search

Ons nieuws van zondag 25 september 2022

Gecancelde finale-aflevering 'FBI' ziet nu toch het daglicht
Series / Nieuws

Gecancelde finale-aflevering 'FBI' ziet nu toch het daglicht

Na heftige gebeurtenissen op een school werd de aflevering oorspronkelijk niet uitgezonden.

Doordat wapens er wel erg makkelijk verkrijgbaar zijn, wordt Amerika regelmatig opgeschrikt door schietincidenten op scholen. Zo werden op 24 mei dit jaar 21 scholieren en leraren doodgeschoten door een achttienjarige jongen.

Een van de gevolgen was dat CBS de finale-aflevering van seizoen vier van de serie FBI niet uitzond. Uit een vrijgegeven synopsis bleek dat de aflevering niet zou inzoomen op een schietincident op een school.

De aflevering zou kijken naar een middelbare scholier die onderdeel is van een groep moordenaars die wapens heeft aangeschaft om een ingrijpende schietpartij uit te voeren.

FBI seizoen 4 wordt toch afgerond
De website TV Line meldt nu dat de aflevering toch wordt uitgezonden en wel op 4 oktober. De aflevering 'Prodigal Son' verschijnt zelfs pas na de première van het vijfde seizoen.

"Ik heb de aflevering niet gezien. Ik zal deze met iedereen gaan kijken, dus ik kan niet over het eindresultaat praten," onthulde acteur Jeremy Sisto aan TV Line.

"Maar ik was erg onder de indruk van het script van Rick Eid. Hij is een geweldige schrijver, en dit script laat echt zijn vermogen zien om het emotionele verhaal van het personage te koppelen aan de actie van de aflevering."

In Nederland volg je FBI op Veronica of op [url1=https://www.kijk.nl/programmas/fbi]Kijk[/url].




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' neemt 'Spider-Man: No Way Home' op de hak
Series / Nieuws

'The Boys' neemt 'Spider-Man: No Way Home' op de hak

De film Dawn of the Seven krijgt meerdere rereleases van Prime Video.

Afgelopen zomer verscheen het vermakelijke derde seizoen van The Boys op Prime Video en de streamer heeft grote plannen met de franchise. Het is dus niet gek dat de stevige superheldenserie doorlopend promotie krijgt.

Nu is er een vermakelijke promotie verschenen waarmee de spot wordt gedreven met de recente rerelease van Spider-Man: No Way Home. De grote kaskraker van Marvel Studios en Sony Pictures belandde met de subtitel More Fun Stuff opnieuw op het witte doek.

"The Fun Cut" van Dawn of the Seven
In The Boys is te zien hoe de "helden" de film Dawn of the Seven hebben gemaakt. Op Twitter wordt nu gemeld dat die faux-film een re-re-release krijgt met een zwart-wit versie, vervolgens een 3D-versie en daarna een The Fun Cut met twee uur extra beeldmateriaal. Als klap op de vuurpijl krijgen leden van Vought++ een gratis churro als ze kaartjes kopen.

Er wordt overduidelijk ook geknipoogd naar andere films - Avatar - en de namen van de streamingdiensten. Je vindt The Boys gewoon op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt je al deze series in oktober
Series / Featured

Disney+ brengt je al deze series in oktober

Oktober wordt zo te zien een behoorlijk prima maand bij Disney+, met onder meer The Walking Dead.

Elke maand blikken we vooruit op het aanbod op je favoriete en de grootste streamingdiensten van dit moment. Vandaag hebben we het nieuwe aanbod van Disney+ in oktober voor je.

Veel is dat nieuwe aanbod helaas niet; Disney licht enkel nog wat men zelf als highlights ziet uit.

Vanaf 3 oktober
THE WALKING DEAD (seizoen 11C): In het laatste seizoen vindt Daryl Maggie en onze helden tijdens een moeilijke missie met Negan om de geheimzinnige Reapers te confronteren. Ondertussen moet Eugenes groep zich aanpassen aan de Commonwealth om hulp te krijgen voor Alexandria.

Vanaf 5 oktober
THE BEAR: De nieuwe komedieserie The Bear gaat over eten, familie, de sleur, de schoonheid van het gevoel van urgentie en de valkuilen. Terwijl de jonge chef-kok Carmy vecht om zowel de zaak als zichzelf te veranderen, werkt hij samen met een onbehouwen keukenploeg die zich uiteindelijk ontpopt als zijn familie.

Vanaf 12 oktober
CANDY: Candy Montgomery is een moeder en huisvrouw uit 1980 die alles had: een goede echtgenoot, twee kinderen, een mooi huis, ze kon zelfs allerlei zonden plannen en uitvoeren. Wanneer de geestelijke druk van het huishoudelijke leven haar tegen gaat staan, schreeuwt ze met haar daden om aandacht en vrijheid, totdat iemand tegen haar zegt dat ze moet zwijgen, met dodelijke gevolgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video maakt er een mooie week van boordevol nieuwe series
Series / Featured

Prime Video maakt er een mooie week van boordevol nieuwe series

Er zijn best wat nieuwe series toegevoegd aan het aanbod van Prime Video.

Prime Video voegde deze week zeven series nieuw toe aan zijn aanbod. We duiken in het overzicht!

Prisma (seizoen 1): Prisma verkent de relaties en identiteiten van tweelingbroers Marco en Andrea, die sprekend op elkaar lijken, maar het leven op een heel andere manier benaderen. De tweeling begint aan een reis van ontdekking en transitie van wat ze zouden moeten zijn naar wat ze willen zijn, waarbij ook hun vriendengroep betrokken zal zijn, allemaal verenigd door de zoektocht naar hun plek in de wereld.

Swimming with Sharks (seizoen 1): Als LOU haar stage bij JOYCE begint, lijkt ze op een naïeve nieuwkomer in Hollywood. Maar Lou is al lang geobsedeerd door Joyce en doet er alles aan om dichtbij haar te komen… zelfs moorden.

Hush Hush (seizoen 1): Na een gevaarlijke ontmoeting tijdens een feestje, komen vier vrienden terecht in een konijnenhol van leugens, bedrog en geheimen.

September Mornings (seizoen 2): Het leven van een trans vrouw die net haar onafhankelijkheid gewonnen heeft, neemt een onverwachtse wending als plotseling een onbekende zoon komt opdagen die ze tien jaar eerder met een vrouw gekregen heeft.

Everybody Loves Raymond (seizoen 1-9): Deze serie verkent drie hechte generaties van een familie.

EN DEZE AFLEVERINGEN
Lord of the Rings: The Rings of Power (S01E05)
Star Trek: Lower Decks (S03E05)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Wanna'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Wanna'

Visueel interessante documentaire laat zien wat gebeurt wanneer kwakzalverij een duistere weg inslaat.

Regie: Gabriele Imirzi | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 45-52 minuten| Jaar: 2022

In het Italië van de jaren tachtig krijgt door de opkomst van private televisiekanalen telemarketing in vrij baan. In de wereld van het thuiswinkelen heerst één vrouw over alle anderen: Wanna Marchi. Met een kortpittig kapsel en zonder volumeknop vertelt ze haar publiek dat dik en lelijk zijn geen optie is en dat geld investeren in de producten die zij aanbiedt de beste keuze van je leven zal zijn. Op het oog lijkt Marchi niet anders dan de televisiekwakzalvers van vandaag de dag, maar in werkelijkheid troggelde ze haar klanten omgerekend honderdduizenden euro's af.

Wanna is een van de betere Netflix-documentaires. Het verhaal verkoopt zichzelf, maar ook visueel is de docu interessant. Esthetisch zijn de jaren tachtig overal in terug te zien en door het gebruik van splitscreens worden de relaties tussen de mensen die aan het woord komen helder in beeld gebracht. Het belangrijkste verkooppunt is uiteraard dat Marchi en haar dochter, tevens haar zakenpartner, zelf een groot onderdeel van de documentaire zijn. Alle grote spelers in dit bizarre schandaal krijgen de kans om hun kant van het verhaal te vertellen.

Met zoveel sprekers is het onvermijdelijk dat er verschillende interpretaties van dezelfde gebeurtenissen voorbijkomen, maar toch weten de makers van Wanna een duidelijk narratief neer te zetten. De kijker krijgt de kans om zelf een beeld te vormen van de intrigerende titelfiguur, voordat dit beeld uiteindelijk volledig zal worden vervormd door haarzelf en de manier waarop ze in beeld wordt gebracht. Van onschadelijke en succesvolle televisieverkoopster naar monsterlijke oplichtster en afperser. Hierbij zijn de archiefbeelden van haar rijke televisiegeschiedenis van groot belang: een goudmijn voor iedere documentairemaker.

Er zijn punten waarop het verhaal wat vertraagt en de aandacht wat verslapt, maar de laatste twee afleveringen zijn aan een stuk door vermakelijk. Bij het kijken naar de aaneenrijging van ongelooflijke momenten is de kans groot dat je kin op een bepaald moment de vloer zal raken. En de afronding zit zo goed in elkaar dat je er een bijna onheilspellend gevoel van krijgt.

Wanna past goed in de trend van documentaires en truecrime-series over zwendels en oplichting en is daarvan een van de sterksten. Door de grootse persoonlijkheid van Wanna Marchi en de schokwaarde van haar verhaal blijft een zekere luchtigheid bewaard die in vergelijkbare documentaires vaak verloren gaat. Hierdoor heb je voordat je het weet alle afleveringen gekeken en zul je je afvragen hoe het kan dat je nog nooit eerder van haar had gehoord.

★★★★☆

Wanna is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke 'Alice in Borderland' onthult langverwachte trailer van seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Gruwelijke 'Alice in Borderland' onthult langverwachte trailer van seizoen 2

Alice in Borderland komt in december met een nieuw seizoen naar Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De gruwelijke wedstrijd die centraal staat in Alice in Borderland is terug. En het lijkt erop dat de games nog altijd niet voorbij zijn.

Er is een 'super teaser trailer' voor het tweede seizoen van Alice in Borderland gelanceerd. Die laat zien dat het verhaal nog verre van voorbij is en dat de games in een nieuwe, brutere, tweede fase beland zijn.

Alice in Borderland-trailer
De teaser voor Alice in Borderland laat zien hoe protagonisten Arisu en Usagi terug zijn na de gigantische cliffhanger van het vorige seizoen.

Nadat ze een reeks steeds dodelijkere uitdagingen overwonnen hebben, komen ze erachter dat de spellen nog dodelijker zijn in deze tweede fase. Ook komen nieuwe deelnemers naar de spellen en zien we de sadistische gamemaster Mira, die meer aanwezig lijkt te zijn.

Alice in Borderland speelt zich niet meer in het verlaten Shibuya af, waar het eerste seizoen zich in zijn geheel afspeelde.

In plaats daarvan is Shibuya nu helemaal bedekt met planten. Alice in Borderland seizoen 2 lanceert in december op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Santo'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Santo'

Deze Spaans-Braziliaanse misdaadserie is op elk denkbaar vlak een rommeltje.

Regie: Vicente Amorim | Cast: Raúl Arévalo (Millán), Bruno Gagliasso (Cardona), Victoria Guerra (Bárbara), Greta Fernández (Susi), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 42-49 minuten | Jaar: 2022

Het is een veelgebruikt stijlmiddel in menig film en televisieserie: gegoochel met de tijdslijnen. Het kan een effectieve manier zijn om de verwarrende omstandigheden van een personage kracht bij te zetten. Ook kan gehannes met de chronologie ertoe leiden dat de spanning wordt opgebouwd, omdat een mysterie groter is als je nog niet precies weet hoe de vork in de steel zit. Een laatste functie is dat flashbacks kunnen helpen om de beweegredenen en emoties van personages te duiden.

Dat je spaarzaam met deze techniek om moet gaan wordt wel duidelijk in de zesdelige serie Santo, waarin alle bovengenoemde functies voorbijkomen. Je zou de regisseur en editors er haast van verdenken dat ze al hun gefilmde materiaal in de lucht hebben gegooid om het daarna lukraak van de grond te raken en achter elkaar te plakken.

Het verhaal wordt niet alleen verteld op twee locaties, vanuit twee personages, maar er wordt ook voortdurend heen en weer geschakeld tussen heden en verschillende momenten in het verleden. Om de chaos helemaal compleet te maken worden sommige scènes ook vaker verteld. Zelfs wanneer zaken samenkomen wordt het er niet beter op.

Het kan haast niet anders of het is een middel dat is ingezet om het vrij magere verhaal over de mysterieuze cocaïnehandelaar annex sekteleider Santo interessanter te maken dan het feitelijk is. Niemand weet hoe deze bruut eruitziet "“ zelfs zijn minnares Bárbara heeft nog nooit zijn gezicht gezien "“ maar half Brazilië zit achter hem aan.

Als de Braziliaanse crimineel Madrid aandoet staan de Spaanse autoriteiten onder leiding van de corrupte politierechercheur Millán op scherp. In Brazilië ondernam zijn collega Cardona pogingen om in het drugsnetwerk te infiltreren, waarbij zijn positie meerdere keren in gevaar wordt gebracht. Uiteindelijk belandt ook hij in Spanje, maar na te zijn toegetakeld door Santo's benden lijdt hij aan een fiks geval geheugenverlies. Ook al zo'n dankbaar maar afgezaagd verhaalelement.

En dan zijn er nog de onschuldige jongetjes die Santo ontvoert. Wat hij daarmee van plan is blijft onduidelijk, maar het moge helder zijn dat hij er niet voor terugdeinst de kinderen op brute wijze om te brengen en hun hersenen te verwijderen. Weten we meteen wat voor vlees we in de kuip hebben.

Dienstdoend regisseur Vicente Amorim gooit er vanaf de eerste minuut de vaart goed in. Dit leidt tot heftige toestanden, van martelingen tot verkoolde lijken, maar er is nauwelijks ruimte om de personages te leren kennen. Daar komen ook nog een boel verwikkelingen bij die alleen maar als bliksemafleiders dienen. Beide rechercheurs leggen het aan met verschillende dames, houden er hardhandige methodes op na en Millán staat zelfs open voor corruptie. Door de overdaad aan plotelementen en de chronologische warboel is de wanorde compleet.

Uiteindelijk leidt het er allemaal toe dan de identiteit van Santo vast moet komen te staan. Wie hij is zal niet een grote verrassing zijn. Vraag is of het je überhaupt nog iets kan schelen, al moet de echte doorzetter wel beloond worden. Santo is lastig door te komen, ondanks de uitstekende actiescènes en de treffend verbeelde troosteloze setting. Helaas staat als de aftiteling van de zesde aflevering over je scherm rolt de deur wagenwijd open voor een tweede seizoen. Laat dat maar zitten.

★☆☆☆☆

Santo is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intrigerende nieuwe Netflix-serie van 'Dark'-makers krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Intrigerende nieuwe Netflix-serie van 'Dark'-makers krijgt releasedatum

De makers van Dark komen voor Netflix met de serie 1899.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie 1899 is bedacht door Dark-duo Baran bo Odar en Jantje Friese. 1899 is de nieuwste meeslepende mysteryserie van het duo.

Ditmaal geen volledig Duitstalige serie meer, maar een meertalig geheel. En dat wordt wat, want als onderdeel van TUDUM heeft Netflix onthuld wanneer 1899 op de streamingdienst debuteert. Heel lang hoeven we niet te wachten.

1899 is te zien in november
De serie 1899 volgt een migrantenschip, een stoomboot, die richting het westen vaart om het oude continent achter zich te laten. De passagiers zijn een mengelmoes van Europeanen, die verenigd zijn door hun hoop en dromen voor de nieuwe eeuw en hun toekomst in het buitenland.

Maar hun reis neemt een nieuwe en onverwachte wending als ze een ander migrantenschip ontdekken dat op zee losgeslagen is. Aan boord vinden ze iets dat hun reis naar het beloofde land in een nachtmerrie verandert.

Belangrijk voor de geheimen aan boord is met name Maura Franklin, een mysterieuze vrouw met een fascinerende achtergrond.

En we schreven het al: 1899 heeft een internationale cast, waarbij iedereen zijn of haar eigen taal spreekt.

1899 zie je vanaf 17 november op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-kijkers lachen de serie finaal uit
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-kijkers lachen de serie finaal uit

Lord of the Rings The Rings of Power kan het ook weer niet goed doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Weer een week, en weer een nieuwe aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Nog maar drie te gaan en dan is dit eerste seizoen al voorbij.

Helaas liep het niet helemaal lekker met The Lord of the Rings: The Rings of Power deze week. De serie van Prime Video brengt fans aan het lachen. Alleen was dat bepaald niet de intentie van de makers van de show.

Pijnlijk lachwekkend
In The Lord of the Rings: The Rings of Power hebben Durin en Elrond een discussie. Laatstgenoemde is niet helemaal eerlijk, en levert daarop misschien wel de grappigste zin in de hele serie: "Give me the meat, and give it to me raw."

Fans van The Lord of the Rings: The Rings of Power hebben sinds dat moment heerlijke lachers daarover.

In de context is de zin natuurlijk logisch en niet vies. Maar dat heeft fans er niet van weerhouden de boel flink belachelijk te maken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie 'Game of Thrones'-makers krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Nieuwe serie 'Game of Thrones'-makers krijgt releasedatum

David Benioff en DB Weiss werken al lange tijd aan een nieuwe serie voor Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix komt met een verfilming van de Chinese hit The Three-Body Problem. De serie van makers David Benioff en D.B. Weiss zal, zo maakte Netflix gisteren tijdens het TUDUM-evenement bekend, in de loop van 2023 te zien zijn.

De serie The Three-Body Problem is gebaseerd op een boek van schrijver Liu Cixin en wordt de eerste serie van Benioff en Weiss sinds Game of Thrones eindigde.

The Three-Body Problem
De The Three-Body Problem-reeks, ook wel bekend als Remembrance of Earth's Past, begint in een toekomst waarin de Aarde een invasie van aliens van een naburig sterrenstelsel afwacht.

Dat systeem bestaat uit drie sterren die om elkaar heen cirkelen in een drielichaamssysteem. Er bestaat daar slechts 1 leefbare planeet, die wel vaak last heeft van extreme temperatuur- en klimaatveranderingen, waardoor er een cyclus van maatschappelijk verval en maatschappelijke opkomst ontstaan is.

Cixin vertelde in het verleden al enorm uit te kijken naar de verfilming van The Three-Body Problem.

"Ik begon met een verhaal dat de tijd en de grenzen van naties, culturen en rassen overschreed. Een verhaal dat ons het lot van de mensheid in zijn geheel laat bekijken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' doet iets speciaals in nieuwe serie
Series / Nieuws

'Star Wars' doet iets speciaals in nieuwe serie

Star Wars Ahsoka lijkt weer een oude bekende terug te gaan halen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ahsoka Tano begon ooit haar leven als het digitale personage in The Clone Wars. Waar fans eerst een hekel hadden aan de leerlinge van Anakin Skywalker, verwerd dat al snel tot een soort liefde.

Het personage was zo populair dat er al snel toen The Mandalorian begon, geruchten rondgingen over een mogelijk live-action debuut. Nou, dat gebeurde, en om precies te zijn in het tweede seizoen van The Mandalorian.

Solo-serie Ahsoka
De serie Ahsoka komt later volgend jaar op Disney+ te staan. Rosario Dawson is daarin weer te zien als de heldin, en gaat ditmaal op zoek naar Ezra Bridger en wil natuurlijk Grand Admiral Thrawn verslaan.

Bij die strijd kan ze vermoedelijk alle hulp gebruiken, en zal ze uiteindelijk samen met de Mandalorian, Din Djarin, moeten vechten.

Maar voor die tijd leren we volgens maker Dave Filoni ook meer over haar oorsprong en haar eerste ontmoeting met Luke Skywalker.

Die schijnt vrij snel te komen, namelijk in Ahsoka!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'Pennyworth' in seizoen drie mogelijk een crossover krijgen?
Series / Nieuws

Gaat 'Pennyworth' in seizoen drie mogelijk een crossover krijgen?

Er wordt al flink gespeculeerd wat er in seizoen drie te wachten staat.

Het derde seizoen van de populaire serie over het leven van Batman's butler Pennyworth is aanstaande. In de recentelijk gepubliceerde trailer van seizoen drie hebben oplettende kijkers hints waargenomen van een mogelijke crossover met een ander bekend werk van DC. Het is echter niet iets wat men zou verwachten in een Batman-gerelateerd verhaal.

Halverwege de trailer is te zien dat er een ruimte vol mensen zijn die de bekende Guy Fawkes maskers dragen, die men ook misschien wel kent uit de comic en filmversie V for Vendetta. Aangezien laatstgenoemde één van de best verkochte werken zijn van DC zijn er fans die hinten op een crossover van V for Vendetta en de wereld van Batman.

Seizoen drie speelt met de tijd
In het aankomende seizoen wordt er iets verder de toekomst ingegaan. Er wordt een nieuw tijdperk aangebroken van superhelden maar ook van superschurken. Vijf jaar na de gebeurtenissen van seizoen twee is de burgeroorlog voorbij en een culturele revolutie heeft de wereld veranderd. Of dit nou goed is of niet.

In de serie wordt ingegaan op het leven van Alfred Pennyworth. Die in vele incarnaties van de verhalen over Batman de butler is van Bruce Wayne/Batman. In de serie is hij een voormalig Brits SAS soldaat die een privaat beveiligingsbedrijf start en aan het werk gaat met de jonge miljardair Thomas Wayne, de latere vader van Bruce Wayne.

Het nieuwe seizoen gaat op 6 oktober in première op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke op de set van nieuwe Marvel serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke op de set van nieuwe Marvel serie

Productie gaat de goede kant op, zolang haar hond de boel maar heel houdt.

Veel mensen kennen Emilia Clarke natuurlijk als de 'mother of dragons' Daenerys Targaryen uit Game of Thrones. Ditmaal betreedt ze het universum van Marvel in de aankomende serie Secret Invasion. Op haar Instagram deelt ze alvast wat beelden van achter de schermen.

De vijfde fase van het Marvel Cinematic Universe gaat een aantal epische films en series voortbrengen waarvan de serie Secret Invasion er een van is. De serie die exclusief op Disney+ zal uitkomen heeft een aantal bekende gezichten maar ook komen er nieuwe personages bij. Een daarvan is Emilia Clarke.

Met hond als compagnon
In de post die ze op Instagram plaatste zijn een aantal beelden te zien van achter de schermen met haar hondje prominent in beeld. In het bijschrift schrijft ze "Mijn jongen lijkt op een engeltje, maar in zijn wanhopige drang om in beeld te komen heeft bij bijna de hele set gesloopt. En daarna er overheen gescheten".

Secret Invasion zal draaien om onder andere Nick Fury, die gespeeld wordt door acteur Samuel L. Jackson, die met zijn team de invasie van gedaanteverwisselende Skrulls proberen tegen te houden. Deze zijn in vrijwel alle aspecten op aarde geïnfiltreerd. Cobie Smulders, Don Cheadle en Martin Freeman zullen ook hun opwachting maken in de serie.

Het is nog niet precies bekend wanneer de serie uitkomt maar verwacht wordt dat deze begin 2023 zal uitkomen.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot nieuw voor Netflix-serie 'The Witcher'
Series / Nieuws

Groot nieuw voor Netflix-serie 'The Witcher'

Het derde seizoen verschijnt aankomende zomer en we hebben nu de eerste beelden.

Het wachten op het derde seizoen van The Witcher neemt nog wel even wat tijd in beslag. Je zult namelijk tot de zomer van 2023 moeten wachten op de première op Netflix.

Het tweede seizoen van The Witcher, gebaseerd op de bekende boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, verscheen op 17 december 2021 en dat was bijna exact twee jaar later dan seizoen één.

Derde seizoen van The Witcher
Op het Twitter-account van Netflix valt te lezen: "Onze familie keert terug! The Witcher is terug voor seizoen 3 in de zomer van 2023." En we zien ook een eerste poster met een verwoestend beeld.



In The Witcher is Geralt van Rivia (Henry Cavill) een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren. Hij is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters. Andere rollen komen van Anya Chalotra, Freya Allan, Jodhi May, MyAnna Buring, Joey Batey en Eamon Farren.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Forsvinningen - Lørenskog 31. Oktober 2018'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Forsvinningen - Lørenskog 31. Oktober 2018'

Had een stuk sterker kunnen zijn als de makers zich hadden gerealiseerd dat dit eigenlijk geen misdaadserie is.

Regie: Gjyljeta Berisha, Erik Skjoldbjærg | Cast: Yngvild Støen Grot (Jorunn), Christian Rubeck (Erlend Moe Riise), Victoria Ose (Alex), Terje Strømdahl (Tom Hagen), e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 50-52 minuten | Jaar: 2022

Bij een misdaadzaak komt meer kijken dan alleen de politie. Je hebt bijvoorbeeld journalisten die erover kunnen schrijven en advocaten die op onderzoek gaan om de onschuld van hun cliënt te bewijzen. Forsvinningen - Lørenskog 31. Oktober 2018 neemt dat gegeven en maakt er een dramaserie van. Want als in het echt de zaak nooit is opgelost, kan je weinig anders doen dan kijken naar de mensen die er bij betrokken waren.

Op de datum uit de titel werd de vrouw van een Noorse miljardair gekidnapt. Ze is nooit meer gezien, levend of dood. In de eerste instantie moeten rechercheurs voorzichtig te werk gaan, want de kidnappers zeggen de vrouw te vermoorden als de politie wordt ingelicht. Maar speurwerk is lastig uit te voeren wanneer je het nergens openlijk mag doen. De zaak wordt er niet makkelijker op wanneer de pers er lucht van krijgt. Wat journalisten erover schrijven heeft namelijk invloed op het perspectief van de politie.

In de eerste aflevering ontmoeten we rechercheur Jorunn, die het hoofdpersonage zal zijn. Want ook al ligt iedere aflevering de focus op iemand anders, Jorunn zit er altijd in. Terwijl zij de zaak krijgt toegewezen, zit ze in haar privéleven opgezadeld met een dementerende vader. Maar er is ook nog journalist Erlend, een typische 'redder' die geen rust heeft totdat de dader is opgepakt, die informatie kan bieden die mogelijk van pas komt. Alleen is de blik waarmee hij naar deze zaak kijkt enigszins vervormd door gebeurtenissen uit zijn verleden.

Er zijn meer personages die vaker in beeld komen, maar de rechercheur en de journalist volgen we het meest. In deze zaak zijn ze gevoelig voor invloed van buitenaf, maar oefenen er zelf ook invloed op uit. Vooral Erlend, die op den duur artikelen over de lopende zaak begint te schrijven. Hij denkt dat de miljardair zelf achter de ontvoering zit en dit mogelijke scenario sijpelt door naar het politiebureau en de mening van het volk.

Maar ja, in het echt is deze zaak officieel nooit echt goed opgelost, dus een helder antwoord biedt geeft de serie niet. Er wordt gekeken naar de mensen die zich over deze zaak hebben gebogen, om te zien wat ze toevoegden en hoe hun eigen beeldvorming een onderdeel wordt van hun werk. Een interessante keuze, alhoewel dit de behoefte aan een conclusie niet wegneemt.

Ergens is de serie ook een enorme kritiek op de capabiliteit van de Noorse politie. We zien dat ze hun best doen om sporen te vinden en ze te volgen, maar toch blijft het een onopgeloste zaak en spreken andere personages zich regelmatig uit over de onkunde van de recherche. De makers laten wel zien dat de politiemensen roeien met de riemen die ze hebben, maar het beeld van incompetentie dat anderen hebben wordt niet van een weerwoord voorzien.

Op willekeurige en schaarse momenten verschijnen er in afleveringen korte interviews met mensen, zoals Reddit-gebruikers, die hun mening geven over de zaak. In de een na laatste aflevering komt daar een verklaring voor, maar tot die tijd is het een afleidende stijlbreuk. Als de reden eindelijk bekend is, blijken deze stukjes alsnog weinig toe te voegen.

Forsvinningen - Lørenskog 31. Oktober 2018 is zeker niet saai, maar ook weer niet zo boeiend als hij had kunnen zijn. Af en toe is zijn er stukken die bedoeld zijn als spannend misdaadmoment "“ zoals een voorzichtig geplande arrestatie van een verdachte "“ maar deze allesbehalve. Ze lijken eerder verplichte nummertjes om er toch een misdaadserie van te maken.

Vijf afleveringen lijkt kort, maar aangezien de serie puur draait om wat men deed om de zaak op te lossen (zonder dat dat uiteindelijk gebeurt), volg je voornamelijk personages in hun proces met hier en daar een kijkje in hun privéleven. Maar omdat de makers niet volledig kunnen loskomen van de conventionele Scandinavische misdaadserie, komt het sociaalpsychologische aspect niet volledig tot zijn recht. Dan is 250 minuten kijktijd toch best lang.

★★★☆☆

Forsvinningen - Lørenskog 31. Oktober 2018 is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sterk ontvangen fantasyserie 'Shadow and Bone' van Netflix onthult trailer seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Sterk ontvangen fantasyserie 'Shadow and Bone' van Netflix onthult trailer seizoen 2

Seizoen 2 van Shadow and Bone ziet er net zo gaaf uit als de eerste reeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste sneak peek trailer voor Shadow and Bone seizoen 2 is binnen. Daarin ontmoeten we onder meer de nieuwe personages Nikolai en Wylan.

Shadow and Bone begon zijn leven als een reeks young adult-boeken van de hand van Leigh Bardugo, die in eerste instantie gepubliceerd werd als een trilogie, tussen 2012 en 2014. De serie volgt de tiener Alina Starkov, die als weeskind opgroeide in het koninkrijk Ravka, een van de zes naties van de wereld van de serie - een wereld die bekend staat als het Grishaverse.

Shadow and Bone seizoen 2
In de serie Shadow and Bone heeft Alina het vermogen om licht te manipuleren, een zeer zeldzame kracht die van haar de Sun Summoner maakt. Haar krachten maken het mogelijk voor haar om de wereld te redden van de bizarre Shadowfold, een soort grensland dat ontstaan is op mysterieuze wijze en de wereld door midden hakt.

Shadow and Bone opent zijn trailer met een moment waarin Alina een symbool wordt genoemd, en trots uitroept dat zij de Sun Summoner is.

Ze lijkt haar nieuwe krachten in dit seizoen van Shadow and Bone echt te gaan omarmen, maar makkelijk wordt het niet, want de trailer eindigt ermee dat we zien: "ben je bereid dat op te offeren wat je het meest dierbaar is?"

Check hieronder de trailer voor Shadow and Bone seizoen 2:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit 'Lupin' van Netflix onthult eindelijk beelden seizoen 3
Series / Video/clip/featurette

Megahit 'Lupin' van Netflix onthult eindelijk beelden seizoen 3

Lupin keert in rap tempo terug voor meer nieuwe afleveringen op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lupin staat er klaar voor om een derde maal onze aandacht te stelen.

Als onderdeel van het TUDUM-fanevent onthulde Netflix een nieuwe blik op seizoen 3 van de Franstalige serie. Daarin volgen we Omar Sy in de rol van Assane Diop, een dief die zichzelf positioneert als de 21ste eeuwse Arsène Lupin, een gentleman-dief uit de boeken van Maurice Leblanc.

Lupin seizoen 3
Seizoen 2 van Lupin liet nog zien hoe Assane eindelijk zijn wraak kreeg op Hubert Pellegrini voor het valselijk framen van zijn vader. Pellegrini geeft aan het einde toe dat hij misdrijven begaan heeft, en Diop is zelf op de vlucht.

De actie gaat door op het moment dat Assane zich verborgen houdt voor de autoriteiten en moet leren ver van zijn vrouw en zoon te leven.

Netflix schrijft: "Het lijden dat ze doorstaan door hem, maakt dat Assane het niet meer trekt. Hij keert terug naar Parijs met een gestoord voorstel: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de geesten uit het verleden zijn nooit ver weg en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op de kop."

Lupin heeft nog geen releasedatum voor het derde seizoen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' krijgt een opvallend groot gevecht in seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

'Vikings: Valhalla' krijgt een opvallend groot gevecht in seizoen 2

Het tweede seizoen van de Netflix-serie komt in 2023 naar Netflix. Hieronder de eerste beelden.

De opnames voor het tweede seizoen van Vikings: Valhalla, het vervolg op de successerie Vikings (2013-2020), werd al in november 2021 afgerond door onder meer BAFTA-winnaar Niels Arden Oplev.

Toch zal het nog even wachten zijn op het tweede seizoen. De serie zal namelijk niet eerder dan in 2023 op Netflix te zien zijn. Nu heeft Netflix wel een eerste clip uit Valhalla online gezet.

Het eerste seizoen werd sterk ontvangen en staat op 90% procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Valhalla, dat geniet van de glorie van ongecompliceerde avonturenverhalen, is een verdomd goede dramatisering van de veroveringen van Leif Eriksson," luidt de critics consensus.

Veldslag in eerste beelden Vikings: Valhalla seizoen 2
In de clip zien we de legendarische Vikinghelden Leif Eriksson (Sam Corlett), Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), en Harald Sigurdsson (Leo Suter). Ze voeren een wanhopige laatste strijd tegen Olaf en zijn krijgers.



De synopsis van Vikings: Valhalla: In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft hitserie 'You' twee keer goed nieuws voor seizoen 4
Series / Nieuws

Netflix geeft hitserie 'You' twee keer goed nieuws voor seizoen 4

Het vierde seizoen van de goed bekeken serie You wordt in tweeën geknipt.

Een paar dagen geleden verscheen het bericht dat Netflix plannen heeft om seizoenen van de Netflix Originals steeds minder vaak in een keer online te zetten. Ook bij de serie You wordt het seizoen in tweeën geknipt.

De streamer komt nu met een dubbele aankondiging voor die serie. Het vierde seizoen heeft namelijk twee datums gekregen, voor zowel seizoen 4 deel één als seizoen 4 deel twee. Ook is er een teaser online gezet.

In het nieuwe seizoen van de thrillerserie keert Penn Badgley uiteraard weer terug als Joe Goldberg en er zijn nieuwe rollen voor Lukas Gage als Adam, Charlotte Ritchie als Kate, Tilly Keeper als Lady Phoebe, Amy Leigh Hickman als Nadia en Ed Speleers als Rhys.

Eerste teaser en datums voor You seizoen 4
Op YouTube valt bij onderstaande teaser voor het vierde seizoen het volgende te lezen: "Hello there, Professor Joe." met de bekendmaking dat deel één van seizoen 4 op 10 februari op Netflix komt te staan en deel twee op 10 maart.



De synopsis voor de serie: "Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 topseries wil je de komende week sowieso niet missen
Series / Featured

Deze 3 topseries wil je de komende week sowieso niet missen

We zetten weer het nieuwe aanbod voor je op een rij, dit wordt een leuke week.

Elke maandag blikken we vooruit op de rest van de week in series. We zetten het nieuwe aanbod op een rij dat je sowieso gezien wil hebben de komende paar dagen.

Daarbij kijken we standaard naar de vier grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max. Vandaag hebben we met name aanbod van Netflix en Disney+. Vooral Disney+ zal voor Star Wars-fans opvallen, want die streamingdienst brengt ons de serie Andor. Vanaf woensdag kan je al vier afleveringen zien!

VANAF 22 SEPTEMBER OP NETFLIX
Snabba Cash (seizoen 2): De levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom.

VANAF 21 SEPTEMBER OP DISNEY+
Andor: In een gevaarlijk tijdperk betreedt Cassian Andor een pad dat van hem een rebellenheld zal maken.

VANAF 24 SEPTEMBER OP NETFLIX
Dynasty (seizoen 5): De Carringtons en Colby's vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-populariteit valt zwaar tegen
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-populariteit valt zwaar tegen

Milly Alcock speelt een hoofdrol in House of the Dragon van HBO Max en worstelt met roem.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon is nu vijf afleveringen onderweg en de serie is een grote hit gebleken. Groot genoeg om een tweede seizoen te rechtvaardigen. En de kijkcijfers groeien gestaag door de afgelopen weken.

Maar de roem die gepaard gaat met dit soort series, kan soms een hard gelag zijn voor castleden. Milly Alcock, die de rol van het fanfavoriete personage Rhaenyra Targaryen speelt in House of the Dragon, onthulde dat ze de roem soms erg moeilijk vindt.

House of the Dragon-roem
Milly Alcock verscheen bij Nylon en onthulde daar dat ze het zwaar vindt om ineens zo beroemd te zijn geworden.

"Ik probeer er niet naar te kijken en probeer niet in te gaan op berichten, omdat het mij niet gaat helpen," begon Alcock haar verhaal.

"Het maakt mij enorm nerveus. Mijn gezicht continu zien is enorm beperkend. Niemand zou dat moeten doen. Het is echt verschrikkelijk man. Ik weet niet hoe de socialites van de wereld daarmee omgaan. Het drukt me van de muur en is enorm ingewikkeld om mee om te gaan."

Alcock: "ik ken niet echt iemand die meegemaakt heeft wat ik meemaak. Al mijn vrienden zijn heel normaal, gaan naar de universiteit en doen basisdingen en mijn familie zit niet in de kunsten, dus het is vreemd."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws over de meest geanticipeerde 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Goed nieuws over de meest geanticipeerde 'Star Wars'-serie

Star Wars The Acolyte heeft weer een belangrijk nieuw castlid gevonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende televisieserie Star Wars: The Acolyte is een van de meest opwindende en ambitieuze projecten in het sterrenstelsel ver, ver weg.

Variety heeft vandaag weer iets opvallend nieuws te melden over de serie. Star Wars: The Acolyte blijkt Manny Jacinto gecast te hebben in een van de hoofdrollen.

Star Wars: The Acolyte
Een van de zaken die zo interessant zijn aan de show Star Wars: The Acolyte, is dat de serie niet direct leunt op de allerbekendste castleden om zichzelf de wereld in te prijzen. In plaats daarvan zien we heel wat bekende personages voorkomen die recent doorbraken.

Zo voegt Jacinto zich bij Amandla Stenberg, Jodie Turner-Smith en Lee Jung-jae. De serie Star Wars: The Acolyte wordt ontwikkeld door Leslye Headland.

Naast de opwindende castleden die toegevoegd worden aan de cast van Star Wars: The Acolyte, is er nog iets tofs.

Star Wars: The Acolyte is namelijk de eerste live-action verkenning van een tijdperk in de hele Star Wars-franchise dat we nog niet zagen.

Ruwweg honderd jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars: The Phantom Menace speelt Star Wars: The Acolyte zich namelijk af, in de vroege dagen van de wederopstanding van de Sith.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keek Queen Elizabeth II Netflix-hit 'The Crown'?
Series / Nieuws

Keek Queen Elizabeth II Netflix-hit 'The Crown'?

Matt Smith geeft antwoord op de vraag waar fans van de Netflix serie The Crown al tijden mee zitten.

Het vijfde seizoen van The Crown komt in november dan eindelijk naar Netflix. Maar de opnames van het zesde seizoen kwamen tot een tijdelijke halt door de dood van Queen Elizabeth II.

De serie The Crown volgt het leven van de koningin, beginnend met haar huwelijk in 1946 en seizoen 6 bereikt min of meer het heden, aangezien de show recent acteurs castte voor de rollen van Prince William en Kate Middleton.

The Crown en The Queen
Verschillende acteurs hebben de hoofdrollen gespeeld. Zo was Matt Smith gedurende de eerste twee seizoenen te zien als Prince Philip.

Hij onthulde in een interview met Today dat hij gelooft dat Queen Elizabeth The Crown keek.

"Ik heb gehoord dat de koningin het keek," onthulde Smith. "En dat ze het keek op zondagavond met een projector. Ik weet dat Philip het absoluut niet keek. Een vriend van mij zat een keer naast hem tijdens het eten en toen kon hij het niet weerstaan. Hij vroeg aan het einde van de maaltijd: 'Philip, ik moet het je vragen: Heb je The Crown gekeken?' En toen wendde hij zich schijnbaar tot hem, en zei hij: 'doe niet zo belachelijk'."

In november wordt The Crown seizoen 5 gelanceerd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yes! Nieuwe 'The Boys'-serie is verder gevorderd dan gedacht
Series / Nieuws

Yes! Nieuwe 'The Boys'-serie is verder gevorderd dan gedacht

Gen V van Prime Video is al klaar met zijn opnames van seizoen 1.

De aankomende The Boys spin-off serie Gen V blijkt klaar te zijn met de opnames. Dat werd onthuld middels een bericht op Twitter, waarin we ook een reeks foto's van achter de schermen konden zien.

The Boys lanceerde in 2019 op Prime Video en rondde zijn derde seizoen afgelopen juli af. Centraal staat een groep burgerwachten die het opnemen tegen een team van superhelden - The Seven. De serie The Boys staat bekend om een vulgaire aanpak van thematiek, maar ook grof taalgebruik, geweld en grafische seks.

The Boys spin-off
Gen V wordt ontwikkeld door Michele Fazekas en Tara Butters en toont een heel andere kant van het The Boys-universum.

De serie speelt zich af in een school voor supes, die de Godolkin University School of Crimefighting heet en draaiende gehouden wordt door Vought International, het bedrijf en de propagandamachine achter The Seven.

Er is weinig bekend over het verhaal, behalve dat de studenten een reeks The Hunger Games-achtige uitdagingen het hoofd moet bieden.

Castleden zijn Jaz Sinclair, Lizze Broadway, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh, Asa Germann en Shelley Conn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman'-makers hebben voorzichtig goed nieuws voor je
Series / Nieuws

'The Sandman'-makers hebben voorzichtig goed nieuws voor je

Er is optimisme dat er een tweede seizoen komt van de serie The Sandman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Sandman's VFX Supervisor Ian Markiewicz deelt dat de makers "voorzichtig optimistisch" zijn over een mogelijk tweede seizoen.

De dramaserie is gebaseerd op de veelgeprezen comics van Neil Gaiman die tussen 1989 en 1996 verschenen. De show werd in augustus op Netflix gelanceerd.

The Sandman seizoen 2
The Sandman volgt Dream, ofwel Morpheus, de heer van dromen, die probeert zijn rijk in ere te herstellen na zijn gevangenschap dat zowat honderd jaar duurde.

Opvallend lang werd gedacht dat The Sandman niet te verfilmen was. David S. Goyer probeerde het lange tijd geregeld te krijgen, en later namen Gaiman en Allan Heinberg het over. De serie werd met tien afleveringen, en een verrassende elfde, gelanceerd op Netflix.

Netflix heeft nog geen tweede seizoen aangekondigd, maar Markiewicz onthult: "We zijn allemaal voorzichtig optimistisch. Ik denk niet dat Allan geheime kennis heeft. Maar de serie heeft gepresteerd zoals gebeurd is en daardoor zijn we allemaal best optimistisch dat het wel eens goed zou kunnen komen."

Wellicht dat Netflix tijdens Tudum komend weekend een nieuw seizoen aankondigt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.