld Hulu heeft, een dochterbedrijf van Disney. Dat heeft twee minuten aan commercials en vraagt 6,99 dollar per maand voor die variant. Voor de advertentievrije versie betaal je 12,99 dollar.

Wanneer de nieuwe Disney+-variant beschikbaar is weten we niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is de best bekeken Disney+ / Marvel serie?
Series / Nieuws

Wat is de best bekeken Disney+ / Marvel serie?

Loki scoort het beste van de series die Marvel en Disney+ tot nu toe maakten.

Loki is nu officieel de meest bekeken serie van Marvel Studios op Disney+. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de kijkcijfers van de verschillende series die Marvel Studios voor de streamingdienst maakte.

Loki volgt een variant van het titelpersonage, die gevangen wordt door de Time Variance Authority voor het verbreken van de door hen zo genoemde Sacred Timeline. Tijdens de serie ontdekt Loki een grootse samenzwering rond de oorsprong van de TVA en het multiversum/

Loki is een succes
Deadline meldt dat Loki de best bekeken serie in het Marvel Cinematic Universe is. Dat bevestigde Marvel-baas Kevin Feige namelijk.

De Marvel-baas noemde het succes van de serie Loki een "dappere onderneming" en "een wilde rit die zich uitbetaalt."

Feige gaf geen kijkcijfers, maar vertelde wel dat Loki het beter deed dan de andere series die tot nu toe verschenen.

De opnames van Loki seizoen 2 gaan bijna van start. Het gerucht is dat Loki in 2023 weer te zien is, met zes nieuwe afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 3 is zo heftig dat het 'bloed' opraakte
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 3 is zo heftig dat het 'bloed' opraakte

Het nieuwe en derde seizoen van The Boys krijgt wel heel veel nepbloed.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van The Boys is zo intens, dat het makeup departement zijn nepbloed al na drie afleveringen op had gemaakt.

De Prime Video-serie keert volgende maand dan eindelijk terug met nieuwe afleveringen. Seizoen 3 van The Boys wordt wilder dan alles wat we tot nu toe zagen in de serie.

The Boys seizoen 3
The Boys laat zien hoe Billy Butcher probeert de Supes van Vought voor eens en voor altijd neer te halen. De hoofdrolspelers van seizoen 1 en 2 zijn allemaal terug: Karl Urban, Antony Starr, Jack Quaid, Erin Moriarty, Chace Crawford en Jessie T Usher.

Seizoen 3 van The Boys brengt ons ook Soldier Boy. Hij is een parodie van Captain America en behoorlijk bloeddorstig als we hem straks dan eindelijk zien. En we krijgen de beruchte Herogasm-verhaallijn uit de comics te zien, een soort gigantische orgie voor Supes.

Urban vertelde nu: "echt voor alle onderdelen zijn we een stuk verder gegaan. Het makeup departement zat al tegen aflevering 3 zonder bloed. Aflevering 3 van de 8. Toen zaten we al zonder bloed."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lupin'-ster Omar Sy ziet levenslange verlenging wel zitten van de populaire hitserie
Series / Nieuws

'Lupin'-ster Omar Sy ziet levenslange verlenging wel zitten van de populaire hitserie

In 2021 boorde Netflix een goudmijn aan met haar adaptatie van 'Lupin' met de beroemde hoofdrolspeler Omar Sy. Hoelang blijft de meesterdief nog actief?

Met het derde seizoen van de hitserie Lupin in aantocht kijkt hoofdrolspeler Omar Sy niet op tegen de toekomst. Hij vertelt wat de serie voor hem betekent en waar die naartoe gaat in een interview.

Omar Sy is voor velen al een bekende door zijn rollen in Intouchables, X-Men en Inferno. Zijn hoofdrol in Lupin bezorgde hem wereldfaam door een wereldwijd Netflix-publiek aan te spreken.

In de serie speelt Sy de meesterdief Assane Diop, die geïnspireerd door het verhaal van voorganger Arsène Lupin diens loopbaan doorzet. Wereldwijd werd de serie bijzonder goed bekeken en kon rekenen op nieuwe seizoenen.

Interview met Omar Sy
In een interview met Deadline vertelde Sy meer over het aankomende seizoen en deelde met name zijn enthousiasme over de toekomst van Lupin .

Sy: "Ik kan niet veel vertellen, maar we komen terug met dezelfde energie en hetzelfde plezier. Ik zou dit de rest van mijn leven willen blijven doen. Ik hoop dat het kan. Maar dat hangt volledig af van het verhaal dat we kunnen vertellen en waar het personage heen gaat. Als we het juiste script hebben kunnen we door blijven gaan."

Wanneer het nieuwe seizoen te zien is is nog niet naar buiten gebracht door Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-baas onthult nieuwe details 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Marvel-baas onthult nieuwe details 'Loki' seizoen 2

Afgelopen maandag deelde de president van Marvel Studios Kevin Feige sappige details over de cast en de opnames van 'Loki' seizoen 2!

Tijdens de Disney's Upfronts 2022-presentatie verklapte Marvel-baas Kevin Feige meerdere dingen over het aankomende, tweede seizoen van Loki. De opnames zullen over enkele weken beginnen, en, nog belangrijker, de gehele cast zal terugkeren!

Veel shows van Marvel diepen het achtergrondverhaal van de superhelden uit, maar laten het meestal na een enkel seizoen al afweten. Voor Loki had men blijkbaar andere plannen, aangezien de serie met in ieder geval één seizoen verlengd is.

Wat ons te wachten staat
Er waren nog niet veel details bekend over de inhoud van het nieuwe seizoen, totdat deze week Kevin Feige eindelijk meer vertelde. De kern van de cast zal dus terugkeren, wat al enige hints kan geven over wat we te zien gaan krijgen.

In ieder geval zal Tom Hiddleston weer schitteren als de bekende schurk. Ook is de kans groot dat Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino en Wunmi Mosaku hun gezichten weer tonen.

Wisselen van de wacht bij de crew
Niet iedereen achter de camera zal worden meegenomen naar het nieuwe seizoen. Michael Wandron, die recentelijk het script van Doctor Strange in the Multiverse of Madness schreef, was eerder de hoofdschrijver van de Loki-serie.

Voor seizoen 2 moet hij helaas afzwaaien. Hij zal vervangen worden door de scenarist Eric Martin, die eerder meeschreef aan de serie Heels.

Een releasedatum heeft Feige helaas nog niet verklapt, maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren met het oog op de opnames, die nog moeten beginnen...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will en Jonathan krijger het flink zwaar in 'Stranger Things' seizoen 4
Series / Nieuws

Will en Jonathan krijger het flink zwaar in 'Stranger Things' seizoen 4

Volgens de Stranger Things-sterren Charlie Heaton en Noah Schnapp hebben Will en Jonathan Byers het zwaar na hun verhuizing.

Het vierde seizoen van Stranger Things komt eraan, en het belooft een spannend spektakel te worden. Aan het einde van seizoen 3 verhuisde de Byers-familie naar Californië om hun traumatische herinneringen te ontvluchten, maar het lijkt erop dat dit misschien niet de juiste zet was.

Het vierde seizoen van Stranger Things belooft grootser en spectaculairder dan ooit te voren te worden. In een recent interview hebben Charlie Heaton en Noah Schnapp, die Will en Jonathan Byers spelen in de serie, het over hun nieuwe leven in het aankomende seizoen.

Will en Jonathan in seizoen 4
De verhuizing van de Byers-familie naar Californië lijkt niet zo'n groot succes te zijn geworden als de familie ongetwijfeld hoopte. "We hebben het allebei lastig, denk ik," zegt Heaton. "Ja, het is altijd lastig," beaamt Schnapp. "Het is een nieuwe plek, en we zijn ver van huis en moeten daarmee omgaan."

"We hebben beide moeite met verandering," vervolgt Heaton. "Maar toch is het leuk om te zien dat Jonathan een nieuwe vriend heeft gevonden in Argyle, wat een mooie dynamiek is."

Wennen aan het nieuwe huis zal echter niet lang het grootste probleem zijn voor de familie Byers. Zoals we in de trailers al konden zien, staat er namelijk al gauw een nieuwe Big Bad op om de broers het leven zuur te maken.

Stranger Things seizoen 4 gaat volgende week op 27 mei van start. Netflix-abonnees kunnen het checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Babylon 5'-reboot zit nog steeds in de pijpleiding
Series / Nieuws

'Babylon 5'-reboot zit nog steeds in de pijpleiding

De bekende serie uit de jaren '90 wordt nog steeds in een nieuw jasjes gestoken.

Eerder dit jaar wisten we nog te melden dat The CW het groene licht had gegeven voor verschillende pilot-afleveringen, maar dat er geen zou komen voor de beoogde reboot van de klassieke scifi-serie Babylon 5 uit de jaren '90.

Bedenker J. Michael Straczynski verzekerde fans indertijd dat de reboot nog steeds mogelijk was, maar dat er meer tijd nodig was om een en ander te realiseren.

Schot in de zaak
Nu lijkt er beweging in de zaak te zitten, want CW-CEO Mark Pedowitz heeft bevestigd dat de reboot er écht gaat komen:

"Er wordt actief aan gewerkt. Ik heb persoonlijk gesproken met Straczynski toen we de pilot hadden opgepikt. Ik ben een grote fan van Babylon 5 en heb als fan dan ook elke aflevering van de serie gezien. Ik wil dat verhaal terugbrengen op elke mogelijke manier, want het is perfect voor The CW."

De nieuwe Babylon 5 wprdt omschreven als een volledige reboot van het origineel en zal gaan over John Sheridan, een Earthforce-officier met een mysterieuze achtergrond die aan boord komt van het titulaire ruimtestation.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Now and Then'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Now and Then'

The Bold and the Beautiful en I Know What You Did Last Summer gaan hand in hand in deze doorsnee dramaserie.

Regie: Gideon Raff, Carlos Sedes | Cast: Rosie Perez (Flora), Maribel Verdú (Sofia), José Marí­a Yazpik (Pedro), Manolo Cardona (Marcos), Marina de Tavira (Ana), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 48-66 minuten | Jaar: 2022

Intriges, een onopgeloste politiezaak en veel drama zijn de belangrijkste ingrediënten van het tweetalige Now and Then. Na hun eindexamens viert een groep vrienden feest op het strand, maar daarbij lijkt iets mis gaan in de categorie 'hé, dat was geen paracetamolletje'. In blinde paniek rijden de jongeren naar het ziekenhuis, maar onderweg gaat het na een auto-ongeluk van kwaad tot erger. Het leven van de vriendengroep zal nooit meer hetzelfde zijn.

De serie opent met de noodlottige avond en spoelt vervolgens door naar het hedendaagse leven van de groep. Iedereen krijgt afzonderlijk een anonieme sms. Iemand weet wat er is gebeurd en eist miljoenen dollars, anders komt het verhaal naar buiten. De premisse lijkt zo uit het boekje van I Know What You Did Last Summer getrokken en daar komt meteen een probleem om de hoek kijken: die premisse leent zich niet voor de lengte van een hele serie. Bewijsstuk A: I Know What You Did Last Summer de serie.

Gelukkig is dat niet de enige verhaallijn. De onderlinge verhoudingen tussen de vrienden en hoe zij elk zijn omgegaan met de gebeurtenis spelen een minstens even grote rol als het whodunnit-element. Helaas doen deze verhalen in veel gevallen qua melodrama niet onder voor een aflevering van The Bold and the Beautiful op de zondagmiddag bij oma op de bank.

Dit geeft de serie een dynamiek die niet goed uitpakt. Er is de overkoepelende verhaallijn die niet houdbaar is voor een volledig seizoen en ook de spanning mist die bij deze opzet hoort. De serie probeert dit op te vullen met de verhaallijnen van de vriendengroep, maar aangezien dit is een nogal grote groep wordt te hooi op de vork genomen. De verhaallijnen zijn op veel punten overhaast.

Ondanks deze overmoedigheid zijn alle personages wel gelaagd. Now and Then kiest ervoor om de personages diepgang te geven door het veel bewandelde pad van trauma's te nemen. Een aloude truc om meer diepgang te creëren, maar wel een effectieve. Door ze allemaal op geheel eigen manier met hun trauma's te laten omgaan, blijven de personages interessant en is er een goede basis van een boeiende onderlinge dynamiek.

Ook de productiewaarde zorgt voor een fijne kijkervaring. De producties van Apple TV+ komen qua productiewaarde in de buurt van de allure van HBO-series. Er zit een bepaalde kunde in cinematografie en beeldkwaliteit die zowel herkenbaar als imponerend is. Het kleurgebruik is erg goed, vooral de scènes die zich twintig jaar in het verleden afspelen ademen een nostalgische uitstraling met sepia en pastelkleuren.

Toch komende de acht afleveringen met diverse irritatiepuntjes. Zo ontvlamt het libido van verschillende personages op de raarste momenten. Alsof er een erotische scène voorbijkomt in een film die je met je ouders kijkt: je weet niet zo goed waar je moet kijken en hoopt eigenlijk dat het zo snel mogelijk voorbij is. Misplaatst is het woord dat het meest van toepassing is.

Het tweetalige element van de serie is ook minder charmant dan het klinkt. Dialogen die bijna volledig in het Spaans zijn worden uit het niets vergezeld door een enkele Engelse zin. Dit voelt wat raar en onsamenhangend aan. Daarnaast lijken de acteurs die volledig Engels praten de tekst van een blaadje af te lezen.

Het einde van de serie kenmerkt zich door een korte wervelwind van verscheidene plottwists. De een is overtuigender dan de ander, maar het geheel komt bevredigend samen en weet echt te verrassen. Helaas mist er spanning en realisme om het geheel naar een hoger niveau te tillen, maar wat overblijft is een prima dramaserie die af en toe wat over the top is.

★★★☆☆

Now and Then is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.